INDIJA - ZLATNI TROKUT

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
1.299,00 EUR 
po osobi
Dvokrevetna soba, Standard double room
20.-28.11.2024. (9 dana)
  Dvokrevetna soba, Standard double room
20.-28.11.2024. (9 dana)
 
Broj osoba:
       
Broj soba:

INDIJA - Zlatni trokut​

PUTOVANJE: 9 dana / 7 noćenja

Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort i Jaipur

Naše putovanje u Zlatni trokut vodi Vas do apsolutno najvećih znamenitosti indijskog potkontinenta. Doživite religiju, tradiciju i kulturu iz davno minulih vremena, primjerice Taj Mahal ili Amber Fort, jednu od najljepših palača Rajasthana. U Rajasthanu, “Zemlji kraljeva”, očarat će Vas stare tradicije, upečatljive palače i raskošni grobovi bogatih maharadža i velikih mogula.

1. dan: Let za Delhi
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb / Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja noćnim letom prema Delhiju.

2. dan: Dolazak u Delhi - panoramski razgled grada
Po dolasku u Delhi u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do hotela, doručak i osvježenje. Nakon toga očekuje Vas vođeni panoramski razgled autobusom kroz Stari Delhi. Prvo ćete posjetiti Raj Ghat (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do Chandni Chowk (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području) i jedne od najvećih džamija u Indiji – Jamma Masjid. U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice Chandni Chowka i Starog Delhija. Uživajte tijekom vožnje u jedinstvenom i šarmantnom kaosu izvorne Indije. Slijedi povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Razgled New Delhi - Agra
Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u razgled New Delhija. Posjetit ćete Qutab Minar, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjedničku palaču, zgradu parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Po završetku razgleda, krećemo brzom cestom prema gradu Agri. Grad Agra leži na obalama rijeke Yamune. Ovaj grad spominje se još u najpoznatijem indijskom epu Mahabharata, pod imenom Agrevana ili „granica šume“. Dolazak i prijava u hotel na području Agre. Noćenje.

4. dan: Agra - Taj Mahal - Crvena utvrda (fakultativno)
Doručak. Danas posjećujete najpoznatiju građevinu Indije - Taj Mahal (pripremite fotoaparate). Najbolje vrijeme za posjet Taj Mahalu je rano ujutro za vrijeme svitanja. Očarati će vas impozantna arhitektura kao i vrt koji okružuje Taj Mahal. Nakon toga slijedi povratak u hotel i doručak. Potom imate slobodno vrijeme za svoje aktivnosti ili nam se možete pridružiti na fakultativnom izletu do utvrde Agra koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini. U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na fakultativni gastronomski izlet „Agra Food Trail“ (uključeno u paketu izleta). Noćenje.

5. dan: Fatehpur Sikri - Jaipur
Doručak. Slijedi vožnja prema Jaipuru. Putem ćete posjetiti grad Fatehpur Sikri, koji je udaljen 40-ak km od grada Agre. Razgledat ćete iznenađujuće dobro očuvane veličanstvene zgrade „grada duhova“, uključujući Jama Masjid, palaču Panch Mahal i druge palače koje su danas svjedoci veličine i sjaja mogulskog carstva iz doba procvata njegove moći. Nastavak prema Jaipuru, kojeg nazivaju i „crvenim gradom“. Gavni je i najveći grad indijske države Rajasthan. Dolazak i prijava u hotel na području Jaipura. Noćenje.

