ŠVICARSKA ALPSKIM ŽELJEZNICAMA

Putovanje autobusom i vlakovima

5 dana / 4 noćenja

Polazak: 23.08.-27.08.2023.

Vrijednost više: Kombinirano putovanje autobusom i alpskim željeznicama. Uključena vožnja svjetski poznatom alpskom željeznicom Bernina Express !

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB/RIJEKA - LUZERN – JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu), polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Ulaskom u Švicarsku put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Kroz tunel St. Gothard dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Posjet Luzernu, jednom od najljepših gradova Švicarske. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim otmjenim hotelima – palačama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Nastavak vožnje do hotela na području šire okolice jezera Vierwaldstätersee. Noćenje.

2. DAN INTERLAKEN – BERN – ŽENEVSKO JEZERO – DVORAC CHILLON- MONTREUX - MARTIGNY

Doručak. Vožnja uz obalu jezera Thuner See. Dolazak u Interlaken, poznato turističko središte u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Put se nastavlja do Berna, glavnog grada Švicarske. Grad je smješten na rijeci Aare na poluotoku s kojeg vode brojni mostovi. Središte grada je pod zaštitom Unesca i zadržalo je stari srednjevjekovni izgled. Razgled grada: Švicarska federalna palača - gotička katedrala Münster - gradska vijećnica - toranj Zytglogge, simbol grada - srednjevjekovne arkade u trgovačkim ulicama - kuća Alberta Einsteina - renesansne fontane - trg Švicarske konfederacije. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. Vožnja prema obali Ženevskog jezera. Kratko zaustavljanje ispred simbola romantične Švicarske dvorca Chillon u mjestu Vevey uz obalu jezera. Ovaj je dvorac romantični engleski pjesnik Byron opjevao I učinio svjetski poznatim. Dolazak u grad Montreux na obali Ženevskog jezera. Razgled mjesta i šetnja obalom. Put prema unutrašnjosti i smještaj u hotel na alpskom području Martigny. Noćenje.

3. DAN MARTIGNY - ŽELJEZNICA CENTOVALLI – LOCARNO – LAGO MAGGIORE

Doručak. Današnja ruta putovanja voditi će nas jednim dijelom i graničnim područjem Italije prema Švicarskoj. Nakon vožnje autobusom kroz lijepe švicarske alpske krajolike ulazimo u Italiju. U Domodossoli se ukrcavamo na romantičnu uskotračnu željeznicu Centovalli. Sat i pol vožnje kroz duboke klance, impresivne slapove, šarene livade i zapanjujuće konstrukcije mostova putem kroz šume kestena vraća nas natrag u Švicarsku u Locarno.„Zlatna obala jezera Švicarske“je na jezeru Lago Maggiore. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera.  Okolica grada je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Smještaj u hotel na području okolice jezera Como u mjestu Garbagnate Monastero. Noćenje.

4. DAN   TIRANO – ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIEFENCASTEL – CHUR - GRÜSCH

Doručak. U talijanskom pograničnom gradiću Tirano ukrcati ćemo se na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express.  Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. Iskrcaj s vlaka u slikovitom gradiću Tiefencastel. Nastavak vožnje autobusom kroz prekrasne planinske krajolike uz zaustavljanje u simpatičnom gradiću Chur. Šetnja slikovitim starim gradom i kraće slobodno vrijeme. Smještaj u hotel na širem području okolice Grüscha.  Noćenje.

5. DAN   GRÜSCH – LIHTENŠTAJN - ZAGREB

Doručak.Odlazak iz hotela. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nakon kraćeg slobodnog vremena za kavu povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem do tunela Karavanke i dalje kroz Sloveniju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

POLASCI I CIJENE:

23.08.2023. RC 795 EUR (5.989,93,87 kn)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
-razglede i izlete prema programu
-smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u -hotelima  3/4* : na širem području jezera Vierwaldstättersee, Martigny, Garbagnate Monastero I Grüsch
-rezervaciju i prijevoz željeznicom Centovalli od Domodossole do Locarna
-rezervaciju i prijevoz željeznicom Bernina Express od Tirana do Tiefencastela
-licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
-osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
-troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
-dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
-fakultativne sadržaje
-putno osiguranj

DOPLATA: Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 175 EUR/ 1.318,54 kn

TROKREVETNE SOBE: Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

NAPOMENA UZ POLAZAK IZ KARLOVCA I RIJEKE:

Ukrcaj putnika moguć je u polasku u Karlovcu i na stajalištu Vrata Jadrana kod Rijeke. Ruta putovanja u povratku završava u Zagrebu, te nije moguć iskrcaj putnika u Karlovcu i Rijeci.

NADOPLATA ZA ODABIR SJEDALA U AUTOBUSU (nije obavezna)

-sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02 kn
-sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02  kn
-sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR / 113,02  kn
-bilo koje drugo sjedalo po odabiru  7 EUR / 52,74 kn

PREPORUKA PUTOVANJA:

Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama jedno je od velikih  europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Uz planinsku željeznicu Centovalli, ovo putovanje uključuje i vožnju svjetski poznatom alpskom željeznicom Bernina Express. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Iako putovanje nije dugo po trajanju ono je jedno od  velikih  europskih putovanja. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Organizator putovanja: Mondo travel d.o.o.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Švicarsku I Italiju   nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Minimalan broj putnika:40   

Maksimalan broj putnika: 45

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

Visa Premium PBZ do 6 rata
Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)
Diners karticama do 12 rata
ostalim karticama jednokratno
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje