BUDVA I CRNA GORA

LJETOVANJE 8 dana autobusom

Grupni polasci: 31.07. – 07.08.2021.
07.08. – 14.08.2021.
14.08. – 21.08.2021.

Program putovanja:

1.dan/Subota ZAGREB – BUDVA
Polazak autobusa sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 01.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu Dubrovnika uz kraća zaustavljanja radi odmora. Po dolasku u Dubrovnik zaustaviti ćemo se iznad grada na mjestu najboljem za  fotografiranje. Nastavak putovanja prema Crnoj Gori, vožnja pored Herceg Novog prema Budvi. Po dolasku prijava u hotel. Sastanak sa vašim vodičem u hotelu te dogovor oko izleta i daljnjeg programa. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u ljetnoj atmosferi Budve. Noćenje.

2.dan/Nedjelja/ BUDVA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Budvi za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

3.dan/Ponedjeljak/ BUDVA – VELIKA CRNOGORSKA TURA ( CETINJE, LOVĆEN, KOTOR,PERAST ) - BUDVA
Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet VELIKA CRNOGORSKA TURA gdje ćemo proći najbitnije lokacije ove mediteranske zemlje. Polazimo od stare prijestolnice Crne Gore, Cetinja. Odlazak na razgled uz pratnju vodiča: Cetinjski Manastir – Rezidencija Petra II Petrovića Njegoša, poznatija kao Biljarda – Muzej kralja Nikole – Dvorski trg uz kraće slobodno vrijeme za kavu. Nastavak vožnje prema Nacionalnom Parku Lovćen – planinskom lancu neobične konfiguracije, remek djelu prirode koje Crnogorci od milja nazivaju Olimp. Na vrhu Lovćena se nalazi Njegošev  mauzolej koji je građen prema uputama našeg umjetnika Ivana Meštrovića ( Ulaznica uz doplatu ). Nastavak vožnje do Perasta, koji je riznica dragocjenih djela bokeljske kulturne, povijesne i umjetničke baštine. Sačuvani su vrijedni spomenici, crkve i kapelice, vitki zvonici. Nakon šetnje mjestom, vožnja brodicom do otočića Gospe od Škrpjela, umjetnog otočića s istoimenim zavjetnim Svetištem pomoraca. Otočić je izgrađen neprestanim nasipanjem kamenja koje je počelo još sredinom 15. stoljeća.  Razgled crkve i samostana. Povratak na kopno te nastavak vožnje do srednjovjekovnog mediteranskog gradića Kotora, gdje će nas dočekati lokalni vodič, uz čiju ćemo asistenciju ući u staru gradsku jezgru koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a; Katedrala Sv. Tripuna - Palača Prima - Crkva Sv. Luke - Crkva Sv. Marije.  Povratak u Budvu u večernjim satima. Noćenje.

4.dan/Utorak/ BUDVA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Budvi za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

5.dan/Srijeda/ BUDVA – SKADARSKO JEZERO - BUDVA
Doručak u hotelu. Slobodan dan ili mogućnost hedonističkog fakultativnog izleta na Skadarsko Jezero, najveće jezero na Balkanu koje je ujedno i Nacionalni park. Vožnja do starog ribarskog gradića na obali jezera sa crnogorske strane, Virpazar. Po dolasku, gdje će nas dočekati lokalna familija koja se već dugi niz godina brine za turiste koji posjećuju ovaj nacionalni park, slijedi ukrcaj na brod te plovidba jezerom ( samim ulaskom na brod putnici ulaze u Nacionalni park ). Uz domaću rakiju i fritule, čuti ćemo priče o flori i fauni nacionalnog parka, vidjeti tzv. Crnogorski Alcatraz, te se naravno i okupati na jezeru. Nakon krstarenja i kupanja povratak u Virpazar, te slijedi ručak, sa 3 vrste riba, svježe ulovljenih upravo u Skadarskom jezeru. Povratak u Budvu u poslijepodnevnim satima te slobodno poslijepodne za uživanje na plažama Budve. Noćenje.

6.dan/Četvrtak/  BUDVA – ALBANIJA - BUDVA
Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Albaniju. Vrlo rani odlazak na cjelodnevni izlet. Vožnja prema crnogorsko -  albanskoj granici te prelazak granice  Nakon prelaska granice odlazak u grad Skadar, jedan od najstarijih albanskih gradova, a koji se nalazi 17 km od granice. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča: Al`zamil dzamija – glavna gradska šetnica Rruga Kole Idromeno – Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva posvećena Sv. Dimitriju– Kip Majke Tereze. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Polazak prema Durresu ( Draču ). Vozimo se pokraj grada Lezhë ( Lež ) gdje se nalazi Skenderbegov mauzolej, posvećen povijesno najbitnijoj figuri albanskog nacionalnog identiteta. Usput ćemo vidjeti i nekoliko bunkera podignutih za vrijeme Envera Hoxhe. Dolazak u Drač. Kraći razgled Drača gdje ćemo vidjeti poznati amfiteatar. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema obližnjoj Tirani. Odlazimo u centar grada na pješački razgled glavnih gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku – zgrada Opere – zgrada nacionalne banke Albanije – Džamija Ethem beya – Nacionalni povijesni muzej – Gradska šetnica ulica Murat Toptani – katolička katedrala Sv. Pavla – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – kula sa satom – Zgrada parlamenta – Tiranski
univerzitet – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i istraživanje Tirane. Polazak prema Budvi. Ovisno o prometu dolazak u Budvu u kasnim noćnim satima. Noćenje.

7.dan/Petak BUDVA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Budvi za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

8.dan/Subota/ BUDVA
Doručak. Staviti ćemo stvari u autobus, odjaviti se iz hotela. Slijedi slobodno vrijeme do popodnevnih sati za još jedno kupanje u Budvi, na hotelskoj plaži ili nekoj po vašem izboru. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima nedjelje.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTEL PARK BUDVA 3* - RASPRODANO

Hotel Park*** se nalazi na Slovenskoj plaži, na ulasku u Budvu iz pravca Bečića. Od Starog grada je udaljen 15 minuta laganog hoda.  Hotel je renoviran 2017. godine. Raspolaže sa 120 soba. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Sve sobe imaju kupaonicu sa tuš kabinom, klima uređaj, SAT TV, mini hladnjak i WiFi. Sobe su na katu i okrenute su ka moru ili ka putu. Sobe okrenute ka moru imaju terasu. Postoje i sobe u
prizemlju hotela. Hotel je lociran na 50m od Slovenske plaže. Hotel ima i dva restorana, ljetnu terasu, aperitiv bar, parking. Gostima hotela Park 3* je na raspolaganju terasa sa ležaljkama koje su uključene u cijenu.

HOTEL PARK BUDVA 3*

2021.
24.07. – 31.07.
31.07. – 07.08.
07.08. – 14.08.
14.08. – 21.08

Smještaj u prizemlju hotela sa uključenim polupansionom

FM 3.290 kn
RC 3.490 kn

Smještaj na katu hotela sa francuskom terasom i pogledom na brdo sa uključenim polupansionom

FM 3.490 kn
RC 3.690 kn

Smještaj na katu hotela sa balkonom i pogledom na more sa uključenim polupansionom

FM 3.690 kn
 RC 3.890 kn

Doplata za ručak  (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) : 300 kn po osobi
NAPOMENA: smještaj u 1/1 sobi nije moguć!

VILLA MONTERIO 3*

Villa "MonteRio" smještena je u centralnom dijelu Budve, a svega 500 m od poznate Slovenske plaže. Okružena cvijećem i zelenilom, vila se nalazi u mirnom dijelu grada, daleko od ljetne buke i gužve, a opet tako blizu mora, kafića i trgovina. U sklopu vile se nalazi restoran s kapacitetom oko 90 mjesta dok se ispred restorana nalazi velika terasa sa 50 mjesta što predstavlja idealnu relaksaciju kao i za druženje gostiju. Obroci prema ponudi se serviraju u sklopu vile. Terasa je pokrivena tendom što omogućava zaštitu od jakih sunčevih zraka. Sve sobe posjeduju vlastitu kupaonicu, TV, hladnjak, klimatizacijski uređaj dok neke sobe sadrže i terasu sa garniturom za sjedenje. Sobe kao i cijeli objekt je opskrbljen besplatnim WI-Fi pristupom internetu. Glavna autobusna stanica nalazi se na svega 900 m od vile. Ukoliko želite da provedete dane odmora u metropoli crnogorskog turizma onda je Villa MonteRio Budva pravo mjesto za vas! 

VILLA MONTERIO 3*

2021.
24.07. – 31.07.
31.07. – 07.08.
07.08. – 14.08.
14.08. – 21.08

Dvokrevetna soba s doručkom

FM 1.890 kn
RC 2.090 kn

Moguće doplate/popusti (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
- Popust na 3. osobu u 1/2 sobi (po osobi) 10 %
- Popust na djecu do 14 godina u 1/2 sobi s roditeljima 500 kn
- Doplata za 7 večera u restoranu Villa MonteRio 300 kn
- Doplata za 1/1 sobu 600 kn

VILA PARK -RASPRODANO

Kompleks vila Park udaljen je od cca 400 - 800 m od Slovenske plaže. Sadrži dvokrevetne i trokrevetne studije i četverokrevetne apartmane sa terasama. Dvokrevetni apartmani sastoje se od dva ležaja i kuhinje, dok određeni dio vila nema kuhinju. Napominjemo da ležajevi u dvokrevetnim sobama ponekad nisu spojeni već se nalaze u nizu. Trokrevetni studio se sastoji  iz  sobe sa čajnom kuhinjom  i tri ležaja. Apartmani se sastoje iz sobe sa čajnom kuhinjom sa dva ležaja  i spavaće sobe sa dva ležaja. Svi studiji i apartmani imaju WC, WiFi internet, TV,  klimu.
Smještena u poleđini pješačke staze, vila je idealna za goste koji preferiraju mir, okružena mediteranskom vegetacijom. Mediteranska vegetacija doprinosi prijatnom ambijentu i daje pogodnosti za boravak porodica sa malom djecom. Većina vila hotela Park je obnovljena u siječnju 2018 kako bi povećale standard boravka tako da ih svakako sugeriramo kao ugodan boravak.

VILLA PARK BUDVA 1*

2021.
24.07. – 31.07.
31.07. – 07.08.
07.08. – 14.08.
14.08. – 21.08

Smještaj u vili bez kuhinje

FM 1.890 kn
RC 2.090 kn

Smještaj u dvokrevetnoj vili sa kuhinjom

FM 1.990 kn
RC 2.190 kn

MOGUĆE DOPLATE ZA OBROKE* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
- Doplata za doručak 250 kn po osobi
- Doplata za ručak 300 kn po osobi
- Doplata za večere 450 kn po osobi
*Uslugu doručka, ručka i večere gosti mogu dobiti u restoranima hotela Park ili Ville Park.
NAPOMENA: smještaj u 1/1 sobi nije moguć!
 
Cijena uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji Zagreb - Budva - Zagreb
 • 7 noćenja (bez doručka, doručak, polupansion na odabir) u hotelu Park 3* na Slovenskoj Plaži u Budvi ili Vilama hotela Park 1*, ili Villi Monterio 3*
 • Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom koji će vas dočekati na lokaciji
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

Cijena ne uključuje:

 • Boravišna taksa: 1,5 eura noćenje - ukupno 10,5 eura - OBAVEZNA DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA ILI VILE ILI APARTMANA 
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta):

 • IZLET BRODOM PO SKADARSKOM JEZERU 35€  (Cijena uključuje: ulaznicu u Nacionalni park + krstarenje brodom po Skadarskom jezeru uz aperitiv dobrodošlice – domaća rakija, sok i uštipci + ručak – riblji menu: 4 vrste ribe, 4-5 vrsta salate, domaći sir, masline, kuhani krumpir, desert) 
 • SAMO RUČAK NA SKADARSKOM JEZERU bez vožnje brodom 20€ (Cijena uključuje: Domaća rakija, sok i uštipci + ručak – riblji menu: 4 vrste ribe, 4-5 vrsta salate, domaći sir, masline, kuhani krumpir, desert)
 • VELIKA MONTENEGRO TURA 30€ (Uključuje ulaznicu za NP Lovćen i razgled Cetinja, turističku taksu u Kotoru i Cetinju, lokalnog vodiča u Kotoru, vođeni razgledi od strane našeg pratitelja, vožnja brodićem u Perastu) 
 • ALBANIJA 30€  

NAPOMENA: (izleti će biti organizirani za minimum 20 prijavljenih putnika)

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1. red – sjedalo 3, 4:   100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8:   100 kn
sjedala iza 2. vrata:   100 kn
ostala raspoloživa sjedala:   50 kn

VAŽNA NAPOMENA:

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o., opći uvijeti
Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
Polasci su isključivo od subote do subote
Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
Minimalan broj putnika: 40
Rok prijave: do 7 dana prije puta
Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
Jednokrevetna soba nije dostupna!

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.