NOVI ZELAND

15 dana / 11 noćenja

Proljeće u Zemlji dugog bijelog oblaka

Christchurch – Alpsa jezera – Shotover Jrt – Queenstown – Ledenjak Franz Josef – Hokitika – Punakaiki – Buller Gorge – Nelson – Picton – Wellington – Taupo – Waikite Valley – Rotorua – Agrodome – Waitomo – Auckland

Polazak: 17.11.2024. - 1.12.2024.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.- 3. dan: Zagreb – Istanbul – Singapore – Melbourne

U 18:00 sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci na katu putničkog terminala kod Info deska. Polazak zrakoplova iz Zagreba u 19:55, dolazak u Melbourne u 7:30 (mjesno vrijeme). Putovanje od Zagreba do Melbournea traje 25 sati i 35 minuta. Obavljanje graničnih formalnosti. Noćenje.

4. dan: Melbourne – Christchurch

Doručak. Polazak zrakoplova iz Melbournea u 9:00, dolazak u Christchurch u 14:25. Obavljanje graničnih formalnosti. Transfer u hotel. Noćenje.

5. dan: Christchurch

Doručak. Christchurch s oko 400 000 stanovnika najveći je grad Južnog otoka i drugi po veličini grad na Novom Zelandu. Fakultativni cjelodnevni razgled Christchurcha otpočet ćemo panoramskim pogledom s vidikovca iznad grada. U parku Orana upoznat ćemo neke od autohtonih endemskih ptičjih vrsta poput KIWI (simbol Novog Zelanda), TIEKE ili WHIO (plava patka). Posjet Međunarodnom antarktičkom centru, jedinstvenoj atrakciji takve vrste na svijetu gdje će nas upoznati sa životom i uvjetima koji vladaju na Antarktici. Dan ćemo završiti ugodnom šetnjom centrom grada i večerom (u vlastitom aranžmanu). Noćenje.

6. dan: Christchurch – Alpska jezera – Shotover Jet – Queenstown

Doručak. Južni otok je poznat kao otok alpskog krajolika, jezera i ledenjaka, dok je Sjeverni otok poznat kao otok vulkanskih aktivnosti i gejzira. Upoznat ćemo i jedno i drugo. Vožnja u pravcu QUEENSTOWNA, adrenalinske prijestolnice Novog Zelanda. Zaustavit ćemo se na JEZERU TEKAPO da bi pogledali crkvicu Dobroga pastira, a zatim ćemo se uputiti do pastelno plavog jezera PUKAKI. Po dolasku na rijeku SHOTOVER ukrcavamo se u superbrzi gliser na hidromlazni pogon kojim ćemo brzinom do 85 km na sat juriti po vodi dubokoj samo 10 cm uz brojne brze manevre (fakultativni sadržaj)… Dolazak u hotel. Noćenje.

7. dan: Queenstown

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo vožnju parobrodom po jezeru Wakatipu, skok padobranom ili cjelodnevni IZLET NA MILFORD SOUND, najpoznatiji fjord Novog Zelanda. Fjord (norv.: zaljev), dug, uzak i dubok morski zaljev, strmih obala; u postpleistocenu potopljeni dio doline oblikovane radom ledenjaka. Noćenje.

8. dan: Queenstown – Ledenjak Franz Josef – Hokitika

Doručak. Vožnja podno Južnih Alpi uz jezera HAWEA i WANAKA do mjesta Franz Josef. Uspon helikopterom na LEDENJAK FRANZ JOSEF ili kupanje u termalnim kupeljima. U blizini ledenjaka nalazi se Mount Cook (Aoraki), najviši vrh Novog Zelanda, visok 3754 m. Krećemo dalje prema sjeveru duž divlje obale Tasmanskog mora dok se s kopnene strane uzdižu vrhunci Južnih Alpi. Obala je prožeta poviješću – Maori su tu skupljali pounamu ili nefrit (novozelandski žad), tu su bili sakupljači zlata za vrijeme zlatne groznice koncem 19. st, ugljenokopi i drvna industrija. Vožnja kroz šumoviti kraj do Hokitike. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

9.dan: Hokitika – Punakaiki – Buller Gorge – Nelson

Doručak. Vožnja do čuvenih PANCAKE ROCKS koje se nalaze u nacionalnom parku Paparoa. Ovaj vapnenački krajolik u obliku naslaganih pečenih palačinki prepun je rupa i bazena iz kojih pršti voda. Stijene predstavljaju erodirane vapnenačke površine gdje se more probija kroz nekoliko okomitih rupa tijekom visoke plime i oseke. Vapnenac koji je nastao ogromnim pritiskom naizmjenično tvrdih i mekih slojeva glavna je atrakcija toga područja. Vožnja do visećeg mosta BULLER GORGE. Nastavak vožnje do NELSONA. Nelson je poznat po umjetnosti i brojnim obrtima ali i kao geografsko središte Novog Zelanda. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

10. dan: Nelson – Picton – Wellington

Doručak. Vožnja do Pictona i ukrcaj na trajekt koji će nas za trosatnog plovidbe fjordom i Cookovim prolazom prevesti do Sjevernog otoka i Wellingtona, glavnog grada Novoga Zelanda. WELLINGTON je najjužniji glavni grad na planeti, drugi je po veličini grad na Novom Zelandu i broji pola milijuna stanovnika. Okružen je brežuljcima s jedne i naboranom obalom s druge strane. Pravi je šarmer koji nudi sve i kulturno je središte otoka. Od trgovina, umjetničkih galerija, restorana i trendi kafića u centru do obilaska lijepih vinarija i vinograda. Mreža pješačkih i biciklističkih staza je razvijena i začas se iz grada može izgubiti u prirodnim krajolicima. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

11. dan: Wellington – Taupo – Waikite Valley – Rotorua

Doručak. Vožnja prema sjeveru otoka. Jezero TAUPO smješteno je u samom centru Sjevernog otoka. Na ovom jezeru ljeti se može kupati, pecati pastrve, igrati golf, šetati i biciklirati, što je uz gledanje zalaska sunca opuštajuće. Mi nastavljamo do termalnih bazena u Waikite Valley. Nastavak putovanja kroz lijepi krajolik, prepun livada, jezera i šuma do mjesta ROTORUA koje je poznato po spektakularnim gejzirima geotermalne vode i blatnim kupkama. Obilazak mjesta TE PUIA s termalnim izvorima i maorskog instituta za umjetnost. Navečer nam Maori priređuju folklorni program dobrodošlice s tradicionalnim haka plesom i hangi večerom. Noćenje.

12. dan: Rotorua – Agrodome – Waitomo – Auckland

Doručak. Novi Zeland broji oko 5,12 mil. stanovnika i oko 26 mil. ovaca. Mi ćemo posjetiti farmu AGRODOME na kojoj će nam prezentirati prošlost i sadašnjost ovčarstva Novoga Zelanda. Neizostavno je i šišanje ovaca. Nastavljamo do WAITOMA, špilje gdje svjetleći crvi vise sa stropa. Djeluje poput najzvjezdanijeg neba ili rojeva upaljenih krijesnica. Vozeći se rijekom Waitomo ostat ćete zatečeni milionima svjetala koja vise sa stropa špilje. Galaksija sitnih živih svjetala je neopisiva. Ženke polažu oko 130 jaja iz kojih se svakih 20 dana izlegu novi crvi. Gladan crv svijetli jače od sitog, a ženski jače od muškog. Vožnja do Aucklanda. Noćenje.

13. dan: Auckland

Doručak. AUCKLAND je najtopliji i najsunčaniji grad Novoga Zelanda. Broji 1,57 mil. stanovnika. Smješten je u blizini Bay of Plenty odnosno Zaljeva obilja. Najvažnija građevina je telekomunikacijski toranj Sky Tower – 328 m visine, koji je među najvišim građevinama na južnoj polutki. Sa njega se svakodnevno izvode bungee skokovi. “Grad jedara” je važno nautičko središte s velikom marinom i lučkim djelatnostima i upravo iz toga razloga nekako najviše podsjeća na Split. Zaštitni znak je vulkanski otok Rangitoto na kojem vulkan nije aktivan. Slobodan ostatak dana za osobne programe. Noćenje.

14. dan: Auckland

Doručak. U 6:30 transfer u zračnu luku. Polazak zrakoplova iz Aucklanda u 9:55. Putovanje od Aucklanda do Zagreba traje 34 sata i 30 minuta.

15. dan: Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 6:25. Presjedanje na let za Hrvatsku. Polazak zrakoplova iz Istanbula u 8:15, dolazak u Zagreb u 8:25 i preuzimanje prtljage.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

17.11.2024. - 01.12.2024.          4.700 €

Cijena paket-aranžmana uključuje:

– zrakoplovne karte u ekonomskom razredu prema programu putovanja

– 11 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima 3*

– prijevoz po programu putovanja

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.100 €

– napojnice

– fakultativne sadržaje, izlete i ulaznice (cijene naknadno)

– paket putnog osiguranja – cijena na upit.

Viza

Potrebna! Više detalja na https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

Dokumenti

Presliku putovnice (stranica sa slikom) šaljete agenciji na našu e-adresu: info@nikal.hr

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena na upit u agenciji. Putno osiguranje uplaćuje se isti dan kada ste se prijavili i uplatili 50 % iznosa cijene paket-aranžmana. Putno osiguranje uplaćuje se u posebnoj transakciji na IBAN agencije.

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 19

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut: 20 dana prije početka paket-aranžmana

Organizator: M travel d. o. o., turistička agencija, Petrovaradinska ulica 11, 10000 Zagreb

Rezervacije

Pri prijavi se uplaćuje polovica iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije dva mjeseca do polaska na putovanje. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od dva mjeseca do polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana.

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

-Visa Premium PBZ do 6 rata
-Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
-Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)
-Diners karticama do 12 rata
-ostalim karticama jednokratno
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje.