Mezopotamija – Biseri Jugoistočne Turske: 8 dana

8 dana zrakoplovom iz Zagreba

SMJEŠTAJ:Hoteli 4/5*

Mezopotamija – kolijevka civilizacija

Putovanje za prave gurmane i ljubitelje povijesti! Odlični hoteli na destinacijama!

Provjereni lokalni vodiči, iskusni pratitelj s puno odrađenih tura u Mezopotamiju! Svi izleti i ulaznice uključeni u cijenu aranžmana!

Uključena zajednička večera upoznavanja za sve putnike u jednom od najboljih restorana u Mardinu!

Vrijednost više: Agencija stručnjak za istočne destinacije!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan ZAGREB – ISTANBUL – MARDIN

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Prijava na let  i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 Turkish Airlinesa uz dolazak u Istanbul. (točnu satnicu pogledajte u redu letenja na dnu stranice) Nastavak leta za Mardin na liniji TK 2676 Turkish Airlinesa. Dolazak u Mardin po lokalnom vremenu. Po dolasku, nakon obavljanja carinskih formalnosti, sastanak s lokalnim vodičem te organizirani transfer do hotela u Mardinu. Prijava i smještaj u hotel. Nakon smještaja u hotel, kraća pauza za odmor te zajednički organizirani odlazak grupe u centar Mardina na večeru dobrodošlice. Upoznavanje s kuhinjom ove turske regije kroz menu u nekoliko slijedova. Imat ćete imati priliku kušati nešto od čuvene kuhinje Mardina, koja obiluje povrćem, janjetinom i bulgurom. Za Mardin kažu da je prijestolnica turske kuhinje, te možemo samo citirati prosječnog Turčina, koji će na spomen Mardina neminovno uskliknuti: Mardin! Odlično se tamo jede! Zajednički povratak grupe u hotel. Noćenje.

2.dan MARDIN – DARA – MARDIN

Doručak. Jutarnje i popodnevne sate posvetit ćemo nekima od najfascinantnijih lokacija Jugoistočne Turske: Antički grad Dara. Ovaj grad će nam otkriti tajne povezanosti Istoka i Zapada na izmaku Antike i početka Srednjeg vijeka. Osnovan početkom 6. stoljeća u Gornjoj Mezopotamiji, na strateški pogodnoj lokaciji koja se nalazila na povijesnom Putu svile, Dara (Anastaziopolis) brzo postaje jedan od najprosperitetnijih gradova regije, kojeg danas zovu Efez Mezopotamije. Impozantni tragovi grada, prekrivaju teritoriju od 9 km2. Obići ćemo gradske zidine i grobnice i kuće uklesane u liticama. Potom idemo do cisterne u Dari, jedno od čuda antičkog svijeta, gdje ćemo istodobno vidjeti i ostatke antičke agore te mostova i kanala. U popodnevnim satima vraćamo se u Mardin, gdje nas čeka razgled Mardina uz pratnju vodiča.

Mardin
 
Stara jezgra Mardina predstavlja bajkovit labirint koji se penje uz brežuljak podno kojeg se razlijeva moćni Tigres – jedna od dviju rijeka Mezopotamije, koje su tisućljećima davale život naprednim ljudskim civilizacijama. Isklesan u smeđem krečnjaku, grad izgleda kao iz Šeherezadinih bajki. Razlog tome je što je kao značajna stanica na Putu svile u Gornjoj Mezopotamiji Mardin oduvijek privlačio trgovce i zanatlije iz čitave Anatolije i Bliskog Istoka, a u gradu su stoljećima dijelili život Turci, Kurdi, Armenci, Arapi i Asiri. Tragovi tog dugog suživota nalaze se na svakom koraku: U osebujnoj arhitekturi, tradicijskim zanatima, lokalnim govorima, bogatoj kuhinji. Uživanje u blagu Mardina započet ćemo s posjetom Šehidiye džamija i Zincirye medresi, s kojih puca divan pogled na čitav grad i na nepreglednu Mezopotamiju. Na našoj ruti naći će se najljepša pošta Turske, smještena u raskošnoj obiteljskoj rezidenciji imućne familije Šahtana – trg Republike s neizbježnim kipom Mustafa Kemal Paše Ataturka – asirijska ortodoksna crkva 40 mučenika iz 4. stoljeća – najljepša džamija, Latifiye, iz 14. stoljeća, te najveća džamija u gradu, Ulu džamija, čiji se minareti vide iz svake točke grada Mardina. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme u kojem ćete imati prilike istražiti Karavansaraje, bezistane i stari bazare, prepune rukotvorina, uživajući u šalici aromatične prave turske kave. Preporuka zaljubljenicima u povijest je svakako posjeta modernom muzej grada Mardina, koji se nalazi u sklopu elegantne vile iz 19. stoljeća, a u kojem je sačuvano arheološko blago nađeno u nalazištima okolice Mardina. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Večera u hotelu za putnike s polupansionom (Doplata). Noćenje.

3.dan MARDIN – MOR GABRIEL – MIDYAT – HASANKEYF – DIYARBAKIR

Doručak. Odjava iz hotela te idemo u smjeru sjevera. Prva točka razgleda je manastir Mor Gabriel, jedan od najstarijih kršćanskih manastira na svijetu. Manastir je u posjedu Sirijske orijentalno-pravoslavne crkve, a osnovan je daleke 397. godine. Glavni zadatak manastira je očuvanje sirijske pravoslavne vjere na mjestu gdje je nastala, a odakle ujedno i potiče asirski narod. Manastir se može posjetiti, ali se zatvara kada padne mrak. Nakon razgleda idemo prema obližnjem gradiću Midyatu. Ovaj grad je stari asirski grad, te će nas sa svojim kaldrmama i uskim uličicama i čipkastom dekoracijom kuća vratiti u davno zaboravljena vremena. U prošlosti se populacija Midyata uglavnom sastojala od Asiraca koji su prakticirali kršćanstvo s korijenima koji potječu još iz stare Mezopotamije. Danas ovdje i u susjednoj regiji Turabdin koja se smatra njihovom domovinom, živi još samo mali broj Asiraca, no očuvano je 9 njihovih crkava i 1 samostan. Prošetat ćemo ovim ljupkim gradićem i potražiti neku od preostalih starih asirskih ortodoksnih crkava. obilazimo stari dio grada i starinsko zdanje Konuk Evi, te najvišu točku grada. Slobodno vrijeme za ručak te upijanje atmosfere Midyata. U dogovoreno vrijeme polazak prema Diyarbakiru. Putem dolazimo do rijeke Tigris, koju ćemo proći god gradića Hasankeyf. Ovdje ćemo stati i posjetiti grobnicu Zeynel Beya – İmam Abdullah Türbesi – Džamija El-Rizik, te imati kraće slobodno vrijeme. Polazak prema Diyarbakiru. Po dolasku prijava u hotel. Večera u hotelu za putnike s polupansionom (Doplata). Mogućnost orijentacijske šetnje uz pratnju vodiča. Noćenje.

4.dan DIYARBAKIR

Doručak. Slijedi razgled Diyarbakira, antičke Amide, grada smještenog u jugoistočnoj Anadoliji. Zbog svog geografskog položaja tijekom povijesti ovaj je grad bio domaćin mnogobrojnim civilizacijama, neki kažu da su ovdje vladale čak 33 civilizacije. Tragovi istih i dalje se mogu pronaći po ulicama grada, sokacima, u crkvama, mostovima… Ujutro idemo u razgled najbitnijih znamenitosti grada uz pratnju vodiča: Prvo idemo do tvrđave Dyarbakir, gdje ćemo vidjeti 5,5km duge zidine. Ove zidine, izgrađene u dva reda, imaju 4 glavna vrata, a nakon Kineskog zida ovo su najduže očuvane zidine na svijetu. Prostor između zidina, te rijeke Tigris naziva se Bašta Hevsel (Hevsel Bachceleri). Slijedi posjet tvrđavi uz vodiča. Sa tvrđave se pruža prekrasan pogled na Baštu, močvarno područje od oko 700 hektara te samu rijeku Tigris. Nastavljamo sa razgledom starog dijela grada: Fiskaya Selasi, mali slap usred starog grada – Prinčev Dvor – Hasan Pasha Han i Karavansaray Ulu džamija (Velika Džamija) – Glavna ulica Gazi Caddesi – Cemil Pashino Dvorište. Poslijepodne slobodno za uživanje u ovom gradu. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Večera u hotelu za putnike s polupansionom (Doplata). Noćenje.

5.dan DIYARBAKIR – GOBEKLI TEPE – ARHEOLOŠKI MUZEJ URFE – HARRAN – ŠANLIURFA

Doručak. Nakon doručka krećemo autobusom prema – Šanliurfi, povijesnom gradu Urfa, gradu Proroka. Putem ćemo posjetiti mjesto o kojemu možemo pričati kao o onome koje krije tragove početaka ljudske civilizacije. Na ovom izletu vratit ćemo se tisuće godina nazad, sve do početaka ljudske civilizacije uz posjet jednog od najintrigantnijih lokaliteta rane povijesti čovječanstva – Gobekli tepe.

Ovaj lokalitet je nastao prije više od 11 500 godina, na kraju kamenog doba, te je ujedno najstarija građevina religioznog karaktera poznata suvremenom čovjeku. Veliki je broj znanstvenika povezao Gobekli tepe s Rajskim vrtom. Je li moguće da je upravo ovdje na području Plodnog polumjeseca, kojeg su naseljavali stari Sumerani, izumitelji prvog pisma u ljudskoj povijesti, da se baš ovdje čovjek po prvi puta povezao s Bogom? Nakon razgleda lokaliteta idemo prema Šanliurfi, povijesnom gradu Urfa, gradu Proroka.

Šanliurfa
 
Po dolasku u grad uz pratnju vodiča idemo u posjet Arheološkog muzeja grada Urfe, jednom od najzanimljivijih po broju izložaka koji se tiču Rimskog perioda na području današnje moderne Turske. Rimski mozaici koji se ovdje čuvaju poznati su diljem svijeta. Nakon posjeta muzeju idemo na organizirani ručak (Doplata) u neki od lokalnih restorana. Potom idemo u obližnje selo Harran, koje se nalazi na ostacima 5000 godina staroga moćnog grada Harrana. Ovdje već preko 3000 godina ljudi grade tzv. kuće-košnice. To su kuće izgrađene od glinenih opeka i blata, odlično izolirane i zimi i ljeti zbog različitih temperatura koje pogađaju ovo područje. Selo je pravi mali muzej u malom, a dodani šarm mu daje blizina sirijske granice. U kasnim popodnevnim satima povratak u Šanliurfu, grad kojem se brojni tradicionalni restorani natječu ponudom jednog od najpoznatijih i najomiljenijih kebaba u cijeloj Turskoj: Urfa kebab. Smještaj u hotel. Večera u hotelu za putnike sa polupansionom (Doplata). Za one koji nemaju večeru po želji šetnja do centra Šanliurfe. Noćenje.

6.dan ŠANLIURFA – ATATURKOVA BRANA – KAHTA – NEMRUT – SANLIURFA

Doručak. Ujutro odlazimo uz pratnju vodiča idemo u staru gradsku jezgru Šanliurfe. Prvo ćemo posjetiti Dergahu – religiozni kompleks u sklopu kojeg se nalazi sveta špilja, a u kojoj se prema predaji rodio prorok Abraham, otac sve tri monoteističke religije. Legenda kaže da je Proroka Abrahama, dok je rušio poganske idole, napao Asirijski kralj Nimrod. Nimrod je žrtvovao Abrahama na lomači, ali je Bog pretvorio vatru u vodu dok je gorući ugljen pretvorio u ribe, te time spasio Abrahama. Lokaciju ovog biblijskog događaja, Turci danas zovu Gölbaši. Na mjestu s kojeg je Abraham uznesen prema nebu danas stoji prekrasna palača okružena ružama na kojima je prema legendi Abraham uzletio, a neizostavni dio pejzaža su i dva jezera puna svetih riba. Poslijepodne svakako preporučujemo fakultativni izlet Između bogova i ljudi: Kahta i planina Nemrut. Rani polazak iz Šanliurfe. Putem ćemo proći pokraj Ataturkove brane, koja se nalazi na jednom od najvećih akumulacijskih jezera u Turskoj. Brana je izgrađena 1990. godine na rijeci Eufrat, te je vrlo važna za razvoj privrede i poljoprivrede Jugoistočne Turske budući da osigurava značajne količine ribe, vode za zalijevanje, te električnu energiju za cijelu regiju. Hidrocentrala na brani je najveća od 19 u projektu GAP, koji je zadnjih 30-ak godina pokretač razvoja Jugoistočne Turske. Dolazak u gradić Kahtu gdje ćemo imati organiziran ručak u jednom od lokalnih restorana (Doplata). Slijedi vožnja prema planini Nemrut uz prijevoz posebnim prijevoznim sredstvima do samog vrha planine. Putem ćemo proći i pokraj fenomenalno očuvanog rimskog mosta građenog za vremena cara Septimija Severa. Dolazak do podnožja zagonetne planine Nemrut (2134m), okružene kipovima carske grobnice Antiochusa I Theosa iz Commagene iz 1. stoljeća prije naše ere. Sam pogled i lokacija odakle se pruža oduzima dah. Nakon uspona na planinu koja se sadrži od dvije terase, istočne i zapadne, uživati ćemo u jednom od ljepših pogleda koje ćete ikad doživjeti. Slijedi povratak u hotel u Šanliurfi. Večera za putnike s polupansionom (doplata). Noćenje.

Nemrut
 
7.dan SANLIURFA – HALFETI – MUZEJ ZEUGMA – GAZIANTEP

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje do Halfetija, mjesta gdje nas čeka izlet brodom po jezeru ispod kojeg se nalazi potopljeno selo. Gradić Halfeti na rijeci Eufrat podigao je asirski kralj u 9. stoljeću prije Krista, a 1999. godine je podignuta brana Birecik na rijeci Eufrat i u tom procesu je raseljeno je oko 6000 ljudi iz obližnjih sela, a Eufrat je poplavio cijelu obalu i priobalna naselja, te je Halfeti izgrađen ispočetka.

Za ovo područje kažu da je jedino mjesto na svijetu gdje rastu crne ruže. Nakon uživanja u plovidbi i ručku u jednom od lokalnih restorana, slijedi vožnja prema gradu Gaziantepu, za kojeg se mnogi slažu da je dom najfinijih Turskih baklava. Po dolasku slijedi razgled Gaziantepa. Prvo ćemo razgledati Muzej Zeugma, svjetski poznat po vrijednoj kolekciji rimskih mozaika.

Potom odlazimo u centar grada na pješački razgled uz pratnju vodiča. Vidjet ćemo i džamiju Kurtuluš, na kojoj su još uvijek vidljivi ostatci Kršćanske crkve – Tahtani džamija s karakteristično urešenim minaretom. Svakako ćemo i zaviriti i u Kulinarni muzej grada Gaziantepa, koji će nam dati odličan uvid u bogatu lokalnu kulinarsku ponudu. Ovo će biti pravo vrijeme za otići na za ručak te probu poznatih baklava iz Gaziantepa. Nakon ručka slijedi slobodno vrijeme za kupovinu na bazaru u Gazantepu, koji osim što je jedan od najvećih u Turskoj, poznat je i po ručno izrađenom posuđu od bakra, te kažu da se najveći turski majstori ove izrade nalaze upravo u ovom gradu. Svakako preporučujemo posjet Gaziantepskoj tvrđavi, koja se nalazi odmah iznad samog bazaara, a  koju su koristile sve civilizacije koje su prošle ovim područjem, Najvidljivije tragove su na njezinoj arhitekturi su ostavili Rimljani, Mameluci i Osmanlije. Večera za putnike sa polupansionom (doplata). Noćenje.

8.dan GAZIANTEP – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Slobodno jutro za istraživanje Gaziantepa. Odjava iz hotela, te u dogovoreno vrijeme transfer do zračne luke Gaziantep. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 2223 Turkish Airlinesa. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 Turkish Airlinesa po lokalnom vremenu, uz dolazak u Zagreb. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTELI

HOTEL HILTON GARDEN INN 4* (MARDIN)

Hotel Hilton Garden Inn Mardin okružen je širokim visoravnima, a iz hotela se pruža pogled na dolinu Mezopotamije i povijesnu jezgru Mardina. U okviru objekta gostima su na raspolaganju fitness centar, unutarnji bazen i moderne klimatizirane sobe s luksuznim interijerima. Elegantno uređene sobe hotela Hilton Garden Inn imaju drveni namještaj. Također, svaka soba sadrži TV sa satelitskim programima i udobne krevete marke Garden Sleep System. Hotel se nalazi u blizini Muzeja grada Mardina, dvorca Mardin, samostana Zafaran i mnogih povijesnih crkava. Zračna luka Mardin udaljena je 20 km.

ANEMON 4* (DIYARBAKIR)

Hotel je lociran u mjestu Kayapinar, 11 km od gradskog stadiona Ataturk u Diyarbakiru, a svojim gostima nudi smještaj s fitness centrom, besplatnim privatnim parkiralištem, vrtom i zajedničkim salonom. Objekt nudi restoran, terasu, unutarnji bazen i saunu. Smještajne jedinice su opremljene klimatizacijskim uređajem, TV-om ravnog ekrana sa SAT programima, hladnjakom, kuhalom za vodu, bideom, besplatnim kozmetičkim priborom i radnim stolom. Svakodnevno se u sklopu hotela poslužuje doručak na bazi švedskog stola.

ili

DEMIR 4* (DIYARBAKIR)

Hotel je otvoren u 2013. i nalazi se u centru Diyarbakira. Svojim gostima nudi besplatni pristup internetu WiFi i klimatizirane sobe. Sve sobe u hotelu su moderno uređene. Gosti mogu uživati u piću u krovnom baru/salonu uz živu glazbu 3 dana u tjednu. U ponudi su i turska kupelj, sauna i wellness centar.

NEVALI 5* (ŠANLIURFA)

Hotel je lociran u Šanliurfi, 4 km od Balikli Gola, a svojim gostima nudi smještaj s fitness centrom, besplatnim privatnim parkiralištem, zajedničkim salonom i terasom. Hotel je opskrbljen besplatnim WiFi internetom. Gosti mogu koristiti spa i wellness centar s unutarnjim bazenom, saunom i hamamom te restoran.

THE GREEN PARK 5* (GAZIANTEP)

Smješten 3 km od Sehit Aniti, hotel nudi smještaj u Gaziantepu te posjeduje zajednički salon, terasu i restoran. Sobe su opremljene klimatizacijskim uređajem, prostorijom za sjedenje, TV ravnog ekrana sa SAT programima, sefom i vlastitom kupaonicom s besplatnim kozmetičkim priborom te sušilom za kosu. Doručak se poslužuje u švedskom stilu. Arheološki muzej Gaziantep je udaljen 3,1 km od hotela, a stadion Kamil Ocak 3,2 km.

RED LETENJA – podložan promjeni
27.10.2024. TK1054 ZAG – Zagreb IST – Istanbul 09:30 13:45
27.10.2024. TK 2676 IST – Istanbul MQM – Mardin 15:15 17:15
03.11.2024.TK 2239 GZT – Gaziantep IST – Istanbul 11:55 13:55
03.11.2024. TK 1055 IST – Istanbul ZAG – Zagreb 18:40 19:00
 

RED LETENJA – podložan promjeni

27.12.2024.  TK1054 ZAG – Zagreb IST – Istanbul 09:15 - 13:30
27.12.2024.  TK 2676 IST – Istanbul  MQM – Mardin 15:15 - 17:15
03.01.2025.  TK 2223 GZT – Gaziantep  IST – Istanbul 15:45 - 17:45
03.01.2025.  TK 1055 IST – Istanbul  ZAG – Zagreb 19:00 - 19:05

 

TERMIN I CIJENA*:

27.10. – 03.11.2024 RC 1.640 €                                  FM 1.590 €
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE                                                   240 €
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
UKUPNO                                                                                   1.830 €
(FM CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)

 

NOVA GODINA
27.12.2024. – 03.01.2025. RC 1.740 €                          FM 1.690 € 
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE                                                     240 €
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
UKUPNO                                                                                     1.930 €
(FM CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za putovanja u Tursku od 02.03.2020. Republika Hrvatska ušla je u vizni režim u kojemu turistička viza za ulazak u Republiku Tursku nije potrebna.
 • Hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana.
 • Putovnica hrvatskih državljana mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 20 polaznika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik je Turkish Airlines

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Putovanje u Tursku
 • Prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Istanbul – Mardin te Gaziantep – Istanbul – Zagreb
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Autobusni prijevoz našim turističkim autobusom prema programu tokom cijelog boravka
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4/5* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama
 • 2 noćenja u Mardinu
 • 2 noćenja u Sanliurfi
 • 1 noćenje u Gaziantepu
 • 2 noćenja u Diyarbakiru
 • Ulaznicu za Arheološki muzej u Sanliurfi
 • Ulaznicu za Muzej mozaika u Gaziantepu
 • Ulaznicu za Arheološki lokalitet Gobekli Tepe
 • Kartu za brod te plovidbu kod Halfetija
 • Ulaznicu za arheološki lokalitet u Dari
 • Ulaznicu za Mor Gabriel samostan
 • Ulaznicu za tvrđavu i muzej u Diyarbakiru
 • Večera dobrodošlice i upoznavanja u jednom od restorana u Mardinu u nekoliko slijedova
 • Sve razglede prema programu
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Lokalnog vodiča na destinaciji
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 240 € / 1.808,28 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 450 € / 3.390,53 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Paket od 6 večera u hotelima 95 € / 715,78 kn
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta)
CIJENA PO OSOBI

IZMEĐU BOGOVA I LJUDI: KAHTA I PLANINA NEMRUT 100 €
Uključuje: prijevoz posebnim prijevoznim sredstvom do samog vrha planine, vođenje na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča, ulaznice za lokalitet

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije do 45 dana prije putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. 

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·       jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·       Visa Premium PBZ do 6 rata

·       Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·       Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·       Diners karticama do 12 rata

·       ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.