Švicarska Alpskom željeznicom Bernina

Termin: 29.08. – 01.09.2024. RC 695 €  GARANTIRANO

Program putovanja:

Putovanje Švicarska Alpskom željeznicom Bernina. 4 dana/3 noćenja putovanje autobusom i vlakom

Vrijednost više:

kombinirano putovanje autobusom i vlakom, uključen spektakularni vlak Bernina, izleti i večere u hotelima ! 

1. DAN ZAGREB – LIHTENŠTAJN (LIECHTENSTEIN) - DAVOS

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetit ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nastavak  puta ulaskom u Švicarsku. Smještaj u hotel u Davosu, poznatom planinskom ljetovalištu i središtu zimskih sportova. Večera. Noćenje.

2. DAN DAVOS – PONTRESINA  - ALPSKA  ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIRANO – ST.MORITZ - DAVOS

Doručak. Vožnja kroz lijepe alpske predjele do  slikovitog gradića Pontresina koji leži na 1.820 m nadmorske visine. Ovdje su dolazili europski plemići u otmjene hotele tijekom svojih velikih tura (Grand Tour) Europom da bi uživali u planinskim krajolicima. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express. Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima približit će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje.  Iskrcaj s vlaka u talijanskom pograničnom gradiću Tirano.  Povratak autobusom do Davosa uz zaustavljanje elegantnom mondenom gradiću St.Moritz, poznatom mjestu susreta bogatih i slavnih, i jednom od najpoznatijih zimovališta europskog jet-seta. Povratak u Davos. Večera. Noćenje.

3. DAN DAVOS I IZLET VLAKOM U PLANINSKI SVIJET FILISURA

Doručak. Izlet starinskim turističkim vlakom koji vuče omiljena lokomotiva koju zovu „Krokodil“  kroz prekrasne krajolike Graubündena preko mostova, planinskih livada i romantičnih  krajolika i uz planinsku rijeku Landwasser. Planinski klanci  i doline, slapovi i nostalgični vlak poput putovanja vremeplovom u stara vremena obogatit će doživljaj ovog izleta. Tradicionalna sela su među najbolje uščuvanim u Švicarskoj, ovdje još žive stari običaji i zanati. Tu je sniman prvi film u poznatoj i omiljenoj priči o Heidi! Povratak u Davos. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju kroz alpski gradić, posjete muzejima (muzej zimskih sportova, muzej Kirchner), kupovinu suvenira ili odlazak žičarom na jedno od planinskih izletišta u okolici. Davos je jedno od najvećih turističkih središta Švicarske na nadmorskoj visini od 1.560 metara i okružen je impozantnim planinskim vrhuncima. Večera. Noćenje. 

4. DAN   DAVOS - CHUR - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Davosu. Vožnja do slikovitog starog grada Chur, centra kantona Graubünden.Ovdje se susreću stari trgovački putevi između Alpi i jezera Bodensee. Šetnja starim gradom do gradske vijećnice, katedrale i crkve sv. Martina. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

·         prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,

·         razglede i izlete prema programu

·         smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3  noćenja s polupansionom (doručak i večera)  u hotelu  3/4* u Davosu

·         rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Pontresine do Tirana

·         izlet i prijevoz planinskom starinskom željeznicom do Filisura

·         licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja

·         osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,

·         troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

·         ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme

·         dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

·         putno osiguranje

DOPLATE I POPUSTI:

Doplata:  Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 115 EUR

Trokrevetne sobe: Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

·         sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR

·         sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR

·         bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR

·         sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti je li sjedalo do prozora ili do prolaza.

INFORMACIJE:

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskom željeznicom Bernina jedno je od  europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovo putovanje uključuje i izlet  starinskim  vlakom do Filisura i do romantičnih planinskih krajolika vezanih za omiljenu pripovijetku o Heidi. Naš autobus ostavlja putnike na polaznoj željezničkoj stanici i čeka ih prilikom iskrcaja s vlaka na završnoj željezničkoj stanici. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ako Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Minimalan broj putnika: 35

Maksimalan broj putnika: 45

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token/aplikacija)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje