VELIKA GRČKA TURA

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
1.199,00 EUR 
po osobi
Dvokrevetna soba, Standard double room
30.9.-7.10.2024. (8 dana)
  Dvokrevetna soba, Standard double room
30.9.-7.10.2024. (8 dana)
 
First Minute
1.099,00 EUR 
po osobi
Dvokrevetna soba, Standard double room
6.-13.11.2024. (8 dana)
  Dvokrevetna soba, Standard double room
6.-13.11.2024. (8 dana)
 
Broj osoba:
       
Broj soba:

VELIKA GRČKA TURA
PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja
Redovna linija Zagreb – Atena, prijevoznik Aegean Airlines

1. dan: LET ZA ATENU
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava (check-in) na direktni let za Atenu. Po dolasku transfer do hotela te smještaj. Noćenje.

2. dan: ATENA

Doručak. Danas ćemo istražiti Atenu, kolijevku europske civilizacije. Proći ćemo pored neoklasičnih zgrada sveučilišta, akademije i knjižnice prije nego što stignemo do stadiona, koji je obnovljen 1896. prema originalnom planu za moderne Olimpijske igre. Dolaskom na Trg Sintagma, vidjet ćemo kraljevsku palaču i današnji parlament. Ispred palače stoji Spomenik nepoznatom vojniku, gdje dva vojnika (Evzoni) neprekidno stoje na straži. Već dvadeset i pet stoljeća, panoramom ovog grada dominira stijena Akropolisa. Popeti ćemo se uzbrdo i posjetiti Akropolu s njenim glavnim zgradama: Propileje, Hram Atene Nike, Erehteion i veličanstveni Partenon. U nastavku slijedi vožnja prema gradu Karditsi. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: METEORA
Nakon doručka diviti ćemo se visoko uzdignutim stijenama. Meteora je uključena na UNESCO-v popis svjetske baštine. Meteora ("viseći u zraku" ili "u nebesima iznad") jedan je od najvećih i najvažnijih kompleksa istočno-pravoslavnih manastira u Grčkoj. Šest manastira izgrađeno je na prirodnim stupovima od pješčanog kamena, na sjeverozapadnoj ivici ravnice Tesalije. Ti manastiri predstavljaju jedinstveno umjetničko postignuće i jedan su od najmoćnijih primjera arhitektonske transformacije u mjesto povlačenja, meditacije i molitve. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan: DELFI
Doručak. Krećemo na slikovitu vožnji kroz prekrasne pejzaže središnje Grčke, prema podnožju planine Parnas, koja dominira lokacijom Delfija i dolinom ispod nje. Svjedočite zadivljujućem ambijentu ostataka Delfija koji još uvijek skrivaju dio čarolije drevnog orakula. Uživajte u posjetu arheološkom području hodajući uz Sveti put, pored prekrasnih malih riznica do hrama boga Apolona. Nastavit ćemo s razgledavanjem do obližnjeg muzeja s izvanrednom zbirkom zavjetnih darova i kipova, uključujući svjetski poznatog Vozača kočije. Nastavljamo vožnjom prema Itei. Smještaj, večere i noćenje.

