Šri Lanka + all inclusive odmor 11 dana

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
1.599,00 EUR 
po osobi
Dvokrevetna soba, Standard double room
8.-18.12.2024. (11 dana)
  Dvokrevetna soba, Standard double room
8.-18.12.2024. (11 dana)
 
Broj osoba:
       
Broj soba:

Šri Lanka - tura + all inclusive odmor, 11 dana

Pozivamo vas na nevjerojatno putovanje u egzotičnu Šri Lanku .
Na ovom tropskom otoku, okruženom toplim morem i ukrašenim prekrasnim plažama, imat ćemo priliku upoznati kulturu i tradiciju stanovništva, vidjeti nevjerojatne ostatke bogate i burne prošlosti, okusiti egzotičnu hranu i najbolji čaj te uživati u prekrasnoj prirodi.

1.dan: let do Šri Lanke
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva i pol sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let preko Istanbula do Colomba.

2.dan: Colombo-Dambulla
Slijetanje u Colombo u jutarnjim satima. Nakon carinskih formalnosti, dočekat će nas lokalni vodič s vijencem od cvijeća. Zatim ćemo krenuti prema području Dambulle i posjetiti poznati špiljski hram s 5 pećina, čiji su stropovi ukrašeni freskama i u kojima se nalazi više od 130 kipova Bude. Smještaj u hotelu i noćenje.

3.dan: Polonnaruwa (opcionalno) – nacionalni park Minneriya (opcionalno)
Doručak. Danas možete sudjelovati u 2 fakultativna izleta (uz nadoplatu ili uključeno u paket izleta). Ujutro možete posjetiti drevne ostatke Polonnaruwe, glavnog grada Šri Lanke od 11. do 13. stoljeća. Osim veličanstvene kraljevske palače, ovdje se nalazi još mnogo drugih impozantnih ostataka grada. Sigurno će vas očarati ogromni kip ležećeg Bude. Poslijepodne možete otići na safari jeepom u nacionalni park Minneriya, gdje obitava mnogo vrsta životinja, posebno je poznat po slonovima, kojih ovdje zaista ima puno. Povratak u hotel i noćenje.

4.dan: Sigiriya – Matale – Kandy
Nakon doručka posjetit ćemo spektakularnu kamenu tvrđavu Sigiriyu, koja se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Impresivna kamena tvrđava jedna je od najvećih znamenitosti Šri Lanke. Ulazne stepenice vodile su kroz usta lava. Iako su danas od lava sačuvane samo ogromne šape, prema njihovoj dimenziji možete zamisliti veličinu lavljeg glave. Zatim vam predlažemo izlet u selo (uz nadoplatu ili uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan način života lokalnog stanovništva u suživotu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, a zatim i katamaranom po jezeru, a na kraju ćemo posjetiti lokalnu obitelj u tipičnoj kući od blata, gdje će nas domaćini počastiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riž i curry). Poslijepodne krećemo prema gradu Kandyu, a na putu se zaustavljamo u vrtu začina u Malateju. Vidjet ćete drveće i biljke mnogih začina (cimet, kardamom, vanilija, ...) te saznati kako ih uzgajaju i koriste. Smještaj u hotelu u području Kandyja i noćenje.

5.dan: Kandy – Pinnawala – Peradeniya
Doručak. Prvo ćemo posjetiti utočište za slonove u Pinnawali. Ovdje uglavnom žive posvojeni slonovi koji su izgubili svoje prirodno stanište iz različitih razloga. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju.Zatim ćemo posjetiti prekrasan kraljevski botanički vrt Peradeniya, koji se ponosi impresivnom zbirkom orhideja. Krajem dana posjetit ćemo i važno budističko hodočasničko središte, hram Budinog zuba, gdje se navodno čuva Budin gornji lijevi očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

6.dan: Kandy – plantaža čaja – Panadura – all inclusive odmor na obali
Nakon doručka posjetit ćemo plantažu čaja, gdje ćete vidjeti cijeli proces dobivanja čaja - od zelenog lista do konačnog proizvoda. Slijedi vožnja do all inclusive hotela na obali, gdje ćete biti smješteni sljedećih 4 noći.

7.-10. dan: odmor na obali s uslugom all inclusive

All inclusive. Uživajte na plaži ili istražujte okolicu nekim od fakultativnih izleta u ponudi lokalne agencije. 

11. dan: povratak kući
Transfer do zračne luke. Let iz Colomba preko Istanbula do Zagreba.

Putovanje 11 dana /9 noćenja

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica 6 mjeseci nakon datuma povratka i viza. Vizu možete zatražiti na internet stranicama www.eta.gov.lk (cijena 50 USD). Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 70 €. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Predviđena vremena letova*:
08DEC TK1054 ZAGIST 0915 1330
08DEC TK 730 08DEC ISTCMB 1925 0610*
18DECTK 731 18DEC CMBIST 0740 1415
18DECTK1055 18DEC ISTZAG 1900 1905

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Cijena uključuje:

 • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Colombo preko Istanbula, avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Sigiriana Resort ili sličnom
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Thilanka ili sličnom
 • ​5 noćenja All inclusive u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Ranweli holiday village ili sličnom
 • Ulaznice i izlete prema programu
 • Prijevoze u udobnom i klimatiziranom turističkom autobusu
 • Dvije bočice vode po osobi na dan
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima


Cijena ne uključuje:

 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače (obavezna doplata 45 €)
 • Vizu (50 € bez posredovanja agencije, 70 € uz posredovanje)

 

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 350 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 45 € po osobi
 • Viza za Šri Lanku: 50 € bez posredovanja agencije / 70 € po osobi uz agencijsko posredovanje

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji (doplata prilokom rezervacije):

 • Paket 4 večere: 50 € po osobi
 • Paket izleta: 149 € po osobi
  - uključuje posjetu Polonnaruwa, Minnerya Jeep Safari, tradicionalna Šri Lanka (izlet na selo)

Paket putnog osiguranja (izračun cijene pri rezervaciji putovanja)
-Zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
-Osiguranje od opravdanog otkaza
-Osiguranje prtljage do 500 €
VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Šri Lanku na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● Jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

KORISNE INFORMACIJE O ŠRI LANCI:

Otok smješten u Indijskom oceanu, sjeverno od Ekvatora, a gotovo na domak južnog rta Indije udaljen nekih 40 km, sačuvao je svoj identitet, svoju kulturu i svoju izuzetnu gostoljubivost ljubaznih stanovnika. Ceylon – biser indijskog oceana koji je 1972. godine ponovno uzeo svoje izvorno ime Šri Lanka što bi značilo blještavi otok, a njegova ljepota opravdava to ime iz doba kraljevstva. Tirkizna boja Tihog oceana uljepšava njegove duge plaže s kokosovim orasima. Ovdje susrećemo harmoniju boja, ritmova i mirisa uz blještavi sjaj dragog kamenja.

Površina: 65.612km²

Stanovništvo: 22 milijuna

Gustoća naseljenosti: 338 stanovnika/km²

Glavni grad: Colombo i Sri Jayawardenapura Kotte (zakonodavna prijestolnica)

Najveći gradovi: Colombo, Dehiwala, Moratuwa, Sri Jayawardenapura Kotte..

Službeni jezik: sinhalski i tamilski; engleski je također rasprostranjen

Religija: budisti (70%), hindusi (13%). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica (7%) čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Kršćani čine udio od 8%

Novac: službena valuta Šri Lanke je Šrilanška rupija (LKR). Postoji mogućnost korištenja kartica, prije svega na bankomatima, ali ne treba se previše oslanjati na to. Provizije koje se uzimaju nisu velike, ali treba provjeriti s matičnom bankom. Možete nositi eure ili dolare. 1 € = cca. 353 LKR

Vremenska zona: UTC + 5:30 sati - razlika u odnosu na Hrvatsku +3:30 h ljeti te +4:30h zimi

Telekomunikacija: pozivni broj za Šri Lanku je +994. U gotovo svim zemljama može se uspostaviti direktna veza. Pozivni za hrvatsku iz Šri Lanke je 00385, zatim otipkajte područni kod bez nule a potom telefonski broj. WiFi je dostupan u smještajima. Cijene roaminga provjerite na stranicama Vaših mobilnih operatera. Možete kupiti i lokalne kartice koje nisu skupe. Interneta i WiFi znaju biti sporiji, ali sasvim dovoljni za osnovnu komunikaciju. Najpoznatiji pružatelji telekomunikacijskih usluga su Dialog (Axiata) te SLTMobitel, 

Struja: Utikači koji se nalaze u Šri Lanki su dvije vrste: D i G. Nijedan od njih ne koristimo u Hrvatskoj pa ćete morati kupiti adapter. Preporuka je kupiti univerzalni adapter

Geografska obilježja:

Šri Lanka je država na otoku Śri Lanki (Ceylon) u Indijskom oceanu, južno od Indije, od koje je odvojena prolazom Palk i zaljevom Mannar. Ima površinu od 65.612km². Sastoji od središnjeg ravnjaka s vrhovima Pidurutalagala (2.524 m) i Adam’s Peak (2.243 m). Prema obali ravnjak se spušta u primorsku ravnicu. Građen je pretežno od starih naslaga. 

Klima:

Klima je tropska s prosječnom godišnjom temperaturom od 24,5 °C (na 1.000 m apsolutne visine) do 27,3 °C (primorska ravnica). Godišnja količina oborina iznosi u jugoistočnim krajevima oko 5.000 mm, a u sjevernima 1000 mm; izmjenjuje se jugozapadni kišni sa sjeveroistočnim suhim monsunom. Rijeke Mahawelli, Gala i Gelani obiluju vodom samo u kišno doba godine. Tropska je vegetacija vrlo bujna. Pješčane obale obrasle su mangrovama. Fauna je slična indijskoj.

Što se tiče stvari, ponesite ljetnu odjeću i spakirajte što manje stvari. Ponesite i nešto dužih rukava i nogavica zbog aviona i obilaska hramova. Također uvijek savjetujemo da u ručnu prtljagu za svaki slučaj stavite i neke stvari koje Vam mogu zatrebati u slučaju da se prtljaga izgubi. 

Hrana i piće:

Šri Lanka je nadaleko poznata po dobroj kuhinji, naročito začinima i predstavlja mješavinu tajlandske, kineske i indijske kuhinje. Moguće je naći i zapadnjačku hranu - pizze, sendviče, paste, salate. Bitno je napomenuti da se za piće koristi isključivo flaširana voda. Svakako preporučujemo uživati u tradicionalnoj kuhinji i probati svježu ribu, curry, rotty, cotty i klasičnu azijsku kuhinju koja se bazira na riži, ribi, piletini, svježem voću i povrću. Dobro je znati da stavljaju šećer u gotovo sve i u prešano voće, i u voćne salate, a na većini mjesta, čak i u omlete pa ako niste veliki ljubitelj slatkog recite im kad naručujete da ćete bez šećera.
Od alkohola, najviše se pije piva, ledeno hladni Lion, koji posebno godi na visokim stupnjevima vlage koji vladaju na Šri Lanci.

Glavno jelo Šri Lanke je riža, u zemlji se uzgaja više od 15 sorti, a pripremaju se na najrazličitije načine. Najpopularnija poslastica je curry riža.

Drugi najpopularniji nacionalni proizvod je kokos. U nacionalnoj kuhinji Šri Lanke koriste se poslastice od pulpe oraha, kokosovo mlijeko, kokosovo ulje, pa čak i palmin nektar. Ako želite kušati egzotično ukusno voće, odaberite ono s narančinom pulpom.

Biljna hrana je takođe česta u nacionalnoj kuhinji Šri Lanke. Turistima se nudi puno zelenila, tu je tradicionalni kopar i peršin, možete probati i egzotične mladice bambusa, alge.

Ako volite voće, kuhinja Šri Lanke oduševit će vas ogromnom raznovrsnošću jela od banana, manga, duriana, avokada, pomela, drvene jabuke, tamarina, marakuje, karambole i dr.

Glavno piće na otoku je, naravno, čaj. Ovdje se uzgajaju cijele plantaže čaja, sirovine se beru ručno. Asortiman uključuje čiste čajne mješavine s voćnim komadima i biljem. Najpopularniji recept za čaj je s mlijekom.

Neka od tradicionalnih jela i specijaliteta:
-Curry - sastavni dio kuhinje Šri Lanke, curry je mješavina začina (crna i čili papričica, senf, kurkuma, cimet, đumbir, bijeli luk i lišće curry-a). Možete ga jesti s ribom i rižom, lećom ciklom..

-Cottu - nevjerovatno ukusna ulična hrana, poput hamburgera. Kotta se priprema od šrilanškog kruha, mesa, povrća, začina. Jelo se priprema pred vašim očima, pa ga slobodno probajte

-Roti - jelo se ne može nazvati najpopularnijim. Međutim, ako imate dovoljno sreće da isprobate zakopanu tortilju, poslastica će zasigurno biti bilo što. Roti se po ukusu ne razlikuje od meksičkog choriza.

-Rezervoari ili Appa - još jedno kultno jelo koje možete probati tijekom putovanja na Šri Lanku.

-Hoppers - palačinka napravljena od rižinog brašna, kokosovog mlijeka i palminog vina. Tijesto se prži u woku, tako da je palačinka u sredini debela, a na rubu tanka.