Kanada i SAD

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

     

15 dana, KANADA & SAD 
Toronto, Slapovi Niagare, New York, Washington..
.

USA
New York - ovaj grad morate obavezno posjetiti, očekuju Vas: Kip slobode, Empire State Building, Times Square i Central Park. Washington - kao jedini grad-država (posebni distrikt) i glavni grad USA ima poseban status. Ubraja se pored Pariza, Rima i Londona u najljepše svjetske metropole.
KANADA
Toronto, glavni i najveći grad u provinciji Ontario. Atraktivan i pulsirajući. Doživite Toronto noću i posjetite živahne jazz klubove. Ispred obale Quebeca imate jedinstvenu priliku promatrati veličanstvene kitove.

1. dan: Let za Toronto

Sastanak u zračnoj luci Zagreb tri sata prije leta , let na liniji Zagreb – Toronto u 14:00h. Dolazak u Toronto u 17:20 h. Slijedi transfer i smještaj u hotel više srednje kategorije na širem području Toronta. Noćenje.

2. dan: Toronto - slapovi Niagare
Nakon doručka krećemo prema Niagari on the Lake. Uživajte u ovom kanadskom vinskom području i njegovim prekrasnim mirisima. Nakon toga očekuje Vas jedna od najvećih atrakcija ovog putovanja: impozantni slapovi Niagare. Ovdje se možete opcionalno (uključeno u paketu izleta) odlučiti za vožnju brodom koja Vas vodi sasvim blizu slapova. Navečer možete opcionalno (uključeno u paketu izleta)   uživati u večeri u Skylon Toweru s kojeg se pruža očaravajući pogled na slapove. Noćenje u nekom od hotela u Niagara Fallsu. Noćenje

3. dan: Amisch County & Lancaster
Nakon doručka prelazimo granicu i ulazimo u SAD. Idilična vožnja beskrajnim brežuljkastim krajolikom kroz državu New York do Lancastera u Philadelphiji (Amish County). Ovo je putovanje u prošlost, kada su se farme još obrađivale bez upotrebe strojeva. Navečer Vas pozivamo na tipičnu obiteljsku večeru Amiša. Uživajte u tradicionalnoj kuhinji. Noćenje u Lancasteru.

4. dan: Washington D.C.
Ujutro nakon doručka krećemo prema Gettysburgu, jednom od najpoznatijih bojišta američkog građanskog rata 1863. godine, s više od 43.000 žrtava. Slijedi vožnja do Washingtona D.C., glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država. Navečer u noćnoj kružnoj vožnji krećete u razgledavanje ovog grada u kojem se nalazi sjedište američkog predsjednika. Doživjet ćete najznačajnije spomenike kao što su Lincoln Memorial i Washington Monument te impozantan Capitol uz očaravajuće noćno osvjetljenje. Noćenje u široj okolici Washingtona.

5. dan: Washington D.C.
Doručak. Prije podne ćemo u četverosatnom razgledu grada autobusom vidjeti mnogobrojne znamenitosti, nama poznate iz filmova i s televizije, primjerice Bijelu kuću i Capitol. Poslije podne imate slobodno na raspolaganju i možete recimo posjetiti jedan od 9 najpoznatijih Smithsonian muzeja (između ostalog Air and Space muzej sa space shuttleom) koji se nalazi uz National Mall (Nacionalni park). Noćenje u široj okolici Washingtona.

6. dan: New York City
Nakon doručka slijedi vožnja kroz Philadelphiju, gdje je donešena glasovita Deklaracija o nezavisnosti, a 1787. godine i Ustav. Nakon kratkog razgleda grada autobusom slijedi daljnja vožnja do New York Citya, gdje Vam ostatak večeri ostaje slobodno na raspolaganju. Noćenje u široj okolici New Yorka.

7. dan: New York City
Doručak. Prije podne nam je u programu četverosatna vožnja gradom od Downtowna do Uptowna: iz Battery parka pruža se sjajan pogled na Kip slobode „Lady Liberty“, prolazimo kroz Ground Zero gdje se nalaze novi Freedom Towers, zatim Wall Street, China Town te krećemo prema Midtownu, gdje se nalaze Times Square, Rockefeller Centar i poznata 5. Avenija (Fifth Avenue) koji New York pretvaraju u grad koji nikad ne spava. Poslije podne imate mogućnost razgleda Empire State Buildinga (ulaznica uključena u paketu izleta). Našim putnicima poklanjamo karticu s 10% popusta u Macy’su, najvećoj robnoj kući na svijetu. Ovdje nemojte propustiti dobre prilike za kupnju. Možda ste više raspoloženi za opuštajuću šetnju kroz Central Park, zeleno srce New Yorka? Tko se rado vine u visine, može helikopterom razgledati najvažnije znamenitosti New Yorka iz ptičje perspektive (opcionalno). To je zaista poseban doživljaj New Yorka! Noćenje u široj okolici New Yorka.

8. dan: Newport (Rhode Island) – Boston
Nakon doručka krećemo prema Bostonu. Imati ćemo stanku u starom dijelu grada Newporta (Rhode Island). Ovaj grad je u 19. stoljeću postao popularan kao ljetna rezidencija američkog bogatog staleža. Slijedi daljnja vožnja kroz tzv. Države New England do Bostona, jednog od najstarijih gradova Amerike, gdje je utjecaj Engleske najupečatljiviji. Neke od znamenitosti koje biste trebali razgledati su parkovi Boston Commons, botanički vrt, Newbury Street i Copley Square. Noćenje u široj okolici Bostona.

9. dan: White Mountain National Forest
Nakon okrepljujućeg doručka danas se vraćamo u Kanadu. Vožnja kroz prekrasne države „Nove Engleske“ Massachusetts, New Hampshire i Vermont. Putem ćemo stati u White Mountain National Forestu, koji je omiljen kod planinara, kampera i skijaša. Daljnja vožnja prema Kanadi kroz prostranstva šuma i naizgled nenaseljenih dolina. Noćenje u široj okolici Montreala..

10. dan: Montreal – Quebec
Doručak. Danas Vas očekuje kružna vožnja Montrealom. Montreal se nalazi na otoku koji je okružen s 3 rijeke: moćnom rijekom St. Lawrence te rijekama Rivière des Prairies i Ottawom. Slijedi daljnja vožnja prema Quebecu, glavnom gradu istoimenog francuskog govornog područja Kanade. Obilazak Quebeca kružnom vožnjom gradom. Noćenje u Quebecu.

11. dan: Qeubec
Doručak. Današnji dan u Quebecu imate slobodno na raspolaganju. Opcionalno se možete odlučiti za vožnju brodom i promatranje kitova. Naime, u ovoj vožnji brodom možete kitove i druge morske životinje doživjeti iz neposredne blizine. Noćenje u Quebecu.

12. dan: Qeubec - Gananoque
Nakon doručka slijedi vožnja od Qubeca do Ottawe, glavnog grada Kanade, uz kratko razgledavanje grada. Nakon toga slijedi vožnja do područja Gananoque, područja s 1000 otoka, gdje ćemo i noćiti.

13. dan: Gananoque
Doručak. Ujutro imate slobodno na raspolaganju u prekrasnom mjestu Gananoque koje se nalazi uz obalu rijeke Sankt Lorenz. Opcionalno se možete odlučiti za izlet brodom kroz područje Tisuće otoka između SAD-a i Kanade. Nakon toga krećemo dalje prema Torontu – gdje ćemo također imati kružnu vožnju autobusom. Uz brojne znamenitosti imate mogućnost popeti se i na CN toranj. Oni dobrih živaca mogu ovdje s vidikovca na 342 m visine, stojeći na 6 cm debelim staklenim podnim pločama, uživati u pogledu na Toronto (ulaznice uključene u paket izleta). Noćenje u široj okolici Toronta.

14. dan: Toronto
Doručak. Prije podne Vam stoji slobodno na raspolaganju. 
U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i povratni let.

15. dan: Povratak
Dolazak u zagrebačku zračnu luku u podnevnim satima.

 Najmanji broj putnika po polasku: 20

Važno: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ulazak u SAD:

Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u SAD turistički ili poslovno, ili tranzitiraju preko državnog područja SAD-a, obvezni su ispuniti prijavu putem sustava ESTA (Electronic System for Travel Authorization) na internetskoj stranici https://esta.cbp.dhs.gov/ Pristojba za podnošenje zahtjeva iznosi 14,00 USD. Odobrenje zahtjeva iz sustava ESTA vrijedi dvije godine ili do isteka putovnice. Preporučuje da se prijavite za ESTA u vrijeme rezervacije putovanja, ali ne manje od 72 sata prije ukrcaja. Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih američkih tijela. ** Hrvatski državljani čiji su zahtjevi putem ESTA-e odbijeni, a koji i dalje žele otputovati u SAD, morat će ispuniti zahtjev za neuseljeničku vizu. Više informacija je dostupno na sljedećoj poveznici: https://ais.usvisa-info.com/hr-hr/niv/information/niv . *** Hrvatski državljani koji posjeduju prethodno izdanu valjanu B1/B2 vizu, tj. neuseljeničku vizu (non-immigrant visa) i dalje će moći putovati u SAD s tom vizom u svrhu za koju je izdana te nisu dužni podnositi zahtjev za odobrenje putovanja putem sustava ESTA. ****

Za ulazak u Kanadu:          

- eTA; elektroničko odobrenje ulaska u Kanadu, pribavlja se putem slijedeće poveznice:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/before-apply-eta.html

-  potvrdu o primitku pune zaštitne doze COVID cjepiva; 

- kod zaprimljen putem ArriveCan;  aplikacija je dostupna na slijedećoj poveznici:

https://www.canada.ca/en/border-services-agency/services/arrivecan.html

 

Predviđena vremena leta:

Zagreb - Toronto  TS215 16-OCT-2022 14:00 17:20

Toronto - Zagreb  TS214 29-OCT-2022 21:10 11:00(+1)



 

 

 


Cijena uključuje:

• Let  u ekonomskoj klasi s uključenim zrakoplovnim pristojbama, avio prijevoznik Air Transat
• 13 x noćenje u odličnim hotelima srednje kategorije u dvokrevetnoj sobi
• 13 x kontinentalni doručak
• 1 x tipična obiteljska večera u Amish County
• prijevoz udobnim klimatiziranim autobusom prema programu
• NIKAL pratitelj putovanja na slovenskom ili hrvatskom jeziku i lokalni vodič
• priprema, organizacija i jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
• Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.
• Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
• ESTA prijava (Electronic System for Travel Authorization 14 USD)
• eTA prijava (7CAD)
• Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
• Napojnice za lokalne vodiče i vozače
• Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Obavezna doplata po osobi:

-Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 4.999 KN (663,48 EUR)
-Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 50 USA $ po osobi
-Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.


Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
•Paket izleta: 2.199,00 kn (291,86 EUR) po osobi
•vožnja brodicom uz Niagara slapove (2. dan)
•večera u Skylon Tower-u (2. dan)
•ulaznica za Empire State Building (7. dan)
•brodom - promatranje kitova (11. dan)
•brodom - Tisuću otoka (13. dan) ulaznica za CN Tower u Torontu (13. dan)

Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
- zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
- osiguranje od opravdanog otkaza
- osiguranje prtljage do 500 €
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

ESTA prijava (Electronic System for Travel Authorization) - prijava i posredovanje agencije: 200,00 kn (26,54 EUR)  po osobi

eTA prijava i posredovanje agencije: 150,00 kn (19,91 EUR)

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska, ESTA i eTA prijava.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak  u SAD i KANADU. 

Za ulazak u SAD

Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u SAD turistički ili poslovno, ili tranzitiraju preko državnog područja SAD-a, obvezni su ispuniti prijavu putem sustava ESTA (Electronic System for Travel Authorization) na internetskoj stranici https://esta.cbp.dhs.gov/ Pristojba za podnošenje zahtjeva iznosi 14,00 USD. Odobrenje zahtjeva iz sustava ESTA vrijedi dvije godine ili do isteka putovnice. Preporučuje da se prijavite za ESTA u vrijeme rezervacije putovanja, ali ne manje od 72 sata prije ukrcaja. Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih američkih tijela. ** Hrvatski državljani čiji su zahtjevi putem ESTA-e odbijeni, a koji i dalje žele otputovati u SAD, morat će ispuniti zahtjev za neuseljeničku vizu. Više informacija je dostupno na sljedećoj poveznici: https://ais.usvisa-info.com/hr-hr/niv/information/niv . *** Hrvatski državljani koji posjeduju prethodno izdanu valjanu B1/B2 vizu, tj. neuseljeničku vizu (non-immigrant visa) i dalje će moći putovati u SAD s tom vizom u svrhu za koju je izdana te nisu dužni podnositi zahtjev za odobrenje putovanja putem sustava ESTA. ****

Od 11.5.2022. svi putnici koji putuju u SAD, morati će predočiti dokaz o cijepljenju, kao i negativan test na COVID, ne stariji od 24 sata prije ukrcaja u zrakoplov. Ukoliko ste nedavno preboljeli COVID, umjesto potvrde o cijepljenu moguće je predočiti dokaz o pozitivnom testu na COVID ne stariji od 90 dana te potvrdu liječnika o sposobnosti za putovanje. Sve dodatne informacije o navedenom mogu se pronaći na stranicama američkog CDC-a https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/noncitizens-US-air-travel.html

Za ulazak u Kanadu 

 Hrvatski državljani uz važeću putovnicu trebaju ispuniti  eTA odobrenje.     