5. dan: OLIMPIJA
Nakon doručka, vožnjom duž sjeverne obale Peloponeza otkriti ćemo Olimpiju, rodno mjesto Olimpijskih igara i vječni simbol mira i suradnje među narodima svijeta. U poznatom arheološkom nalazištu i diviti ćemo se Hramu Zeusa, u kojem je nekad bio Zeusov kip od zlata i slonovače (jedan od Sedam klasičnih čuda starog svijeta), te originalnom stadionu i Bouleuterionu, jedinstvenima u povijesti, gdje su se natjecatelji nekad zaklinjali na poštivanje pravila. Nastavljamo šetnjom do svjetski poznatog Arheološkog muzeja Olimpije gdje možete pronaći, među brojnim neprocjenjivim eksponatima, mramorne kipove iz Hrama Zeusa i jedinstven kip Hermesa, izrađene od strane drevnog grčkog kipara Praksitela. Nastavljamo vožnjom do slikovitog sela Lagadia. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: EPIDAURUS, MYCENAE, CORINTH CANAL
Doručak. Slijedi posjeta važnom UNESCO-ovom svjetskom, kulturnom dobru Svetištu Asklepija u Epidauru. Ovo mjesto posvećeno je bogovima iscjeljenja Apolona, Asklepija (boga medicine) i Higije (božice zdravlja). Svjetski poznati teatar jedan je od najbolje očuvanih spomenika antike na svijetu. Teatar s izvanrednom akustikom može primiti 14.000 gledatelja i svako ljeto oživljava s Festivalom Epidaura, kada se ovdje se izvode drevne komedije i tragedije. Mikena je bila jedan od najvećih kulturnih centara antičke Grčke. Mikenska civilizacija odigrala je važnu ulogu u razvoju klasične grčke kulture. Grad je neraskidivo povezan s Homerovim epovima, Ilijadom i Odisejom, koji su utjecali na europsku umjetnost i književnost više od tri tisućljeća. Po dolasku ćemo prošetati po gradskim zidinama i proći ispod Lavlje kapije kako bismo ušli u mikensku akropolu. Na lokaciji je šest kraljevskih grobnica, otkrivenih od strane E. Schliemanna 1876. godine. Ogromne ciklopske zidine koje okružuju akropolu, izvanredni su primjer ljudske kreativne genijalnosti. Nastaviti ćemo s posjetom poznatoj svodnoj grobnici nazvanoj "Blago Atreusa", najsjajnijoj i najbolje očuvanoj svodnoj mikenskoj grobnici. U nastavku idemo preko Korintskog kanala, koji povezuje Egejsko i Jonsko more. Vidjet ćemo i Istmos gdje su nekada brodovi vučeni preko kopna s jednog mora na drugo. Kasnije poslijepodne nastavljamo prema Ateni. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: ATENA

Nakon doručka idemo u Nacionalni arheološki muzej, najveći muzej u Grčkoj s jednom od najvećih zbirki antičkih predmeta na svijetu. Nakon toga ćemo posjetiti Plaku, stari dio Atene. Spomenici različitih era oblikovali su sliku ovog kvarta, i očiti su dokazi da srce grada tu kuca kroz stoljeća, od antike do danas. Nekoliko kilometara izvan Atene, urbani pejzaž ustupa mjesto jedinstvenom pogledu na more. Ova predivna obala s zeleno-plavom vodom i stjenovitim uvalama obiluje šetnicama i marinama. Posjetit ćete Cap Sounion, za koji se vjerovalo da je dom Posejdona, "Boga mora". Na vrhu poluotoka, na južnom najudaljenijem dijelu Attike, možete se diviti se ostacima Hrama Posejdona, jednog od najljepših spomenika Grčke i preteče veličanstvenih spomenika Atene. Povratak u hotel i noćenje.

8. dan: POVRATAK U ZAGREB
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Potom slijedi prijava (check-in) na direktni let za Zagreb. Povratak u Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje: Za putovanje u Grčku (prijava na check-in) potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Ulaskom hrvatskog zračnog prostora u Schengen, od 26. ožujka 2023. godine svi putnici koji na hrvatske aerodrome dolaze iz prostora Schengena imaju status domaćeg putnika i ne prolaze kontrole po izlasku iz aviona (na povratku iz Grčke).

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost osobne iskaznice / putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Grčku.

Predviđena vremena letova*:
30.9.2024. ZAG-ATH 19:05 - 21:55
7.10.2024. ATH-ZAG 17:20-18:20
***************************************
6.11.2024. ZAG-ATH 18:30 - 21:20
13.11.2024. ATH-ZAG 16:45-17:45
Avio-prijevoznik: Aegean Airlines
*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.
Promjena imena na avio-karti moguća je uz doplatu sukladno uvjetima avio kompanije.


 

Cijena uključuje:
• Povratni direktni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Atena prijevoznik Aegean Airlines, uključena prtljaga: 1 kom ručne (max 8 kg) + 1 kom predane (max 23 kg)
• Smještaj u hotelima 3/4*:
 3 noćenja s doručkom hotel Candia, Atena ili sl.
 2 noćenja s doručkom hotel Mouzaki Palace, Mouzaki ili sl.
 1 noćenja s doručkom hotel Kalafati, Itaea ili sl.
 1 noćenja s doručkom hotel Maniatis Resort, Lagadia ili sl.
• Prijevoze i transfere u udobnom turističkom autobusu
• Ulaznice: Akropolis, Meteora, Delfi, Olimpija, Epidaurus, Mikenska akropola, Nacionalni arehološki muzej Atena, Sounion
• Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča na izletima
• Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja a za koje u programu nije izričito navedeno da su uključene
• Fakultativni izlet
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• Obaveznu doplata za turističku taxu na destinaciji
• Paket putnog osiguranja (preporuka)
• Napojnice za lokalne vodiče i vozače
• Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Obavezna doplata po osobi:
• Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 170 € po osobi

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji prilikom rezervacije:
• Doplata za 6 večere: 99 € po osobi (piće nije uključeno u cijenu)

Doplate na destinaciji:
• Obavezna doplata za turističku taxu (plaćanje direktno u hotelu, ovisi o kategoriji hotela): od cca 1.50,-do 7,-EUR na osobi, na noć
• Napojnice za vodiče i vozače: preporučena napojnica 25 € po osobi

VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova podložna su promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Najmanji broj putnika po polasku: 25

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● Jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
● Diners karticama do 12 rata (m-token)
● Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.
Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

KORISNE INFORMACIJE O GRČKOJ:

Grčka, službenog naziva Helenska Republika, je država u jugoistočnoj Europi. Nalazi se na obalama Egejskog, Jonskog i Sredozemnog mora. Graniči s Albanijom, Sjevernom Makedonijom, Bugarskom i Turskom. Glavni i najveći grad je Atena.Grčka ima više od 6000 otoka od kojih je samo 227 naseljeno. Skoro polovica ukupnog stanovništva živi u Ateni. Ova prekrasna zemlja jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu tako da tijekom ljeta u Grčkoj ima dvostruko više turista nego Grka. Zemlja ima više od 4000 tradicionalnih plesova od kojih je jedan od najpopularnijih sirtaki.

Površina: 131.990 km2

Stanovništvo: 10 768 477 

Gustoća naseljenosti: 84/km2

Glavni grad: Atena

Najveći gradovi: Pirej, Solun, Patras, Larisa, Heraklion

Službeni jezik: grčki

Religija: kršćanstvo (pravoslavci)

Novac: euro

Vremenska zona: EET (UTC+2), ljeti EEST (UTC+3)

Telekomunikacija: pozivni broj za Cipar je +30. Pozivni broj za Hrvatsku iz je 00385, zatim otipkajte područni kod bez nule a potom telefonski broj. Svoju karticu možete normalno koristiti kao i Hrvatskoj, Grčka je u EU pa nema naplate roaminga. WiFi je dostupan u smještajima.

Geografska obilježja: država u jugoistočnoj Europi, na južnome dijelu Balkanskoga poluotoka, između Egejskoga mora na istoku, Jonskoga na zapadu i Sredozemnoga na jugu. Na sjeverozapadu graniči s Albanijom (282 km), na sjeveru sa Sjevernom Makedonijom (246 km) i Bugarskom (494 km), a na istoku s Turskom (206 km); obuhvaća 131 957 km². Otoci obuhvaćaju oko 16% ukupne površine Grčke, svrstani su u tri skupine: Cikladi, Sporadi i Jonski otoci. Od približno 2000 otoka naseljenih je 227. Veći su otoci: Kreta(8336 km², najveći grčki otok), Eubeja (3670 km²), Lezbos (1632,8 km²), Rodos (1401 km²), Hios (842,7 km²), Kefalonija (734 km²) te Krf (585,3 km²).

Klima: prevladava sredozemna klima, u brdovitim predjelima unutrašnjosti planinska. Srednja siječanjska temperatura kreće se od 5,4 °C do 13,3 °C (u planinskoj unutrašnjosti oko 0 °C s obiljem snijega), a srednja srpanjska od 25,8 °C do 29,7 °C (u planinskoj unutrašnjosti ispod 20 °C).

Hrana: Mediteranska Grčka poznata je po jelima od janjetine, maslinama, feta siru i maslinovom ulju.

Odjeća i obuća: Odjevati se prikladno, posebice kada se ide u obilazak vjerskih objekata ili tradicionalnih gradova i sela u Grčkoj. U tim slučajevima, neka odjeća obavezno pokriva ramena i koljena. Za ostale prilike kao što su plaža ili šetanje gradom, obući se po slobodnoj volji. 

10.768.477 

24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA 24 VELIKA GRČKA TURA