Centralni Tajland i odmor u Hua Hinu

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
First Minute
1.999,00 EUR 
po osobi
Dvokrevetna soba, Standard double room /Standard double room s dodatnim ležajem
12.-22.11.2024. (11 dana)
  Dvokrevetna soba, Standard double room /Standard double room s dodatnim ležajem
12.-22.11.2024. (11 dana)
 
Broj osoba:
       
Broj soba:

CENTRALNI TAJLAND I ODMOR U HUA HIN-u!

Polazak iz Ljubljane

Putovanje 11 dana / 9 noćenja

Bangkok, Hua Hin, Kanchanaburi, Ayutthaya

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: Ljubljana - Bangkok

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije leta. Let preko Istanbula za Bangkok.

2. dan: Bangkok - Hua Hin

Nakon dolaska u Bangkok u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do hotela u Hua Hinu. Ostatak dana slobodno. Noćenje.

3. dan: Hua Hin

Doručak. Slobodno ili nam se pridružite na poludnevnom izletu s (uz doplatu, sadržano u paketu izleta, ručak uključen) Hua Hin City Tour: najprije odlazimo do lokalne tržnice na kojoj možete pronaći najraznovrsnije voće, povrće i meso po vrlo povoljnim cijenama. Okusite život lokalaca! Slijedi odlazak na željeznički kolodvor jedne od najstarijih željeznica u Tajlandu. Specifična je po Kraljevskoj čekaonici u kojoj se odvijao doček kralja i njegove pratnje prilikom posjeta gradu. Imat ćete ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka posjećujemo palaču Maruekhathaiyawan, poznatu i kao Palača ljubavi i mira. U cijelosti izgrađena od tikovine 1923., palača je služila kao kraljevski ljetnikovac. Potom odlazimo do slavne znamenitosti Hua Hina – Khao Takiaba! Poznata i kao Planina majmuna, pružit će Vam fantastičan panoramski pogled na Hua Hin, a ujedno ćete vidjeti ove prekrasne životinje u njihovom prirodnom staništu. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Hua Hin – Kanchanaburi

Doručak. Odjava iz hotela i polazak na zapad, prema Kanchanaburiju. Putem se zaustavljamo na lokalnoj plutajućoj tržnici Damnoen Saduak. Ovdje ćete doživjet ćete tradicionalni način prodaje voća i povrća iz malih drvenih čamaca. Ovdje ćemo također vidjeti tradicionalne tajlandske kuće, način na koji lokalni stanovnici žive i putuju čamcima. Ukrcati ćemo se na čamac te uživati u vožnji kako bi zaista doživjeli plutajuću tržnicu i vidjeli više. Nastavljamo prema Kanchanaburiju. Slijedeća stanica je muzej JETAH posvećen gradnji takozvane željeznice smrti u vrijeme 2. svjetskog rata koja je trebala povezivati Burmu i Tajland a gradilo ju je pod prisilom japanske vojske lokalno stanovništvo i ratni zarobljenici. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan: Kanchanaburi – Ayutthaya

Doručak. Danas posjećujte slavni most na rijeci Kwai. Most je tijekom 2. svjetskog rata bio dio željeznice smrti, a proslavljen je u istoimenom filmu. Za potrebe snimanja filma izgrađen je most u Šri Lanci, a ovaj željezni u Kanchanaburiju, koji je i sad u funkciji, popravljen je nakon 1945.  Ukrcati ćemo se na vlak i kratko voziti ovom čuvenom željeznicom. Nastavak do Ayutthaye, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan: Ayutthaya – Bangkok

Doručak. Krećemo u obilazak hramova u Ayutthayi. Posjećujete Wat Mongkol Borpith: impresivno zdanje u kojem je smješten veliki brončani odljev Buddhine slike. Zatim ćete vidjeti Wat Phra Srisanpetch: njaveći hram u Ayutthayi, poznat po prepoznatljivom nizu obnovljenih chedia. Koristio se kao kraljevski hram za nekoliko tajlandskih kraljeva. Potom slijedi obilazak Wat Yai Chai Mongkola, smještenog na jugoistoku grada. Dao ga je izgraditi prvi kralj Ayutthaye, a najznačajnije obilježje hrama je masivni naslonjeni Buddha blizu ulaza. Nakon obilazaka nastavljamo do Bangkoka. Po dolasku idemo na  vožnju brzom brodicom po rijeci Chao Praya i klongovima Thonburija. Potom slijedi razgled hrama Wat Arun, poznatijeg i kao Hram zore. Smatra se najstarijim hramom Tajlanda, a očarat će vas impresivnom arhitekturom i dizajnerskim umijećem. Smještaj i noćenje u hotelu u Bangkoku.

7. dan: Bangkok

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu, vlastite sadržaje ili nam se pridružite na poludnevnom izletu (uz doplatu, sadržano u paketu izleta) Hramovi Bangkoka i kraljevska palača. Imate priliku obići i upoznati tri najzanimljivija gradska hrama: Wat Traimit, Wat Po i Wat Phra Keo.

Wat Traimit (Hram zlatnog Bude) dom je najveće zlatne statue na svijetu. Blistava 3 metra visoka i 5,5 tona teška statua Bude s tajanstvenom prošlošću i trenutnom vrijednošću od više od 40 milijuna američkih dolara izrađena od zlata.

Wat Pho (Ležeći Buda) poznat je po ogromnom kipu ležećeg Bude u kojem se nalazi. Najstariji hram izgrađen oko 200 godina prije nego što je Bangkok postao glavni grad Tajlanda.

Wat Phra Kaew (Hram smaragdnog Bude) smatra se najvažnijim budističkim hramom u Tajlandu. Smješten u povijesnom središtu Bangkoka, u sklopu Velike palače, čuva Phra Kaew Morakot (Smaragdni Buda), visoko cijenjena statua Bude pomno izrezbarena iz jednog komada žada.

Velika palača je kompleks zgrada u srcu Bangkoka. Palača je bila službena rezidencija kraljeva Sijama (i kasnije Tajlanda) od 1782. Kralj, njegov dvor i njegova kraljevska Vlada nalazila se u  palači do 1925. Sadašnji monarh, kralj Bhumibol Adulyadej (Rama IX), trenutačno boravi u palači Chitralada, ali Velika palača i dalje se koristi za službene događanja. Svake godine unutar zidina palače održava se nekoliko kraljevskih ceremonija i državnih svečanosti. Palača je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Tajlandu. Povratak u hotel i noćenje.

8. dan: Bangkok – Hua Hin

Doručak. Nakon odjave slijedi transfer do Hua Hina i Vašeg hotela za kratki odmor The Peri Hotel Hua Hin 4*.

9-10. dan: Hua Hin

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, uživanje na plaži i istraživanje okolice.

11. dan: Povratni let za Ljubljanu

Doručak. Sukladno vremenu leta transfer do zračne luke u Bangkoku te povratni let za Ljubljanu preko Istanbula.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđeni hoteli:

-Hotel Amari, Hua Hin,  https://www.amari.com/huahin

-Hotel Felix River Kwai Resort, Kanchanaburi, https://www.felixriverkwai.com

-Hotel Classic Kameo, Ayutthaya, https://www.kameocollection.com/classicKameo-ayutthaya

-Hotel Hilton Garden Inn Bangkok Silom, Bangkok, https://www.hilton.com/en/hotels/bkksigi-hilton-garden-inn-bangkok-silom

-Hotel The Peri, Hua Hin, https://www.theperihotel.com/hua-hin

Predviđena vremena letova*:

12.11.-22.11.2024.

TK 1062 Ljubljana - Istanbul 09:45 - 14:10

TK 58 Istanbul - Bangkok 15:20 - 04:45 (sljedeći dan - 13.11.2024.)

TK 59 Bangkok - Istanbul 06:25 - 13:20

TK 1063 Istanbul - Ljubljana 18:30 - 18:45

Avio-prijevoznik: Turkish Airlines

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Putovnica mora važiti još najmanje 6 mjeseci od dana izlaska iz zemlje i sadržavati najmanje 3 uzastopne prazne stranice predviđene za vize.

Hrvatski državljani (državljani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Srbije) – potrebna viza. Cijena vize je 35 €. Državljani navedenih zemalja s prebivalištem u tim zemljama postupak pribavljanja vize provode samostalno / individualno putem web stranice https://www.thaievisa.go.th/

Državljani Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske – nije potrebna viza. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tajland.

Cijena uključuje:

-Povratni let s uključenim zrakoplovnim pristojbama Ljubljana - Istanbul – Bangkok avioprijevoznika Turkish Airlines

-9 x noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi

-Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima

-Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča

-Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom (troškovi osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- Doplatu za boravak u jednokrevetnoj sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 -Napojnice za lokalne vodiče i vozače

- Vizu

- Parking u zračnoj luci Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)
- Transfer do zračne luke u Ljubljani u vlastitoj organizaciji putnika.

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
• Paket izleta Tajland (Bangkok City Tour – hramovi Wat Traimit, Wat Po i Wat Phra Keo i Velika Palača te Hua Hin City Tour – posjet lokalnoj tržnici, željezničkoj postaji, Maruekhathaiyawan palači, Khao Takiab s uključenim ručkom): 139 € po osobi

 • Izleti pojedinačno:
• Poludnevni izlet Bangkok City Tour (
hramovi Wat Traimit, Wat Po i Wat Phra Keo te Velika Palača): 79 € po osobi
• Poludnevni izlet Hua Hin City Tour (posjet lokalnoj tržnici, željezničkoj postaji,
Maruekhathaiyawan palači, Khao Takiab s uključenim ručkom): 79 € po osobi

Obavezna doplata po osobi:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 499 €
  • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 45 € po osobi
  • Viza za Tajland: 35 €
  • Dokumenti potrebni za izdavanje vize: • Pribavljanje vize provodi se samostalno / individualno putem web stranice https://www.thaievisa.go.th/Za ishođenje vize potrebna je skenirana prva stranica putovnice (ondje gdje su podaci) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB) • Skenirana slika kao za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB)

• Zadnja stranice osobne iskaznice ili bilo koji dokument na kojem je vidljiva trenutna adresa

  • Paket putnog osiguranja (izračun cijene pri rezervaciji putovanja)
    -Zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
    -Osiguranje od opravdanog otkaza
    -Osiguranje prtljage do 500 €

VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5 %. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Tajland  na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● Jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

KORISNE INFORMACIJE O TAJLANDU:

Regija i mjesta:

Ayutthaya, nalazi se oko 80 km od Bangkoka. Grad je osnovan oko 1350. godine, bio je glavni grad sijamskog carstva, važno političko i religijsko središte i centar međunarodne trgovine. Godine 1767. Burmanci su ga razorili, te je grad danas arheološko područje sa vrlo dobro sačuvanim povijesnim ostacima budističkih hramova, koje odlikuju visoki „prang“ (relikvijski tornjevi), koji govore o njegovom nekadašnjem sjaju i veličini. Najpoznatiji hramovi Ayutthaye: Wat Mongkol Borpith - upečatljiva građevina s ogromnim brončanim kipom Bude. Wat Phra Srisanpetch - najveći hram Ayutthaye, poznat po nezaobilaznom redu restauriranih chedisa . Ovaj hram koristio se kao kraljevski hram-palača za mnoge kraljeve. Wat Yai Chai Mongkol - smješten na jugoistoku grada. Hram je izgrađen 1357. godine na zahtjev kralja Ramathibodija I., prvog vladara Ayutthaya carstva.

Hua Hin je najstarije i najpopularnije ljetovalište na kopnenom dijelu Tajlanda, idealno za odmor, nalazi se u sjevernom dijelu Malay poluotoka, oko 200 km južno od Bangkoka. Mjesto je popularizirao ranih 1920-ih kralj Prajadhipok, te je i danas omiljeno ljetovalište Tajlandske kraljevske obitelji i poznatih. Poznato je po svojoj noćnoj tržnici, a u blizini se nalaze nacionalni parkovi i povijesni gradovi.

Bangkok ili Krung Thep kako ga sami Tajlanđani zovu, postao je glavni grad Tajlanda 1768. godine nakon požara u tadašnjoj prijestolnici Ayutthayi, danas je političko, ekonomsko, kulturno i socijalno središte Tajlanda i jedno od najvažnijih centara u Jugoistočnoj Aziji. Bangkok se, zbog svojih 1000 hramova, shopinga i drugih posebnosti, razvio u veliki turistički grad, kojeg godišnje posjeti 11 milijuna turista.

Najpoznatije palače i hramovi: Wat Phra Kaew- u njemu se nalazi kip smaragdnog Bude i smatra se najvažnijim hramom u cijelom Tajlandu. Hram se nalazi u sklopu Grand Palace koja je bila kraljevska palača od 18.st, danas se koristi samo za službene ceremonije. Wat Arun –hram zore,jedan od najpoznatijih simbola Bangkoka, hram je cijeli napravljen iz porculanskih komadića s kineskih teretnih brodova koji su dolazili u Bangkok. Wat Phro – nalazi se odmah pored Grand Palaca i jedan je od najvećih hramova u Bangkoku, a ime je dobio po najvećem kipu Bude na svijetu koji leži i dug je 46 metara, visok 15 metara i cijeli je prekriven zlatnim listićima, oči su mu napravljene od bisera. Wat Suthat - jedan od najstarijih hramova.

Osim palača, hramova, muzeja, Bangkok ima i nekoliko prekrasno uređenih vrtova u kojima možete uživati.

24 Centralni Tajland i odmor u Hua Hinu iz Ljubljane 24 Centralni Tajland i odmor u Hua Hinu iz Ljubljane 24 Centralni Tajland i odmor u Hua Hinu iz Ljubljane 24 Centralni Tajland i odmor u Hua Hinu iz Ljubljane 24 Centralni Tajland i odmor u Hua Hinu iz Ljubljane 24 Centralni Tajland i odmor u Hua Hinu iz Ljubljane