Ras Al Khaimah & Dubai

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
6.799 kn 
po osobi
Dvokrevetna soba
26.3.-2.4.2022. (8 dana)
Broj osoba:
       
Broj soba:

DUBAI RAS AL KHAIMAH   8 dana / 7 noćenja 

Simbol luksuza i ekstravagancije Dubaija je Burj Khalifa, preko 800 metara visok neboder. Poput svemirske rakete iz 60-ih godina stoji u pustinjskom pijesku - sjajan i uzvišen. Burj Kahlifa je najviša građevina na zemlji i simbolizira uspon Dubaija. Neograničene mogućnosti za kupovinu, fine pješčane plaže, zadivljujući umjetni otoci kao npr. “The Palm Jumairah” i druga čuda učinila su Dubai svjetski poznatim. Super luksuzni hotel Burj Al Arab također mora vidjeti svaki posjetitelj Dubaija. Ovaj hotel iz snova, izgrađen na umjetnom otoku, sjaji u svojoj prekrasnoj arhitekturi u obliku jedra. 

Dubai se između ostalog ubraja u jedno od najsigurnijih i najčišćih odredišta svijeta.

1.dan: LET ZA DUBAI
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i polazak na direktnom letu prijevoznika FlyDubai. Slijetanje u Dubai u kasnim večernjim satima. Nakon carinskih formalnosti slijedi  transfer do hotela Hampton by Hilton Marjan Island Beach Resort ****. Smještaj u sobe za sljedeća 4 noćenja.

2.-4. dan – ODMOR U RAS AL KHAIMAH-U
Ras al Khaimah je jedan od sedam Emirata i poznat je po svojim romantičnim vrhovima planine Hajjar-najviše u
UAE. Opustite se i uživajte u uslugama hotela, kupanju u moru ili bazenu ili slobodno vrijeme iskoristite za šoping u obližnjem trgovačkom centru Al Hamra, udaljenom oko 8 km. Možete posjetiti i jedan od nekoliko aquaparkova udaljenih 9-10 km. U Ras al Khaimahu, glavnom gradu Emirata, nalazi se i Nacionalni muzej.
3.dan boravka možete u popodnevnim satima sudjelovati u fakultativnom izletu: pustinjski safariji. Ovaj izlet vodi vas u pustinju. Nakon vožnje po dinama, očekuje vas tradicionalna večer u kampu s lokalnim specijalitetima,
trbušnim plesom, jahanjem na devama i drugim iznenađenjima.

5. DUBAI  – izlet Moderni Dubai – uključeno u cijenu
Nakon doručka u hotelu napuštamo Ras Al Khaimah i krećemo prema Dubaiju. Odmah po dolasku vodimo vas na razgled modernog Dubaija. Vidjet ćete najvažnije atrakcije: Dubai Marinu s njezinim arhitektonskim čudima, zatim legendarni umjetni otok u obliku palme sa 16 grana, a posjetit ćemo i najveći shopping centar na svijetu, Dubai Mall. U ovom centru nalazi se i ogroman akvarij i podvodni ZOO. Slobodno vrijeme u Dubai Mallu ili posjet Burj Khalifi, najvišem tornju na svijetu, kojeg možete posjetiti fakultativno (ulaznica sadržana u paketu izleta). Očekuje vas i fotografiranje kod Burj Al Araba. Dolazak u hotel Hampton by Hilton ***+ , noćenje.
Mogućnost fakultativnog izleta Dubai by night: Kad se sunce spusti iza horizonta Dubai postaje čarobni grad.
Zahvaljujući milijunima LED lampica na površini Burj Khalife – najviša zgrada na svijetu pretvara se u nevjerojatan ekran koji svakih sat i pol pokazuje novo lice. Uživajte u zadivljujućem plesu fontana uz impresivnu muziku kod Dubai Malla. Nakon toga prošetati ćemo kroz resort Medinat Jumeirah čija arhitektura izgleda kao da je stvorena u bajci 1001 noći. Ovdje ćemo imati i idealnu poziciju za fotografiranje osvijetljenog Burj al Arab hotela.

6.dan: DUBAI- Stari Dubai – uključeno u cijenu
Doručak u hotelu. Danas ćemo istražiti začetke Emirata, Dubai u starom i tradicionalnom dijelu grada. Prošetati
ćemo starom četvrti Bastakiom gdje se možete diviti starim kućama s tornjevima za vjetar. Tako su hladili kuće prije upotrebe klima uređaja. Tornjevi su hvatali vjetar i na taj način zračili prostorije kako bi ih hladili. Nakon toga
zaustaviti ćemo se u muzeju Fort Al Fahidi. U njemu je sačuvana gradska povijest kroz različite faze razvoja. Nakon toga tradicionalnim brodicama -Abrama prelazimo u novi dio grada. Povratak u hotel.

