ŠVICARSKA ALPSKIM ŽELJEZNICAMA

Putovanje autobusom i vlakovima

5 dana / 4 noćenja

Vrijednost više: Kombinirano putovanje autobusom i alpskim željeznicama.

Uključeni spektakularni vlakovi Bernina i Glacier Express, izlet vlakom u prekrasni Zermatt i večere u hotelima !

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB – LIHTENŠTAJN (LIECHENSTEIN) - DAVOS
Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Polazak autobusa moguć je samo iz Zagreba, iskrcaj na povratku s putovanja moguć je uz najavu  na Vratima Jadrana, u Karlovcu i Zagrebu. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nastavak  puta ulaskom u Švicarsku. Smještaj u hotel u Davosu, poznatom planinskom ljetovalištu i središtu zimskih sportova. Večera. Noćenje.

2. DAN DAVOS – TIRANO  -ALPSKA  ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – PONTRESINA - DAVOS
Doručak. Vožnja kroz lijepe alpske predjele do talijanskog pograničnog gradića Tirano. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express.  Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje.  Iskrcaj s vlaka u slikovitom gradiću Pontresina koji leži na 1.820 m nadmorske visine. Ovdje su dolazili europski plemići u otmjene hotele tijekom svojih velikih tura (Grand Tour) Europom da bi uživali u planinskim krajolicima. Povratak u Davos. Večera. Noćenje.

3. DAN DAVOS – CHUR – ALPSKA ŽELJEZNICA GLACIER EXPRESS – BRIG – BLATTEN NATERS 
Doručak. Odlazak iz hotela u Davosu. Vožnja do slikovitog starog grada Chur, centra kantona Graubünden. Ukrcaj na alpsku željeznicu Glacier Express. Ruta ove panoramske željeznice otvorena je 1930. i ona vozi „srcem švicarskih Alpi“ preko mostova, vijadukata i tunela, uz benediktinski samostan u Disentisu, divlji romantični klanac doline Rajne i gotovo filmske pejzaže.Vožnja prekrasnim alpskim predjelima, uz cvjetne livade i  „švicarski Grand Kanjon“ do Briga, na području rijeke Rhone i mjesta gdje se susreću ceste preko alpskih planinskih prijevoja. U mjestu je barokna Stockalperpalast iz 17. stoljeća, a u okolici je najduži ledenjak Alpi Aletsch. Iskrcaj s vlaka i vožnja do mjesta Blatten-Naters. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN   BLATTEN NATERS -TÄSCH – ŽELJEZNICA ZERMATT - TÄSCH – BLATTEN NATERS
Doručak. Vožnja do Täscha i izlet u Zermatt, ispod jedne od najslavnijih švicarskih planina Matterhorn, planinski vrh visok 4.478 metara postao je jedan od nacionalnih simbola Švicarske. Najljepši pogled na vrh Matterhorna je iz središta Zermatta. U mjestu  je planinarsko središte, jer je grandiozni svijet Walliser Alpi od 19. stoljeća privlačio englesku aristokraciju i planinare. Ovdje je Alpski muzej, a u glavnoj ćete ulici ovog ljupkog mjesta naći brojne suvenirnice i boutique. Zermatt je jedno od najpoznatijih turističkih mjesta švicarskih Alpi , okruženo planinskim vrhuncima višim od 4.000 metara. Povratak vlakom do Täscha i dalje autobusom do hotela u Blatten Natersu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim alpskim gradićem ili odmor. Večera. Noćenje. 

5. DAN   BLATTEN NATERS – LOCARNO - JEZERO LAGGO MAGGIORE  – (RIJEKA)/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Zaustavljanje na „zlatnoj obali jezera Švicarske“  na jezeru Lago Maggiore. Razgledati ćemo povijesno središte omiljenog turističkog mjesta Locarno: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera.  Okolica grada je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Nastavak putovanja  prema jezeru Lago di Como vožnjom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora  i dalje kroz Sloveniju do Hrvatske. Moguć iskrcaj na stajalištu Vrata Jadrana i u Karlovcu (uz obaveznu prijavu iskrcaja prilikom rezervacije putovanja). Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

POLASCI I CIJENE:

13.06.-17.06.2024. RC 995 € 

15.08.-19.08.2024. RC 995 € 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
-razglede i izlete prema programu
-smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2  noćenja s polupansionom (doručak i večera)  u hotelu  4* u Davosu
-smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3* u Blatten Natersu
-rezervaciju I prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Tirana do Pontresine
-rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Glacier Express od Chura do Briga
-rezervaciju I prijevoz željeznicom od Täscha do Zermatta i natrag
-licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
-osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
-troškove organizacije i realizacije putovanja
 
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
-dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
-putno osiguranje
 
DOPLATE I POPUSTI:

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 190 EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR
sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR
bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR
sjedala 3 i 4 nisu u prodaji
NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

INFORMACIJE:

Napomena uz polazak iz Karlovca i Rijeke:

Ukrcaj putnika moguć je u polasku samo u Zagrebu. Na povratku je moguć iskrcaj na stajalištu Vrata Jadrana kod Rijeke i u Karlovcu isključivo uz najavu prilikom  rezervacije putovanja.

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama jedno je od velikih  europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovo putovanje uključuje i vožnju svjetski poznatim alpskim željeznicama Bernina i Glacier Express, kao i izlet vlakom do Zermatta ispod planine Matterhorn, nacionalnog simbola Švicarske. Naš autobus ostavlja putnike na polaznoj željezničkoj stanici i čeka ih prilikom iskrcaja s vlaka na završnoj željezničkoj stanici. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Iako putovanje nije dugo po trajanju ono je jedno od  velikih  europskih putovanja. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Minimalan broj putnika: 35

Maksimalan broj putnika: 45

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

Visa Premium PBZ do 6 rata
Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)
Diners karticama do 12 rata
ostalim karticama jednokratno
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje