Tražite li destinaciju koja nudi mnoštvo prilika za nova iskustva i doživljaje, luksuzan smještaj, uzbudljivu i primamljivu gastronomiju, savršenu uslugu i sve to uz prihvatljivu i svima dostupnu cijenu? Da, to je Turska.  Zemlja, smještena službeno na 2 kontinenta, neizmjerno bogate povijesti, fantastične prirode i udaljena svega 2 sata leta.

Kako biste doživjeli najbolje od ove jedinstvene destinacije pripremili smo nekoliko tura po najpoznatijim turističkim područjima. Na svakoj od naših tura oduševiti će vas povijesni lokaliteti poput antičkih gradova, nevjerojatne stare arhitekture ili muzeja, uživat ćete u prirodnim čudima i upoznati život, kulturu, religiju i gastronomiju domaćina.

Za vašu bezbrižnost tijekom putovanja osigurali smo direktni let iz Zagreba, smještaj u odličnim hotelima s 4 i 5*, udoban i klimatiziran turistički autobus i iskusne i stručne vodiče (hrvatski i lokalni) koji su s vama tijekom cijelog putovanja. 

Provjerite našu ponudu i priuštite si zaslužen odmor i zabavu!

LIKIJA 8 dana

Ovo putovanje u povijesnu Likiju vodi vas u jugozapadni dio Turske. Posjetit ćete Myru, lokalitet poznat po antičkim ostacima i izuzetno očuvanim nekropolama uklesanim u stijene. Možete uživati u vožnji brodom do fantastične plaže kornjača. Istražiti ćete jedan od najvećih i najpoznatijih antičkih lokaliteta Efez i diviti se snježnobijelim padinama čuvenih Pamukkala. A za kraj upoznat ćete biser turske rivijere - Antaliju.  

Likija1_LP

KAPADOKIJA 8 dana

U središnjoj Turskoj nalazi se jedinstveno geološko područje nastalo pradavnim djelovanjem vulkana. Izbačenu lavu koja se ohladila tisućama godina oblikovale su prirodne sile popust nekog umjetnika i stvorile bizaran krajolik koji više sliči mjesečevom nego zemaljskom. Lakoću obrade ove meke stijene iskoristili su i ljudi izdubili skloništa, crkve i podzemne gradove. Nezaboravnu i gotovo nestvarnu uspomenu možete ovdje stvoriti kada u zoru balonom poletite i s visine upijate izlazak sunca i nestvarni krajolik okruženi stotinama šarenih balona koji su nebo ukrasili poput božićne jelke. 

Kapa_LP

ISTANBUL I ZAPADNA TURSKA 8 dana

Avantura počinje u Istanbulu. Istražite stari grad Sultanahmet prepun čudesnih građevina i posebne atmosfere. Osjetite duh i snagu ove metropole,  prijestolnice velikih i moćnih carstva. Iskoristite priliku i zaplovite Bosporom, tako važnim tjesnacem između dva kontinenta. Zatim putujemo u Bursu, glavni grad ranog Osmanskog carstva, pa se potom vraćamo još dalje u povijest u antiku na mjesto gdje je izmišljen pergament - Pergamon. Slijedi najznačajniji antički grad, Efez pa potom čudo prirode Pamukkale. Prije povratka osjetite vibru turske rivijere u Antaliji! 

ZapTur_LP

ISTANBUL, ANKARA I KAPADOKIJA 8 dana

Bizantion, Kostantinopol, Carigrad, Stambol, Istanbul. Metropola na dva kontinenta u kojoj su stolovala moćna carstva, mjesto susreta Zapada s Istokom i jedan od najvećih svjetskih gradova. Osjetite duh prošlih vremena i užurbanu snagu velegrada. Potom krećemo na istok do glavnog grada moderne Turske - Ankare, te zatim u  Kapadokiju, pokrajinu čudesnih, pomalo bizarnih pejzaža i podzemnih gradova, čuvenu po stotinama balona koji se sa svojim putnicima uzdižu svaku zoru i pretvaraju nebo u fantastičnu ekspolziju boja. O mistiku i pjesniku Mevlana Dželaludin Rumiju saznati ćemo više u njegovom mauzoleju u Kony, a za kraj ostaje Antalija i turska rivijera.

ISTKAP_LP