Zapadna obala SAD-a i Kalifornija

10 dana / 8 noćenja

Garantirani polazak

Praznici. Grupni polazak. Odlična vremena leta, uključuje unutarnji let San Francisco – Las Vegas, odlični hoteli visoke kategorije (Intercontinental, Hyatt, Treasure Island- Radisson Hotel)

Vrijednost više:

Mogućnost posjete zabavnim parkovima Universal Studios Hollywood ili Disneyland

Mogućnost odlaska na U2 koncert u Las Vegas Sphere

Nacionalni park Grand Canyon

Route 66

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan            ZAGREB – AMSTERDAM - SAN FRANCISCO - 16.2.
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb 2 sata prije leta. Let na KLM-u do Amsterdama u 06:30 s dolaskom u 08:40. Prijava za direktan let prema San Franciscu u 10:00. Po slijetanju u SAD već oko podneva po lokalnom vremenu obavljanje graničnih formalnosti. Transfer do hotela u centru grada, smještaj u hotel, te orijentacijska šetnja samim centrom grada.  Slobodno vrijeme za raniju večeru u jednom od mnogobrojnih restorana u samoj blizini hotela. Povratak do hotela. Noćenje. 

2. dan           SAN FRANCISCO – 17.2.

Krećemo u jutarnji razgled po veličini četvrtog grada u SAD-u, no po gustoći naseljenosti grada odmah iza New Yorka, otkrivenog od Španjolaca 1776. g. te potpuno obnovljenog nakon požara i potresa 1906. g. Šetnju centrom grada započet ćemo na Union Square, gdje ćemo se kasnije ukrcati i na poznati tramvaj i uputiti prema poznatom doku Pier 39 i Fisherman's Warfu. Market ulica, financijski dio, toranj Coit (ulaznica uz nadoplatu), poznata krivudava ulica Lombard. Slobodno vrijeme. Jedan od najprepoznatljivijih simbola grada je Golden Gate most, kojega ćemo obići i fotografirati. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan            SAN FRANCISCO – ALCATRAZ - LAS VEGAS – mogućnost odlaska na U2 koncert – 18.2.
Slobodno jutro za vlastite sadržaje, kupovinu ili posjet zloglasnom zatvoru Alcatraz na otočiću ispred grada koji je nakon godina služenja postao jedna od najatraktivnijih atrakcija grada. (izlet uz doplatu kod plaćanja aranžmana i ovisno o raspoloživosti). U popodnevnim satima transfer prema zračnoj luci, te let za Las Vegas.
Po slijetanju u Las Vegas, prijevoz do hotela, te prijava u hotel. Uz manju doplatu predlažemo transfer limuzinom. Vegas je najposebniji nakon zalaska sunca, kada uz blještavilo neona i modernih displeja grad blista jedinstvenom vibracijom. Večernja šetnja gradom koji nikada ne miruje. Ulazak u neke od najpoznatijih gradskih lokaliteta, a kojih u ovom gradu ne nedostaje. Svakako predlažemo posjet The Sphere, najmodernijoj multimedijskoj areni, oblika kugle, jedinstvenoj u svijetu a koja će oboriti s nogu svakog posjetitelja, svojom vanjštinom i unutrašnjošću (ulaznica uz doplatu i ovisno o odabranom programu). Sphere trenutno ugošćuje band U2 koji redovito održava koncerte u ovoj mega dvorani. Od ukupno 40 koncerata od 29.9.2023. do 2.3. ove godine jedan se održava upravo na ovaj dan. Kupnja ulaznica je moguća preko stranice ticketmaster.com i kreće se od 655 USD po osobi. Noćenje.

4. dan            LAS VEGAS - SHOPPING – HELI TOUR (fakultativno) – 19.2.
Dan rezerviran za šetnju Stripom, najpoznatijom ulicom, s najpoznatijim hotelima i kockarnicama. Možda vam se i posreći! Predlažemo odlazak u Las Vegas Premium Outlets u nezaobilazni shopping. Slobodno vrijeme za večernje izlaske. Putnicima koji nisu od kocke na raspolaganju je uzbudljiva tura po lokalnim restoranima ili jedna od mnogobrojnih predstava poznatog Cirque de Soleil ili pak posjeta Sphere uz daleko povoljnije video projekcije od samih koncerata (uz doplatu). Tijekom dana možemo organizirati let helikopterom iznad Las Vegasa ili Grand Canyona, brane i okolice (uz doplatu). Noćenje.

5. dan           LAS VEGAS - HOOVER BRANA – GRAND CANYON (fakultativno) – 20.2.
Za ovaj dan predlažemo izlet u Grand Canyon. Izlet kreće u jutarnjim satima prema najslikanijim predjelima SAD-a. Prvu stanku nadomak Vegasa radimo kod Hooverove brane, na granici Nevade i Arizone. Pogled koji se pruža s ovog arhitektonskog čuda svojeg vremena je veličanstven. Nastavljamo prema Nacionalnom Parku Grand Canyon, jednim dijelom uz legendarnu Rutu 66. Po dolasku U NP slobodno vrijeme za uživanje u pogledu na kanjon i šetnju uz kanjon. Povratak u Las Vegas. Noćenje.

6. dan            LAS VEGAS – LOS ANGELES – 21.2.
U jutarnjim satima napuštamo hotel i krećemo prema Los Angelesu. Po dolasku u Los Angeles spustit ćemo se prvo do oceana i prošetati dijelom Venice plaže i poznatog Boardwalka, kao nezaobilazne točke putovanja. Nastavljamo par milja dalje i dolazimo do Santa Monice, vjerojatno najljepšeg dijela grada, poznatog i kao završna točka Route 66. Slobodno vrijeme za uživanje u opuštenoj atmosferi. Smještaj u hotel u zoni Los Angelesa. Noćenje.

7. dan            LOS ANGELES – 22.2.
Današnji dan rezerviran je za ragled „grada anđela“, drugog po veličini grada u SADu, s više od 10 milijuna stanovnika. Obići ćemo Downtown ili središte grada, s poznatom i vrlo specifičnom Walt Disney operom, Hollywood bulevar sa Stazom slavnih, mondeni Beverly Hills i ulicu prepunu luksuznih trgovina – Rodeo Drive, vile poznate po hollywoodskim zvjezdama. Slobodno vrijeme tijekom dana na određenim lokacijama. Dan ćemo završiti usponom iznad grada, kod Griffith parka na kojem je i istoimena zvjezdarnica i gdje se ljudi okupljaju kako bi uživali u prekrasno osvjetljenom gradu koji se odavde pruža kao na dlanu. Noćenje.

8. dan            DISNEYLAND, UNIVERSAL STUDIO ili SAN DIEGO – 23.2.
Zadnji dan boravka u SAD-u iskoristite za upoznavanje najjužnijeg velikog grada Kalifornije, San Diega, ili za odlazak u jedan od svjetski poznatih zabavnih parkova, Disneyland ili Universal Studio (uz doplatu, molimo najavu prilikom rezervacije, kako bi izvršili rezervaciju).
Vožnja do San Diega u idealnim uvjetima traje oko 2 sata. Prije ulaska u grad zaustavit ćemo se u dijelu La Jolla na samoj obali s miljama dugačkim pješčanim plažama. Po dolasku u drugi po veličini grad u ovoj državi, smješten uz granicu s Meksikom, slijedi razgled grada kojeg smatraju „najfinijim američkim gradom“. Obići ćemo poluotok Coronado, s povijesnim istoimenim hotelom, najvećom građevinom isključivo od drveta u SAD-u, gdje je Marilyn Monroe snimala Neki to vole vruće. Dalje obilazimo najvažnije dijelove grada, poput luke, Seaport Village sa autentičnim trgovinama i restoranima, stari povijesni centar, nosač zrakoplova, pretvoren u muzej…. U večernjim satima povratak u hotel u Los Angelesu. Noćenje.

9. dan            LOS ANGELES – AMSTERDAM – 24.2.
Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do polaska. Transfer prema zračnoj luci i kraj ture po Zapadnoj obali. Let prema Amsterdamu u poslijepodnevnim satima.

10. dan        AMSTERDAM - ZAGREB – 25.2.
Dolazak u Amsterdam u 09:05 h. Moguć brzi odlazak do centra Amsterdama gradskim vlakom ukoliko želite 2 sata provesti u šetnji gradom. Prijava na let oko 13 sati. Let za Zagreb u 15:05 h. Dolazak predviđen u 16:55.

Napomena
-putnicima je omogućen i produženi boravak, na upit i ovisno o raspoloživosti, te uz doplatu. 

TERMIN I CIJENA:

16.02.-25.02.2024. RC 2.390 € FM 1.990 €

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade - 590 €

DVOKREVETNA SOBA (bračni ležaj) FM 1.990 € RC 2.390 €
TROKREVETNA SOBA (2 bračna ležaja) FM 1.890 € RC 2.290 €
ČETVEROKREVETNA SOBA (2 bračna ležaja) FM 1.790 RC 2.190 €
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU RC 590 €

RED LETENJA:

KL 1938 ZAGREB 06:30 Amsterdam 08:40
KL 605 Amsterdam 10:00 SAN FRANCISCO 12:00
KL 602 LOS ANGELES 13:50 Amsterdam 09:05+1
KL 1943 Amsterdam 15:05 ZAGREB 16:55

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-zrakoplovne karte Zagreb – San Francisco i Los Angeles - Zagreb sa jednim presjedanjem u Amsterdamu
-zrakoplovnu kartu San Francisco - Las Vegas sa ručnom prtljagom 
-8 noćenja po programu u dvokrevetnoj sobi u hotelima više kategorije (Intercontinental, Hyatt, Treasure Island by Radisson)
-navedeni transferi između destinacija
-voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
-jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-zrakoplovne pristojbe i naknade 590 €, obavezna doplata kod prijave
-ESTA, dokument potreban za ulazak u SAD (ukoliko nemate važeću vizu) - 21 USD
-putno osiguranje (preporučujemo)
-doplatu za jednokrevetnu sobu 590 € 
-check in kofer na letu San Francisco - Las Vegas  50 USD 
-napojnice za lokalne vodiče i vozače
-izlete i dodatne usluge koje nisu navedene pod "cijena uključuje"

DOPLATE I POPUSTI:

OBAVEZNA DOPLATA KOD PRIJAVE: ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE 590€ (PODLOŽNE PROMJENAMA DO DATUMA IZDAVANJA AVIO KARTE), TE BORAVIŠNA TAKSA U IZNOSU OD 10 USD PO OSOBI I DANU (PLAĆANJE NA LICU MJESTA)

DEPOZIT: Prilikom check in-a u hotel, na recepciji će Vas vjerojatno tražiti da ostavite polog ili kreditnu karticu kao osiguranje za eventualne učinjene troškove. U slučaju da nećete imati nikakve dodatne troškove, novac će Vam vratiti ili će se trošak na kartici poništiti.

Informativne cijene dodatnih usluga (konačne cijene dobit ćete 10ak dana prije polaska, u upitniku):

Izlet u Alcatraz s rezervacijom 49 USD

Izlet brodom s uključenom ulaznicom i nagrađivanim, odličnim audio vođenjem na engleskom jeziku. Za izlet minimalno treba izdvojiti 3-4 sata. Vjetrovi na otoku su jaki i nepredvidljivi te je potrebna prikladna odjeća. Prilaz zgradi je brdovit jer je visinska razlika cca 40m. Izlet se odvija u intervalu od 8:40 do 13:35 u zimskom rasporedu i od 8:40 do 15:50 u ljetnom.

Las Vegas Premium outlet - Predlažemo odlazak Uberom, od cca 25 USD po smjeru

Let helikopterom iznad Las Vegasa ili Grand Canyona:

- Let iznad Las Vegasa s transferom - od 149 USD

- Let "Golden Eagle" s polaskom iz Las vegasa - iznad Hoover brane i Grand Canyona - od 429 USD

- Let "King of Canyons" s polaskom iz Las Vegasa - uključuje slijetanje u kanjon, šampanjac i lagani piknik te prelijetanje Stripa u Las Vegasu - od 589 USD

Izlet u Grand Canyon - South Rim (najbolja lokacija za pogled na kanjon) 120 USD

Cjelodnevni izlet iz Vegasa autobusom u Grand Canyon, South Rim s uključenim ručkom. Izlet kreće u ranim jutarnjim satima i traje otprilike 14 sati. U Nacionalnom parku se boravi oko 2 sata. Izlet se provodi na engleskom jeziku i s drugim putnicima, van naše grupe. Ručak se služi u centru za posjetitelje, a stanka tijekom puta planirana je u Kingmanu.

Izlet u Grand Canyon  - West Rim, s pogledom na branu Hoover 149 USD

Cjelodnevni izlet iz Vegasa autobusom u Grand Canyon, u dosta bliži West Rim s uključenim ručkom. Izlet kreće u ranim jutarnjim satima i traje otprilike 12 sati. Uključuje zaustavljanje na Eagle Pointu, magičnoj lokaciji na kojoj možete vidjeti formacije orlova u letu. Posjet vidikovcu i staklenom mostu s više od 1000 m ponora ispod vaših nogu, tzv. Skywalk at Eagle Point. Ulaznica za sam Skywalk plaća se na licu mjesta i nije uključena. Zaustavljanje na Guano Point gdje uz malu šetnju možete baciti pogled na moćnu rijeku Colorado. Provest ćete se i kroz Joshua Tree šumu na putu do lokacije Hualapai plemena. Slobodno vrijeme tijekom cijelog programa je oko 4 sata.

Prva stanka programa je na Pat-Tillman i Mike O'Callaghan Bypass mostu odakle se pruža pogled na poznatu Hoover Dam branu.

Izlet u Disneyland - ranojutarnji transfer uključen u cijenu aranžamana, kao i večernji povratak do hotela. Transfer se provodi u kombinaciji s izletom u San Diego. Predlažemo kupnju ulaznica unaprijed na https://disneyland.disney.go.com/admission/tickets/ Cijene se kreću od 50 USD na više, ovisno o tipu ulaznice i broju prodanih ulaznica za dan posjete.

Izlet u San Diego - cjelodnevni izlet s pratiteljem putovanja 149 USD (minimalno 4 prijavljene osobe). U slučaju manjeg broja prijavljenih izlet se može odraditi u suradnji s američkom agencijom, s vođenjem na engleskom jeziku.

Informativne cijene ulaznica:

- Universal studio - Ulaznice osigurajte unaprijed na https://www.universalstudioshollywood.com/web/en/us/theme-park-ticket-deals. Cijene se kreću od 109 USD i povoljnije su online nego na ulazu.

- toranj Coit - ulaznica se kupuje na licu mjesta, previđeno čekanje za ulaz oko 30 min, cijena 10 USD, djeca i umirovljenici 7 USD, Toranj je otvoren od 10 - 17h

- transfer limuzinom u Las Vegasu - dodatno se naplaćuje 35 EUR po osobi ( potreban najava prilikom rezervacije ). Cijena je bazirana na djeljenom prijevozu min 4 osobe.

- ulaznica za The Sphere - ovisno o programu koji odaberete, od 69 USD. Pogledajte više na https://www.thespherevegas.com/shows/the-sphere-experience

- ulaznica za Cirque de Soleil - ovisno o predstavi koju odaberete, više vidite na https://www.cirquedusoleil.com/las-vegas-shows 

- Gastro tura po Las Vegasu od 125 USD

INFORMACIJE:

Napomena: moguće su promjene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Putnici koji su putovali na Kubu nakon 12. siječnja 2021. neće moći koristiti aplikaciju ESTA i morat će podnijeti zahtjev za turističku vizu za posjet SAD-u. Naime, Kuba je 2021. od strane SAD-a dodana na popis zemalja za koje je utvrđeno da su države sponzori terorizma. Oni koji su putovali na Kubu prije navedenog datuma, trebali bi u ESTA aplikaciji potvrdno odgovoriti na pitanje o prethodnom putovanju na Kubu, nakon čega će im biti postavljeno pitanje o datumu stvarnog putovanja, što će biti jedna od osnova za donošenje odluke o odobrenju ili odbijanju od strane ESTA-e (isto se odnosi i na putnike koji su putovali u Iran, Irak, Libiju, Sjevernu Koreju, Somaliju, Sudan, Siriju ili Jemen). Netočno je pretpostaviti da će odgovor na pitanje o putovanju na Kubu prije 21. siječnja 2021. rezultirati automatskim odbijanjem.
Napomena: osobe koje su putovale na Kubu, mogu putovati i u SAD, ali bi trebali putovanje planirati ranije i računati s tim da će morati proći proces viziranja.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani za ulazak u SAD ( Sjedinjene Američke države ) više NE TREBAJU vizu ! Za putovanje u SAD bez viza potrebno je samo odobrenje od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA. 

Trošak registracije  je 21 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 50€/376,73 kn (PDV uključen)

Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju. 
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:    
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 45 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili da nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! 48 sati prije putovanja dobit ćete završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Minimalan broj putnika: 8

Maksimalan broj putnika: 14

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

Visa Premium PBZ do 6 rata
Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)
Diners karticama do 12 rata
ostalim karticama jednokratno
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete ovdje