Istanbul/Kapadokija + 3 ALL INCLUSIVE NA PLAŽI

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Najbolje od Turske: Istanbul - Ankara - Kapadokija - Antalija

+ 3 noćenja ALL INCLUSIVE po izboru 4 ili 5*

Hotel KARMIR RESORT & SPA 5*    ili

Hotel GRAND RING 4*

 

1. dan:  Dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2,5 sata prije leta. Dolazak u zračnu luku Istanbul gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Večera.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Posjetit ćemo i svjetski poznatu baziliku i 4. najveću crkvu na svijetu, Aja Sofiju, Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je  potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Potom odlazite do palače Topkapi, koja je služila kao rezidencijalna palača i sjedište dinastije u Istanbulu, glavnom gradu Osmanskog carstva, neposredno nakon osvajanja Istanbula od strane Fatiha sultana Mehmeda 1473. godine. Palača Topkapi nalazi se na vrhu Serail, jednom od sedam brda Istanbula između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. U poslijepodnevnim satima prošetajte Grand Bazarom, ogromnom zgradom bazara u starom gradu s labirintom uličica i prolaza. Zatim posjetite egipatski ili bazar začina i uživajte u orijentalnim mirisima i bojama. Večera.

3. dan: Fascinantna plovidba po Bosporu  - vožnja prema Ankari – muzej Anatolijskih civilizacija

Nakon doručka imate priliku uživati (fakultativno uz doplatu) na fascinantnoj vožnji brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača. Zatim slijedi vožnja autobusom do Ankare, glavnog grada Turske. Posjetit ćete Ankarsku utvrdu i Muzej Anatolijskih civilizacija s hetitskim nalazima. Večera. Noćenje na području Ankare

4. dan: Kapadokija

Nakon doručka slijedi vožnja u unutrašnjost prema gorju. Pokrajina Kapadokija je krajolik neodoljive ljepote, sa svih strana okružena impozantnim planinama. Kapadokija se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Stijene raznih oblika izviru iz zemlje poput predimenzioniranih gljiva, a kuce i otmjeni hoteli uklesani u stijene promatraju Vas sa svih strana. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Večera. Noćenje na području Kapadokije.

5. dan: Kapadokija - Göreme - Uchisar

Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete muzej na otvorenom i jamsku crkvu ukrašenu freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput kakva mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha, odnosno Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu i stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju dana ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Večera.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalija

Nakon doručka, putovanje nastavljamo kroz raznolike krajolike prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavak puta preko gorja Taurus prema Antaliji. Smještaj u hotel na području Antalije (Belek ili Kemer). Večera.

7. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran

Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera.

8.-10. dan: Odmor All inclusive

U kasnim jutarnjim satima slijedi transfer do izabranog hotela te prijava i početak all inclusive usluge. Iskoristite slobodno vrijeme i uživajte u suncu, moru, bogatoj gastronomskoj ponudi i zabavnim aktivnostima.

11. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran

Sukladno vremenu leta slijedi transfer do zračne luke i u nastavku povratni let za Zagreb preko Istanbula. 

Cijena osnovnog programa uključuje:

 • Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb/Istanbul i u povratku Antalija/Zagreb preko Istanbula s uključenim pristojbama, prijevoznik Turkish Airlines
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
 • 7 noćenja s polupansionom u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 • Prijevozi i razgledi s ulaznicama prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Voditelj putovanja i lokalni vodič
 • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena produžetka uključuje:

 • transfer do izabranog hotela i u povratku od hotela do zračne luke
 • 3 x all inclusive noćenja u izabranom hotelu

Cijena ne uključuje:

 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete koji nisu navedeni u programu
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji

  • Paket putnog osiguranja: od 250 kn po osobi (detaljan izračun premije police  osiguranja zatražite prilikom rezervacije)

 • zdravstveno osiguranje na destinaciji do 30.000€ 
 • osiguranje prtljage do 500€ 
 • osiguranje od opravdanog otkaza


Obavezna doplata po osobi

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama):

 • ovisi o terminu: od 2.149,00 kn  

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: 30€ po osobi
 • Istanbul by night: 20€ po osobi
 • Turska večer: 45,00 € po osobi
 • Hamam (turska kupelj): 35,00 € po osobi


  *Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. 


VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani od dana 2.3.2020. više nisu dužni ishoditi vizu Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr


Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji kompanija Turkish Airlines-a. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2020. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primijenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr


Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35.

Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata, MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5%


Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 

Planirano vrijeme leta za sve polaske:

Polazak

TK1054 ZAGREB – ISTANBUL 0910 1225

Povratak

TK2433 ANTALIJA – ISTANBUL 1510 1645

TK1055 ISTANBUL – ZAGREB 1810 1920

 

HOTEL S 5 ZVJEZDICA: KARMIR RESORT & SPA

Hotel Karmir Resort & spa otvoren je 2014. godine, a nalazi se na posjedu od 18.000 m2 u mjestu Goynuk kraj Kemera. Kapacitet je 297 soba. Udaljen je 30 km od Antalije. Privatna i uređena šljunčana plaža udaljena je 90 m od hotela.

583d4f84c2065
583d4f7baa7b6
5832be184a225
58329ee2b23d7
Karmir_soba
58329a690d249

Smještaj
Standardne sobe s balkonom opremljene su klima-uređajem, minibarom i sefom.
U kupaonici tuš, sušilo za kosu i besplatni kozmetički pribor.

Ponuda
Wellness center, fitness centar, uz glavni restoran u hotelu se nalaze i 2 a-la-carte restorana, snack bar, slastičarna i barovi.

Unutarnji i vanjski bazeni s toboganima, privatna plaža s korištenjem ležaljki i suncobrana (bez doplate), ručnici za plažu (bez doplate). Tijekom dana animatori organiziraju različite sportske i zabavne aktivnosti, a u večernjim satima živa muzika ili različiti zabavni programi.

Usluga:
Ultra All Inclusive: doručak, ručak, večera, snack, slastisce, sladoled, voće, domaća alkoholna i bezalkoholna pića u glavnom restoranu, te barovima i slastičarnici prema dnevnom radnom vremenu. 

 

Internet stranica
https://www.karmirhotel.com/

HOTEL S 4 ZVJEZDICE: GRAND RING

Hotel Grand Ring otvoren je 2006. godine, a nalazi se na posjedu od 20.000 m2 u mjestu Beldibi kraj Kemera. Kapacitet je 321 soba. Udaljen je 40 km od Antalije. Privatna i uređena šljunčana plaža nalazi se uz hotel.

_m3a1860s-crop-u28170
dji_0715-1s-crop-u28206 (1)
_m3a1806s-crop-u28204
_m3a2336s-crop-u28172 (1)
hamam 3-crop-u28234 (1)
_m3a2229s (1)

Smještaj

Standardne sobe s balkonom opremljene su klima-uređajem, minibarom i sefom (doplata). U kupaonici tuš, sušilo za kosu i besplatni kozmetički pribor.

Ponuda

Recepcija, glavni buffet restoran, snack bar na plaži, nekoliko barova, 2 vanjska bazena (2 tobogana), unutarnji bazen, suncobrani i ležaljke na bazenu i plaži (bez doplate), ručnici (bez doplate), disco, TV, kongresni centar, frizerski salon, nekoliko trgovina, fotograf, praonica rublja, liječnik, wellness centar (sauna, hammam, masaže), soba za igre, internet kutak, animacija. Neke od hotelskih usluga zahtijevaju nadoplatu ili depozit, koji se vraća na kraju boravka.

Usluga
All Inclusive: doručak, ručak, večera, snack, slastisce, sladoled, voće, domaća alkoholna i bezalkoholna pića u glavnom restoranu, te barovima i slastičarnici prema dnevnom radnom vremenu. 

http://www.grandringhotel.com/grandringhotelofficial-website.html

Istanbul i čarobna Kapadokija + 3 noćenja ALL INCL Istanbul i čarobna Kapadokija + 3 noćenja ALL INCL Istanbul i čarobna Kapadokija + 3 noćenja ALL INCL Istanbul i čarobna Kapadokija + 3 noćenja ALL INCL Istanbul i čarobna Kapadokija + 3 noćenja ALL INCL Istanbul i čarobna Kapadokija + 3 noćenja ALL INCL