Ekskluzivno krstarenje Jadranom – od 5.990 kn

SPECIJALNA PONUDA!

Termini:


Cijena od:

18.7. i 25.7.

5.990 kn

Gulet MSY Alisa – Krstarenje otocima srednje Dalmacije

SPLIT – BRAČ – VIS – HVAR – KORČULA – PELJEŠAC – SPLIT

Termini krstarenja: 18.7.-25.7. i 25.7.-1.8.2020.

Krstarenje isključivo za domaće hrvatske goste!

Svima koji žele iskusiti romantično krstarenje duž obale Jadrana, provesti svoj odmor uživajući u prirodnim ljepotama hrvatske obale, sjajnom ambijentu i kristalno čistom moru, predlažemo krstarenje guletom.

Ovakva vrsta odmora je posebna, u njoj je svaki detalj usklađen da odgovara vašim osobnim potrebama kako biste imali odličan provod, i to baš svaki put.

Gulet MSY Alisa je posebno izgrađen drveni brod, ručno rađen, opremljen s jedrima, ali koji također koristi i snagu svojih motora. Može smjestiti do 14 ljudi i ima mnogo mjesta na palubi te prostrane kabine ispod palube. Gulet MSY Alisa je luksuzan brod, s klimom, privatnom kupaonicom u svakoj kabini, drvenom palubom, potpuno opremljenom profesionalnom kuhinjom i dodatnom opremom.

Za vas se tijekom cijelog krstarenja brinu kapetan broda i njegova posada koji su vam uvijek na usluzi.

U nastavku karakteristike broda MSY Alisa:

Godina izgradnje 1999; Remodeliran 2013

Duzina 30m; Sirina 7m

Pogon 2 x FORD 175 HP ; Generator JOHN DEERE 3029d 28 Kw

Enterijer & Exterijer: 4 dvokrevetne kabine, 2 trokrevetne kabine, Salon (klimatiziran), 3 palube, svaka kabina ima franc. krevet, svoju kupaonicu (sušilo za kosu), 2 prozora i klima uređaj, max: 14 osoba

U trokrevetnim kabinama treći ležaj iznad franc. ležaja (na katu)

Sportska oprema: Tender, water ski, 1 stojeci, paddle board (SUP), kayak (1), maske, peraje, naocare za plivanje

Dodatna oprema: TV/DVD, Hi-Fi, Wi-Fi

 Plan krstarenja:

1. dan: subota / SPLIT, STOBREČ – BRAČ, MILNA

Ukrcaj počinje u 16:00 u marini Stobreč (5 km udaljenoj od Splita), nakon čega ćete imati dovoljno vremena smjestiti se, upoznati se s ostalim gostima i posadom uz tradicionalno piće dobrodošlice. Nakon kratke plovidbe dolazimo u Milnu, gdje ćemo provesti prvu noć na brodu uz večeru i druženje. Milna je smještena na zapadnoj obali Brača, 18 km od Supetra. Čuvena je po svom predivnom zaljevu gdje su brodovi cara Dioklecijana nerijetko nalazili sigurnu luku tijekom gradnje njegove palače u Splitu

2. dan: nedjelja / BRAČ, MILNA – VIS

Ujutro isplovljavamo za Vis – najudaljeniji otok srednjodalmatinskog arhipelaga. Poznat kako po svom kulturnom bogatstvu i povijesnoj baštini, tako i po svojim prirodnim ljepotama. Još je grčki pisac Agatarhid u svojim djelima hvalio viška vina, te konstatirao da su bolja u usporedbi s ostalim sortama koje je probao. Najautentičnije vino zasigurno je poznata viška vugava koju možete probati u brojnim restoranima i konobama diljem otoka. Vis je također poznat i kao jedan od “zabranjenih otoka” u vrijeme komunizma. Bio je centar jugoslavenske mornarice i stoga zabranjen za turiste. Čak i danas diljem otoka možemo pronaći mnogobrojne skrivene tunele koji tome svjedoče. Neki od njih su sada turističke atrakcije, a neki su u službi Hrvatske ratne mornarice. Noć provodimo u jednoj od predivnih uvala na Visu.

3. dan: ponedjeljak / VIS – HVAR

Naše krstarenje se nastavlja prema Paklenim otocima; skupini malih otoka pred hvarskom gradskom lukom. Danas oni predstavljaju jedinstvenu i najprepoznatljiviju prirodnu ljepotu otoka Hvara. U poslijepodnevnim ili večernjim satima organiziran je prijevoz gumenjakom do samog grada Hvara. Za povratak na brod uzimate taxi-boat koji možete naći u luci, o čemu će vas detaljnije informirati i sam kapetan. Hvar je predivan dalmatinski grad burnih noćnih provoda i s mnoštvom odličnih restorana koji su se specijalizirali za lokalnu kuhinju kao i za egzotične specijalitete. One mirnijeg duha oduševit će svojom bogatom prošlošću koja seže sve do prapovijesti, točnije do željeznog doba kada su Iliri izgradili gradinu i time započeli izgradnju ovog dalmatinskog bisera, te svojom kulturnom baštinom među kojom se posebno ističe prvo javno kazalište u Europi otvoreno 1612. godine. Noćimo u jednoj od predivnih hvarskih uvala.

