BALI - RAJSKI OTOK

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
1.949,00 EUR 
po osobi
Dvokrevetna soba, Standard double room s dodatnim ležajem
12.-23.11.2024. (12 dana)
  Dvokrevetna soba, Standard double room s dodatnim ležajem
12.-23.11.2024. (12 dana)
 
Broj osoba:
       
Broj soba:

 

BALI - RAJSKI OTOK

Poznat kao i "Otok bogova", oduševljava svojom raznolikošću prirodnih ljepota i kulturnim blagom. Od prekrasnih plaža do mističnih hramova, ovo indonezijsko čudo nudi nezaboravna iskustva za putnike svih profila. Svaki kutak ovog otoka otkriva svoju jedinstvenu ljepotu i čaroliju, čineći Bali nezaboravnom destinacijom koja ostavlja trajne uspomene na svakog posjetitelja.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: Zagreb - Bali
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Let preko Dohe za Bali.

2. dan: Sanur
Dolazak na na Bali u jutarnjim satima prijevoz do hotela na plaži i smještaj. Ostatak dana slobodan za odmor od leta i slobodne aktivnosti.

3. dan: Sanur
Doručak. Slobodni vrijeme za istraživanje okoline, odmor na plaži ili opcionalni izlet.

4. dan Sanur - Ubud
Nakon doručka krećemo prema unutrašnjosti otoka. Prva stanka je legendarna predstava demona - Barong Dance. Uživajte u fantastičnim maskama i neobičnim plesnim kretnjama! Zatim idemo u selo Celuk, poznato u cijeloj Aziji po svojim zlatarskim i srebrnim proizvodima. Nakon toga zaustavit ćete se na tradicionalnoj tržnici, na kojoj se posebno ujutro odvija puno aktivnosti. Vaš vodič će vam pokazati i objasniti sve vrste egzotičnih začina, voća i mnogo više. Nakon ručka u atraktivnom restoranu Taman Dedari (uključeno u cijenu) slijedi smještaj u hotel u Ubudu. Poslijepodne je slobodno. Predlažemo da posjetite obližnji Jalan Gootama. To je vrsta čiste pješačke zone s mnogo malih trgovina, kafića, pizzerija, tattoo majstora i organskih restorana. Noćenje u Ubudu.

5. dan: Ubud – Bedugul -Pemuteran
Doručak. Krećemo prema planinskom području Bedugula na jezeru Bratan, koje je zapravo krater ispunjen slatkom vodom. Posjetit ćete hram Pura Ulun Danu smješten na vodi 5 metara od obale jezera. Vožnja planinskom regijom prema vodopadu Gitgit odlična je prilika za snimanje fantastičnih fotografija na plantažama kakaa ili kave. Nakon vodopada ručak (uključen u cijenu). Vozimo se duž sjeverne obale Balija i stižemo do Vihara Buddhe, budističkog samostana i centra meditacije, a posjetiti ćemo i tople izvore u Banjaru. Nastavljajući duž sjeverne obale Balija prema zapadu, stići ćemo do Pemuterana. Prijava u hotel i noćenje.

6 dan: Pemuteran – otok Menjangan - Lovina

Nakon doručka kratka vožnja do luke Labuhan Lalang. Ukrcat ćemo se na brod i nakon 20 minuta stići na otok Menjangan, gdje ćemo provesti vrijeme u kupanju i ronjenju dihalicom. Uživajte u širokom spektru boja i jedinstvenom podvodnom svijetu otoka Menjangan. Povratak u hotel i odjava. Na putu prema Lovini, nakon stanke za ručak (uključen u cijenu) posjetit ćemo hram Pulaki uz koji živi veliki broj majmuna. Smještaj u hotel u Lovini i noćenje.

7. dan: Lovina – Kintamani – Candidasa
Doručak. U selu Sangsit posjetit ćemo mitski hram Pura Beji. Nastavljamo putovanje planinskom cestom uz fascinantni krajolik sve do sela Kintamani koje se nalazi na granici vulkana Penulisan. Ovdje ćete imati zaista prekrasan panoramski pogled na ugasli krater (promjera 12 km) te fantastičan pogled na vulkan Mt. Batur (visok 2.200 m) koji je još uvijek aktivan. Nakon pauze za ručak (uključen u cijenu) nastavljamo do najvećeg hrama Balija, Besakih. Ima 40 kula i prekrasan pogled na impresivni vulkan Gunung Agung. Zatim ćemo nastaviti putovanje kroz nevjerojatno lijepa rižina polja pored sela Selat na istočnoj obali. Smještaj u hotel u Candidasi i noćenje.

8. dan: Candidasa – Tenganan – Klungkung – Sanur
Nakon doručka slijedi kratka vožnja do sela Tenganan, izvornog sela starosjedilaca Balija Bali-Aga. Nakon ovog zanimljivog posjeta nastavljamo do špilje Goa Lawah gdje se nalazi hram i dom je tisućama šišmiša. Nakon ručka (uključen u cijenu), posljednja postaja je Klungkung gdje ćemo posjetiti povijesnu sudsku dvoranu Kerta Gosa koja je bila dio komleksa kraljevske palače. Nakon toga nastavljamo do Sanura i našeg hotela na plaži.

9.-11. dan: Sanur - odmor na plaži ili opcionalni izleti
Doručak. Slobodno vrijeme u vašem hotelskom resortu na plaži ili odaberite nešto iz široke ponude dodatnih izleta.

12. dan: Povratak
Transfer na zračnu luku i let za Zagreb preko Dohe. Dolazak u Zagreb u ranim poslijepodnevnim satima.

Putovanje 12 dana / 10 noćenja

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđena vremena letova:

QR 216 G 12NOV 2 ZAGDOH 09:10 - 16:30
QR 964 G 12NOV 2 DOHDPS 17:30 - 08:10+1
QR 961 G 23NOV 6 DPSDOH 00:10 - 05:00
QR 217 G 23NOV 6 DOHZAG 09:10 - 13:15
Avio-prijevoznik: Qatar Airways
*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje/ za izdavanje vize za državljane Republike Hrvatske:
Državljani Republike Hrvatske imaju mogućnost dobivanja vize na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Republiku Indoneziju. Viza je valjana maksimalno 30 dana. Za izdavanje vize potrebna je putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana izlaska iz Indonezije i mora imati dovoljno praznih stranica za unos vize te odlazna avio karta iz Indonezije. Po dolasku na Bali obavezna doplata za turističku taxu.
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.
Strani državljani molimo  provjerite treba li vam viza za ulazak u Indoneziju.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Indoneziju  informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske 

 

Cijena uključuje:
• Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s uključenim pristojbama
• Zagreb – Doha – Depansar, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje
po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 7 kg)
• 6 noćenja s doručkom hotel Mercure 4* ili slični, Sanur
• 1 noćenje s doručkom hotel The Ubud Village 4* ili slični, Ubud
• 1 noćenje s doručkom hotel Taman Sari Bali Resort 4* ili slični, Pemuteran
• 1 noćenje s doručkom hotel Aneka 3* ili slični, Lovina
• 1 noćenje s doručkom hotel Candi Beach Resort 4* ili slični, Candidasa
• 5 obroka u vrijeme ručka (od toga 1 kao lunch box) prema programu
• transferi i prijevozi prema programu u udobnom klimatiziranom turističkom
autobusu
• razgledavanje i izleti prema programu
• voditelj putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku i lokalni vodič
• pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom (troškovi osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni prijevoz i sl.)
• Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
• Doplatu za boravak u jednokrevetnoj sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
• Napojnice za lokalne vodiče i vozače
• Vizu

Obavezna doplata po osobi u agenciji:
Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 400 €

Obavezna doplata na destinaciji:
Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 50 € po osobi
Turistička taxa na ulasku u Indoneziju (doplata prije granične kontrole putovnica) cca. 10 € po osobi
Viza za Indoneziju: cca 35 €/USD (doplata na destinaciji, mogućnost plaćanja vize: EUR ,USD, kreditne kartice

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
• Paket 10 večera: 249 € po osobi (uključuje večere u hotelima u kojima noćimo, piće nije uključeno u cijenu)
• Paket putnog osiguranja (izračun cijene pri rezervaciji putovanja)
-Zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
-Osiguranje od opravdanog otkaza
-Osiguranje prtljage do 500 €
VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage

Fakultativni izleti: informacija i rezervacija na destinaciji kod lokalne partnerske agencije

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5 %. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja u Indoneziju informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● Jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).
Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.
Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK 24 BALI - RAJSKI OTOK