Jordan

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Jordan
Putovaje: 7 dan/ 5 noćenja
Uključen polupansion!

1. Dan: Let za Aqabu

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2,5 sata prije polaska i prijava na let za Istanbul s polaskom u 19:50. Dolazak u Istanbul u 00:05. Nastavak leta za Aqabu u 01:15 i dolazak u Aqabu u 02:45. Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela i noćenje.

2. Dan: Aqaba - Wadi Rum
Nakon kasnog doručka slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i uživanje u prekrasnom primorskom ljetovalištu na Crvenom moru. Iskoristite priliku i kušajte fantastične baklave ili savršenu mješavinu suhih orašastih plodova. U ranim poslijepodnevnim satima slijedi vožnja do Wadi Ruma i smještaj u kampu. Pustinja Wadi Rum - veličanstveno i bezvremensko mjesto, gotovo netaknuto od strane čovjeka i njegovih destruktivnih sila. Ovdje su vrijeme i vjetrovi ti koji su isklesali impozantne i zadivljujuće skulpture, a kako T.E. Lawrence (poznatiji kao Lawrence od Arabije) opisuje je kao “ogromnu, odjekujuću i bogoliku...”. Nazivaju je i kao Mjesečeva ili površina Marsa te je korištena kao savršena kulisa za snimanje filmova: Crveni planet, Marsovac, Prometej, Posljednji dani na Marsu i Transformes: Revenge of the Fallen. Uživajte u dvosatnoj turi 4×4 beduinskim jeepom istražujući najatraktivnija mjesta u ovoj veličanstvenoj prirodi. Nakon ture večera i noćenje.

3. Dan: Wadi Rum – Wadi Musa (Petra)
Nakon doručka vožnja do Petre i cjelodnevni razgled fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana, pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde i još puno više… Nakon razgleda transfer do hotela u mjestu Wadi Musa, smještaj, večera i noćenje.

4. Dan: Mala Petra – Mrtvo more – Amman

Nakon doručka ćemo razgledati manje nalazište koje nalazi sjevernije od Petre i naziva se Mala Petra. U Malu Petru se ulazi kroz uski klanac koji se zove Siq al-Barid, "hladni Siq". Naziv se odnosi na okolnost da visoki zidovi sprječavaju sunčevu svjetlost da uđe u kanjon i zagrije ga. Nakon razgleda vožnja do jedne od najnižih točaka na zemlji 400 metara ispod morske razine – obale Mrtvog mora. Doživite jedinstveni osjećaj plutanja u vodama bogatim mineralima i definitivno uživajte u blatnoj kupki s dna Mrtvog mora. Uključen je ulaz na privatnu plažu hotela Dead Sea Spa. U nastavku transfer do Ammana, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. Dan: Amman – Madaba – Planina Nebo – Irak El Amir - Amman
Doručak. Odlazak do planine Nebo, najsvetijeg mjesta u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se da mu je ovdje i posljednje počivalište. Prva crkva sagrađena je ovdje krajem četvrtog stoljeća kako bi obilježila to mjesto. Nastavak vožnje do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se nalazi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje (560 n.e.). U nastavku posjetiti ćemo nalazište najvažnijih grčkih povijesnih ostataka u Jordanu Irak El Amir. Povratak u hotel u Ammanu, večera i noćenje.

6. Dan: Amman – Jerash – Amman
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi obilazak Ammana, ove drevne i moderne prijestolnice Jordana, izvorno izgrađene na sedam brežuljaka. S vrha citadele, jednog od najviših brežuljaka pruža se prekrasan pogled na stari grad. Posjetit ćete Citadelu, Arheološki i Folklorni muzej, a u podnožju Citadele nalazi se rimsko kazalište izgrađeno u 2. stoljeću koje se i danas koristi za kulturna događanja. Potom krećemo u Jerash. To je bez sumnje jedan od najljepših rimskih gradova sačuvanih na Bliskom istoku. Vidjet ćete spektakularni forum, ulicu s rimskim kolonadama, amfiteatar, hramove, Hadrijanov slavoluk, Artemidin hram… Uživajte u ovoj fantastičnoj atrakciji koju nazivaju i azijskim Pompejima. Povratak u Amman u večernjim satima. Večera u hotelu uz mogućnost osvježenja i presvlačenja u zajedničkim sobama prije transfera na zračnu luku (23:30).

7. Dan: Let za Zagreb
Let za Istanbul u 2:20 s dolaskom u 5:50. U nastavku let za Zagreb u 8:15 s dolaskom u 8:25.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje  hrvatskim državljanima je za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna važeća  putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju i uključena je u cijenu aranžmana.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak  Jordan. 


Uvjeti ulaska u Hašemitsku Kraljevinu Jordan u pandemijskim okolnostima:
Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR, kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.
Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje.
VAŽNA NAPOMENA: jednom ishođen QR kod je valjan za više putovanja.

Predviđena vremena letova:
26.2.-4.3.2023
TK1056 26FEB ZAGIST 2000 0010*
TK 818 27FEB ISTAQJ 0115 0245
TK 813 04MAR AMMIST 0220 0550
TK1053 04MAR ISTZAG 0815 0825

2.4.-8.4.2022
TK1054 02APR ZAGIST 0855 1210
TK 818 02APR ISTAQJ 2210 0050*
TK 813 08APR AMMIST 0220 0445
TK1053 08APR ISTZAG 0700 0805

30.4.-6.5.2022

1 TK1054 30APR ZAGIST 0855 1210
2 TK 818 30APR ISTAQJ 2210 0050*
4 TK 813 06MAY AMMIST 0220 0445
5 TK1053 06MAY ISTZAG 0700 0805


Cijena uključuje:

 • povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Aqaba, Amman-Zagreb preko Istanbula
 • 5 x noćenje u hotelima s 4* u dvokrevetnoj standard sobi
 • 5 x polupansion
 • razgledi i prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • ulaznica na privatnu plažu hotela Dead Sea Spa
 • sata vožnja đipovima Wadi Rum
 • pratitelj grupe na hrvatskom ili slovenskom  jeziku i lokalni vodič koji govori hrvatski
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • NapojniceDodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
  • zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
  • osiguranje od opravdanog otkaza
  • osiguranje prtljage do 500 €
  • pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
  • pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.808,28 kn (240 €)
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 30 USD po osobi


Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna važeća putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju i uključena je u cijenu aranžmana.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak  Jordan. 


Uvjeti ulaska u Hašemitsku Kraljevinu Jordan u pandemijskim okolnostima:
Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR, kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.
Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje.
VAŽNA NAPOMENA: jednom ishođen QR kod je valjan za više putovanja.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

 1. internet bankarstvo, opće uplatnice
 2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
  • jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
 3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
  • Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
  • Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
  • Diners karticama do 12 rata (m-token)
  • ostalim karticama jednokratno (m-token)


* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan 2023 Jordan