Odmor na Mallorci, posebnim zrakoplovom iz Ljubljane - 5 dana

Španjolska, Mallorca, Balearski otoci, Porto Christo, Palma de Mallorca
5 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Grupni polasci: 24.06. - 28.06., 18.09. - 22.09., 27.10. - 31.10.2021. Garantirani polasci

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Program putovanja:

1. dan: LJUBLJANA – PALMA DE MALLORCA
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Palma de Mallorcu u jutarnjim satima. Po slijetanju u zračnu luku Palma de Mallorca slijedi transfer do ljetovališta odnosno hotelskog smještaja. Prijava u hotel, smještaj i noćenje.

2. dan: MALLORCA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Mogućnost samostalnog istraživanja otoka, najma automobila, igranja golfa... Noćenje.

3. dan: MALLORCA
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Fakultativni posjet jednom od susjednih balearskih otoka. Pozivamo vas da istražite brojne pješačke staze i prirodu koja je posebno lijepa u ovo doba godine. Noćenje u hotelu.

4. dan: MALLORCA
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Mogućnost najma bicikla i na taj način spojit ugodno s korisnim. Noćenje u hotelu.

5. dan: PALMA DE MALLORCA – LJUBLJANA
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Palma de Mallorca te prijava na direktan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu predviđen u večernjim satima.

TERMINI POLAZAKA

Cijena

18.09. – 22.09.2021.

3.530 kn

27.10. - 31.10.2021.

3.530 kn


 
Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana - Palma de Mallorca - Ljubljana
 • zrakoplovne pristojbe
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3*
 • prijevoze po programu
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 680 kn
 • putno osiguranje
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

Moguće doplate prilikom prijave:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 680 kn
 • doplata za polupansion 370 kn po osobi
 • doplata za hotel 4* 461 kn po osobi
 • Paket putnog osiguranja: uključuje: zdravstveno osiguranje na destinaciji :10.000€, osiguranje prtljage: 500€, osiguranje od opravdanog otkaza, pokriće Covid 19 (uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije, vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja) cijena od 130 kn 

Doplata za manji broj putnika po osobi:
za manje od 45 prijavljenih putnika 150 kn po osobi

Popusti:

 • Djeca 2 - 6 godina na pomoćnom krevetu: -20%
 • Djeca 6 - 12 godina na pomoćnom krevetu: - 15%

Odgovorni organizator: Palma travel

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 45

COVID-19 PROTOKOL ZA ULAZAK NA MALLORCU:

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske, https://www.spth.gob.es/   ili putem mobilne aplikacije SpTH. Putnici koji dolaze pomorskim putem zdravstveni obrazac ispunjavaju putem poveznice  https://spthm.puertos.es/   

Pravilno ispunjeni formular generira QR kod koji je obavezno predočiti prijevozniku prilikom ukrcaja te na graničnom prijelazu prilikom ulaska u zemlju, putem mobilnog telefona ili na ispisanom obrascu. Informacije se koriste isključivo u svrhu zdravstvenog nadzora, u skladu sa španjolskim zakonodavstvom.

Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja, prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:

1) Potvrda o potpunoj cijepljenosti. Dokument mora sadržavati podatke: ime i prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, broj doza, zemlja cijepljenja, institucija koja je obavila cijepljenje. Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze cjepiva (prve i jedine doze, ako se radi o cjepivu za koje je predviđena jedinstvena doza). Prihvaćaju se cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove (European Medicines Agency - EMA) ili Svjetska zdravstvena organizacija (World Health Organization - WHO).

2) Potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 48 sati od planiranog ulaska u zemlju. Dozvoljeni testovi su molekularni (PCR) i antigenski (brzi test) koji se mogu pronaći na popisu koji je odobrila EU https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf . Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum testiranja, tip testa, zemlju koja je izdala potvrdu.

3) Potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum prvog pozitivnog testa, tip testa (NAAT) i zemlju koja je izdala potvrdu.

Potvrde moraju biti na španjolskom, engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku, ili na drugom izvornom jeziku, uz ovjereni prijevod na španjolskom jeziku.

4) Putnicima koji imaju digitalnu potvrdu EU o COVID-19 u bilo kojem od tri modaliteta (cijepljenje, negativan test ili potvrda o preboljenom COVID-19), te podatke o digitalnoj potvrdi EU o COVID-19 unesu u SpTH zdravstveni formular, dodjeljuje se FAST CONTROL QR kod, koji omogućava brži kontrolni postupak na graničnom prijelazu. https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_hr

 

NAPOMENE
- Točna vremena letova bit će naznačena u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 3 dana prije polaska
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Palma travel d.o.o.
Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr. Odgovorni organizator Palma travel. Opći uvijeti

KORISNE INFORMACIJE
Mallorca, najveći otok Baleara je okupljalište međunarodnog jet-seta od 1838 g. kada je Frederico Chopen u potrazi za mediteranskom klimom došao na otok, a nakon njega Luis Salvador, Ava Gardner, pa do danas Claudia Schiffer, Elton John… Ovo je otok kontrasta: od uzbudljivog kozmopolitskog grada Palma, poznatog po luksuznim trgovinama, yacht klubovima, restoranima… do idiličnog krajolika unutrašnjosti otoka, kao dolina Sa Calobra gdje se održavaju koncerti na otvorenom ili romantični Mal Pas čija je ljepota očarala slikara Joan Miroa. Otkrijete zašto Mallorcu nazivaju "Europskom Floridom"
ŠPANJOLSKA 
Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
Površina: 505.990 km²
Broj stanovnika: 43,2 milijuna
Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30- 20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu.
Valuta: euro
Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina.
Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.