CIPAR - GRČKI DIO

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

PUTOVANJE: GRČKI CIPAR 5 DANA

Uključena 3 izleta: „KULTURA I TRADICIJA CIPRA“, "AKAMAS I AFRODITINA KUPKA" i "ČUDESNA PLANINA TROODOS"

 

1. dan: ZAGREB – PAPHOS – IZLET „KULTURA I TRADICIJA CIPRA“ (UKLJUČENO)

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Paphos na liniji FR 5866 (Ryanair) i polijetanje zrakoplova u 6:30 sati. Dolazak u Paphos u 10:15 sati po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela i smještaj. U nastavku dana vodimo vas na izlet „Kultura i tradicija Cipra“. U obilasku Paphosa usmjerenog na kulturu i tradiciju, upoznat ćemo vas s tradicionalnom keramikom po kojoj je regija poznata i sa slatkom delicijom – Lokumom. Imat ćete priliku vidjeti i povijesne atrakcije regije, poput Agie Paraskevi, vrlo zanimljive bizantske crkva iz 9. stoljeća, te stup Sv. Pavla i crkvu Panagia Chrysopolitissa. Za kraj izleta prošetati ćemo do luke Paphos i diviti se starom gradu.

2. dan: IZLET "AKAMAS I AFRODITINA KUPKA" (UKLJUČENO)

Doručak. Danas idemo na cjelodnevni izlet „Afroditina kupka“. Izlet vas vodi prekrasnom regijom koje okružuje  Paphos. Prvo posjećujemo jedan od najpoznatijih samostana na Cipru Agios Neophytos. Samostan je osnovao pustinjak i pjesnik Neophytos u 12. stoljeću, a u isklesanoj špilji nalaze se neke od najboljih primjeraka bizantskih fresaka. Selo Steni sa svojim Muzejom narodne umjetnosti naša je sljedeća stanica koja će vas mentalno vratiti u srednji vijek i prikazati život drevnih stanovnika ove regije. Zatim odlazimo u Polis gdje ćete uživati u šetnji ljupkim selom, a potom se idemo do ribarskog mjesta Latchi gdje ćete imati priliku fotografirati se i uživati u 15-ak minuta opuštajuće šetnje. Vrijeme za ručak (nije uključen) provesti ćemo u botaničkom parku u kojem se nalazi prekrasno jezerce s malim slapom pod kojim se prema legendi kupala Afrodita. Na kraju, izlet nas vodi obalom do idilične uvale Agios Georgios Pegeias, naše posljednje destinacije.

3. dan: SLOBODNO ILI IZLET „NIKOZIJA – PODIJELJEN GRAD“ (FAKULTATIVNO)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativan izlet „Nikozija – podijeljen grad“.  Nikozija, jedini preostali podijeljeni glavni grad na svijetu. Sam glavni grad praktički je prožet poviješću i kulturom. Šarmantan stari grad okružen masivnim venecijanskim zidinama, a u njemu se nalazi velik broj muzeja, te vjerskih i povijesni spomenika koji svjedoče o burnoj povijesti ovog mediteranskog otoka. Posjetit ćemo Nacionalni muzej i stari grad (Laiki Geitonia) sa srednjovjekovnim gradskim zidinama koje su sagradili Mlečani u 16. stoljeću. Prošetati ćemo poznatom ulicom Ledra do granice s turskim dijelom. Prelazimo granicu (obavezna putovnica) na sjevernu stranu i tamo obilazimo katedralu Agia Sophia i karavansaraj Büjük Han. Tijekom posjeta Nikoziji imat ćete slobodno vrijeme za razgledavanje grada, ručak ili kavu ili kupnja suvenira.

4. dan: SLOBODNO ILI IZLET „ANTIČKI KORIJENI CIPRA“ (FAKULTATIVNO)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativan izlet „Antički korijeni Cipra“. Na ovom izletu prvo ćemo posjetiti Dionizovu kuću s mozaicima.  Zatim idemo uz prekrasnu obalu do poznate Afroditine stijene, mjesta gdje je prema legendi iz morske pjene rođena božica Afrodita. Savršeno mjesto za sjajne fotografije! Slijedeća atrakcija ovog izleta je antički grad Kourion iz 2. stoljeća pr. Kr. sa svojim mozaicima, kupkama u Eustolijevoj kući i naravno amfiteatrom. Na putu za Limassol imati ćemo se priliku diviti dvorcu Kolossi, a zatim se voziti kroz plantaže citrusa u Fassouriju do samostana sv. Nikolaja. U Limassolu imati ćete  priliku posjetiti stari grad i Agoru (tržnicu), u slobodnom vremenu uživati u kavi ili šetnji uz staru luku i marinu.

5. dan: IZLET "ČUDESNA PLANINA TROODOS" (UKLJUČENO" – POVRATAK U ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i polazak na cjelodnevni izlet „Čudesna planina Troodos“. Na ovom izletu istražit ćemo zeleno srce otoka Cipra. Što nas put vodi u više predjele, to više okrepljuje planinski zrak s mirisom borova. Na put do planine Troodos, zaustavit ćemo se u Moni za kratku pauzu za kavu i posjet crkvi. Manastir Kykkos naše je sljedeće odredište. Nalazi se u planinskom području Dolina Marathassa na vrhuncu na 1318 metara nadmorske visine i smatra se najuspješnijim samostanom na otoku. Ikona apostola Luke i prekrasne freske krase zidove ove opatije. U jednom od sela u dolini Marathassa, imat ćemo vrijeme za pauzu za ručak (nije uključen). U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja do Omodosa, jednog od najljepših vinska sela na Cipru. Uživajte u idiličnim slikovitm krajolicima i prošetajte  uskim uličicama. Nikako ne smijete propustiti crkvu Timiosa Stavrosa. Sagrađena je na temeljima ranokršćanske bazilike. Prije povratka probati ćemo vina iz regije, što je neizostavno prilikom posjeta ovoj planini.
Oko 18.40 sati slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb FR 5867 (Ryanair) s polaskom u 20:40. Dolazak u Zagreb u 22:40

Za  državljane RH viza za Cipar nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

 

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Cijena uključuje:

  • Let Ryanairom na relaciji Zagreb – Paphos – Zagreb s uključenom jednom ručnom prtljagom dimenzije 40 x 20 x25 cm i jednom check-in prtljagom dimenzija 119 x 119 x 81 cm do 20 kg
  • Četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* ili 4*  na odručju Paphosa u dvokrevetnim sobama  (u 3. mjesecu Theo Sunset 4*, 4. mjesecu Synthiana beach hotel3*)
  • 3 izleta: "Kultura i tradicija Cipra", "Akams i Afroditina kupka" i "Čudesna planina Troodos"
  • Pratitelj tijekom putovanja i lokalni vodič na izletima
  • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

  • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
  • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • Fakultativne izlete
  • Putno osiguranje

Doplate u agenciji po želji:

  • Doplata za 4 x večera u hotelu (bife ili služena): 376,73 kn (50 €) po osobi 
  • Doplata za paket 2 izleta: "Nikozija podijeljen grad" i "Antički korijeni Cipra": 904,14 kn (120 €) po osobi
  • Izleti pojedinačno: "Nikozija podijeljen grad" : 489,74 kn (65 €) , "Antički korijeni Cipra": 489,74
    kn (65 €)  po osobi

Za realizaciju izleta potrebno minimum 15 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

  • Paket putnog osiguranja: osiguranje prtljage: 250€, osiguranje od opravdanog otkaza u vrijednosti do 1000€ po osobi, pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću), zdravstveno osiguranje na destinaciji :15.000€, pokriće Covid-19 PZO: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje.
    • Cijena osiguranja: od 158,00 kn (20,97 EUR) po osobi (za osobe od 0-70 god)
    • Cijena osiguranja Senior: od 237,00 kn (31,46 EUR) po osobi (za osobe od 71-80 god)
    • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT (za osobe od 81-86 god)

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice.

Obavezna doplata po osobi:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 904,14 kn (120 €)

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom (za prelazak na Sjeverni Cipar obavezna je putovnica). Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak na Cipar.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju redovnim linijama/ charter prijevozom. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. 
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

  1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
  2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
    • jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
  3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
    • Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
    • Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
    • Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
    • ostalim karticama jednokratno (m-token, aplikacija)

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002804669 i polica od odgovornosti br. P11-7002804688 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.


 

2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR 2023 GRČKI CIPAR