6. dan: Amber Fort
Doručak. Slijedi razgled tvrđave Amber, koja je do 1728. godine bila glavni grad ove države. Razgledajte hram Kali, dvoranu pobjede ili Jai Mahal i Jagmandir. U nastavku Vas očekuje kružna vožnja gradom Jaipur na kojoj ćete vidjeti zvjezdarnicu, gradsku palaču i muzej. Put nas vodi i do Hawa Mahala („Palače vjetrova“). Navečer imate mogućnost pogledati fakultativnu demonstraciju indijskog kuhanja nakon koje slijedi i večera (uključeno u paketu večera). Slijedi povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: Slobodno ili Jeep safari (fakultativno)
Doručak. Danas Vam se pruža mogućnost da Jaipur istražujete sami ili da nam se pridružite na fakultativnom izletu safari vožnja džipom koji uključuje razgled jednog sela te ručak u Samodi (uključeno u paketu izleta)

8. dan: Jaipur - Delhi
Nakon doručka napuštamo Jaipur i slijedi povratak u Delhi. Putem ćete imati dovoljno vremena za stanku za ručak i za kupnju nekoliko suvenira. Poslijepodne stižete u Delhi na posljednje noćenje. Danas imate mogućnost pogledati Kingdom of Dreams (fakultativno - uz doplatu), teatralnu i šarenu dramu. Prekrasno „Kraljevstvo snova“ je karneval koji je Indiju učinio jedinstvenom turističkom destinacijom. Smještaj u hotel na području Delhija. Noćenje. 

9. dan: Povratni let
Transfer u ranim jutarnjim satima prema zračnoj luci u Delhiju. Po dolasku, slijedi prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja na letu za Zagreb / Ljubljanu. Planirani dolazak u Zagreb / Ljubljanu u večernjim satima.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđena vremena letova**:

20.11.-28.11.2024.
20.11.2024. TK1054 Zagreb - Istanbul 09:15 - 13:30
20.11.2024. TK716  Istanbul - Delhi 20:50 - 05:15 (sljedeći dan 21.11.2024.)
28.11.2024. TK717 Delhi - Istanbul 06:55 - 11:35
28.11.2024. TK1055 Istanbul - Zagreb 19:00 - 19:05

20.11.2024. TK1062 Ljubljana - Istanbul 09:45 - 14:10
20.11.2024. TK716  Istanbul - Delhi 20:50 - 05:15 (sljedeći dan 21.11.2024.)
28.11.2024. TK717 Delhi - Istanbul 06:55 - 11:35
28.11.2024. TK1063 Istanbul - Ljubljana 18:30 - 18:45

Avio-prijevoznik: Turkish Airlines

**Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za putovanje u Indiju potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon datuma ulaska te viza*. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

*Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja iznosi 55 €. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr.

Cijena uključuje:

 • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb / Ljubljana - Delhi preko Istanbula, avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 7 x noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelima s 3* i 4*
 • 7 x doručak (samoposlužni bife)
 • Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima:
  • Razgled stari dio Delhija i vožnja rikšom
  • Razgled New Delhi
  • Taj Mahal u Agri
  • Razgled Gatephur Sikri
  • Razgled Jaipur
  • Razgled Amber Fort
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače (obavezna doplata 35 €)
 • Vizu (35 € bez posredovanja agencije, 55 € uz posredovanje)
 • Parking u zračnoj luci Zagreb / Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)
 • Ukoliko putujete iz Ljubljane, transfer do zračne luke u Ljubljani u vlastitoj organizaciji putnika

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 199 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 45 € po osobi
 • Viza za Indiju: 35 € bez posredovanja agencije / 55 € po osobi uz agencijsko posredovanje
 • Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
  • Popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html),
  • Skenirana prva stranica putovnice (ondje gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB) te
  • Skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket Gastronomija: 139 € po osobi
  -5 x večera u hotelu uz ponude švedskog stola (2.-5. i 7. dan)
  -Demonstracija indijskog kuhanja s večerom (6. dan)
  -1 x večera u lokalnom restoranu (8. dan) 
 • Paket izleta Indija: 129 € po osobi
  -Tvrđava Agra Fort (4. dan)
  -Agra Food Trail - gastronomski izlet (4. dan)
  -Izvorna Indija - Jeep safari s ručkom (7. dan)
 • Paket putnog osiguranja (izračun cijene pri rezervaciji putovanja)
  -Zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
  -Osiguranje od opravdanog otkaza
  -Osiguranje prtljage do 500 €

VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Indiju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● Jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

KORISNE INFORMACIJE O INDIJI:

Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort i Jaipur - naše putovanje u Zlatni trokut vodi Vas do apsolutno najvećih znamenitosti indijskog potkontinenta. Doživite religiju, tradiciju i kulturu iz davno minulih vremena, primjerice Taj Mahal ili Amber Fort, jednu od najljepših palača Rajasthana. U Rajasthanu, “Zemlji kraljeva”, očarat će Vas stare tradicije, upečatljive palače i raskošni grobovi bogatih maharadža i velikih mogula.

Površina: 3.287.263 km²

Stanovništvo: 1,4 mlrd.

Gustoća naseljenosti: 420 stanovnika/km²

Glavni grad: New Delhi

Najveći gradovi: New Delhi, Mumbai, Bangalore, Hyderabad, Ahmedabad...

Službeni jezik: hindi; engleski se govori u cijeloj Indiji

Religija: hinduisti (80%), muslimani (14%), kršćani (2%), ostali (4%)

Novac: valuta u Republici Indiji je indijska rupija (INR) Manja jedinica je paisa. Novčanice se izdaju u vrijednosti od 10, 20, 50, 100, 500 i 1000 rupija. Povremeno se u opticaju mogu naći novčanice od 1, 2, ili 5 rupija. Kovanice postoje u vrijednosti od 5, 10, 20, 25 i 50 paisa te 1, 2, i 5 rupija. 1 € = cca. 89 INR

Vremenska zona: Vrijeme u Indiji je UTC + 5:30, odnosno + 4:30 sata od srednjoeuropskog vremena zimi, a + 3:30 sata ljeti.

Telekomunikacija: pozivni broj za Indiju je +91. U gotovo svim zemljama može se uspostaviti direktna veza. Pozivni za hrvatsku iz Indije je 00385, a za indiju iz hrvatske 0091. zatim otipkajte područni kod bez nule a potom telefonski broj. WiFi je dostupan u smještajima.

Struja: jačina struje je 220 V, izmjenična struja od 50 herca. Najčešće 22 V izmjenične struje, 50 ciklusa, pri čemu u nekim regijama ima i ujednačene struje. Oblici utičnica također se razlikuju, tako da je preporučljivo ponijeti set adaptera koje možete nabaviti u većini trgovina s elektromaterijalom ili ih zatražiti na recepciji hotela

Geografska obilježja:

Indija je po veličini sedma zemlja na svijetu s ukupnom površinom od 3,287.263 km². Udaljenost od sjevera do juga iznosi 3.214 km, a od istoka do zapada 2.933 km. Indija ima kopnenu granicu dugu 15.200 km i obalnu crtu od 7.516,5 km. Andamanski i Nikobarski otoci u Bengalskom zaljevu i Lakshadweep u Arapskom moru također su dijelovi Indije.

Indija je omeđena Arapskim morem na jugozapadu i Bengalskim zaljevom na jugoistoku. Na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu nalaze se Himalaje. Kanyakumari tvori južni vrh indijskog poluotoka koji se sužava prije završetka u Indijskom oceanu.

Indija graniči s Pakistanom, Narodnom Republikom Kinom, Bangladešom, Mianmarom, Nepalom, Butanom i Afganistanom. Šri Lanka i Maldivi su otočne države južno od Indije. Zemlja je podijeljena na 28 država, šest federalnih administrativnih saveznih teritorija i Teritorij nacionalnog glavnog grada. Političke podjele općenito slijede lingvističke i etničke granice umjesto geografskih prijelaza.

Klima:

Indijska se klima nalazi pod jakim utjecajem Himalaja i pustinje Thar. Himalaje, uz planine Hindukuša, osiguravaju prepreku hladnim vjetrovima iz središnje Azije. To čini veći dio indijskog potkontinenta toplijim od većine lokacija na sličnim geografskim širinama. Pustinja Thar je odgovorna za privlačenje vlagom krcatih monsunskih vjetrova koji osiguravaju većinu indijskih padalina. Različita topografija zemlje uzrokuje da malene regije imaju vlastitu mikroklimu. Klima se u Indiji proteže od tropske na jugu do umjerene klime na sjeveru. Dijelovi Indije na Himalajama imaju polarnu klimu.

Meteorolozi dijele godinu u većini zemlje na četiri glavna godišnja doba: monsun, ljeto, zima i povlačenje monsuna. Dijelovi Indije koji leže u himalajskoj regiji prolaze kroz pet godišnjih doba: proljeće, ljeto, monsuni, jesen i zima. 

Monsuni se od kolovoza započinju povlačiti iz sjeverne Indije, a od rujna iz Kerale. Taj kratki period nakon povlačenja poznat je kao povlačenje monsuna i karakterizira ga postojano vrijeme. Od studenog u sjevernim područjima započinje pojavljivanje zime.

Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu. Zime na Indijskom poluotoku karakteriziraju blagi do topli dani i prohladne noći. Dalje prema sjeveru temperatura je niža. Temperature u nekim dijelovima indijskih ravni ponekad padaju ispod ledišta. Većina se sjeverne Indije tijekom ove sezone nalazi pod maglom.

Carinske odredbe:

Sve stvari za osobne potrebe oslobođene su carinjenja. Navedeno uključuje: osobni nakit, poklone u vrijednosti od 600 rupija, 200 komada cigareta, 50 cigara i 0,95 l alkoholnog pića. Profesionalna oprema i artikli velike materijalne vrijednosti mogu se uvesti bez carinjenja jedino u slučaju da putnik predoči pismenu izjavu o tome da će iste iznijeti iz države na odlasku.

Hrana i piće:

Putujući na indijskom tlu, prije ili kasnije, morat ćete se suočiti s lokalnom kuhinjom. Zbog različitih klimatskih uvjeta i velikog asortimana religija, postoje značajne razlike u kuhanju naroda Indije. Hinduistički muslimani ne jedu svinjetinu, mnogi Indijski Indijanci uvjereni su vegetarijanci, a Indijanci ne jedu govedinu. Linije mesa predstavljaju janjetina, kozje meso, bufalo, perad, kao i sve vrste morskih plodova i slatkovodne ribe. Jedina zajednička obilježja svih indijskih kuhinja su odsutnost bilo kojeg pribora za jelo (osim raka u obliku vaših ruku) i ljubavi mirisnih začina.

Curry je nesumnjivo najpoznatiji indijski začin. Tako možete sigurno naručiti curry, piletinu curry, ribu curry i dr. 

Vjerojatno su mnogi čuli izraz "Indijski čaj", ali malo ih zna da je pravi indijski čaj napravljen od mlijeka. Ne treba se zbuniti s engleskim čajem koji se dobiva dodavanjem mlijeka u šalicu nakon kuhanja. Ako naručite čaj u restoranu, tada ćete s visokim stupnjem vjerojatnosti biti dovoljno mliječni, a ne obični čaj, pa ako iz nekog razloga ne želite koristiti laktozu, onda je najbolje artikulirati "Želim crni čaj". 

Može se reći da je riža jedna od najvažnijih i najpopularnijih jela u indijskoj kuhinji. Obično riža dolazi kao glavno jelo i poslužuje se u čistom obliku, ali će biti mnogo ukusni ako naručite različite dodatke: začini, piletinu, ribu itd..

Preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se kupiti u u posebnim staklenim štandovima s barovima

Državni praznici:

26. siječnja - Dan republike

8. ožujka - Holi

4. travnja - Mahavir Jayanti

5. svibnja - Buddha Purnima

15. kolovoza - Dan neovisnosti

28. rujna - rođendan proroka Muhameda

2. listopada - rođendan Mahatme Gandhija

24. listopada - Dussehra

12. studenoga - Diwali

27. studenoga - rođendan Gurua Nanaka

24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT 24 INDIJA - ZLATNI TROKUT