SAD I KANADA 2020.

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

15 dana, KANADA & SAD
Toronto, Slapovi Niagare, New York, Washington..
.

SAD

Doživite New York ili Veliku Jabuku, grad koji nikad ne spava, spoj različitih kultura, noćnog, života, shoppinga, mode, koji morate obavezno posjetiti. Očekuju Vas: Kip slobode, Empire State Building, Times Square i Central Park. Vodimo Vas i u Washington, glavni grad SAD-a i jedini grad-država. Pored Pariza, Rima i Londona ubraja se u najljepše svjetske metropole.

KANADA

Iskusite atraktivan i pulsirajući Toronto, glavni i najveći grad u provinciji Ontario. Od različitih kulturnih događanja, koncerata, festivala i živahnih jazz klubova, Toronto je grad pun energije koji će Vas zasigurno očarati i ispuniti
sva Vaša očekivanja.


1. dan: Let za Toronto
(uz rezervirani paket „Let i transfer)
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let na liniji Zagreb - Toronto prijevoznika Ait Transat. Dolazak u Toronto, slijedi transfer i smještaj u hotel više srednje kategorije na širem području Toronta.

2. dan: Toronto - slapovi Niagare
Nakon doručka krećemo prema Niagari on the Lake. Uživajte u ovom kanadskom vinskom području i njegovim prekrasnim mirisima. Nakon toga očekuje Vas jedna od najvećih atrakcija ovog putovanja: impozantni slapovi Niagare. Ovdje se možete opcionalno (nije uključeno u cijenu) odlučiti za vožnju brodom koja Vas vodi sasvim blizu slapova. Navečer možete opcionalno uživati u večeri u Skylon Toweru s kojeg se pruža očaravajući pogled na slapove. Noćenje u nekom od hotela u Niagara Fallsu.

3. dan: Amish County & Lancaster
Nakon doručka prelazimo granicu i ulazimo u SAD. Idilična vožnja beskrajnim brežuljkastim krajolikom kroz državu New York do Lancastera u Philadelphiji (Amish County). Ovo je putovanje u prošlost, kada su se farme još obrađivale bez upotrebe strojeva. Navečer Vas pozivamo na tipičnu obiteljsku večeru Amiša. Uživajte u tradicionalnoj kuhinji. Noćenje u Lancasteru.

4. dan: Washington D.C.
Ujutro nakon doručka krećemo prema Gettysburgu, jednom od najpoznatijih bojišta američkog građanskog rata 1863. godine, s više od 43.000 žrtava. Slijedi vožnja do Washingtona D.C., glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država. Navečer u noćnoj kružnoj vožnji krećete u razgledavanje ovog grada u kojem se nalazi sjedište američkog predsjednika. Doživjet ćete najznačajnije spomenike kao što su Lincoln Memorial i Washington Monument te impozantan Capitol uz očaravajuće noćno osvjetljenje. Noćenje u široj okolici Washingtona.

5. dan: Washington D.C.
Doručak. Prije podne ćemo u četverosatnom razgledu grada autobusom vidjeti mnogobrojne znamenitosti, nama poznate iz filmova i s televizije, primjerice Bijelu kuću i Capitol. Poslije podne imate slobodno na raspolaganju i možete recimo posjetiti jedan od 9 najpoznatijih Smithsonian muzeja (između ostalog Air and Space muzej sa space shuttleom) koji se nalazi uz National Mall (Nacionalni park). Noćenje u široj okolici Washingtona.

6. dan: New York City
Nakon doručka slijedi vožnja kroz Philadelphiju, gdje je donešena glasovita Deklaracija o nezavisnosti, a 1787. godine i Ustav. Nakon kratkog razgleda grada autobusom slijedi daljnja vožnja do New York Citya, gdje Vam ostatak večeri ostaje slobodno na raspolaganju. Noćenje u široj okolici New Yorka.

7. dan: New York City
Doručak. Prije podne nam je u programu četverosatna vožnja gradom od Downtowna do Uptowna: iz Battery parka pruža se sjajan pogled na Kip slobode „Lady Liberty“, prolazimo kroz Ground Zero gdje se nalaze novi Freedom Towers, zatim Wall Street, China Town te krećemo prema Midtownu, gdje se nalaze Times Square, Rockefeller Centar i poznata 5. Avenija (Fifth Avenue) koji New York pretvaraju u grad koji nikad ne spava. Poslije podne imate mogućnost razgleda Empire State Buildinga (ulaznica uključena u paketu izleta). Našim putnicima poklanjamo karticu s 10% popusta u Macy’su, najvećoj robnoj kući na svijetu. Ovdje nemojte propustiti dobre prilike za kupnju. Možda ste više raspoloženi za opuštajuću šetnju kroz Central Park, zeleno srce New Yorka? Tko se rado vine u visine, može helikopterom razgledati najvažnije znamenitosti New Yorka iz ptičje perspektive (opcionalno). To je zaista poseban doživljaj New Yorka! Noćenje u široj okolici New Yorka.

8. dan: Newport (Rhode Island) – Boston
Nakon doručka krećemo prema Bostonu. Imat ćemo stanku u starom dijelu grada Newporta (Rhode Island). Ovaj grad je u 19. stoljeću postao popularan kao ljetna rezidencija američkog bogatog staleža. Slijedi daljnja vožnja kroz tzv. države New England do Bostona, jednog od najstarijih gradova Amerike, gdje je utjecaj Engleske najupečatljiviji. Neke od znamenitosti koje biste trebali razgledati su parkovi Boston Commons, botanički vrt, Newbury Street i Copley Square. Noćenje u široj okolici Bostona.

9. dan: White Mountain National Forest
Nakon okrepljujućeg doručka danas se vraćamo u Kanadu. Vožnja kroz prekrasne „države Nove Engleske“ Massachusetts, New Hampshire i Vermont. Putem ćemo stati u White Mountain National Forestu, koji je omiljen kod planinara, kampera i skijaša. Daljnja vožnja prema Kanadi kroz prostranstva šuma i naizgled nenaseljenih dolina. Noćenje u široj okolici Montreala.

10. dan: Montreal – Quebec
Doručak. Danas Vas očekuje kružna vožnja Montrealom. Montreal se nalazi na otoku koji je okružen s 3 rijeke: moćnom rijekom St. Lawrence te rijekama Rivière des Prairies i Ottawom. Slijedi daljnja vožnja prema Quebecu, glavnom gradu istoimenog francuskog govornog područja Kanade. Obilazak Quebeca kružnom vožnjom gradom. Noćenje u Quebecu.

11. dan: Quebec
Doručak. Današnji dan u Quebecu imate slobodno na raspolaganju. Opcionalno se možete odlučiti za vožnju brodom i promatranje kitova. Naime, u ovoj vožnji brodom možete kitove i druge morske životinje doživjeti iz neposredne blizine. Noćenje u Quebecu.

12. dan: Quebec - Gananoque
Nakon doručka slijedi vožnja od Quebeca do Ottawe, glavnog grada Kanade, uz kratko razgledavanje grada. Nakon toga slijedi vožnja do područja Gananoque, područja s 1000 otoka, gdje ćemo i noćiti.

13. dan: Gananoque
Doručak. Ujutro imate slobodno na raspolaganju u prekrasnom mjestu Gananoque koje se nalazi uz obalu rijeke Sankt Lorenz. Opcionalno se možete odlučiti za izlet brodom kroz područje Tisuću otoka između SAD-a i Kanade. Nakon toga krećemo dalje prema Torontu – gdje ćemo također imati kružnu vožnju autobusom. Uz brojne znamenitosti imate mogućnost popeti se i na CN toranj. Oni dobrih živaca mogu ovdje s vidikovca na 342 m visine, stojeći na 6 cm debelim staklenim podnim pločama, uživati u pogledu na Toronto (ulaznice uključene u paket izleta). Noćenje u široj okolici Toronta.

14. dan: Toronto
Doručak. Prije podne Vam stoji slobodno na raspolaganju.
(uz rezervirani paket „Let i transfer") U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i povratni let.

15. dan: Povratak
Dolazak u zagrebačku zračnu luku.

Informacije o vizama:

USA
Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.
KANADA
Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel Authorization (eTA) obrazac na web stranici https://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp - 7,00 CAD


GRADOVI KOJE ĆETE POSJETITI:

Toronto, glavni grad provincije Ontario smješten na sjeverozapadnoj obali istoimenog jezera, glavni je kanadski poslovni i financijski centar sa sedmom najvećom burzom na svijetu. Dom poznatog Cariban festivala i Međunarodnog filmskog festivala Toronta, posjetitelje osvaja svojom živahnošću i energijom. Grad je poznat po brojnim kulturnim i povijesnim atrakcijama kao što je muzej Royal Ontario ILI ROM, koji sadrži više do 40 galerija umjetnosti, arheologije i prirodnih znanosti, Casa Loma, stadion Rogers centre i mnoge druge. Osim toga, Toronto je također vrlo važno medijsko, filmsko, izdavačko i telekomunikacijsko središte, o čemu svjedoči i najveća gradska znamenitost- televizijski toranj CN Tower (Canada National Tower) visok 553 m.

Washington D.C.
, glavni grad Sjedinjenih Američkih Država. Kratica D.C. odnosno „District of Columbia“ ili Kolumbijski distrikt, nalazi se u posebnom saveznom distriktu kojim upravlja gradsko poglavarstvo. U Washingtonu se također nalaze sjedišta sve tri grane američke savezne vlade, sjedište Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda te druge međunarodne i nacionalne ustanove. Osim toga, Washington je dom brojnih atrakcija kao što su Kongresna knjižnica, najveća knjižnica u SAD-u i na svijetu, Bijela kuća, službena rezidencija predsjednika SAD-a, Lincolnov spomenik, sagrađen u čast američkom predsjedniku Abrahamu Lincolnu, Washington Monument i ostalo.

New York
ili Big Apple (Velika Jabuka) jedan je od najvećih gradova na svijetu. Smješten u jednoj od najvećih luka na svijetu, sastoji se od okruga-The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens i Staten Island. Spoj brojnih kultura, umjetosti i jezika, New York je poznat po svojim brojnim jedinstvenim atrakcijama. Times Square-jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija, glavno je središte svjetske industrije zabave; Empire State Building-najviša zgrada s koje se pruža prekrasan pogled na brojne gradske nebodere; Rockefeller Centar- kompleks od 19 poslovnih zgrada dom je poznate televizijske kuće NBC. Tu je još poznati i Wall Street, sjedište burze, Peta Avenija, jedna od najskupljih ulica na svijetu i nezaobilazni Central Park, javni park u centru Manhattana, takozvana pluća grada.

Quebec
, glavni je grad istoimene pokrajine u jugoistočnoj Kanadi i luka na obali rijeke Saint Lawrence. Grad je sjedište iznimno važnih institucija poput Državnog sabora, Državnog muzeja umjetnosti i Muzeja civilizacije. Osim što je kulturno i turističko središte, njegova stara gradska jezgra uvrštena je 1985. na UNESCO-ov popis Svjetske kulture baštine. Također je jedini utvrđeni grad Sjeverne Amerike sa sačuvanim gradskim zidinama.

Boston
, jedan od najstarijih američkih gradova, glavi je grad savezne države Massachusetts. Dom prestižnih sveučilišta, Harvarda i MIT-a, poznat je i po brojim maratonima. Svakako najpoznatiji događaji koji su obilježili ovaj grad su Bostonska čajanka i Bostonski masakr, koji su doveli do poznate Američke revolucije zbog čega se Boston naziva kolijevka Amerike.

Cijena uključuje:
- 13 x noćenje u odličnim hotelima srednje kategorije u dvokrevetnoj sobi
- 13 x kontinentalni doručak
- 1 x tipična obiteljska večera u Amish County
- NIKAL pratitelj putovanja na slovenskom ili hrvatskom jeziku
- Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
- Paket "Let i transfer"
- Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.
- Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- Vizu za Ameriku i Kanadu
- Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate u agenciji:

• Paket "Let i transfer": cijena 4.200 kn po osobi
- Asistencija u zračnoj luci polaska
- Direktni povratni let Zagreb - Toronto s uključenim pristojbama - ekonomska klasa Air Transat
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka
- 1 komad prtljage max. 23 kg po putniku
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (23x 40x51)

• Paket putnog osiguranja od 550 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Paket izleta: 1.999 kn po osobi
- brodicom uz Niagara slapove (2. dan)
- večera u Skylon Tower-u (2. dan)
- ulaznica za Empire State Building (7. dan)
- brodom - promatranje kitova (11. dan)
- brodom - Tisuću otoka (13. dan)
- ulaznica za CN Tower u Torontu (13. dan)

• Let helikopterom iznad slapova Niagare po osobi: 899 kn

• Viza za Kanadu po osobi: 80 kn


• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 5.499 kn

Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 50 USA $ po osobi

- Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza.

Informacije o vizama:
USA

Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija
ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.
KANADA
Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel Authorization (eTA) obrazac na web stranici https://www.cic.gc. ca/english/visit/eta-start.asp - 7,00 CAD


Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb- Toronto avio kompanija Air Transat.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi pot vrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom  2020. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

 

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 30


Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,
MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata( potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno

*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %


Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 
Predviđena vremena leta:

13.05.-27.05.2020
TS301 13.05.2020 ZAGREB TORONTO 1400 1720 - let traje 9 sati i 20 minuta
TS300 26.05.2020 TORONTO ZAGREB 2110 1200*  (sljedeći dan) - let traje 8 sati i 50 minuta

17.06.-01.07.2020
TS301 17.06.2020 ZAGREB TORONTO 1400 1720 - let traje 9 sati i 20 minuta
TS300 30.06.2020 TORONTO ZAGREB 2110 1200*  (sljedeći dan) - let traje 8 sati i 50 minuta

16.09.-30.09.2019
TS301 16.09.2020 ZAGREB TORONTO 1400 1720 - let traje 9 sati i 20 minuta
TS300 29.09.2019 TORONTO ZAGREB 2110 1200*  (sljedeći dan) - let traje 8 sati i 50 minuta
  

Prijevoznik: Air Transat

 

KANADA

Službeno ime: Kanada

Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Atlantski ocean.

