Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

JUG HRVATSKE, BIH i CRNA GORA

KRUŽNO PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

Dubrovnik – Ston – Makarska – Split – Trogir – Počitelj – Međugorje – Mostar – Trebinje – Budva – Sveti Stefan – Kotor – Herceg Novi – Dubrovnik

1. dan: Let za Dubrovnik
Sastanak 2 sata prije leta u zračnoj luci Zagreb i prijava na let za Dubrovnik. Po dolasku u Dubrovnik slijedi transfer te smještaj u hotel na području Dubrovnika. Večera i noćenje.

2. dan: Dubrovnik – Ston – Makarska
Doručak. Slijedi posjet Dubrovniku, čuvenom gradu na listi UNESCO svjetske baštine. Otkrijte povijest i vrijednosti ovog slavnog grada šetnjom uskim uličicama, razgledajte bogate palače, crkve i kamene kuće okružene moćnim zidinama. Ljepota i snaga koja izvire iz svakog kamena ove fantastične arhitekture razlog je zašto je Dubrovnik tako poželjna kulisa za snimanje serija i filmova. U nastavku krećemo uz jednu od najljepših obala na svijetu preko novog Pelješkog mosta prema Makarskoj. Uz put zaustaviti ćemo se u Stonu gdje ćete imati priliku prošetati ovim povijesnim gradom čuvenom po njegovim zidinama dužine 5,5 km. Smještaj u hotel na području Makarske za sljedeća dva noćenja, večera i noćenje.

3. dan: Split – Trogir
Nakon doručka krećemo jadranskom magistralom do Splita. Slijedi razgled povijesne jezgre sa palačama, stupovima i trgovima koji nas pomalo vraćaju u Dioklecijanovo - rimsko doba. Posjet Dioklecijanovoj palači (ulazak u dijelove za koje je potrebna ulaznica nije uključen) – jednoj od najbolje očuvanim rimskih građevina na svijetu. Nakon Splita odlazimo do Trogira. Razgledat ćemo gradsku jezgru uvrštenu na UNESCO listu svjetske baštine kao izvanredan primjer srednjovjekovnog grada usklađenog s tlocrtom helenističkog i rimskog grada. Za kraj dana na povratku zaustaviti ćemo se u Omišu, nekadašnjoj gusarskoj koloniji na ušću rijeke Cetine, a danas privlačnoj dalmatinskoj destinaciji. Ovdje se nalazi jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan: Počitelj – Međugorje – Mostar* (*fakultativno uz doplatu)
Doručak. Polazak prema gradiću smještenom na strmim liticama lijeve obale Neretve – Počitelju. Često uvrštavan na liste najljepših malih gradova Europe, gradić u kojem se nalaze povijesne građevine nastale miješanjem mediteranskog i orijentalnog utjecaja. Povijesna jezgra proglašena je nacionalnim spomenikom BiH. Nastavljamo prema Međugorju, jednom od najpoznatijih kršćanskih hodočasničkih destinacija na svijetu, koju svake godine posjeti preko 2,5 milijuna hodočasnika. Ovdje ćemo posjetiti Brdo Ukazanja. Poslijepodne predlažemo fakultativan izlet* u Mostar – jednog od važnijih povijesnih središta Bosne i Hercegovine. Razgled povijesne jezgre grada i slavnog mosta. Smještaj u hotel na području Međugorja, večera i noćenje.
5. dan: Trebinje – Budva
Nakon doručka slijedi vožnja do Trebinja. Po dolasku slijedi posjeta stare povijesne jezgre grada „Kastel“ i džamije Osman Paše. Na putu ćemo posjetiti tradicionalnu radionicu tkanja tepiha i diviti se ovoj lokalnoj rukotvorini. Slijedi nastavak vožnje do Budve, novog jet-set centra Balkana. Smještaj u hotel na području Budve za sljedeća 2 noćenja, večera i noćenje.

6. dan: Budva – Sveti Stefan – Porto Montenegro
Doručak. Polazak u razgled Budve. Sa svojom poviješću dugom 2.500 godina, stari grad je jedan od najstarijih na jadranskoj obali. Prošećite uskim uličicama i doživite šarm Mediterana. Posjet poznatoj statui balerine koja pleše - čarobno mjesto sa prekrasnim pogledom na Budvu. U poslijepodnevnim satima uživati ćemo u pogledu na najpoznatije mjesto Crne Gore - Sveti Stefan. Panoramsko zaustavljanje na vidikovcu pružiti će nam fantastičan pogled na ovaj čarobni ribarski otočić.

Njegova crkva i kuće iz 15. stoljeća s predivnim pejzažom u pozadini čine bajkovitu scenu. Slijedi posjet centru nakita i modnoj kući proizvoda od kože gdje ćete uživati u modnoj reviji i imati priliku za kupovinu najmodernijih modnih proizvoda. U nastavku odlazimo do marine Porto Montenegro u Tivtu čuvenoj po luksuzu i mega jahtama bogatih i slavnih. Povratak u hotel na području Budve, večera i noćenje.

7. dan: Kotor – Herceg Novi – Dubrovnik
Doručak. Odlazimo prema Bokokotorskom zaljevu prije dolaska u Boku Kotorsku i Kotor. Stari grad Kotor impresionirat će vas ljepotom: gradske zidine, palače, uske krivudave uličice i katedrala Sv. Tripuna. Prošetajte do praga planine Svetu Ivan u starom gradu Kotoru. Mogućnost fakultativnog izleta* brodom „Gospa od Škrpjela“.Nastavljamo vožnju prema Dubrovniku preko Herceg Novog, popularnog ljetovališta u Crnoj Gori. Nosi nadimak: grad proljeća, a poznat je po sjajnoj arhitekturi, bujnoj vegetaciji i vrlo blagoj klimi. Nastavak do područja Dubrovnika. Mogućnost fakultativnog izleta* „Dubrovnik noću“. Slijedi smještaj u hotel na području Dubrovnika, večera i noćenje.

8. dan: Let za Zagreb
Doručak. Sukladno vremenu leta transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb. Povratak u Zagreb.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u BiH i Crnu Goru hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju ili valjana osobna iskaznica. 

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u BiH i Grnu Goru.

Cijena uključuje:

• Povratni direktni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Dubrovnik prijevoznik Croatia Airlines ekonomska klasa
• 7 noćenje s polupansionom u hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi
• Razglede prema programu
• Prijevoze prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
• Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku te lokalnog vodiča
• Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevino osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

• Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja a za koje u programu nije izričito navedeno da su uključene
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
• Napojnice
• Paket putnog osiguranja (preporuka)
• Boravišnu pristojbu u hotelima (cca. 1,00 – 2,70 € po noćenju po osobi)

• Fakultativne izlete „Gospa od Škrpjela“ i „Dubrovnik noću“

Obavezna doplata po osobi:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 150 € (1.130,18 kn)
  • Obavezna doplata za boravišnu pristojbu (doplata u hotelima):
  • Hotel u Dubrovniku: 2,70 € (20,34 kn) po osobi i noćenju
  • Hotel u Makarskoj: 1,10 € (8,29 kn) po osobi i noćenju
  • Hotel u Međugorju: 1,02 € (7,69 kn) po osobi i noćenju
  • Hotel u Budvi: 1,50 € (11,30 kn) po osobi i noćenju

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket putnog osiguranja (izračun cijene pri rezervaciji)
-Zdravstveno osiguranje na destinaciji: 15.000 €

-Osiguranje prtljage: 250 €
-Osiguranje od opravdanog otkaza

VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma.  Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage. Paket osiguranja moguće ugovoriti samo za HR državljane.

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Poludnevni izlet u Mostar: cca. 45 € po osobi
  • Poludnevni izlet brodom “Gospa od Škrpjela”: cca. 45 € po osobi
  • “Dubrovnik noću”: cca. 30 € po osobi

*Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju redovnim linijama Croatia Airlinesa. Vremena polazaka navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu te su podložna promjenama. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. 
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Najmanji broj putnika po polasku: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
            -Jednokratno
 i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line pla
ćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
            -Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
            -Visa Inspire PBZ banke
do 12 rata (m-token, aplikacija)
            -Diners karticama
do 12 rata (m-token, aplikacija)

-Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
            -Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom pla
ćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (pri izradi rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. putnička agencija HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

KORISNE INFORMACIJE O BOSNI I HERCEGOVINI

Površina: 51 209 km²

Broj stanovnika: 3,46 milijuna (2021.)

Državno uređenje: Federalna i konfederalna država

Glavni grad: Sarajevo 275.524 stanovnika (2013.)

Novac: Bosanska marka (BAM), 1€ = cca. 1,96 BAM.

Jezik: bošnjački, hrvatski i srpski su službeni jezici.

Pozivni broj države: +387

Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: Nema

Električni napon: europska voltaža 220V/50Hz

Klima: BiH ima umjereno kontinentalnu, planinsku i mediteransku

Trenutna prognoza vremena tijekom Vašeg putovanja je: dnevne temperature oko 20°C, noćne oko 11°C

Diplomatsko predstavništvo:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini

Adresa: Ulica maršala Tita 28, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel + 387 33 277 111

Fax + 387 33 472434

croemb.sarajevo@mvep.hr

KORISNE INFORMACIJE O CRNOJ GORI

Površina: 13.812 km²

Broj stanovnika: 621.873 (2018.)

Državno uređenje: Parlamentarna republika

Glavni grad: Podgorica 185.937 stanovnika (2011.)

Novac: Euro (€).

Jezik: Crnogorski. Također, kao službeni navode se srpski, bošnjački, albanski i hrvatski

Pozivni broj države: +382

Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: Nema

Električni napon: europska voltaža 220V/50Hz

Klima: Crna Gora ima sredozemnu, submediteransku, umjereno-kontinentalnu te planinsku

Trenutna prognoza vremena tijekom Vašeg putovanja je: dnevne temperature oko 21°C, noćne oko 12°C

Diplomatsko predstavništvo:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori

Telefon: +382 20 269 760

Fax: +382 20 269 810

Adresa: Bulevar Mihaila Lalića 38, Podgorica, Crna Gora

Email: croemb.podgorica@mvep.hr

Web: https://mvep.gov.hr/me

23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora 23 Jug Hrvatske, BiH i Crna Gora