4. dan: utorak / HVAR – KORČULA

U jutarnjim satima isplovljavamo prema Korčuli. Otok je bio naseljen još u prapovijesti o čemu svjedoče nalazi iz starijeg kamenog doba koji su pronađeni u Veloj spilji. Prema legendi, na otoku je također živio i trojanski junak Antenor u 12. stoljeću prije Krista. Nakon Grka, Ilira i Rimljana Korčula se od 10. st. nalazi pod vlašću Mletačke Republike, što je ostavilo veliki trag posebno u arhitekturi samog grada Korčule. No, unatoč svemu grad je i dan danas najpoznatiji kao rodno mjesto Marka Pola, koji se 1254. g. najvjerojatnije tu rodio, a podsjetnike o njemu možete pronaći u svakom kutku, uključujući i izuzetno zanimljiv Muzej Marka Pola, koji svakako morate posjetiti pri obilasku ovog prekrasnog dalmatinskog grada. Večer možete iskoristiti za upoznavanje grada i uživanje u gastronomskim specijalitetima koje vam nude brojni mali restorani.

5. dan: srijeda / KORČULA – PELJEŠAC, LOVIŠTE

Poluotok Pelješac je naša iduća destinacija. Poslijepodne je slobodno za vaše aktivnosti, bilo da se radi o razgledavanju, plivanju ili samo uživanju na suncu uz dobru knjigu i hladno piće. Lovište je mali grad smješten u jednom od najljepših peljeških uvala. Zbog svoje klime, sa preko 3000 sunčanih sati godišnje i topline mora koje je u glavnoj uvali uvijek toplije od ostatka Jadrana, predstavlja idealno mjesto za kupanje.

6. dan: četvrtak / PELJEŠAC, LOVIŠTE – HVAR, JELSA

Ujutro isplovljavamo prema otoku Hvaru, gradu Jelsi, uz usputna zaustavljanja za kupanje i sunčanje u raznim uvalama. Večer je slobodna za individualne programe. Jelsa je mali grad, smješten u uvali na sjevernoj strani otoka Hvara, zaštićen dvama najvišim vrhovima otoka – sv. Nikola na zapadu i Hum na istoku. Važan je turistički centar s bogatom turističkom tradicijom (najstariji hotel “Jadran” sagrađen je 1911. g.). Posebno je zanimljiv ljubiteljima dobrih vina, pošto je poznat po kvalitetnim sortama crnog vina.

7. dan: petak / HVAR, JELSA – BRAČ, BOL – SPLIT, STOBREČ

Bol na otoku Braču je naše iduće odredište. Smješten je na južnoj obali otoka Brača, a tu ćete imati priliku kupati se i sunčati na najljepšoj plaži Jadrana – Zlatnom Ratu. Predivna šljunčana plaža prepoznatljive bijele boje i oblika koji se stalno mijenja, ovisno o plimi i oseci, strujama i vjetrovima. Plaža je okružena predivnom borovom šumom u kojoj možete vidjeti i ostatke rimske Vile rustike i bazen dok je sam rt zaštićeni geomorfološki fenomen. U popodnevnim satima nastavljamo krstarenje prema Splitu, našem krajnjem odredištu. Posljednju večer na brodu provest ćemo u marini Stobreč

8. dan: subota / SPLIT, STOBREČ

U jutarnjim satima slijedi oproštaj od ovog divnog broda, posade i, nadamo se, novih prijatelja koje ćete u ovih 7 dana steći. Iskrcaj je do 9:00. Nakon iskrcaja možete posjetiti, kako mi volimo reći, ‘najlipši grad na svitu’ – Split! Split vam sa svojom 1700 godina dugom poviješću nudi puno toga, od kulturno-povijesne baštine do zabavnih sadržaja. Mjesto koje nikako ne smijete, a i ne možete, zaobići u Splitu je Dioklecijanova palača. Sagrađena u 3. st. pr. Kr., prvobitno je zamišljena kao ljetnikovac rimskog cara Dioklecijana, međutim vremenom se od palače stvorio grad, koji je danas administrativni, kulturni i prometni centar Splitsko-dalmatinske županije i drugi grad po veličini u Hrvatskoj. Sama Palača je uvrštena na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne baštine 1979. godine. U gradu možete obići i druge znamenitosti poput Dioklecijanovih podruma, katedrale sv. Duje (zaštitnika grada), mnoštvo trgova, muzeja, galerija, gradsku park-šumu Marjan,… Posebna zanimljivost je spomenik Grguru Ninskom kojeg po legendi morate dotaknuti za nožni palac i zaželjeti želju kako bi vam se ispunila.

Cijena po osobi za 8-dnevno krstarenje u dvokrevetnoj kabini:

Polasci: 18.7.-25.7. i 25.7.-1.8.

6.990 kn
5.990 kn

Cijena uključuje:

– krstarenje prema odabranoj ruti

–  smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona (doručak – kontinentalni, ručak u tri slijeda)

–  1 x kapetanska večera (u četvrtak ili petak)

– boravišna pristojba i lučke takse po osobi i tjednu

Cijena ne uključuje:

– mogućnost privatnog parkirališta u Stobreču  (cijena na upit)

Popusti:

– djeca od 0-3 g. besplatno;

– djeca od 3-12 g. na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -10%

Važne napomene:

– polasci su garantirani za minimum 8 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 8 prijavljenih osoba. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– kapetan broda zadržava pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

Putnička agencija Nikal vam želi nezaboravno krstarenje!