Čuda Egipta - Hurgada i Kairo

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Čuda Egipta - Hurghada i Kairo

Polazak 28.02.-07.03.2024. iz Zagreba

Polazak 10.04.-18.04.2024. iz Ljubljane

1. dan: Let za Hurghadu
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne
dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul. Dolazak u Istanbul te
sukladno satnici letova. Slijedi nastavak leta za Hurghadu.

2. dan: Hurghada

Dolazak u Hurghadu u noćnim satima, nakon carinskih formalnosti transfer i smještaj u hotel u
Hurghadi za slijedećih 5 noćenja sa all inclusive uslugom.

3. dan: Slobodno vrijeme – mogućnost izleta brodom do koraljnih grebena i ronjenja

dihalicom ili odlaska na safari u pustinju. Uživajte u all inclusive usluzi hotela i plaži. Mogućnost (uz doplatu) odlaska brodom do koraljnih grebena i ronjenje dihalicom. Fascinirati će vas raskoš boja koralja i riba. Ovo je jedno od rijetkih mjesta gdje je to moguće doživjeti tako jednostavno i pristupačno.

4. dan: Slobodno vrijeme – mogućnost izleta u Luxor i Dolinu kraljeva s uklj. ručkom

Uživajte u all inclusive usluzi hotela i plaži. Mogućnost (uz doplatu) odlaska na cjelodnevni izlet u Luxor. Polazak u ranim jutarnjim satima iz hotela s paketom za doručak. Luxor, je dom nekih od najpoznatijih svjetskih spomenika, uključujući hram Karnak, Dolinu kraljeva i hram Hatshepsut. Posjetitelji također mogu istražiti užurbane tržnice i bazare ili ploviti brodom rijekom Nil. Izlet uključuje ulaznicu za hram Karnak, hram Hatshepsut, Dolinu kraljeva, kratku vožnju Nilom motornim čamcem i ručak.

5. dan: Slobodno vrijeme – uključen izlet brodicom sa staklenim dnom
Uživajte u all inclusive usluzi hotela i plaži. Danas vas vodimo na izlet za svakoga tko želi upoznati podvodni svijet, ali ne mora nužno roniti. Čamac sa staklenim dnom Seascope vodi vas na nezaboravno putovanje. Tura traje 3 sata. Staklo Sea Scope broda na dnu nudi vam fantastičan uvid u šarenilo podmorja sa svojim velikim panoramskim prozorima. Uživajte u vožnji Sea Scope brodom sa staklenim dnom i pogledu na Crveno more te se opustite uz hladno piće na sunčalištu.

6. dan: Hurghada – Kairo – Egipatski nacionalni muzej – bazar El Khalili

Nakon doručka, krećemo za Kairo. Po dolasku smještaj u hotel, a potom odlazak do egipatskog nacionalnog muzeja koji čuva najstarije egipatske artefakte i blaga velikih faraona. Između ostalog ovdje se nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona i njegova čuvena zlatna maska. Ručak. U poslijepodnevnim / večernjim satima vodimo vas u stari dio Kaira i najveći afrički bazar Khan El Khalili i ulicu Al Muizz Street. Povratak u hotel.

7. dan: Kairo slobodno ili fakultativni izlet u Aleksandriju s uklj. ručkom

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili se možete pridružiti fakultativnom (uz doplatu) izletu u Aleksandriju. Povratak u hotel.

8. dan: Kairo – Piramide – Memphis i Sakkara

Nakon doručka idemo do platoa Gize gdje se nalaze 3 monumentalne piramide: Keopsova,
Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga. Uživajte u pogledu na jedno od najvećih čuda starog svijeta! Ručak. Potom odlazimo na izlet do Memphisa i Saqqare. Počet ćete sa stepenastom piramidom u Saqqari, koja se smatra najstarijom velikom kamena građevinom na svijetu. Sagrađena je u 3. dinastiji za kralja Djosera i važan dio procesa evolucije piramida, koje su razvijane od jednostavnijih građevina do svojeg svjetski poznatog i impozantnog oblika. Nakon toga odlazimo u Memphis koji je osnovao kralj Menes, a bio je glavni grad Egipta tijekom Starog kraljevstva, smatran je središtem vladavine i kulture više od 3000 godina, te prvom prijestolnicom Egipta. Ovdje ćete vidjeti kip Ramzesa II i sfingu od alabastera. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan: Kairo – Zagreb

Transfer do zračne luke u Kairu i prijava na let za Istanbul sukladno vremenu leta. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja letom za Zagreb / Ljubljanu.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđena vremena letova*:

POLAZAK 28.2.-7.3.2024
TK1054 28FEB ZAGIST 0915 1330
TK1429 28FEB ISTHRG 2225 0005*
TK 691 07MAR CAIIST 1005 1335
TK1055 07MAR ISTZAG 1900 1905

POLAZAK 10.4.-18.4.2024
TK1064 10APR LJUIST 2020 2340
TK 702 11APR ISTHRG 0205 0350
TK 691 18APR CAIIST 0855 1215
TK1063 18APR ISTLJU 1820 1930

Avioprijevoznik: Turkish Airlines

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Viza se dobiva u zračnoj luci po dolasku u Egipat.  Cijena vize iznosi 29 €. 
Molimo Vas da se o preporukama za putovanje u Egipat informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  www.mvep.hr

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite uvjete ulaska u Egipat.

Cijena uključuje:
- Povratni let s uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb / Ljubljana – Hurghada, Kairo-Zagreb / Ljubljana preko Istanbula, ekonomska klasa, avioprijevoznika Turkish Airlines
- 5 noćenja all inclusive u hotelu s 4* u Hurghadi
- 3 noćenja s doručkom u hotelu s 4* u Kairu
- Izlete prema programu: (izlet brodicom sa staklenim dnom, egipatski nacionalni muzej – bazar El Khalili, piramide i Memphis i Sakkara)
- Prijevoze i transfere po programu u klimatiziranom turističkom autobusu
- Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
- Pripremu, organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
- Paket putnog osiguranja
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
- Napojnice za lokalne vodiče, vozače, osoblje u hotelu (obavezna doplata 45 €)
- Vizu (doplata u zračnoj luci po dolasku u Egipat - cijena iznosi 29 €)
- Parking u zračnoj luci Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)
- Transfer do zračne luke u Ljubljani u vlastitoj organizaciji putnika

Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 350 €
- Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 45 € po osobi
- Viza za Egipat (doplata na destinaciji): 29 € po osobi

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

- Doplata za tri večere u Kairu: 75 € po osobi
- Izlet Luxor i Dolina kraljeva s ručkom: 105 € po osobi
- Izlet Aleksandrija s uključenim ručkom: 90 € po osobi

Paket putnog osiguranja (izračun cijene pri rezervaciji putovanja)
-Zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
-Osiguranje od opravdanog otkaza
-Osiguranje prtljage do 500 €
VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

Fakultativni izleti: doplata na destinaciji*

Izleta brodom do koraljnih grebena
Izlet u pustinju
*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Egipat informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● Jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

KORISNE INFORMACIJE O EGIPTU:

Među misterioznim zemljama na našem planetu Egipat zauzima posebno mjesto. Tko od vas nije čuo za savršeni matematički izračun Velike Keopsove piramide, tajanstvene Sfinge s glavom faraona i tijelom lava ili o veličanstvenim hramovima podignutima u čast bogova – nama?

Neka vas spori tok rijeke Nil odvede prema Asuanu, okruženom bujnim zelenilom i rijetkim egzotičnim drvećem, grmljem i cvijećem. Osjetit ćete bezvremenost povijesnog Luxora s okolicom gdje se nalazi većina egipatskih spomenika, uključujući i legendarnu Dolinu kraljeva. Zavirite iza vela i otkrijte misterije moćne i drevne egipatske civilizacije.
Površina: 1.010.408 km²
Stanovništvo: 104.635.983
Gustoća naseljenosti: 104 stanovnika/km²
Glavni grad: Kairo

Najveći gradovi: Kairo, Aleksandrija, Giza, Shubra - El - Kheima, Suez, Luksor...
Službeni jezik: arapski, dok se u turističkim krajevima govori njemački i engleski
Religija: 85-95% muslimani, 5-15% koptski pravoslavni kršćani

Novac: valuta upotrebe u Egiptu je egipatska funta. Podijeljeno je na 100 stopa ili 1.000 miligrama. Njegov je kod EGP, a kratica LE koja dolazi iz francuskog jezika slobodni egipatski. Što se tiče njegovog simbola, obično se koristi E £. Na egipatskom se zove valuta ginaih. 1 € = cca. 34 EGP

U Egiptu možete mijenjati svoju valutu za egipatsku funtu u bankama, mjenjačnicama te hotelima. Novac možete podići i izravno s bankomata. U nekim se objektima može platiti kreditnom karticom. Uz to, neke trgovine prihvaćaju plaćanje u eurima ili dolarima.

Vremenska zona: istočnoeuropska vremenska zona - nema razlike u odnosu na Hrvatsku

Telekomunikacija: pozivni broj za Egipat je +20, pozivi iz Egipta za Hrvatsku 00385 ( željeni broj bez 0). Nećete moći upotrebljavati vlastitu mobilnu mrežu kao što to radite u državama EU. WiFi Vam je dostupan na brodu te u hotelu. Možete kupiti dodatnu SIM karticu. Najpoznatiji pružatelji mobilnih usluga s najvećom pokrivenošću su Vodafone Egypt te Orange.

Struja: električni napon je 220 V a u uporabi su iste utičnice kao i u Hrvatskoj, dakle, ne trebate adapter

Geografska obilježja:
Egipat se nalazi u sjevernoj Africi, između Sredozemnog i Crvenog mora, dok se Sinajski poluotok nalazi u jugozapadnoj Aziji.
Glavna je značajka ove zemlje velik kontrast između doline i delte Nila i okolnih pustinjskih prostora. Dolina Nila proteže se od juga prema sjeveru, poput zelene vrpce kroz pustinju i najveća je oaza na svijetu. Dno doline čini nekoliko viših prirodnih terasa i naplavne nizine. Kod Kaira se Nil dijeli na dva rukavca. Ondje počinje plodna delta Nila, kanalima ispresijecana nizina koja na sredozemnoj strani završava pojasom obalnih sprudova i plitkih laguna.
Egiptu pripada i Sinajski poluotok. Geografski je to dio Azije, smješten između Sueskog i Akapskog zaljeva. Na jugu se uzdiže granitna uzvisina Sinajskog gorja, prema sjeveru preko širokih pustinjskih ravnjaka, ispresijecanih vadijima, prelazi u široku obalnu nizinu uz Sredozemno more.

Klima:
U Egiptu prevladava suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava mediteranska. Ondje zimi padne nešto kiše (150 – 200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu), a pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja česta je pojava hamsina, vrućeg vjetra iz Libijske pustinje.

Proljetni i jesenski mjeseci su najpogodniji mjeseci za putovanje u ovu egzotičnu zemlju. Egipat će vam u rujnu i listopadu dati dobro zagrijanu vodu, a temperatura zraka ugodnu za opuštanje. Prosječne temperature zraka kreću se od 30-35°C

Zdravstvo: cijepljenje nije potrebno. Preporučujemo da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

Kupovina: na bazarima i u trgovinama nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, tepisi, proizvodi od kože, ružino ulje, papirus, začini i razni suveniri. Kultura nalaže da se pri kupnji cjenka.

Odjeća i obuća: Zbog velikih razlika u temperaturi između dana i noći (ovisno o dobu godine) predlažemo odijevanje u slojevima, te topliju odjeću za večeri. Preporučujemo udobnu sportsku obuću.

Hrana i piće: egipatska kuhinja temelji se na jelima od povrća, tj. namirnica koje rastu iz zemlje. Koshari, mješavina riže, leće, i makarona nacionalno je jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames – jelo od sušenog boba. Bob se također koristi i za pripremanje falafela koji je izvorno nastao u Egiptu i proširio se na druge dijelove Bliskog Istoka. Preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

Državni praznici:
8. siječnja - koptski Božić
26. siječnja - Dan revolucije i nacionalne policije
17. travnja - Sham El-Nessim
20.-24. travnja - Ramazanski bajram
25. travnja - dan oslobođenja Sinaja
1. svibnja - međunarodni praznik rada
27.6.-1.7. - Kurban bajram
19. srpnja - Islamska nova godina
27. rujna - rođendan proroka Muhameda
6. listopada - dan oružanih snaga

2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo 2024 Čuda Egipta - Hurgada i Kairo