Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Egipat - krstarenje Nilom i Kairo

1. dan: Let za Hurghadu
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul s polaskom u 20:15. Dolazak u Istanbul u 00:10 te nastavak leta za Hurghadu u 02:10

2. dan: Hurghada - Luxor
Dolazak u Hurghadu u 3:45, nakon carinskih formalnosti transfer i smještaj u hotel u Hurghadi. Nakon kasnog doručka slijedi transfer do Luxora i ukrcaj na brod. U večernjim satima imate priliku uživati u zvučno-svjetlosnoj predstavi u Karnaku (opcionalno - doplata) i u šetnji slušati priče o slavnoj prošlosti Egipta. Ručak i večera na brodu.

3. dan: Luxor - Edfu
U ranim jutarnjim satima možete se vinuti balonom u visine (opcionalno – doplata) i uživati u pogledu na veličanstveni Luxor iz ptičje perspektive.
Nakon doručka krećemo na izlet na zapadnu obalu Luxora. Vidjeti ćemo Memnonove kolose i Dolinu kraljeva u kojoj su pokopani gotovo svi faraoni 18., 19. i 20. dinastije. (1539.-1075. pr. Kr.). 63 grobnice, a jedna od njih je i čuvenog faraona Tutankamona. Na kraju ćemo posjetiti i posmrtni hram kraljice Hatshepsut, jedne od rijetkih žena koje su zauzele prijestolje faraona. Nakon uzbudljivog izleta vraćamo se na brod i opuštamo na plovidbi za Edfu, a zasigurno zanimljivost će predstavljati i prelazak preko brane u Esni. Ručak i večera na brodu.

4. dan: Edfu – Kom Ombo - Asuan
Nakon doručka idemo na izlet do Kom Omboa gdje ćemo posjetiti impresivni kompleks povezana dva hrama: jednog posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i drugog posvećenom bogu Horusu sa sokolovom glavom. Tamo ćemo naučiti i zanimljivosti o medicini i pčelarstvu u staro egipatsko doba. Nastavak plovidbe do Asuana. Ručak i večera na brodu.

5. dan: Asuan
Prije zore, uz doručak za ponijeti, imate priliku otići na izlet autobusom do Abu Simbela (opcionalno – doplata) te uživati u razgledu monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Za one koji ostaju, doručak te opuštanje na brodu.
Poslijepodne idemo na izlet gdje ćemo posjetiti čuveni hram Izide koji je bio na otoku Philaea, a zbog izgradnje brane i jezera uz pomoć UNESCO-a preseljen je na otoku Agilika. Zatim ćemo posjetiti najveću egipatsku građevinu: Asuansku branu, te vidjeti i najveće umjetno jezero izgrađeno ljudskom rukom (jezero Nasser). Ručak i večera na brodu.

6. dan: Asuan - Kairo
Nakon doručka, sukladno vremenu leta transfer do zračne luke u Asuanu i let za Kairo. Po dolasku smještaj u hotel. U poslijepodnevnim/večernjim satima imate priliku pridružiti se opcionalnom izletu uz doplatu s uključenom večerom u stari dio Kaira i najveći afrički bazar Khan El Khalili i ulicu Al Muizz Street.

7. dan: Kairo – piramide – Egipatski nacionalni muzej
Nakon doručka idemo do platoa Gize gdje se nalaze 3 monumentalne piramide: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga. Uživajte u pogledu na jedno od najvećih čuda starog svijeta! U nastavku posjet Egipatskom nacionalnom muzeju koji čuva najstarije egipatske artefakte i blaga velikih faraona. Između ostalog ovdje se nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona i njegova čuvena zlatna maska.

8. dan: Kairo slobodno ili fakultativni izlet u Aleksandriju
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili se možete pridružiti fakultativnom (doplata) izletu u Aleksandriju. Povratak u hotel.

9. dan: Kairo – Zagreb
Transfer do zračne luke u Kairu i prijava na let za Istanbul s polaskom u 8:40. Dolazak u Istanbul u 12:05. Nastavak putovanja letom za Zagreb u 18:20 te dolazak u Zagreb u 19:25.

Cijena uključuje:

  • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Hurgada preko Istanbula, te Kairo - Zagreb  preko Istanbula, prijevoznik Turkish Airlines ekonomska klasa
  • 1 noćenje u dvokrevetnoj sobi s doručkom u hotelu s 4* u Hurghadi
  • 4 noćenja u dvokrevetnoj kabini na brodu 5* na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera)
  • 3 noćenja u dvokrevetnoj sobi s doručkom u hotelu s 4* u Kairu
  • unutarnji let Asuan - Kairo, ekonomska klasa
  • Izleti prema programu:
    • Zapadna obala Luxora, Mnemonovi kolosi i Dolina Kraljeva
    • Hramski kompleks Kom Ombo
    • Asuanska brana i hram Izide
    • Piramide na platou Gize i Egipatski nacionalni muzej
  • Transferi u modernim i klimatiziranim turističkim autobusima
  • Pratitelj grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku i lokalni vodič na hrvatskom jeziku
  • Priprema, organizacija putovanja i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.
  • Paket putnog osiguranja
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
  • Napojnice za lokalne vodiče, vozače, osoblje na brodu (obavezna dopalata 56 €)
  • Viza

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

  • Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja

    • zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
    • osiguranje od opravdanog otkaza
    • osiguranje prtljage do 500 €
    • pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
    • pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

 

Obavezna doplata po osobi:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 2034,32kn (270 €)

  • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 56 € po osobi

  • Viza za Egipat 25 € po osobi (obavezna doplata na destinaciji)

 

Fakultativni izleti: doplata na destinaciji

  • Abu Simbel Temple : 124 € po osobi
  • Let balonomu Luxoru :129 € po osobi
  • Sound and Light show u Karnaku : 45 € po osobi
  • Alexandria 90 € po osobi 


Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna važeća putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju na zračnoj luci, cijena 25 €.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite uvjete ulaska u Egipat.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

  1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
  2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
    • jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 
  3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr:
    • Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
    • Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
    • Diners karticama do 12 rata (m-token)
    • ostalim karticama jednokratno (m-token)

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).



Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.


Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.



 

2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 2023 Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo