OLE Španjolska 2022

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
5.799 kn 
po osobi
Dvokrevetna soba
2.-9.4.2022. (8 dana)
First Minute
5.999 kn 
po osobi
Dvokrevetna soba
7.-14.5.2022. (8 dana)
Broj osoba:
       
Broj soba:

ŠPANJOLSKA
PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

1. dan: ZAGREB – COSTA BARCELONA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Lufhanse preko Münchena za Barcelonu. Dolazak u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel na području Costa Barcelone. Noćenje.

2. dan: Barcelona - fakultativan panoramski razgled grada
Nakon doručka preporučujemo fakultativan razgled grada Barcelone. Panoramska vožnja glavnim avenijama s impresivnim Gaudijevim građevinama, simbolima katalonskog modernizma. Slijedi brdo Montjuic sa spektakularnim pogledom na grad i luku, olimpijski stadion, spomenik Kolumbu, stara gotička četvrt i park Guell. Nastavak preko četvrti Eixample do Gaudijeve nedovršene katedrale Sagrada Familia, najpoznatije građevine Barcelone. Slobodno poslijepodne u gradu - prošećite živahnom pješačkom zonom Ramblas i uživajte u izvedbama uličnih umjetnika ili sjednite u jedan od mnogobrojnih kafića. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Barcelona - fakultativni izlet Figueres & Girona
Doručak. Preporučamo cjelodnevni fakultativni izlet u Figueres i Gironu sa razgledom katedrale. Najprije slijedi vožnja u Figueres, rodni grad Salvadora Dalija. Slijedi posjeta muzeju koji nije samo umjetničko djelo za sebe, već je dom mnogo poznatijih Dalijevih djela. Prepustite se fascinantnom, nadrealističnom svijetu Salvadora Dalija. Na povratku zaustavljate se u zidinama okruženom gradu Gironi, gdje možete uživati u dvosatnom vođenom razgledu grada, Katedrale i židovske četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Barcelona - Zaragoza - Madrid

Nakon doručka slijedi vožnja u Zaragozu. Živahni i stalno rastući grad proteže se na obje strane rijeke Ebro. Tijekom panoramske vožnje vidjet ćete najvažnije znamenitosti Zaragoze. Posjetit ćete crkvene građevine Basilica del Pilar, Plaza de las Catedrales i La Seo del Salvador. Nakon slobodnog razgledavanja gradskog središta vozimo se dalje u smjeru Madrida. Dolazak i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: Madrid
Nakon doručka odlazite na organizirani panoramski razgled grada Madrida. Glavni grad Španjolske, grad je s mnogo lica. Proći ćete kroz staru Habsburšku četvrt, koja je poznata po mnogobrojnim raskošnim renesansnim i baroknim građevinama kao što su Puerta del Sol, Plaza Mayor i Plaza de la Villa. Vidjeti ćete i Madrid Burbonaca - kraljevsku palaču, fontane Neptuno i Cibeles i spomenik Puerta de Alcalá. Prepustite se arhitektonskim remek djelima Josea Bonapartea, koji je obilježio arhitekturu 19. stoljeća u Madridu - elegantna Plaza de Oriente i muzej Prado (vanjski razgled - ulaznice nisu uključene). Slijedi upoznavanje modernog i suvremenog Madrida i njegovih aleja kao što su Gran Via, Castellana, Plaza de Castilla, Las Ventas arena za borbe bikova (vanjski razgled) i Santiago Bernabeu (vanjski razgled – ulaznice nisu uključene), nogometni stadion kraljevskog kluba Real Madrid. Poslijepodne je predviđeno za slobodno razgledavanje. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Madrid - Toledo - Valencija
Nakon doručka vozite se kroz slikovit krajolik prema Toledu, nekadašnjem glavnom gradu španjolske kraljevine. Ovdje ćete vidjeti osebujan spoj arapske, gotičke, renesansne i barokne arhitekture. Vidjet ćete brojne povijesne građevine diljem grada, uključujući i katedralu- tzv. “gotičko čudo”, izgrađenu u 13. stoljeću. Imati ćete priliku diviti se unutrašnjosti ove jedinstvene građevine (ulaznica uključena). Zatim ćete imati slobodno vrijeme za istraživanje malih ulica i jedinstvene arhitekture ovog srednjovjekovnog grada. Nastavljate vožnju prema Valenciji na čijem području se nalazi hotel. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: Valencija – Barcelona
Nakon doručka odlazite do Valencije, grada poznatog pod nazivom grad 1.000 tornjeva. Razgledati ćete središte starog grada sa našim vodičem. Imati ćete vremena i sami istražiti ovaj slikoviti stari grad. Nastavljate vožnju prema Costi Barcelona. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Barcelona – Zagreb
Nakon doručka slobodno. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i let za Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđena vremena letova:

1  LH1727  02APR 6 ZAGMUC      1340 1445                    
2  LH1816  02APR 6 MUCBCN      1545 1745                      
3  LH1133  09APR 6 BCNFRA       1850 2100                     
4  LH1404  09APR 6 FRAZAG       2145 2310 

1  LH1727  07MAY 6 ZAGMUC     1340 1445                      
2  LH1816 07MAY 6 MUCBCN      1545 1745                    
3  LH1133  14MAY 6 BCNFRA      1850 2100                      
4  LH1404  14MAY 6 FRAZAG      2145 2310   

Cijena uključuje:

 • Povratni let u ekonomskoj klasi Zagreb - Münchena/ Frankfurt - Barcelonu sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, prijevoznik Lufthansa
 • 7x noćenje u hotelima s 4* - u dvokrevetnoj sobi.
 • 7x doručak samoposlužni bife
 • Izleti prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
 • Uključeno 4 vođenih razgleda: - razgled Zaragoze - razgled Madrida - razgled Toleda - razgled Valencije
 • Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku + lokalni vodič(
 • Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • ·napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

Paket 7 večera: 999,00 kn po osob(5 večera u hotelu + 1 večera sa Flamenco show + 1 večera u lokalnom restoranu u Madridu) 

Paket izleta Španjolska (Barcelona, Girona & Figueres ) : 1.199,00 kn
Izleti pojedinačno :
Fakultativni izlet Barcelona (cjelodnevni, uključena ulaznica za Sagrada Familia) : 699,00 kn
Fakultativni izlet Girona & Figueres (uključena ulaznica za Dalijev muzej): 549,00 kn

• Paket putnog osiguranja:
-
 osiguranje prtljage: 250€
- osiguranje od opravdanog otkaza u vrijednosti do 1000€ po osobi
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- zdravstveno osiguranje na destinaciji :15.000€
- pokriće Covid-19 PZO: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje.
 Cijena osiguranja: od 158,00 kn po osobi 
(za osobe od 0-70 god)
   Cijena osiguranja Senior: od 237,00 kn po osobi 
(za osobe od 71-80 god)
   • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT 
(za osobe od 81-86 god)

Obavezna doplata po osobi:

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 2.199,00 kn

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom.

Za putovanje u Španjolsku potrebno je imati EU digitalnu potvrdu o cijepljenju
ili potvrdu o negativnom testu na COVID-19, ne stariju od 72 sata (PCR) ili 48 sati (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju
ili potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja.

Svi putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske, https://www.spth.gob.es/   ili putem mobilne aplikacije SpTH.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
  ● jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
● Diners karticama do 12 rata (m-token)
● ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002804669 i polica od odgovornosti br. P11-7002804688 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 Španjolska

4.11.2021.

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske, https://www.spth.gob.es/   ili putem mobilne aplikacije SpTH.

Pravilno ispunjeni formular generira QR kod koji je obavezno predočiti prijevozniku prilikom ukrcaja te na graničnom prijelazu prilikom ulaska u zemlju, putem mobilnog telefona ili na ispisanom obrascu. Informacije se koriste isključivo u svrhu zdravstvenog nadzora, u skladu sa španjolskim zakonodavstvom.

Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja, prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:

1) Potvrda o potpunoj cijepljenosti. Dokument mora sadržavati podatke: ime i prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, broj doza, zemlja cijepljenja, institucija koja je obavila cijepljenje. Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze cjepiva (prve i jedine doze, ako se radi o cjepivu za koje je predviđena jedinstvena doza). Prihvaćaju se cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove (European Medicines Agency - EMA) ili Svjetska zdravstvena organizacija (World Health Organization - WHO).

2) Potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 72 sata (PCR) ili 48 sati (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju. Dozvoljeni testovi su molekularni (PCR) i antigenski (brzi test) koji se mogu pronaći na popisu koji je odobrila EU https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf . Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum testiranja, tip testa, zemlju koja je izdala potvrdu.

3) Potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum prvog pozitivnog testa, tip testa (NAAT) i zemlju koja je izdala potvrdu.

Potvrde moraju biti na španjolskom, engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku, ili na drugom izvornom jeziku, uz ovjereni prijevod na španjolskom jeziku.

4) Putnicima koji imaju digitalnu potvrdu EU o COVID-19 u bilo kojem od tri modaliteta (cijepljenje, negativan test ili potvrda o preboljenom COVID-19), te podatke o digitalnoj potvrdi EU o COVID-19 unesu u SpTH zdravstveni formular, dodjeljuje se FAST CONTROL QR kod, koji omogućava brži kontrolni postupak na graničnom prijelazu. https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_hr

 

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA I MJERE NA SNAZI

S obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije, veći broj Autonomnih zajednica (AZ) ukinuo je ograničenja kapaciteta  i radnog vremena javnih ustanova i ugostiteljskih objekata. Osim osnovnih pravila (nošenje maski, higijenske mjere i održavanje udaljenosti od 1,5 m), svaka AZ donosi epidemiološka pravila prema vlastitim odlukama, po čemu se međusobno razlikuju, čak i kada su u pitanju statistički parametri koji upućuju na istu ili sličnu razinu rizika.

Trajanje karantene za bliske kontakte u svim AZ je 10 dana.

Preporuča se praćenje epidemiološke situacije i poštivanje zdravstvenih protokola nadležnih institucija.

Na sljedećim poveznicama španjolskog Ministarstva zdravstva moguće je pronaći ažurirane podatke po Autonomnim zajednicama:

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/enlacesCCAA.htm       

Više informacija o stanju u Kraljevnini Španjolskoj i mjerama koje su na snazi dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/home.htm   

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/ciudadania.htm

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/ciudadania/otrosIdiomas.htm

Više informacija o mjerama u Madridu dostupno je na web stranici https://www.comunidad.madrid/servicios/salud/coronavirus

Mjere za suzbijanje epidemije u Kataloniji dostupne su na web stranici http://web.gencat.cat/es/activem/index.html   

Preporučuje se praćenje epidemiološkog stanja te pridržavanje preporuka HZJZ-a i WHO-a.

2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska 2022 Španjolska