PORTUGAL - NOVA GODINA

7 dana / 6 noćenja

Zrakoplovom iz Zagreba

(LISABON- SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA-OBIDOS- NAZARET-COIMBRA-DOLINA RIJEKE DOURO – PORTO-AVEIRO-BATALHA)

Garantirani polazak: 29.12.2023.

1.dan ZAGREB – LISABON ( 29.12. )

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:30 na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon preko Frankfurta u 06:05 Po slijetanju u Lisabon u 11:15, nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetanja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LISABON ( 30.12 )

Doručak. Nastavak razgleda grada. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.  Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante.  Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Poslijepodne odlazak  do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Mogućnost odlaska do jednog od najvećih shopping centara u ovom dijelu Europe, Colombo. Navečer predlažemo odlazak u živahnu četvrt Bairo Alto koja obiluje kafićima i restoranima, Predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan LISABON – SINTRA – PALAČA PENA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL ( 31.12 )

Doručak. Predlažemo odlazak na izlet u okolicu Lisabona. Proći ćemo kroz šarmantni gradić Estoril, gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo posjet jednoj od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovita palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta s brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Slobodno vrijeme u Lisabonu za pripreme za najluđu noć u godini. Predlažemo odlazak do poznatog trga Praça do Comércio gdje će biti organiziran doček na otvorenom te nezaboravan vatromet. Povratak u hotel. Noćenje. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  LISABON – OBIDOS–BATALHA – NAZARET- FATIMA ( 01.01. ) SRETNA NOVA GODINA!!

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlantskog oceana. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan  LISABON - COIMBRA – AVEIRO – PORTO

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak iz Lisabona te vožnja do Coimbre.  Razgled „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi.  Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak iz Coimbre te vožnja do Aveira, pitoresknog gradića na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Poznat je i po svojim fasadama sa bijelo sivim prugama. Kraći razgled grada i slobodno vrijeme.   Nastavak putovanja do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika.  Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan PORTO

Doručak. Razgled grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., bogata crkva sv. Francisca s pozlaćenim baroknim rezbarijama, Trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, palača burze … Šetnja preko mosta D. Luisa- jedanog od glavnih simbola grada na drugu stranu rijeke Douro. Predlažemo da odete do poznate knjižare Lello, jedne od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Kako je Porto svjetski poznat po slakom desertnom vinu Porto, predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se ćete se upoznati s načinom proizvodnje uz degustaciju Porta. Slobodno vrijeme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

7. dan  PORTO – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke. Prijava za let za Zagreb preko Frankfurta u 12:35. Slijetanje u Zagreb u 22:05. Kraj programa.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

TERMIN I CIJENA

29.12.2023. RC 1250 EUR (9.418,13 kn) 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

·         prijevoz zrakoplovom prema programu

·         pristojbe zračnih luka

·         transfere autobusom prema programu

·         razgled Lisabona, Porta, Coimbre i Aveira prema programnu autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja

·         smještaj u hotelu 4* u Lisabonu, na osnovi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi

·         smještaj u hotelu 4* u Portu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi

·         voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja

·         organizaciju i pripremu putovanja.

·         osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

·         boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )

·         boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )

·         doplata za cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril– 45 Eur ( prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji)

·         Doplata za odlazak do Palače Pena s ulaznicom za vrtove-15 eur (potrebno je minimum 15 putnika)

·         Doplata za cjelodnvni izlet Obidos-Batalha – Fatima – Nazaret – 50 eur ( potrebno je minimum 15 putnika )

·         Doplata za ulaznicu za čuveni Oceanarij u Lisabonu – 25 Eur odrasli / djeca do 12 godina -15 Eur

·         Doplata za Fado večeru (večera u 3 slijeda s uključenim pićem i FADO program)- 60 eur

·         Ulaznica za čuveni samostan u Batalhi – 9 Eur

·         Doplata za obilazak poznate vinarije uz degustaciju vina Porto u Portu – 12 eur

·         ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana

·         obroke koji nisu uključeni u cijenu

·         napojnice vozačima, vodiču, restoranima

·         doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1883.63 kn / 250€

Obavezne doplate:

·         boravišna pristojba u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )

·         boravišna pristojba u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )

Informacije o letu:

ODLAZAK:

LH 1405 Zagreb 06:05 Frankfurt 07:40
LH 1166 Frankfurt 09:10 Lisabon 11:15

POVRATAK:

LH 1177 Porto 12:35 Frankfurt 16:25
LH 1404 Frankfurt 20:40 Zagreb 22:05

PRIJEVOZNIK: Lufthansa

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  - uključeno u cijenu!

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

UPLATE I REZERVACIJE:    

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Minimalan broj putnika: 35

Maksimalan broj putnika: 40

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·       jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·       Visa Premium PBZ do 6 rata

·       Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·       Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·       Diners karticama do 12 rata

·       ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.