Plitvička jezera i Lika: 3 dana

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB – OGULIN – RASTOKE – SLUNJ – HOTEL

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 08.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu juga prema našoj prvoj destinaciji Ogulinu. Ovaj prekrasni gradić koji leži na rijeci Dobri, najpoznatiji je po slavnoj hrvatskoj književnici Ivani Brlić Mažuranić. Po dolasku slijedi kraća šetnja samim gradskim središtem gdje ćemo vidjeti poznati Đulin ponor te Frankopanski Kaštel ( Izvana ). Potom ćete imati slobodno vrijeme koje preporučujemo da iskoristite za posjet Zavičajnom muzeju Ogulina u Frankopanskom Kaštelu, te Ivaninoj Kući Bajke, interaktivnom muzeju u kojem se vesele i djeca i odrasli, a koji će vas vratiti na dane mladosti kada smo svi skupa čitali bajke Ivane Brlić Mažuranić.  U dogovoreno vrijeme nastavak vožnja prema Rastokama, takozvanim malim Plitvicama zbog modro zelene vode koja se prelijeva u mnoštvu manjih i većih slapova, kaskada, brzaca i jezera okruženih bogatim zelenilom ( Doplata za ulaznicu na licu mjesta ). Zanimljivost Rastoka je sklad prirode i ljudske ruke s obzirom da ćemo ovdje osim prirodne ljepote vidjeti i takozvane Mlinice – Žitnice koje se od davnina ovdje, a tipične su za gorsko-brdske krajeve zelenog krša. Rastoke su nastale na mjestu gdje se rijeka Slunjčica ulijeva u Koranu, te na taj način tvori prekrasne slapove kao što su Buk, Hrvoje i Vilina Kosa. Zbog jedinstvenog sklada povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture. Po dolasku slijedi šetnja uz slapove i mlinice. Nakon razgleda polazak prema obližnjem Slunju gdje ćemo imati slobodno vrijeme za kavu te uživanje u ovom malom gradiću. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

2.dan: HOTEL – PLITVIČKA JEZERA – ŽELJAVA – HOTEL

Doručak. Slijedi polazak prema obližnjim Plitvičkim Jezerima ( Doplata za ulaznicu u agenciji ili na licu mjesta ). U bilo koje doba godine, bilo da su okovane snijegom i ledom, ili ljetnim suncem, boja ovih jezera reći će vam zašto je ovo jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija te zašto je ovo područje proglašeno nacionalnim parkom još u travnju 1949. godine, a njihovu jedinstvenu ljepotu i značaj je prepoznao i UNESCO, te ih je 1979. godine uvrstio na listu prirodne baštine i to kao jednu od najljepših prirodnih atrakcija na cijelom svijetu! Samo područje parka čini ukupno 16 jezera, koja se dijele na Gornja i Donja Jezera. Naša tura uz vodiča sadržavati će put uz donja jezera koja uključuje šetnju do Velikog Slapa, pa sve do Jezera Kozjak te vožnju brodom po Jezeru uz povratak na početnu točku busom ili vlakom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kupnju suvenira te uživanje na Plitvicama. Oni koji žele ostati na Plitvicama, imati će slobodno vrijeme do zatvaranja parka. Za ostatak grupe, prema želji putnika moguć je fakultativni izlet do nekadašnje „najveće vojne tajne Jugoslavije„ vojnog aerodroma Željava. Ovaj kilometarski kompleks podzemnog aerodroma jedinstven je u svijetu. Iako je tokom rata na ovim prostorima miniran te nije preporučljivo ulaziti u tunele, mi ćemo se odvesti do samih ulaza u Tunele gdje ćete vidjeti kako ostatke pista te se naježiti kada vidite ulaske u planine kroz koji su nekad prolazili avioni. Putem ćemo stati i poslikati se pokraj ostataka američkog bombardera iz Drugog Svjetskog Rata. Potom slijedi vožnja nekadašnjim pistama aerodroma uz priče o samom aerodromu kako biste osjetili dojam veličine ovog područja. Dodatni začin samoj lokaciji daje činjenica da se nalazi uz samu granicu sa BIH. Povratak prema Plitvicama gdje ćemo se naći sa ostatkom grupe, te slijedi povratak u hotel. Slobodno večer. Noćenje.

3.dan: HOTEL – SMILJAN – KUTEREVO – SENJ – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja u smjeru Gospića, prema rodnom kraju najslavnijeg znanstvenika i najvećeg izumitelja svih vremena, Nikole Tesle. Put nas vodi u malo selo Smiljan, gdje je Nikola rođen, a gdje se ujedno nalazi njegov memorijalni centar koji ćemo mi posjetiti (  Doplata za ulaznicu na licu mjesta ). U sklopu centra se nalazi i njegova rodna kuća. Šetnja kompleksom te polazak u smjeru Kutereva. Put nas vodi prema Utočištu za mlade medvjede u Kuterevu. Po dolasku ćemo se kao grupa javiti u Volontersku postaju, kako bi nas netko od dugoročnih volontera dočekao, uputio, proveo i informirao. Ova udruga nastala je 1995. godine kao Utočište za mlade medvjede, čija je misija pružiti utočište za medvjeđe siročiće, odnosno zaštititi medvjeđe stanište. Šetnja staništem uz druženje sa mladim medvjedima. U dogovoreno vrijeme polazak prema Senju, posljednjoj lokaciji našeg izleta, nekadašnjem centru Uskoka, najprkosnijih branitelja u godinama ratova protiv Turaka, Senju. Senj je smješten u podnožju prijevoja Vratnik (698m), najnižeg vrhunca Velebita. Grad je imao stratešku važnost između kontinentalne Hrvatske i mora tokom godina rata sa Turcima. Po dolasku u Senj slijedi posjet Tvrđave Nehaj, simbolu grada Senja, sagrađenoj 1558. godine pod Tvrđava je specifična jer ima kockasti oblik, a orijentirana je prema stranama svijeta. Potom slijedi odlazak u sam centar Senja na šetnju starim gradom do Katedrale Blažene Djevice Marije, jednom od važnijih arhitektonskih spomenika u cijeloj Hrvatskoj. Sagrađena je 1169. g. kao jednobrodna romanička bazilika na temeljima poganskog svetišta Magnae mater, zanimljiva je i po tome što se u njoj čuva do sada najstarija poznata varijanata hrvatskog državnog grba. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, kavicu na rivi ili ručak. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem te polazak nazad u smjeru Zagreba.  Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

TERMINI POLAZAKA
garantirani polasci

Cijena

03.09. – 05.09.2021.

FM 990 kn
RC 1.190 kn

30.10. – 01.11.2021.

FM 890 kn
RC 1.090 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • Dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama hotela ¾* u okolici Plitvičkih Jezera
 • Turističkog pratitelja, ujedno i lokalnog vodiča za sve destinacije iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Doplata za polupansion u hotelu: 220 kn po osobi za dva noćenja (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Popust za djecu do 11,99 godina u sobi sa 1 ili 2 odrasla: 10%
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Boravišna pristojba u hotelu: cca 10 – 12 kn osoba/dan – PLAĆANJE U KUNAMA NA RECEPCIJI HOTELA
 • Milodar za Medvjede u Kuterevu. Nije obavezno, ali zbog rada i financiranja udruge molimo vas da ostavite barem simbolični prilog koji će pomoći radu udruge.
 • Fakultativne izlete
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti u agenciji prilikom rezervacije

FAKULTATIVNI IZLETI* (cijena po osobi, plaćanje isključivo u kunama prije putovanja radi grupne rezervacije termina)
AERODROM ŽELJAVA I VOŽNJA PO AERODROMU 55 kn (Uključuje prijevoz do aerodroma i nazad, vožnju autobusom po pisti, razgled ulazaka u aerodrom bez ulazaka u same hale Min. 15 prijavljenih putnika)

ULAZNICA ZA PLITVIČKA JEZERA
01.01. – 31.03. i 01.11. – 31.12.   75 kn
01.04. – 31.05. i 01.10. – 31.10.  160 kn
01.06. – 30.09.   300 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (cijena po osobi)

 • Ulaznica za Ivaninu Kuću Bajki u Ogulinu 25 kn (odrasli) 15 kn (djeca, studenti i umirovljenici)
 • Ulaznica za Zavičajni muzej u Ogulinu 15 kn (odrasli) 10 kn (djeca, studenti i umirovljenici)
 • Ulaznica za Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu 30 kn (odrasli) 20 kn (djeca, studenti i umirovljenici)
 • Ulaznica za Rastoke 30 kn (odrasli) 20 kn (djeca, studenti i umirovljenici)

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4:   100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8:   100 kn
sjedala iza 2. vrata:   100 kn
ostala raspoloživa sjedala:   50 kn
 

VAŽNA NAPOMENA:

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
Moguć polazak iz Karlovca, Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti ćete obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
Minimalan broj putnika: 40
Rok prijave: do 7 dana prije puta
Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
S obzirom da izlet uključuje posjet Nacionalnom parku, molimo Vas da pročitate i poštujete pravila ponašanja za vrijeme boravka unutar NP Plitvička jezera: https://np-plitvicka-jezera.hr/planirajte-posjet/pravila-ponasanja/
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.