Malta 8 dana

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
4.799 kn 
po osobi
Dvokrevetna soba
6.-13.3.2022. (8 dana)
First Minute
4.999 kn 
po osobi
Dvokrevetna soba
20.-27.3.2022. (8 dana)
Broj osoba:
       
Broj soba:

Malta

Dobrodošli na Maltu, destinaciju okupanu suncem cijele godine. Ovo otočje nalazi se gotovo u središtu Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 288 km sjeverno od Afrike. Sa 7000 godina povijesti, Malteški otoci i Valletta izvrstan su primjer urbanističkog planiranja, koji je zbog svoje jedinstvenosti uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Kamo god krenuli, očekuju Vas jedinstvene povijesne znamenitosti. Hramovi, palače, katedrale i utvrde pružaju uvid u živopisnu povijest koju gotovo da možete osjetiti. Povijest Malte duga je i bogata, a seže do osvita civilizacije. Na putu ćete naići na misteriozne prapovijesne lokalitete, srednjovjekovne kapele i osamljene palače vitezova. Oduševit će Vas jedinstveni pretpovijesni hramovi, neke od najstarijih kamenih građevina na svijetu, rimske katakombe, srednjovjekovni gradovi i izvanredna arhitektonska i umjetnička ostavština vitezova sv. Ivana (Malteški vitezovi).

Malteški otoci pružaju uzbudljive kombinacije prizora: mediteransko plavetnilo, vapnenačku arhitekturu boje meda i čisto nebo. Gotovo se možete zaljubiti u svaku usku ulicu čarobne Vallete. Malta je apsolutno nezaobilazno odredište za one koji vole kombinirati fascinantnu antičku povijest s arhitekturom i prekrasnom prirodom.

1. dan: Let na Maltu
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i prijava na let za Maltu preko Istanbula. Nakon dolaska slijedi transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Valletta (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet u Vallettu. Tijekom vođenog razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada-utvrde kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je otocima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana (ulaznica uključena), razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen) i kupovinu. Poslijepodne nastavljamo autobusom u panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazimo promenadama Ta Xbiex i Sliema. Noćenje.

3. dan: MDINA – RABAT – MOSTA – TA’ QALA (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Današnji izlet vodi nas u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame otoka. Tijekom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palače kao i druge barokne građevine od velike povijesne važnosti. Upravo zbog svega navedenog ovaj “Tihi grad” omiljena je kulisa filmske industrije. Napuštamo Mdinu kroz Grčka vrata i zaustavljamo se kod ranokršćanskih katakombi u Rabatu prije no što nastavimo do prekrasnih klifova Dingli. Nakon stanke za ručak (nije uključen u cijenu) posjetit ćemo botanički vrt San Anton smješten u blizini predsjedničke palače, kojoj ćemo se moći diviti izvana.
U nastavku ćemo posjetiti obrtničko naselje TA’QALI uz obilazak radionica malteških obrtnika, prisustvovanje puhanju i oblikovanju stakla, kao i izradi tradicionalnih filigranskih srebrnih i zlatnih predmeta. Za kraj izleta izvana ćemo razgledati prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:Aristokracija i vinarstvo Malte (poludnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Aristokracija i vinarstvo Malte”. Ovo je vrlo posebnan izlet koji obuhvaća jedno od najistaknutijih aristokratskih mjesta Malte s 400 godina starim vinogradima, u kojima sazrijevaju premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisuju kao 'minijaturni Versailles'. Njegovi bogati interijeri sadrže fine freske, veličanstvena mramorna djela, zrcalne zidove, tromp l'oeil i rijetke slike. Lijepo uređeni vrtovi, priznati kao jedni od najljepših u Europi, odražavaju sjaj ovog gracioznog mjesta. Nakon upoznavanja bogatstva palače, jedna od vodećih vinarija na Malti poziva vas u svoje podrume gdje ćete dobiti detaljnu prezentaciju lokalnog vinarstva i biti pozvani na degustaciju odabranih vina i domaćih specijaliteta. Noćenje.

5. dan: Hram Hagar Qim i vapnenačka baština (poludnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Hram Hagar Qim i vapnenačka baština”. Izlet započinje posjetom jednom od najstarijih kamenoloma na Malti. Danas je pretvoren u vrhunsku turističku atrakciju i pruža živopisan prikaz jedne od vodećih vještina Malte - korištenje vapnenca u građevinske svrhe, vještine čija tradicija seže tisućama godina unatrag. O čaroliji antičke Malte naučit ćete u Hagar Qimu, najznačajnijem pretpovijesnom nalazištu na Malti, s fantastičnim pogledom na širok obzor plavog Mediterana i otočić Filfla. Od Hagar Qima nastavit ćemo do mjesta Wied iz-Zurrieq, gdje se možete, ovisno o vremenskim prilikama, ukrcati na brod (nije uključeno u cijenu izleta) i posjetiti Plavu špilju poznatu po kristalno čistom moru. Noćenje.

6.dan: Tura Tri grada (poludnevni izlet) – uključeno
Doručak. Današnji izlet vodi nas na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada - Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stupnjeva na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565. Noćenje.

7. dan: Gozo (cijeli dan) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na cjelodnevnom fakultativnom izletu na otok Gozo. Kratkom plovidbom od oko 20 minuta trajektom stižemo do luke Mgarr, gdje ćete odmah osjetiti jedinstveno ozračje ovog otoka. Najprije odlazimo do megalitskog hrama Ggantija, jedne od najstarijih građevina na svijetu uvršetne na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatkih piramida ili čuvenog Stonehenga. Zatim slijedi posjet srednjovjekovnom kaštelu u Victoriji te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, osobito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka bit će impresionirani bujnim zelenilom otoka, njegovim mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu.Noćenje.

8. dan: Povratak u Zagreb
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let. Let zrakoplova za Zagreb preko Istanbula. 

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom.

Potrebno je imati EU digitalnu potvrdu o cijepljenju. Samo putnici sa valjanom potvrdom o završenom ciklusu cijepljenja (14 dana od primjlene druge doze cjepiva) moći će ući na Maltu.

Putnici koji putuju na Maltu trebaju popuniti Public Heath Travel Declaration and Passenger Locator Form link (PLF) putem poveznice https://app.euplf.eu/#/ Navedeni PLF s QR kodom putnici trebaju na dolasku na Maltu u digitalnom formatu ili papirnatom.


Cijena uključuje:
- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Malta preko Istanbula
- 7 x noćenje u hotelima s 3* u dvokrevetnoj sobi
- 7 x doručak
- razgledi prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, tura tri grada
- prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
- ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
- napojnice
- putno osiguranje

Doplate u agenciji:

• Paket večera: 399 kn po osobi ( 7 x večera)

 • Paket putnog osiguranja:
-
 osiguranje prtljage: 250€
- osiguranje od opravdanog otkaza u vrijednosti do 1000€ po osobi
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- zdravstveno osiguranje na destinaciji :15.000€
- pokriće Covid-19 PZO: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje.
 Cijena osiguranja: od 158,00 kn po osobi 
(za osobe od 0-70 god)
   Cijena osiguranja Senior: od 237,00 kn po osobi 
(za osobe od 71-80 god)
  • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT 
(za osobe od 81-86 god)


• Paket 3 izleta: 899,00 kn po osobi ili pojedinačno:
 otok Gozo 450 kn
po osobi
• Hram Hagar Qim i klesarstvo 225 kn
po osobi
 Aristokracija i vinarstvo Malte 300 kn
po osobi

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.100,00 kn 

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom.

Potrebno je imati EU digitalnu potvrdu o cijepljenju. Samo putnici sa valjanom potvrdom o završenom ciklusu cijepljenja (14 dana od primjlene druge doze cjepiva) moći će ući na Maltu.
Putnici koji putuju na Maltu trebaju popuniti Public Heath Travel Declaration and Passenger Locator Form link (PLF) putem poveznice https://app.euplf.https://app.euplf.eu/#/eu/#/. Navedeni PLF s QR kodom putnici trebaju na dolasku na Maltu u digitalnom formatu ili papirnatom.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25.

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
● Diners karticama do 12 rata (m-token)
● ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002804669 i polica od odgovornosti br. P11-7002804688 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Predviđena vremena leta: 

Hotel Bella Vista 4*

Facade 3_1600x975.jpg

 

Bella Vista Hotel Malta nalazi se u zaljevu St. Pauls na periferiji Qawre i Bugibbe koji su najveća primorska mjesta na Malti. Šetnica uz obalu proteže se od zaljeva Salina do zaljeva St Paul's, odakle se može uživati u nekim od najboljih pogleda na otvoreno more i otočje St Paul's. Do glavnog trga Buggibe je 10-ak minuta šetnje. Hotel Bella Vista ima teretanu i saunu. U predvorju su izloženi starinski automobili. U kozmetičkom su centru dostupni razni tretmani i masaže. Besplatan WIFI internet pristup dostupan je u cijelom hotelu.

 

Reception Area 3_1600x975.jpg
Roof terrace 3_1600x975.jpg
Games room 1_1600x975.jpg
Restaurant 1_1600x975
Restaurant 6_1600x975
Facade 1_1600x975.jpg
Room 3_1600x975.jpg
Room 4_1600x975.jpg
Room 7_1600x975

 

Smještaj

Sve sobe s privatnom kupaonicom sadrže TV, telefon i električno kuhalo. 

Internet stranica
https://www.bellavistahotelmalta.com/en

Putovanje na Maltu dozvoljeno je putnicima koji imaju prebivalište u RH odnosno u jednoj od zemalja pobrojanih na listi  https://legislation.mt/eli/ln/2021/300/eng i to uz potvrdu o završenom ciklusu cijepljenja- druga doza, odnosno jedina u slučaju cjepiva Johnson&Johnson treba biti primljena prije 14 dana.

Navedeno se odnosi na sve osobe starije od 12 godina.

Malta priznaje sljedeće potvrde o završenom ciklusu cijepljenja:

 • Malteška potvrda o cijepljenju
 • EU digitalna COVID potvrda o cijepljenju, izdana od svih država članica EU i onih Europskog gospodarskog prostora  
 • SAD potvrda CDC Covid-19 Vaccination Record Card (samo cjepiva odobrena od EMA-e) – od 01. kolovoza 2021. isto će se trebati provjeriti kroz  VeriFLY app kako bi bilo prihvaćeno kao valjano (VeriFLY app se može preuzeti na sljedećim linkovima https://bit.ly/2WkqfrI  i https://apple.co/3x8K0zn)
 • Potvrda o cijepljenju UAE izdana od Dubai Health Authorities s čitljivim  QR kodom (samo cjepiva odobrena od EMA-e)
 • Turkish Health Certificate (samo cjepiva odobrena od EMA-e)
 • UK potvrde:
  • England: NHS Covid Pass
  • Wales: NHS Covid Pass
  • Scotland: NHS potvrda
  • Sjeverna Irska: potvrda

       •   Potvrde Srbije s QR Code (samo cjepiva odobrena od EMA)

VAŽNO: potvrda je priznata ako je riječ o završenom ciklusu cijepljenja, a druga doza treba biti primljena najmanje 14 dana prije dolaska na Maltu.  Malta priznaje sljedeće vrste cjepiva: Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca i Johnson&Johnson. 

Svi putnici koji putuju na Maltu trebaju popuniti Public Heath Travel Declaration and Passenger Locator Form link (PLF) putem poveznice https://app.euplf.eu/#/. Navedeni PLF s QR kodom putnici trebaju na dolasku na Maltu u digitalnom formatu ili papirnatom.

Djeca između 5 i 11 godina mogu putovati ukoliko putuju uz  roditelje odnosno skrbnike koji su završili ciklus cijepljenja, uz PCR test (obavljen ne ranije od 72 dana prije dolaska na Maltu)

 


2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta