Egipat krstarenje Nilom

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Egipat- Krstarenje Nilom

9 dana/7 noćenja

1. dan: Let za Hurghadu
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul s polaskom u 20:15. Dolazak u Istanbul u 00:10 te nastavak letom za Hurghadu u 02:10

2. dan: Hurghada - Luxor
Dolazak u Hurghadu u 3:45, nakon carinskih formalnosti transfer i smještaj u hotel u Hurghadi. Nakon kasnog doručka slijedi transfer do Luxora i ukrcaj na brod. U večernjim satima imate priliku uživati u zvučno-svjetlosnoj predstavi u Karnaku (opcionalno - doplata) i u šetnji slušati priče o slavnoj prošlosti Egipta. Ručak i večera na brodu.

3. dan: Luxor - Edfu
U ranim jutarnjim satima možete se vinuti balonom u visine (opcionalno – doplata) i uživati u pogledu na veličanstveni Luxor iz ptičije perspektive.
Nakon doručka krećemo na izlet na zapadnu obalu Luxora. Vidjeti ćemo Memnonove kolose i Dolinu kraljeva u kojoj su pokopani gotovo svi faraoni 18., 19. i 20. dinastije. (1539.-1075. pr. Kr.). 63 grobnice, a jedna od njih je i čuvenog faraona Tutankamona. Na kraju ćemo posjetiti i posmrtni hram kraljice Hatshepsut, jedne od rijetkih žena koje su zauzele prijestolje faraona. Nakon uzbudljivog izleta vraćamo se na brod i opuštamo na plovidbi za Edfu, a zasigurno zanimljivost će predstavljati i prelazak preko brane u Esni. Ručak i večera na brodu.

4. dan: Edfu – Kom Ombo - Asuan
Nakon doručka idemo na izlet do Kom Omboa gdje ćemo posjetiti impresivni kompleks povezana dva hrama: jednog posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i drugog posvećenom bogu Horusu sa sokolovom glavom. Tamo ćemo naučiti i zanimljivosti o medicini i pčelarstvu u staro egipatsko doba. Nastavak plovidbe do Asuana. Ručak i večera na brodu.

5. dan: Asuan – hram Izide – Nubijsko selo (fakultativno)
Nakon doručka idemo na izlet gdje ćemo posjetiti čuveni hram Izide koji je bio na otoku Philaea, a zbog izgradnje brane i jezera uz pomoć UNESCO-a preseljen je na otoku Agilika. Zatim ćemo posjetiti najveću egipatsku građevinu: Asuansku branu, te vidjeti i najveće umjetno jezero izgrađeno ljudskom rukom (jezero Nasser). Poslije podne imate priliku pridružiti se fakultativnom (doplata) izletu u fascinantno Nubijsko selo. Ručak i večera na brodu.

6. dan: Asuan – Abu Simbel (fakultativno)
Prije zore, uz doručak za ponijeti, imate priliku otići na fakultativan (doplata) izlet autobusom do Abu Simbela, te uživati u razgledu monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Za one koji ostaju, doručak te opuštanje na brodu. Ručak i večera na brodu.

7. dan: Aswan - Edfu - Esna – Luxor
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Plovidba nizvodno do Luksora. Ručak i večera na brodu.

8. dan: Luxor – kompleksi hramova Karnak i Luxor – Hurghada
Nakon doručka posjet hramskim kompleksima Karnak i Luxor. Karnak je najveći vjerski kompleks na svijetu. Njegova izgradnja započela je prije 2000. godine prije Krista u čast trijade božanstava - Amona, Muta i Konsua. Hramski kompleks Luxor nalazi se na istočnoj obali i posvećen je egipatskim božanstvima Amon, Mut i Honsu. U antičko doba bio je poznat kao Teba. Ručak na brodu. U kasnim poslijepodnevnim satima uz večeru za ponijeti slijedi transfer do zračne luke u Hurghadi i prijava na let.

9. dan: Hurghada – Zagreb
Let za Istanbul s polaskom u 01:35. Dolazak u Istanbul u 05:35 i nastavak putovanja na letu za Zagreb s polaskom u 08:15, te dolazak u Zagreb u 8:25.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna važeća putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju na zračnoj luci, cijena 25 €.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite uvijete ulaska u Egipat.

Cijena uključuje:

 • povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Hurgada preko Istanbula, prijevoznik Turkish Airlines
 • 1 noćenje u dvokrevetnoj sobi s doručkom u hotelu s 4* u Hurghadi
 • 6 noćenja u dvokrevetnoj kabini na brodu 5*na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera)
 • 1 ručak na brodu ili u restoranu na dan povratka
 • 1 večera na brodu ili lunch paket za večeru na dan povratka
 • Izleti prema programu:
  • Zapadna obala Luxora, Mnemonovi kolosi i Dolina Kraljeva
  • Hramski kompleks Kom Ombo
  • Asuanska brana i hram Izide
  • Hramski kompleks Luxor i Karnak
 • Pratitelj grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku i lokalni vodič na hrvatskom jeziku
 • Priprema, organizacija putovanja i jamčevno osiguranje


Cijena ne uključuje:

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače, osoblje na brodu (obavezna dopalata 56 €)
 • Viza


Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
  • zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
  • osiguranje od opravdanog otkaza
  • osiguranje prtljage do 500 €
  • pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
  • pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.


VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1130,18 kn - 1280,87 kn (150 -170 €) ovisno o terminu polaska.
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 56 € po osobi
 • Viza za Egipat 25 € po osobi (obavezna doplata na destinaciji)


Fakultativni izleti: doplata na destinaciji

 • Abu Simbel Temple : 124 € po osobi
 • Let Balonomu Luxoru :129 € po osobi
 • Sound and Light show u Karnaku : 45 € po osobi
 • Nubijsko selo : 35 € po osobi

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna važeća putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju na zračnoj luci, cijena 25 €.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite uvjete ulaska u Egipat.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25


Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

 1. internet bankarstvo, opće uplatnice
 2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
  • jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
 3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
  • Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
  • Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
  • Diners karticama do 12 rata (m-token)
  • ostalim karticama jednokratno (m-token)

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.


Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.


2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom 2023 Egipat krstarenje Nilom