NEW YORK, LOS ANGELES, LAS VEGAS i SAN FRANCISCO - Nova godina

12 dana

Garantirani polazak: 27.12.-07.01.2024.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Zagreb – New York

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u New York u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel u New Yorku i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: New York

Doručak. New York je jedan od najvećih gradova zapadne hemisfere i velika luka, gospodarsko, prometno i kulturno središte SAD-a. Golemi gradski kompleks leži u jugoistočnom rubnom dijelu savezne države New York, na širem području ušća rijeke Hudson u Atlantski ocean; ima 8,5 milijuna stanovnika; metropolitansko područje New York - Northern New Jersey - Long Island obuhvaća površinu od približno 24 000 km² s 19,5 milijuna stanovnika. Razgled New Yorka: Little Italy – Chinatown – Gradska vijećnica – Brooklynski most – rijeka East River – ulica Wall Street – njujorška burza NYSE – Federal Hall – 1 World Trade Center – Winter Garden Atrium – rijeka Hudson – Kip slobode. Noćenje.

3. dan: New York

Doručak. Razgled New Yorka: 42. ulica – glavni trg Times Square – Broadway – Centralni park – hotel Plaza – 5. avenija – Trumpov neboder – Rockefellerov centar – katedrala sv. Patrika – gradska knjižnica – park Bryant – Teslin kutak – 34. ulica – vidikovac na 86. katu Empire State Buildinga (preporučeni skup ulaznica) – prestižna robna kuća Macy’s – višenamjenska kultna dvorana Madison Square Garden – hotel New Yorker. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo krstarenje brodom uz Manhattan do Kipa slobode i mostova na East Riveru (preporučeni skup ulaznica), mjuzikl u nekom broadwayskom kazalištu ili sportski, tj. glazbeni spektakl u Madison Square Gardenu (ulaznica uz doplatu). Noćenje.

4. dan: New York – Los Angeles

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Brojne su mogućnosti kako provesti slobodno vrijeme u Velikoj Jabuci. Preporučujemo šetnju Centralnim parkom i posjet nekome od poznatijih njujorških muzeja: Muzej grada New Yorka – Museum of Modern Art (MoMA) – The Metropolitan Museum of Art – American Museum of Natural History – The Guggenheim – The Intrepid Sea, Air & Space Museum Complex… Ulaznice za muzeje podmiruju se na licu mjesta. Ili možete otići metroom na Coney Island. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i prijava na let za LA. Let traje šest sati. Dolazak u LA i preuzimanje prtljage. Transfer u hotel u Los Angelesu i smještaj u sobe. Noćenje.

5. dan: Los Angeles

Doručak. Cjelodnevni razgled Grada Anđela otpočinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula. Slijedi razgled suvremenog administrativno-financijskog i umjetničkog središta. Odlazak do zvjezdarnice Griffith i vidikovca s kojeg se pruža najbolji pogled na velegrad i prepoznatljivi hollywoodski znak. Na Hollywoodskom bulevaru prošetat ćemo Nogostupom slavnih do glamurozne dvorane Dolby Theatre u kojoj se dodjeljuje godišnja filmska nagrada Oscar. Posjetit ćemo i Beverly Hills, gradić u kojem žive slavni i bogati i u kojem se nalaze luksuzne vile hollywoodskih zvijezda. Prošetat ćemo po Rodeo Driveu, ulici s najekskluzivnijim dućanima. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa završit ćemo u Santa Monici, na šetnici uz ocean i na poznatoj plaži Venice Beach. Odlazak u hotel i priprema za doček 2024. Doček na otvorenom uz vatromet. Noćenje.

6. dan: Los Angeles

Doručak. Današnji dan predviđen je za zabavu na američki način. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (preporučeni skup ulaznica), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu vrhunske zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od malobrojnih mjesta na kojima će vam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Posebno preporučujemo čuvenu turu panoramskim vlakom kroz studije (Studio Tour) i legendarnu show-predstavu Vodeni svijet koja se odvija na filmskom setu Waterworld-a, filma iz 1995. s Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi. Ako vas ne privlači svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland (uz doplatu) ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure (uz doplatu). Noćenje.

7. dan: Los Angeles – Calico – Las Vegas

Doručak. Odlazak iz Los Angelesa u pravcu Las Vegasa. Zaustavljanje u Calicu, rudarskom gradiću iz 1881., nekada lukrativnom nalazištu srebra a danas napuštenom „gradu duhova“ i turističkoj atrakciji koja izgleda kao kulisa nekog western filma. Nastavak vožnje do Grada Grijeha. Dolazak u Las Vegas, najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje – da nije ni postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina Las Vegas bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Luxor  – Excalibur  – Tropicana  – New York – MGM – Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom... Ispred hotela zbivaju se gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Dolazak u hotel u centralnoj aveniji The Strip ili u Downtown-u i smještaj u sobe. Slobodna večer i noć za osobne programe. Noćenje.

8. dan: Las Vegas

Slobodan dan za osobne programe u Las Vegasu. Preporučujemo cjelodnevni izlet u Antelope Canyon i Horseshoe Bend (uz doplatu). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Antelope Canyon nezaobilazno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Vožnja do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove. Povratak u Vegas. Slobodna noć za osobne programe. Noćenje.

9. dan: Las Vegas

Slobodan dan za osobne programe u Las Vegasu. Preporučujemo posjet Hooverovoj brani na rijeci Colorado (preporučeni skup ulaznica). Brana je građena od 1931. do 1936. Po završetku gradnje bila je najveća brana na svijetu i premda je prošlo skoro devet desetljeća i dalje je vrlo impresivna. Nakon Hooverove brane odlazimo u jedan od najvećih lasvegaških outleta – Las Vegas North Premium Outlets (preporučeni skup ulaznica). Povratak u hotel. Slobodna večer i noć za osobne programe. Noćenje.

10. dan: Las Vegas - San Francisco

Jutarnji let za San Francisco. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti... Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks. Dolazak u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

11. dan: San Francisco

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica). Transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema kontroli putovnica i sigurnosnom pregledu. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

12. dan: Frankfurt - Zagreb

Dolazak u Frankfurt u jutarnjim satima gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima i preuzimanje prtljage.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

27. 12. 2023. – 07. 01. 2024.            4.800 € (36.165,60 kn)

Cijena paket-aranžmana uključuje

- zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – New York, New York – Los Angeles, Las Vegas – San Francisco i San Francisco – Zagreb

- pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovnih karata

- transfere na relaciji zračna luka – hotel i hotel – zračna luka

- 10 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelima turističke kategorije (približno europske 3*-4*):

27. – 30. 12. 2023. 3 n/d Riu Plaza New York Times Square ili slični

30. 12. 2023. – 2. 1. 2024. 3 n/d Hyatt House LAX/Century Blvd ili slični

2. – 5. 1. 2024. 3 noćenja Excalibur Hotel & Casino ili slični

5. – 6. 1. 2024. 1 n/d Home2 Suites by Hilton SFO Airport North ili slični

- prijevoz autobusom, minibusom ili kombijem prema programu putovanja

- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

- sva razgledavanja prema programu putovanja

- ulazak u napušteni rudarski gradić Calico

- jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora paket-aranžmana.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

- ESTA-ino odobrenje: 21 USD

- putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

- doplatu za određena željena sjedala u zrakoplovu

- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.000 € (7.534,50 kn) – obavezna doplata ako osoba spava sama!

- doručke u Las Vegasu

- preporučeni skup ulaznica, fakultativne sadržaje, osobnu potrošnju i napojnice.

Preporučeni skup ulaznica

- krstarenje brodom u New Yorku uz Manhattan do Kipa slobode i mostova na East Riveru s tumačenjem mjesnog turističkog vodiča na engleskom jeziku

- posjet vidikovcu na 86. katu kultnog nebodera Empire State Building u New Yorku ili posjet vidikovcu Top of the Rock (Rockefeller Center)

- ulaznica za tematski zabavni park Universal Studios Hollywood + transferi

- ulaznica za Hooverovu branu s vođenom turom na engleskom jeziku + transferi

- odlazak u outlet Las Vegas North Premium Outlets + transferi

- krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca do čuvenog mosta Golden Gate i oko otočića Alcatraza sa snimljenim tumačenjem na engleskom ili, po izboru, nekom drugom stranom jeziku

- jedna vožnja poznatim turističkim tramvajem (cable car) u San Franciscu.

Cijena preporučenog skupa ulaznica: 350 € (2.637,08 kn)

Fakultativni sadržaji

- cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend: 300 € (2.260,35 kn). Potrebno minimalno 8 putnika. Izlet traje 13-16 sati. U cijeni je uključeno: prijevoz, ulaznica u Antelople Canyon, takse te naknade.

Što još možete doplatiti

- U transfernoj zračnoj luci putnika se čeka i prioritetno sprovodi do zrakoplova. Cijena na upit.

- Centralno pozicionirani hoteli visoke kategorije 4* ili 5*. Cijena na upit.

- Zrakoplovne karte višeg ekonomskog razreda (premium economy), poslovnoga razreda (business class) ili prvoga razreda (first class). Cijena na upit.

Dokumenti

Presliku putovnice (stranica sa slikom) šaljete agenciji na našu e-adresu: info@nikal.hr

Kod prijave u hotelske sobe obavezna je kreditna ili debitna kartica koja glasi na ime putnika.

Hrvatskim državljanima za ulazak u SAD potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska te ESTA ili važeća američka viza.

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena na upit u agenciji. Putno osiguranje uplaćuje se isti dan kada ste se prijavili i uplatili 50 % iznosa cijene paket-aranžmana. Putno osiguranje uplaćuje se u posebnoj transakciji na IBAN agencije.

ESTA

Hrvatski državljani koji nemaju važeću američku vizu moraju se registrirati u elektronički sustav za odobravanje putovanja. Registracija se obavlja online najkasnije 30 dana prije planiranog putovanja. Potrebna je putovnica s ugrađenim računalnim čipom (biometrijska putovnica) i kreditna kartica. Hrvatski državljani koji imaju važeću američku vizu ne moraju se registrirati u ESTA-i. Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 80 € po osobi. Agencijska asistencija nije obavezna; znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u. Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/

Program

Mogućnost organiziranja pretprograma, tj. ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka naše ture. Postoji mogućnost organiziranja i postprograma; nakon završetka naše ture ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu. Najčešći postprogram su Havaji. Za grupe veličine 8-14 osoba rado ćemo složiti posebni program, uvažavajući želje grupe po pitanju sadržaja i termina putovanja.

Zrakoplovne kompanije i planirani letovi

Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines. Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 30 dana prije datuma polaska na putovanje.

Doplata za određena sjedala u zrakoplovu

Kod nekih zrakoplovnih kompanija (npr. kod Lufthanse), na određenim letovima, doplatom za sjedalo/a jamči se sjedalo/a željenih karakteristika (npr. želite sjediti zajedno, želite sjediti do prozora ili prolaza, želite sjediti u prednjem ili stražnjem dijelu zrakoplova, želite sjediti u sredini ili u redovima gdje ima više mjesta za noge itd.). Ova doplata nije obavezna jer možete 23 sata prije leta online rezervirati željeno sjedalo/a ako je raspoloživo. Naravno, možete se prijaviti na let i u zračnoj luci. Ako se prijavljujete online ili u zračnoj luci, nitko vam ne može 100 % jamčiti sjedalo/a željenih karakteristika. Ako bude vaše željeno sjedalo/a na raspolaganju – odlično! Ako ne bude – onda ništa. No, ako doplatite – onda su vaša željena sjedala rezervirana i potvrđena već kod kupovine zrakoplovne karte.

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 14

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut: 60 dana prije početka paket-aranžmana

Organizator: M travel d. o. o., turistička agencija, Petrovaradinska ulica 11, 10000 Zagreb

Rezervacije

Pri prijavi se uplaćuje polovica iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije dva mjeseca do polaska na putovanje. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od dva mjeseca do polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana. Uplate se vrše na žiroračun agencije internet bankarstvom ili univerzalnim nalogom za plaćanje (u poslovnicama FINA-e, banke ili pošte). Mogućnost jednokratnog i obročnog plaćanja karticama.

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

Visa Premium PBZ do 6 rata
Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)
Diners karticama do 12 rata
ostalim karticama jednokratno
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje.