Dubai i RAK

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

7 dana Ujedinjeni Arapski Emirati ( DUBI I RAS AL KHAIMAH)

Simbol luksuza i ekstravagancije Dubaija je Burj Khalifa , preko 800 metara visok neboder. Poput svemirske rakete iz 60-ih godina stoji u pustinjskom pijesku - sjajan i uzvišen. Burj Kahlifa je najviša građevina na zemlji i simbolizira uspon Dubaija. Neograničene mogućnosti za kupovinu, fine pješčane plaže, zadivljujući umjetni otoci kao npr. “The Palm Jumairah” i druga čuda učinila su Dubai svjetski poznatim. Super luksuzni hotel Burj Al Arab također mora vidjeti svaki posjetitelj Dubaija. Ovaj hotel iz snova, izgrađen na umjetnom otoku, sjaji u svojoj prekrasnoj arhitekturi u obliku jedra. 

Dubai se između ostalog ubraja u jedno od najsigurnijih i najčišćih odredišta svijeta.


1.dan: let za Dubai
Sastanak u zračnoj luci i let za Dubai. Dolazak u večernjim satima. Slijedi transfer do Vašeg hotela s 4* npr. Hilton Garden Inn Al Muraqabatt. Smještaj u sobe za sljedeća 3 noćenja.

2.dan: Dubai
Nakon doručka pozivamo vas na razgled modernog Dubaija. Vidjet ćemo najvažnije atrakcije: Dubai Marinu s njezinim arhitektonskim čudima, zatim legendarni umjetni otok u obliku palme sa 16 grana, a posjetit ćemo i najveći shopping centar na svijetu, Dubai Mall. U ovom centru nalazi se i ogroman akvarij i podvodni ZOO. Slobodno vrijeme u Dubai Mallu ili posjet Burj Khalifi, najvišem tornju na svijetu, kojeg možete posjetiti fakultativno (ulaznica sadržana u paketu izleta). Očekuje nas i fotografiranje kod Burj Al Araba te posjet Souk Madinatu koji kombinira tradicionalnu ponudu soukova s boutiqe radnjama i suvenirnicama. Povratak u hotel i noćenje.

3.dan: Slobodno ili fakultativni izlet u Abu Dhabi

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili izlet u Abu Dhabi (fakultativno - sadržano u paketu izleta). Vožnjom obalnom pustinjskom cestom stižemo u Abu Dhabi. U panoramskoj vožnji razgledati ćemo arhitektonska čuda ovog grada, a u nastavku odlazimo do veličanstvene džamije šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija svijeta. U blizini se nalazi i poznata dugačka šetnica Corniche. Nastavljamo do Heritage Villagea, muzeja uređenog kao tradicionalno selo u kojem ćete vidjeti nekadašnji način života na ovim prostorima. Posjećujemo Marina Mall i trgovinu tepiha. Povratak u hotel. Slobodna večer ili se možete pridružiti vožnji brodom uz večeru, tijekom koje ćete uživati u pogledu na noćnu panoramu Dubaija (Dhow Cruise-fakultativno, sadržano u paketu večera). Povratak u hotel oko 22:30, noćenje.

4.dan: Stari Dubai, poslijepodne pustinjski safari (fakultativno)
Doručak u hotelu. Posjećujemo stari dio Dubaija. U tvrđavi Al Fahidi u gradskom muzeju upoznat ćemo povijest grada i ovih prostora, a nakon toga brodicama (Abrah vodeni taxi) prelazimo Dubai Creek i razgledamo tržnicu zlata i začina. Izrazito živahna tržnica obiluje aromatičnim začinima i raskošnom ponudom proizvoda od zlata. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima imate priliku sudjelovati na "pustinjskom safariju" (fakultativno - sadržano u paketu izleta). Ovaj izlet vodi vas u pustinju. Nakon vožnje po dinama, očekuje vas tradicionalna večer u kampu s lokalnim specijalitetima, trbušnim plesom, jahanjem na devama i drugim iznenađenjima. Povratak u hotel u večernjim satima, noćenje.

5.dan: Sharjah – Ras al Khaimah
Nakon doručka i krećemo u smjeru Ras al Khaimaha. Posjećujemo radionice i trgovine s proizvodima od kože i zlata. Zaustavljamo se u Sharjahu, šarenom i živahnom gradu s brojnim tržnicama i živopisnim kućama. Zbog brojnih galerija i muzeja, poznat je i kao glavni grad kulture u UAE. Posjećujemo Blue Souk, tržnicu gdje brojni obrtnici nude svoje proizvode. Nastavljamo vožnju do Ras al Khaimaha te slijedi smještaj u Vašem hotelu s 5* npr. Double Tree By Hilton Marjan Island. Noćenje.

6.dan: Slobodno
Doručak. Uživajte u udobnosti Vašeg luksuznog hotela! Opustite se na plaži ili uz bazen. Kristalna i topla voda pozivaju vas na uživanje u kupanju. Oni željni istraživanja imaju mogućnost sudjelovati na dodatnom fakultativnom izletu (rezeravacija na destinaciji). Fakultivni izlet Musandam Dibba vodi vas u fantastičan doživljaj vožnje brodicom tijekom koje puca pogled na drevno selo Haffu i okolne plaže. Iskusite ronjenje s disalicom i otkrijte podvnodni svijet, a potom uživajte u ukusnom ručku i opuštanju i sučanju. Transfer do hotela. Noćenje.

7.dan: Povratak
U ranim jutarnjim satima slijedi transfer do zračne luke i povratni let.VAŽNO: Za hrvatske državljane putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseca od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

 

Važne napomene i korisne informacije:

UNOS LIJEKOVA NA RECEPT U UAE:

Ministarstvo zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata je donijelo novu obvezatnu proceduru vezanu za unos lijekova na recept na koju skrećemo pažnju te smo isti naputak stavili u napomenu naših programa:
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura je sljedeća:

Na web stranici  www.mohap.gov.ae

-          Kliknuti SERVICES

-          Kliknuti E-SERVICES

-          Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES

 

  •           Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
  •           Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
  •           Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente – recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove.

 

Traženi dokumenti:

1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.

2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika. 

3.  Sken putovnice.

Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države: http://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf

 

  

Cijena uključuje:
- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Dubai 
- 4 x noćenje u hotelu s 4 * u Dubaiju u dvokrevetnoj sobi
- 2 x noćenje u hotelu s 5 * u Ras Al Khaimahu u dvokrevetnoj sobi
- Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
- Uključena 3 vođena razgleda:

• Moderni Dubai
• Dubai - stari dio grada i tržnice
• Sharjah

-NIKAL pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
- Jamčevno osiguranje prema propisima

 

Cijena ne uključuje:
- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

 Doplate u agenciji:

• Paket večera: 1.099,00 kn po osobi
- 3 x večere u hotelu samoposlužni bife (3., 5. i 6. dan)
- Dhow Cruise s večerom (4. dan)

• Paket izleta: 1.199,00 kn po osobi
- Burj Khalifa (2. dan)
- Pustinjski safari s večerom (2.dan)
- Abu Dhabi i džamija Šeika Zayeda (3. dan)

• Paket putnog osiguranja: 300,00 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €
 

• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)  1.699,00 kn, izuzev  termina 22.10.2019. kada je doplata 1.999 kn 

Napojnice za lokane davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 25 USA $ po osobi

- Boravišna pristojba u Dubaiju (plaća se u hotelu) po sobi/noći 15 AED (cca. 30 kn)
- Boravišna pristojba u Ras al Khaimahu (plaća se u hotelu) po sobi/noći 20 AED (cca. 38 kn)


Dokumenti potrebni za putovanje:

Hrvatskim državljanima koji putuju u Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna viza, ali putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u UAE.
Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u UAE
.

Napomene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Dubai - avio kompanija Emirates
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2019. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20.


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice: obročno American Express, Diners, MasterCard ZABA, Visa PBZ, sve ostale kartice jednokratno

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Red letenja:

EK130   12.06.2019. Zagreb   Dubai    15:25   22:55
EK129   18.06.2019. Dubai     Zagreb  08:30   12:35


EK130   17.09.2019. Zagreb   Dubai    15:25   22:55
EK129   23.09.2019. Dubai     Zagreb  08:30   12:35Korisne informacije o  UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj jeislamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme ipravila ponašanja.  Iako je to jednazemlja, svaki emirat ima  vlastitapravila i osobitosti.  AbuDhabi se smatra konzervativnim,  dokje Dubai  opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročitožena,  treba biti prikladno. Toples jezabranjen. Kratke  suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte  itd .. smatraju  se neprikladnim i mogu izazvati negativnereakcije lokalnog stanovništva. Za  njihje veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti,  isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanjeje kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvativelike probleme, tako da to izbjegavati. U Emiratima se  alkoholno piće može kupiti u samo u duty-freetrgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnimmjestima- dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima kojiimaju ovu posebnu dozvolu.  U EmiratSarja je alkoholno piće u potpunosti zabranjeno, tako da oni ne služeni  u restoranima, ni  u hotelima, ali možete piti alkohol u hotelskimsobama.  U bescarinskoj zoni prije ulaskau UAE može kupiti alkoholno piće  iunijet do 4 lite alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima inoćnim klubovima  gdje se služe alkoholnapića. U vremenu Ramazana, tijekom dana su zatvoreni  svi restorani   i otvarajuse tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazan ne bi trebali jesti, piti niti pušitina javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama,korištenje droga  i drugih opijata strogoje zabranjena.

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obaliPerzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), gotovo svi  govore engleski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Novčana jedinica:emiratski dirham (AED)  vezan  je za dolar i uvijek je 1 USD = 3,67 AED (1AED = 1,9 kn). Sve cijene su u AED, ali može se plaćati u dolarima i eurima.Uvijek je bolje plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svimmjestima.

Prijevoz taksijem je skup, ali  vozila su moderna i klimatizirana. Kretanje je-5 AED svaki slijedeći km je 2 AED. Dubai i Abu Dabi- izuzetno dobra povezanost  metro-om uz prihvatljive cijene.

Ostaliemirati -javni prijevoz odvija se autobusima .Važno: zabranjena konzumacija hrane i pića u vozilima javnog prijevoza.

Klima jesuptropska-pustinjska. Ljeta su vruća i vlažna . Zime su ugodne, s  dnevnim temperaturama oko 20-25 ° C. Sezonakupanja je od kraja ožujka  do početkaprosinca. Sunčeva zračenja  su mnogo jačanego kod nas, tako da je poželjno korištenje krema za sunčanje s visokim faktoromi izbjegavati sunce od 11:00 do 17:00 sati. Uvijek nosite vodu,sunčane naočalei šešire.

Električni napon 220V,ali potreban je adapter (kao u Velikoj Britaniji).

Mobilne mreže:VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Odjeća:preporučuje se lagana lanena i pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratkehlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa daodjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati ujavnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće:Zastupljena je internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela:shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh;falafel - pržene okruglice od slanutka i začina, humus - namaz od slanutka,tabbouleh - libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima.Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja . Voda nije pitka. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskimrestoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nijedozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Trgovine uglavnomrade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do22 sata ( Dubai Mall do ponoći) bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22sata. 


Hotel Hilton Garden Inn Dubai Al Muraqabat nalazi se na  Abu Baker Al Siddique Road, jednoj od glavnih ulica četvrti Deira. S ove lokacije jednostavan je i brz pristup do glavnih atrakcija Dubaija i aerodroma.

Vani
Restoran
Soba

Smještaj
Moderno uređene sobe sadrže vlastitu kupaonicu, TV ravnog ekarana, minibar i električno kuhalo. Klimatizirane su i omogućen je besplatan internet WiFi pristup.

Ponuda
U hotelu se nalazi restoran The Garden Grille & Bar, fitness centar, a gosti se mogu opustiti i na  vanjskom bazenu (na krovu).  

Usluga:
Samoposlužni bife doručak
Samoposlužna bife večera (uz doplatu)

Internet stranica
https://hiltongardeninn3.hilton.com

Doubletree by Hilton Resort se nalazi na otoku Marjan, u blizini mjesta Al Hamra na području Ras Al Khaimah.Hotel se nalazi na 450 m dugoj privatnoj pješčanoj plaži. Trgovački centri Al Hamra Mall i Al Hamra Village nalaze se na 5 minuta vožnje.

Plaza2
Bazen
Soba

Smještaj
Površina sobe 32m2, imaju balkon ili terasu, klima uređaj, vlastitu kupaonicu s tušem ili kadom, sušilom za kosu, flat screen TV, mini bar, sef.

Ponuda
Recepcija, nekoliko restorana i barova, unutarnji bazen, vanjski bazen, dječji bazen, vodeni park, spa centar, frizerski salon, trgovina, fitness centar, bilijar, odbojka na pijesku, pikado, stolni tenis, razni sportovi na vodi. Besplatan bežični pristup internetu dostupan je na javnim mjestima.

Usluga:
Samoposlužni bife doručak
Samoposlužna bife večera (uz doplatu)

Internet stranica
https://doubletree3.hilton.com

2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK 2019 Dubai i RAK