NEW YORK I WASHINGTON

8 dana zrakoplovom

LET  19.11 I 29.12 - PREKO VARŠAVE, LET 23.11 - PREKO PARIZA

1.dan ZAGREB – VARŠAVA/PARIZ/AMSTERDAM – NEW YORK

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji LO 612 (LOT) u 12.05 sati/ AF 1561 (AIR FRANCE ) u 12.25 sati/ KL1938 (KLM) u 06.25 sati. Dolazak u Varšavu u 13.40 sati/ Pariz 14.40 sati/ Amsterdam 8:25. Nastavak putovanja u 16.45 sati iz Varšave prema New Yorku/  u 19.20 sati iz Pariza prema New Yorku/ u 13:25 sati iz Amsterdama prema New Yorku. Dolazak u New York iz Varšave predviđen je u 20.05 sati prema lokalnom vremenu./ Dolazak u New York iz Pariza predviđen je u 21.55 sati prema lokalnom vremenu./ Dolazak u New York iz Amsterdama predviđen je u 15.25 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, po želji grupe, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Izbor restorana i događanja ovdje je nevjerojatan, tako da ćete svakako pronaći nešto za sebe. Noćenje.

2 dan. NEW YORK -  HELLS KITCHEN - POČETAK - DOWNTOWN - WALLSTREET - BROADWAY TURA

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Danas idemo u najpoznatiji dinner u gradu, gdje ne primaju rezervacije. Osim za našu grupu :-). Putem ćemo proći kroz nekada zloglasni Hells Kitchen, jedan od nekad najopasnijih njujorških kvartova, a danas prepun restorana i barova kao centar noćnog života grada. Nakon doručka slijedi odlazak metroom na stanicu South Ferry. Prošetat ćemo se kroz najpoznatiju ulicu centralnog New Yorka, 42th street, gdje se ujedno nalazi i najveći broj kazališta. Vidjeti ćemo slavnu zgradu NY Times te milenijsku kuglu, čiji pad svake godine označava ulazak u Novu Godinu. Vožnja metroom do najjužnije stanice Manhattana, te krećemo razgled sa dokova New Yorka, zapravo sa lokacije gdje je sve i počelo. Obilazimo dio koji se u 17. stoljeću nazivao New Amsterdam, kada je New York i osnovan. Ovdje ćemo saznati kako je nastao današnji Broadway, kako se grad razvijao kroz različite epohe, i kako je izgledala imigracija kroz stoljeća. Slijedi razgled: Battery Park - Castle Clinton – spomenik imigrantima – polazište trajekta za Staten Island – muzej Američkih Indijanaca – Park Bowling Green – kip jurećeg bika, takozvani Charging Bull. Nakon priče o samom začetku New Yorka proći ćemo jednom od najstarijih ulica u gradu – Stone Street, vidjeti prvu njujoršku Tavernu, gdje je ujedno svoje govore držao i George Washington te otići do slavnog Wallstreeta – zgrada Američke burze – Federal Hall – gdje je George Washington prisegnuo za prvog predsjednika SAD-a – Trinity crkva. Potom idemo do 9/11 memorijalnog centra, lokacije gdje su se nekad uzdizali tornjevi blizanci. Vraćamo se u smijeru centra grada. Slijedi izlazak kod Madison Square parka uz koji se nalazi čuvena zgrada Flat Iron Building ili jednostavno Flatiron Building. Iako već dugo ne spada među najviše zgrade u New Yorku, i danas je vizualno jedna od najpoznatijih građevina grada. Nadimak je dobila prema svojem neobičnom obliku. Potom ćemo se prošetati do legendarnog Empire State Buildinga, zgrade koja najviše podsjeća na boom nebodera koji se događao u New Yorku 30 tih godina prošlog stoljeća. Na istoj se ulici nalazi i slavni Madisson Square Garden te legendarni shopping centar Macy's. Povratak u sam centar grada te poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje u centru New Yorka. Povratak u hotel. Navečer sugeriramo fakultativnu Broadway turu uz vođenje na engleskom jeziku te asistenciju našeg vodiča. Saznajte inside informacije od osoba koja rade na samom Broadwayu. Ući ćemo u jedno od kazališta gdje će vas ekipa s Broadwaya uputiti u sve glumačke vrline, praznovjerja, načine priprema, dobivanja audicija te samim tajnama ovog spektakla!!! Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan NEW YORK - CENTRALNI MANHATTAN I MIDTOWN - WEST SIDE - CENTRAL PARK - HARLEM - BRONX