- eTA; elektroničko odobrenje ulaska u Kanadu, pribavlja se putem slijedeće poveznice:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/before-apply-eta.html

-  potvrdu o primitku pune zaštitne doze COVID cjepiva; 

-kod zaprimljen putem ArriveCan; aplikacija je dostupna na slijedećoj poveznici:

https://www.canada.ca/en/border-services-agency/services/arrivecan.html

Od 1. travnja 2022. cijepljeni putnici koji su primili dvije zaštitne doze (ili jednu ako se radi o Janssen/Johnson & Johnson) COVID-19 cjepiva koji ulaze u Kanadu zrakom, kopnom ili morem ne moraju više raditi test na COVID niti prilagati dokaz od negativnom rezultatu PCR ili antigenskog testa na COVID-19.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Prijavu za odobrenja o ulasku ESTA i eTA može za vas odraditi agencija. Cijena prijave i usluge posredovanja za SAD iznosi 200,00 kn a za Kanadu 150,00kn. O potrebnoj dokumentaciji obavijestit ćemo Vas dopisom/mailom. Rok za podnošenje zahtjeva i predaju dokumenata za ESTA i eTA viza je 30 dana prije polaska.


Najmanji broj putnika po polasku: 25


Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token ili aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do (m-token ili aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token ili aplikacija
● ostalim karticama jednokratno (m-token ili aplikacija)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.



Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.



SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE


Službeno ime: United States of America
Geografski položaj: Sjedinjene Američke Države ili skraćeno SAD, prostire se središnjim i južnim dijelom Sjeverne Amerike. Preciznije, SAD se prostire od Atlantskog oceana na istoku do Tihog oceana na Zapadu, te Meksičkog zaljeva na jugoistoku.
Površina: 9.522.055 km2
Broj stanovnika: oko 327.200.000
Glavni grad: Washington
Službeni jezik: engleski
Religija: protestanti 51%, rimokatolici 24%, ostalo 25%
Vremenska razlika: -5 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: američki dolar USD
Hrana i piće: SAD je zemlja brze hrane i takva je ponuda svugdje dostupna. Mnogo je restorana u kojima se nude razna jela sa žara, odresci, rebarca... u kombinaciji s prženim krumpirom. U svim većim mjestima dostupna je i talijanska kuhinja te meksička i kineska. Gazirana pića i voda dostupni su svugdje. Kupovina piva i ostalog alkohola je ograničena (prodaje se u specijaliziranim trgovinama samo punoljetnim osobama).
Napon struje: 110V, potreban je adapter
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna. Informativna cijena je 160 USD kod osobnog ishođenja u američkom veleposlanstvu
Pozivni broj zemlje: +1
Klima: Veliki prostor SAD-a određen je i različitim klimatskim uvjetima. Tako je za središnji i istočni dio zemlje tipična umjerena klima, za zapadni dio uz Tihi ocean sredozemna, za srednji i dijelove zapada pustinjska i polupustinjska, dok na krajnjem sjeveru i u planinskim predjelima zemlje prevladava snježna i šumska klima.

Sjedinjene Američke Države - covid Info 

Od 11.5.2022. svi putnici koji putuju u SAD, morati će predočiti dokaz o cijepljenju, kao i negativan test na COVID, ne stariji od 24 sata prije ukrcaja u zrakoplov. Ukoliko ste nedavno preboljeli COVID, umjesto potvrde o cijepljenu moguće je predočiti dokaz o pozitivnom testu na COVID ne stariji od 90 dana te potvrdu liječnika o sposobnosti za putovanje. Sve dodatne informacije o navedenom mogu se pronaći na stranicama američkog CDC-a https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/noncitizens-US-air-travel.html


Kanada

Od 1. travnja 2022. cijepljeni putnici koji su primili dvije zaštitne doze (ili jednu ako se radi o Janssen/Johnson & Johnson) COVID-19 cjepiva koji ulaze u Kanadu zrakom, kopnom ili morem ne moraju više raditi test na COVID niti prilagati dokaz od negativnom rezultatu PCR ili antigenskog testa na COVID-19.

22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD 22 Kanada i SAD