7.dan: DUBAI – slobodno ili fakultativni izlet
Nakon doručka možete iskoristiti dan za vlastito istraživanje Dubaia ili nam se pridružiti na fakultativnom izletu u Abu Dhabi (ukoliko neće biti restrikcija za ulazak u taj Emirat): U panoramskoj vožnji razgledati ćemo arhitektonska čuda ovog grada, a u nastavku odlazimo do veličanstvene džamije šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija svijeta. U blizini se nalazi i poznata dugačka šetnica Corniche. Nastaviti ćemo do Heritage Villagea, muzeja uređenog kao tradicionalno selo u kojem ćete vidjeti nekadašnji način života na ovim prostorima. Potpuna suprotnost Heritage villageu je hotel Emirates Palace pored koje ćemo proći kasnije tijekom ture. Ovaj ultimativni spoj luksuza, najmodernije tehnologije i arapske arhitekture svjetski je poznat hotel u kojemu odsjedaju bogati i slavni.  Povratak u hotel. 

8. dan: LET ZA ZAGREB
Nakon doručka odlazak u zračnu luku i povratak za Zagreb.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Pustinjski safari (poludnevni izlet u popodnevnim satima)
Izlet vam pruža mogućnost otkrivanja pustinje u nekoliko sati. Nakon uzbudljive vožnje po dinama, očekuje vas tradicionalna večer u kampu s lokalnim roštilj specijalitetima. Nakon večere opustite se uz "shishu" te uživajte u izvedbi trbušnog plesa, jahanjem na devama i drugim iznenađenjima. Povratak u hotel u večernjim satima.

Dhow cruise s večerom (od 19 sati)
Vožnja tradicionalnim arapskim brodom (Dhows) uz biffe večeru. Tijekom plovidbe uživat ćete u pogledu na noćnu panoramu Dubaija, njegove svjetleće nebodere uz lagani morski povjetarac. Povratak u hotel u večernjim satima.


Važne napomene i korisne informacije:

VAŽNO: Za hrvatske državljane putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseca od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

Državljani Republike Hrvatske koji putuju u Dubai moraju imati kod sebe negativan rezultat PCR testa (na hrvatskom i engleskom). Putnik se mora podvrgnuti testiranju najkasnije 72 sata prije dolaska (vrijeme koje se računa je od trenutka uzimanja brisa, a ne od trenutka kada stignu rezultati). Po dolasku u Dubai obavezno dodatno  testiranje. 
Djeca mlađa od 12 godina se ne moraju testirati. 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za UAE na službenim stranicama MVEP-a. 

 

UNOS LIJEKOVA NA RECEPT U UAE:
Ministarstvo zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata je donijelo novu obvezatnu proceduru vezanu za unos lijekova na recept na koju skrećemo pažnju te smo isti naputak stavili u napomenu naših programa:
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.
Procedura je sljedeća:
Na web stranici www.mohap.gov.ae
- Kliknuti SERVICES
- Kliknuti E-SERVICES
- Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES
Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente – recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove.

Traženi dokumenti:
1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.
2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika.
3. Sken putovnice.
Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države: 
https://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf

 

Cijena uključuje:

 • povratni let sa zrakoplovnim pristojbama na direktnoj liniji Zagreb - Dubai, Avioprijevoznik Fly Dubai
 • 4 x noćenje u hotelu s 4 * u Ras Al Khaimah-u u dvokrevetnoj standard sobi, Hampton by Hilton Marjan Island Resort
 • 3 x noćenje u hotelu s 3 * u Dubaiju u dvokrevetnoj standard sobi, Hampton by Hilton Dubai
 • 7 x samoposlužni doručak u hotelu 
 • Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • Uključena 2 vođena razgleda:  Dubai - stari dio grada i tržnice & Moderni Dubai
 • Lokalni vodič na hrvatskom jeziku za vrijeme transfera i izleta uključenih u cijenu
 • Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete
 • paket putnog osiguranja (preporuka)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 25 USD po osobi
 • boravišna pristojba u Dubaiju/ Ras Al Khaimahu (plaća se u hotelu) po sobi/noći 15 AED (cca. 30 kn)
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti ..)

 

Doplate u agenciji:
Paket 5 večere: 899 kn po osobi
•Paket 5 večere + Dhow Cruise: 1.299 kn po osob
i

Paket 3 all inclusive + 2 večere: 1.099 kn po osobi
•Paket 3 all inclusive + 2 večere + Dhow Cruise: 1.499 kn po osob
i

 • All inclusive usluga uključuje - doručak, ručak i večeru u bife restoranu, konzumaciju bezalkoholnih pića, piva, vina, viskija, votke i gina (određeni brendovi) u odabranim prostorima (barovima) od 12:00 do 24:00 sata.All inclusive ne uključuje poslugu u sobi i korištenje mini bara. Hotel zadržava pravo izmjene all Inclusive usluge.


Paket izleta: 1.099 kn po osobi
Dubai by night  
Burj Khalifa  
Dune Dinner Safari 

• Izleti pojedinačno:
Dubai by night: 299 kn
Burj Khalifa: 399 kn
Dune Dinner Safari : 499 kn
Dhow Cruise s večerom: 549 kn• Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja

- zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.


• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 2.199,00 kn 
- Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 15 USD po osobi
- Boravišna pristojba u Dubaiju/Ras Al Khaimahu (plaća se u hotelu) po sobi/noći 15 AED (cca. 30 kn)

Napomene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Dubai - avio kompanija Fly Dubai.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 
2021. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 30.

Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (m-token)
- Diners karticama do 12 rata (m-token)
- ostalim karticama jednokratno ( m-token)
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002804669 i polica od odgovornosti br. P11-7002804688 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 Planirano vrijeme leta:

Prijevoznik: FLY DUBAI

ZAGREB - DUBAI 15:15   22:55

DUBAI - ZAGREB  10:00   14:15 

RAS AL KHAIMAH - HAMPTON BY HILTON MARJAN ISLAND 4*
Hampton by Hilton Marjan Island_Front Elevation2
RKTMAHX_H2O Pool Bar
RKTMAHX_Lobby _ Reception
RKTMAHX_Flavors ADD
HbH
RKTMAHX_King Room with Island View
RKTMAHX_Standard Room Bathroom

Opis

Ovaj potpuno novi hotel otvoren u lipnju 2021. smješten je na prestižnom Marjan Islandu u Ras al Khaimahu. Uz hotel se nalazi 750 metara duga plaža gdje se gosti mogu kupati u prekrasnim vodama Perzijskog zaljeva. Raspolaže sa 515 soba opremljenih klima uređajem, TV-om ravnog ekrana, sušilom za kosu, hladnjakom, opremom za pripremu čaja i kave, te besplatnim internet pristupom. Ovdje ćete pronaći sve potrebno za zasluženi odmor i opuštanje: prekrasni infinity bazen, spa i fitness centar te restoran i barovi s bogatom ponudom hrane i pića.

Internet stranica
https://www.hilton.com/en/hotels/rktmahx-hampton-marjan-island/

DUBAI - HAMPTON BY HILTON DUBAI AIRPORT 3*
Zgrada
Bazen
Lobby
Coridor
Bife
Restoran
Soba

Opis

Hampton By Hilton Dubai Airport je moderan hotel otvoren 2018. godine,koji se nalazi u blizini zračne luke u Dubaiju. Lokacija hotela omogućuje jednostavnu pristupačnost i povezanost do gradskih zamenitosti i zračne luke. Toplo i moderno opremljen hotel svojim gostima nudi bazen, fitness centar, restoran, bar i ugodan hotelski lobby. Sobe su opremljene klima uređajem, TV-om ravnog ekrana, sušilom za kosu, hladnjakom, opremom za pripremu čaja i kave, te besplatnim internet pristupom.

Internet stranica
www.hilton.com/en/hotels/dxbhxhx-hampton-dubai-airport/

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 I BOLESTI COVID-19

- Svi putnici koji putuju u Dubai ili presjedaju u ovom gradu moraju imati kod sebe negativan rezultat PCR testa. Putnik se mora podvrgnuti testiranju najkasnije 72 sata prije dolaska (vrijeme koje se računa je od trenutka uzimanja brisa, a ne od trenutka kada stignu rezultati).  Po dolasku u Dubai  potrebno dodatno dodatno  testiranje. 

- Djeca do 12 godina starosti (11,99) se ne moraju testirati

- Test mora biti urađen u laboratoriji koju je odobrila Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata - u pitanju su laboratorije koje su autorizirane od strane Vlade Republike Hrvatske odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ "Dr. Andrija Štampar", HZZJ, Nastavni zavodi za javno zdravstvo i sl.)

- Putnici moraju imati ispisan dvojezični rezultat testa (na hrvatskom i engleskom)

- Svi putnici moraju preuzeti aplikaciju za pametne telefone „COVID DXB APP“ prije nego što napuste zračnu luku. Možete ju preuzeti ovdje > iOS (App Store) ili > Android  (Google Play)

- Postoji mogućnost da putnik bude nasumično podvrgnut dodatnom testiranju. U tom slučaju, putnik je dužan rezultate testa pričekati u svojoj hotelskoj sobi, a koji će stići putem aplikacije “COVID DXB APP”. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Hrvatske da se posebno raspitaju o procedurama ulaska u Veleposlanstvu UAE u zemlji čiji su državljani.

- Svi putnici moraju imati popunjenu Zdravstvenu deklaraciju koja se dobije u zračnoj luci ili samom zrakoplovu - Putnici moraju imati putno zdravstveno osiguranje koje pokriva  Covid-19

- Nošenje zaštitnih maski je obavezno na svim javnim površinama u gradu, osim na gradskim plažama i za stolom u restoranu. U hotelu maska nije obavezna na plaži i prostoru oko bazena. Maska je u hotelu obavezna samo u zatvorenom prostoru i prilikom ulaska u restoran.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za UAE na službenim stranicama MVEP-a.
 http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/ 


 

21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah 21 Dubai & Ras Al Khaimah