NEODOLJIVA MALTA

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Malta

Dobrodošli na Maltu, destinaciju okupanu suncem cijele godine. Ovo otočje nalazi se gotovo u središtu Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 288 km sjeverno od Afrike. Sa 7000 godina povijesti, Malteški otoci i Valletta izvrstan su primjer urbanističkog planiranja, koji je zbog svoje jedinstvenosti uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Kamo god krenuli, očekuju Vas jedinstvene povijesne znamenitosti. Hramovi, palače, katedrale i utvrde pružaju uvid u živopisnu povijest koju gotovo da možete osjetiti. Povijest Malte duga je i bogata, a seže do osvita civilizacije. Na putu ćete naići na misteriozne prapovijesne lokalitete, srednjovjekovne kapele i osamljene palače vitezova. Oduševit će Vas jedinstveni pretpovijesni hramovi, neke od najstarijih kamenih građevina na svijetu, rimske katakombe, srednjovjekovni gradovi i izvanredna arhitektonska i umjetnička ostavština vitezova sv. Ivana (Malteški vitezovi).

Malteški otoci pružaju uzbudljive kombinacije prizora: mediteransko plavetnilo, vapnenačku arhitekturu boje meda i čisto nebo. Gotovo se možete zaljubiti u svaku usku ulicu čarobne Vallete. Malta je apsolutno nezaobilazno odredište za one koji vole kombinirati fascinantnu antičku povijest s arhitekturom i prekrasnom prirodom.

Vrijednost više: uključene zrakoplovne pristojbe i svi izleti prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, tura tri grada, otok Gozo, Hram Hagar Qim i vapnenačka baština, Aristokracija i vinarstvo Malte…

1. dan: Let na Maltu
Sastanak s predstavnikom agencije u zračnoj luci u Zagrebu i prijava na let za Maltu. Na izlazu iz zračne luke Malta Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Valletta (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet u Vallettu. Tijekom vođenog razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada-utvrde kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je otocima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana (ulaznica uključena), razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen) i kupovinu. Poslijepodne nastavljamo autobusom u panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazimo promenadama Ta Xbiex i Sliema. Noćenje.

3. dan: MDINA – RABAT – MOSTA – TA’ QALA (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Današnji izlet vodi nas u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame otoka. Tijekom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palače kao i druge barokne građevine od velike povijesne važnosti. Upravo zbog svega navedenog ovaj “Tihi grad” omiljena je kulisa filmske industrije. Napuštamo Mdinu kroz Grčka vrata i zaustavljamo se kod ranokršćanskih katakombi u Rabatu prije no što nastavimo do prekrasnih klifova Dingli. Nakon stanke za ručak (nije uključen u cijenu) posjetit ćemo botanički vrt San Anton smješten u blizini predsjedničke palače, kojoj ćemo se moći diviti izvana. U nastavku ćemo posjetiti obrtničko naselje TA’QALI uz obilazak radionica malteških obrtnika, prisustvovanje puhanju i oblikovanju stakla, kao i izradi tradicionalnih filigranskih srebrnih i zlatnih predmeta. Za kraj izleta izvana ćemo razgledati prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Tura Tri grada (poludnevni izlet) i Aristokracija i vinarstvo Malte (poludnevni izlet)- uključeni izleti
Doručak. Današnji izlet vodi nas na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada - Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stupnjeva na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565. Nakon ovog izleta možete nam se pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Aristokracija i vinarstvo Malte”. Ovo je vrlo poseban izlet koji obuhvaća jedno od najistaknutijih aristokratskih mjesta Malte s 400 godina starim vinogradima, u kojima sazrijevaju premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisuju kao „minijaturni Versailles“. Njegovi bogati interijeri sadrže fine freske, veličanstvena mramorna djela, zrcalne zidove, tromp l'oeil i rijetke slike. Lijepo uređeni vrtovi, priznati kao jedni od najljepših u Europi, odražavaju sjaj ovog gracioznog mjesta. Nakon upoznavanja bogatstva palače, jedna od vodećih vinarija na Malti poziva vas u svoje podrume gdje ćete dobiti detaljnu prezentaciju lokalnog vinarstva i biti pozvani na degustaciju odabranih vina i domaćih specijaliteta.

5. dan: Hram Hagar Qim i vapnenačka baština (poludnevni izlet)- uključen izlet
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Hram Hagar Qim i vapnenačka baština”. Izlet započinje posjetom jednom od najstarijih kamenoloma na Malti. Danas je pretvoren u vrhunsku turističku atrakciju i pruža živopisan prikaz jedne od vodećih vještina Malte - korištenje vapnenca u građevinske svrhe, vještine čija tradicija seže tisućama godina unatrag. O čaroliji antičke Malte naučit ćete u Hagar Qimu, najznačajnijem pretpovijesnom nalazištu na Malti, s fantastičnim pogledom na širok obzor plavog Mediterana i otočić Filfla. Od Hagar Qima nastavit ćemo do mjesta Wied iz-Zurrieq, gdje se možete, ovisno o vremenskim prilikama, ukrcati na brod (nije uključeno u cijenu izleta) i posjetiti Plavu špilju poznatu po kristalno čistom moru.

6. dan: Gozo (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na cjelodnevnom fakultativnom izletu na otok Gozo. Kratkom plovidbom od oko 20 minuta trajektom stižemo do luke Mgarr, gdje ćete odmah osjetiti jedinstveno ozračje ovog otoka. Najprije odlazimo do megalitskog hrama Ggantija, jedne od najstarijih građevina na svijetu uvrštene na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatskih piramida ili čuvenog Stonehenga. Zatim slijedi posjet srednjovjekovnom kaštelu u Victoriji te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, osobito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka bit će impresionirani bujnim zelenilom otoka, njegovim mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu.

7. dan: Slobodno vrijeme
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje.

8. dan: Povratak u Zagreb
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let. Let zrakoplova za Zagreb.

Napomena: vodič će Vas dočekati na zračnoj luci na Malti. Vođenje na slovenskom jeziku

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom.

Za putovanje na Maltu potrebno je imati:

 ili EU digitalnu potvrdu o cijepljenju završenom ciklusu cijepljenja potvrda o cijepljenju vrijedi sukladno nacionalnom zakonodavstvu RH.

ili negativni molekularni PCR test (ne stariji od 72 sata)

ili potvrda o o preboljenju koja ne smije biti starija od 180 dana.

ili brzi antigenski test (ne stariji od 24 sata)

Sve navedeno se odnosi na putnike koji nisu u posljednjih 14 dana tranzitirali ili boravili u državi koja se nalazi na tamno crvenoj listi Malte (visokorizične države).

Putnici koji putuju na Maltu trebaju popuniti Public Heath Travel Declaration and Passenger Locator Form link (PLF) putem poveznice https://app.euplf.eu/#/ Navedeni PLF s QR kodom putnici trebaju na dolasku na Maltu u digitalnom formatu ili papirnatom.Cijena uključuje:
- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Malta, prijevoznik Rayanair (operated by Malta Air)
- 20 kg predana prtljaga + 1 mala torba (40 cm x 20 cm x 25cm)
- 7 x noćenje u hotelima s 3* u dvokrevetnoj sobi
- 7x doručak
- razgledi prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, tura tri grada, otok Gozo, Hram Hagar Qim i vapnenačka baština , Aristokracija i vinarstvo Malte
- prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- pratitelj grupe na slovenskom jeziku
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:

- ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
- napojnice
- putno osiguranje

Doplate u agenciji:

• Paket večera: 399 kn po osobi ( 6 x večera)

 • Paket putnog osiguranja:
-
 osiguranje prtljage: 250€
- osiguranje od opravdanog otkaza u vrijednosti do 1000€ po osobi
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- zdravstveno osiguranje na destinaciji :15.000€
- pokriće Covid-19 PZO: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje.
 Cijena osiguranja: od 158,00 kn po osobi 
(za osobe od 0-70 god)
   Cijena osiguranja Senior: od 237,00 kn po osobi 
(za osobe od 71-80 god)
  • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT 
(za osobe od 81-86 god)


• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.100,00 kn 

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom.

 Za putovanje na Maltu potrebno je imati:

 ili EU digitalnu potvrdu o cijepljenju završenom ciklusu cijepljenja potvrda o cijepljenju vrijedi sukladno nacionalnom zakonodavstvu RH.

ili negativni molekularni PCR test ( ne stariji od 72 sata )

ili  potvrda o o preboljenju koja ne smije biti starija od 180 dana.

Sve navedeno se odnosi na putnike koji nisu u posljednjih 14 dana tranzitirali ili boravili u državi koja se nalazi na tamno crvenoj listi Malte (visokorizične države).

Putnici koji putuju na Maltu trebaju popuniti Public Heath Travel Declaration and Passenger Locator Form link (PLF) putem poveznice https://app.euplf.https://app.euplf.eu/#/eu/#/. Navedeni PLF s QR kodom putnici trebaju na dolasku na Maltu u digitalnom formatu ili papirnatom.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 2 dana od prijave kupac uplaćuje ukupnu vrijednosti aranžmana. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu aranžmana.

Najmanji broj putnika po polasku: 10.

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
● Diners karticama do 12 rata (m-token)
● ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002804669 i polica od odgovornosti br. P11-7002804688 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 

Predviđena vremena leta:

FR 9263  14MAY  ZAGREB  MALTA 18:05 20:05

FR 9262   21MAY  MALTA ZAGREB  15:40 17:40

Operated by Malta Air
 

Hotel Bella Vista 4*

Facade 3_1600x975.jpg

 

Bella Vista Hotel Malta nalazi se u zaljevu St. Pauls na periferiji Qawre i Bugibbe koji su najveća primorska mjesta na Malti. Šetnica uz obalu proteže se od zaljeva Salina do zaljeva St Paul's, odakle se može uživati u nekim od najboljih pogleda na otvoreno more i otočje St Paul's. Do glavnog trga Buggibe je 10-ak minuta šetnje. Hotel Bella Vista ima teretanu i saunu. U predvorju su izloženi starinski automobili. U kozmetičkom su centru dostupni razni tretmani i masaže. Besplatan WIFI internet pristup dostupan je u cijelom hotelu.

 

Reception Area 3_1600x975.jpg
Roof terrace 3_1600x975.jpg
Games room 1_1600x975.jpg
Restaurant 1_1600x975
Restaurant 6_1600x975
Facade 1_1600x975.jpg
Room 3_1600x975.jpg
Room 4_1600x975.jpg
Room 7_1600x975

 

Smještaj

Sve sobe s privatnom kupaonicom sadrže TV, telefon i električno kuhalo. 

Internet stranica
https://www.bellavistahotelmalta.com/en

Putovanje na Maltu:

 • Od 11. travnja 2022. godine za ulazak u Maltu iz Republike Hrvatske i drugih zemalja pobrojanih na crvenoj listi, potrebno je uz putne dokumente i europski lokacijski obrazac, predočiti jedan od sljedećih dokumenata:
  1) potvrdu o cijepljenju valjanu sukladno nacionalnom zakonodavstvu zemlje koja ga je izdala (od posljednje doze mora proći najmanje 14 dana) ili
  2) potvrdu o preboljenju koja nije starija od 180 dana ili
  3) negativni molekularni PCR test (ne stariji od 72 sata) ili
  3) brzi antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili

  Sve gore pobrojano odnosi se na putnike koji nisu u posljednjih 14 dana tranzitirali ili boravili u državi koja se nalazi na tamno crvenoj listi Malte (visokorizične države). Osobe koje ne posjeduju niti jedan od navedenih dokumenata biti će podvrgnute karanteni o vlastitom trošku.
  Djeca mlađa od 6 godina oslobođena su pri ulasku gore pobrojanih potvrda.
  Također od 10. travnja potvrda o cijepljenju nije više potrebna za posjećivanje događaja na otvorenom ili sjedećih događaja na zatvorenom.


2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta 2022 Malta