Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

 KRUŽNO PUTOVANJE : Jug Hrvatske, BiH i Crne Gora

 *Dubrovnik,Ston, Makarska, Split, Trogir, Počitelj, Međugorje, Mostar, Trebinje, Budva, Kotor i Herceg Novi *

Putovanje: 8 dana/7 polupansiona 

1. dan: Let za Dubrovnik
Sastanak 2 sata prije leta u zračnoj luci Zagreb i prijava na let za Dubrovnik s polaskom u 11:30. Dolazak u 12:30, transfer i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2. dan: Dubrovnik – Ston – Makarska
Doručak. Slijedi posjet Dubrovniku, čuvenom gradu na listi UNESCO-ve svjetske baštine. Otkrijte povijest i vrijednosti ovog slavnog grada u šetnji uskim uličicama, razgledajte bogate palače, crkve i kamene kuće okružene moćnim zidinama. Ljepota i snaga koja izvire iz svakog kamena ove fantastične arhitekture razlog je što je Dubrovnik tako poželjna kulisa za snimanje serija i filmova. U nastavku krećemo uz jednu od najljepših obala na svijetu preko novog Pelješkog mosta prema Makarskoj. Uz put zaustaviti ćemo se u Stonu i imati priliku prošetati ovim povijesnim gradom čuvenom po njegovim zidinama. Smještaj u hotelu na području Makarske, večera i noćenje.

3. dan: Split – Trogir
Nakon doručka krećemo jadranskom magistralom do Splita. Slijedi razgled povijesne jezgre sa palačama, stupovima i trgovima koji nas pomalo vraća u Dioklecijanovo - rimsko doba. Nakon Splita odlazimo do Trogira. Razgledat ćemo gradsku jezgru uvrštenu na UNESCO listu svjetske baštine kao izvanredan primjer srednjovjekovnog grada usklađenog s tlocrtom helenističkog i rimskog grada. Za kraj dana na povratku zaustaviti ćemo se u Omišu, nekadašnjoj gusarskoj koloniji na ušću Cetine, a danas privlačnoj dalmatinskoj destinaciji. Večera i noćenje.

4. dan: Počitelj – Međugorje – Mostar (fakultativno uz doplatu)
Doručak. Polazak prema gradiću smještenom na strmim liticama lijeve obale Neretve – Počitelju. Često uvrštavan na liste najljepših malih gradova Europe, gradić u kojem se nalaze povijesne građevine nastale miješanjem mediteranskog i orijentalnog utjecaja. Povijesna jezgra proglašena je nacionalnim spomenikom BiH. Nastavljamo prema Međugorju, jednom od najpoznatijih hodočasničkih destinacija na svijetu, koju posjeti preko 2,5 miliona hodočasnika godišnje. Ovdje ćemo posjetiti Brdo Ukazanja. Poslijepodne predlažemo fakultativan izlet u Mostar. Razgled povijesne jezgre grada i slavnog mosta. Smještaj u hotelu na području Međugorja, večera i noćenje.

5. dan: Trebinje – Budva
Nakon doručka slijedi vožnja do Trebinja. Posjeta stare povijesne jezgre grada i džamije Osman Paše. Nastavak vožnje do Budve, novog jet-set centra Balkana. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: Budva – Sveti Stefan – Porto Montenegro
Doručak. Polazak u razgled Budve. Sa svojom poviješću dugom 2.500 godina, stari grad je jedan od najstarijih na jadranskoj obali. Prošećite uskim uličicama i doživite šarm Mediterana. Posjet poznatoj statui balerine koja pleše - čarobno mjesto sa prekrasnim pogledom na Budvu. U poslijepodnevnim satima uživati ćemo u pogledu na najpoznatije mjesto Crne Gore - Sveti Stefan. Panoramsko zaustavljanje na vidikovcu pružiti će nam fantastičan pogled na ovaj čarobni otočić. Njegova crkva i kuće iz 15. stoljeća s predivnim pejzažom u pozadini čine bajkovitu scenu. Slijedi posjet centru nakita i modnoj kući proizvoda od kože gdje ćete uživati u modnoj reviji i imati priliku za kupovinu najmodernijih modnih proizvoda. U nastavku odlazimo do marine Porto Montenegro u Tivtu čuvenoj po luksuzu i mega jahtama bogatih i slavnih. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan: Kotor – Herceg Novi – Dubrovnik
Doručak. Odlazimo prema Boki Kotorskoj i Kotoru. Stari grad Kotor impresionirat će vas ljepotom: gradske zidine, palače, uske krivudave uličice i katedrala Sv. Tripuna. Mogućnost fakultativne vožnje brodom Boka kotorska i Gospa od Škrpjela. Nastavljamo do Dubrovnika preko Herceg Novog, popularnog ljetovališta u Crnoj Gori. Nosi nadimak: grad proljeća, a poznat je po sjajnoj arhitekturi, bujnoj vegetaciji i vrlo blagoj klimi. Nastavak do područja Dubrovnika, smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan: Let za Zagreb
Doručak. Sukladno vremenu leta transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb s polaskom u 15:30. Dolazak u Zagreb u 16:30.

 Napomena:Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u BiH i Crnu Goru hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju ili valjana osobna iskaznica.
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u u BiH Grnu Goru. 

Cijena uključuje:
• povratni direktni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Dubrovnik prijevoznik Croatia Airlines ekonomska klasa
• 7 noćenje s polupansionom u hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi
• razgledi prema programu
• prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
• pratitelj putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:

• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja a za koje u programu nije izričito navedeno da su uključene
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
• napojnice
• putno osiguranje
• boravišna pristojba

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

• Paket putnog osiguranja:
osiguranje prtljage: 250 €
osiguranje od opravdanog otkaza u vrijednosti do 1000 € po osobi
pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
zdravstveno osiguranje na destinaciji :15.000 €
pokriće Covid-19 PZO: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje.
Cijena paketa putnog osiguranja: od 158,00 kn (20,97 €) po osobi (za osobe od 0-70 god)
Cijena paketa putnog osiguranja Senior: od 237,00 kn (31,46 €) po osobi (za osobe od 71-80 god)
Cijena paketa putnog osiguranjaSenior II: NA UPIT (za osobe od 81-86 god)

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

Obavezna doplata po osobi:
Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 753,45 kn (100 €)

Obavezna dopalta za boravišnu pristojbu (doplata u hotelima):
Hotel u Dubrovniku : 20 kn (2,65 €) po osobi i noćenju
Hotel u Makarskoj: 10 kn (1,33 €) od 1.4.2023 20 kn (2,65€) po osobi i noćenju
Hotel u Mađugorju:1,02 € po osobi i noćenju
Hotel Budva:1,5 € po osobi i noćenju

Fakultativni izleti - rezervacija i doplata na destinaciji*:
Pojedinačno: Mostar – 40 € po osobi
        Boka Kotorska i  Gospa od Škrpjela brodom – 40 € po osobi
Paket izleta: Mostar, Boka Kotorska i Gospa od Škrpjela brodom, Dubrovnik by Night - 99 € po osobi
*Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u BiH i Crnu Goru hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju ili valjana osobna iskaznica.
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u u BiH Grnu Goru.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju redovnim linijama Croatia Airlinesa Vremena polazaka  navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. 
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Najmanji broj putnika po polasku: 35.

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
● ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći će te na ovdje.

Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore Jug Hrvatske, BiH i Crne Gore