Površina: 9.984.670 km2

Broj stanovnika: oko 34.786.000

Glavni grad: Ottawa

Jezik: engleski, francuski

Religija: katolici 42.7%, protestanti 23.3%, ostali 34%

Vremenska razlika: -4,5 do -9 sati

Novčana jedinica: kanadski dolar (CAD), 1 CAD = oko 5,1 HRK

Kupovina: u Kanadi možete naći nevjerojatan izbor proizvoda u velikim trgovačkim centrima, robnim kućama, buticima i trgovinama. Trgovine tehničkom robom su zanimljive jer nude robu izvanredene kvalitete po relativno niskim cijenama. Odjeća europskih proizvođača nešto je skuplja nego u Europi.

Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine i dijelu Kanade koji se posjećuje. Preporučljivo je toplo se obući.

Hrana i piće: izuzetno internacionalna kanadska kuhinja nudi gotovo sve vrste kulinarskih svjetskih specijaliteta, s obiljem morske hrane (kamenice, rakovi, jastog, losos), jela od govedine (burgers, steakes), sušeno meso i riba, svježe voće i povrće, deserti sa sirupom od javora. Od pića tu su: svijetlo pivo Molson Canadian i Labatt Blue, Rye Whisky i Canadian Club. Vina Chardonnays, Riesling i pinot Noir iz pokrajina Ontario i British Columbia.

Napon struje: 110V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna. Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti eTA obrazac www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp , cijena 7 CAD

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri. Potreban TRI Band uređaj (za detalje kontaktirajte lokalnog operatera)

Pozivni broj zemlje: +1

Korisna web stranica: www.keepexploring.ca

Klima: kontinentalna. Zimi, temperature u većinskom dijelu Kanade padnu ispod točke smrzavanja. Jugozapadna obala ima relativno blagu klimu. Uz Arktički krug prosječne temperature su ispod točke smrzavanja tijekom sedam mjeseci godišnje. Tijekom ljetnih mjeseci za južne provincije je karakteristična visoka razina vlage i temperatura zraka koja može dosegnuti i 30°C. Jake oborine su tipične za zapadnu i jugoistočnu Kanadu.

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Službeno ime: United States of America

Geografski položaj: Sjedinjene Američke Države ili skraćeno SAD, prostire se središnjim i
južnim dijelom Sjeverne Amerike. Preciznije, SAD se prostire od Atlantskog oceana na istoku do
Tihog oceana na Zapadu, te Meksičkog zaljeva na jugoistoku.

Glavni grad: Washington

Površina: 9.522.055 km2

Broj stanovnika: oko 327.200.000

Službeni jezik: engleski

Vremenska razlika: -5 h u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: američki dolar USD

Napon struje: 110V, potreban je adapter

Viza: potrebna. Informativna cijena je 160 USD kod osobnog ishođenja u američkom veleposlanstvu

Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine i dijelu države koji se posjećuje.

Hrana i piće: SAD je zemlja brze hrane i takva je ponuda svugdje dostupna. Mnogo je restorana
u kojima se nude razna jela sa žara, odresci, rebarca... u kombinaciji s prženim krumpirom. U
svim većim mjestima dostupna je i talijanska kuhinja te meksička i kineska. Gazirana pića i voda
dostupni su svugdje. Kupovina piva i ostalog alkohola je ograničena (prodaje se u specijaliziranim
trgovinama samo punoljetnim osobama).

Klima: Veliki prostor SAD-a određen je i različitim klimatskim uvjetima. Tako je za središnji i
istočni dio zemlje tipična umjerena klima, za zapadni dio uz Tihi ocean sredozemna, za srednji i
dijelove zapada pustinjska i polupustinjska, dok na krajnjem sjeveru i u planinskim predjelima
zemlje prevladava snježna i šumska klima.

Predviđeni hoteli na putovanju SAD & Kanada:
TORONTO -HOLIDAY INN TORONTO AIRPORT3*
NIAGARA FALLS -TRAVELODGE FALLS VIEW3*

 
LANCASTER -LANCASTER HOST RESORT AND CONVENTION CENTER3*
WASHINGTON D.C. -METRO POINT HOTEL NEW CARROLTON3*
NEW YORK/NEW JERSEY -LA QUINTA INN FAIRFIELD, NJ3*