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Današnji razgled počinjemo na Times Square i  na slavnoj ulici Broadway.  Razgledavamo centralni New York. Šetnja do Bryant Parka, malog ali ujedno i jednog od najfrekvetnijih gradskih parkova – Gradska knjižnica u New Yorku. Potom ćemo vidjeti i jedan od nanovijih nebodera, 427 metara visoki neboder Van Vanderbilt te legendarni Chrysler Tower. Potom idemo do Grand Central Terminala, u koji ćemo ući i pogledati prekrasan interijer. Ova željeznička stanica je i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka i smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, a izgrađena je 1903. godine. Mi ćemo ući i pokazat ćemo vam neke od tajni same stanice za koju niti sami stanovnici New Yorka ne znaju. Nastavljamo do pete avenije sve do Rockafeller centra i lokacije poznatog božićnog drvca – The Sax fifth Avenue - šetnja Petom avenijom do Katedrale Sv. Patrika, te dolazimo do Central Parka. Uz to što ćemo probati hot dog na jednom od najboljih kolica u New Yorku vidjeti ćemo i poznati Hotel Plaza, popularan iz filma Sam u kući - Pulitzerova Fontana - Grand Army Plaza sa spomenikom Williamu Tecumsehu Shermanu. Nastavljamo razgled: Koncertna dvorana Carnegie Hall - Columbus Circle – Lincoln Centar – Julliard. Napraviti ćemo pauzu za kavu te tko želi može dalje uz pratnju vodiča ići u razgled prema sjeveru Manhattna: Strawbery Fields u Central Parku – Zgrada Dakota, mjesto gdje je ubijen John Lennon – Museum of National History. Odlazak metroom do velebne katedrale St. John Divine, najveće gotičke katedrale u New Yorku, a neki kažu i u svijetu. Potom nastavljamo putovanje metroom do Harlema, nekad isključivo afroameričkog dijela grada, do poznatog Apollo teatra. Danas je Harlem miješana četvrt, prepuna dućana te odlične ulične hrane. Posljednja stanica dana biti će nam i najsjeverniji njujorški kvart, slavni The Bronx. Po dolasku u Bronx iskrcati ćemo se u 161oj ulici, gdje se nalazi stadion New York Yankeesa, poznate njujorške bejzbol momčadi, za koju je nastupao i slavni Joe di Maggio. Slijedi šetnja mirnijim dijelom Bronxa do avenije prigodnog naziva Sheakspeare, gdje ćemo vidjeti stepenice koje su postale popularne u filmu Joker. Povratak u centar grada, te poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo povratak u Central Park, odlazak do fontane te uživanje uz jezero, ili u vožnji brodićem po jezeru. U samom parku nalazi se i nekoliko restorana, u kojima možete uživati.Za one koji žele posjetiti muzeje, na suprotnoj strani parka, East Side nalazi se velebni Metropolitan muzej, koji svakako preporučamo posjetiti, ili možete otići u obližnji Museum of National History. Noćenje.

4.dan NEW YORK - KIP SLOBODE - ELLIS ISLAND BROOKLYN - ROOSEVELT ISLAND

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Danas idemo na izlet do najpoznatijeg motiva New Yorka – Kip Slobode i Otok Ellis. Izlet vam je uključen u City Pass, a kartu za brod moguće je kupiti i naknadno na licu mjesta ( Doplata ). U jutarnjim satima odlazak metroom do stanice South Ferry, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Kip Slobode. Ukrcaj na brod i plovidba do Liberty Islanda, otoka na kojem se nalazi Kip Slobode, koji za mnoge simbolizira „američki san“ – nadu u bolji život. Izlazak na otok gdje ćete ćuti priču kako je ovaj kip uopće došao ovdje. Nastavak vožnje brodom do otoka Ellis, dolazne točke milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892. - 1924. godine. Na otoku se nalazi Muzej doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. Mnogi od vas prepoznati će prostorije ove zgrade kao lokaciju iz filma Kum. Povratak na Manhattan. Zajednički odlazak grupe s vodičem u Brooklyn laganom šetnjom preko broklinškog mosta. Doći ćemo do podnožja Brooklyn Bridge, gdje se ujedno nalazi i City Hall, zgrada stare gradske vijećnice. Idemo na most, šetnom pokraj mnogobrojnih suvenirnica, te ćemo putem opaliti neke od fotografija koje će vam zauvijek ostati u siječanju. Silazimo s mosta u Brooklyn, do kvartova Dumba i Brooklyn Heightsa, koji su ujedno i jedne od najfotografiranijih dijelova grada. Uživanje u spektakularnom pogledu na Manhattan. Potom povratak metroom u smjeru Manhattna, do mjesta odakle ćemo se ukrcati na tramvaj za Roosevelt Island. Ovaj otok leži između istočne strane Manhattana, te Queensa a nad njim se uzdiže poznati Queensborough Most. Poznat je po svom tramvaju/žičari, pomoću koje se dolazi na otok. tako ćemo i mi prijeći East River, te ćemo se prošetati po otoku te imati slobodno vrijeme za ručak te uživanje u prekrasnim šetnicama te fotografijama koje se odavde mogu napraviti. Ovaj otok je ujedno i jedan od nasjtarijih dijelova grada, naseljen još od kolonijalnog doba, a sa otoka se pruža izvrstan pogled na zgradu UN-a koja leži na suprotnoj strani rijeke. Povratak u centar grada. Noćenje.

5.dan  NEW YORK - WASHINGTON

Danas predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država, WASHINGTON D.C. Vožnja kroz države New York, New Jersey, Delaware do Marylanda i Washingtona. Pri dolasku u grad idemo prema Arlingtonskom groblju, najvećem i najpoznatijem američkom vojnom groblju. Usput ćemo proći i pokraj Pentagona, sjedišta ministarstva odbrane SAD-a, ujedno i najveće administrativne zgrade na svijetu. Po dolasku na groblje, slijedi šetnja do grobnice obitelji Kennedy, gdje su pokopani John Fitzgerald, ubijen u atentatu 1963. godine u Dallasu i njegova supruga Jacqueline, kasnije Onasis te njegov brat Robert. Potom odlazimo autobusom do Washington Malla, dijela glavnog grada prepunog spomenika američkoj ( najviše vojnoj ) povijesti, gdje ćete ujedno i prepoznati mnogobrojne filmske kulise. Izlazimo kod spomenika Vijetnamskom ratu sa uklesanim imenima svih poginulih Amerikanaca. Šetnja do slavnog Lincoln memoriala –  spomenika predsjedniku Abrahamu Lincolnu, pa sve do spomenika ratu u Koreji. Vožnja busom avenijom Constitution avenue do Pennsylvannia avenue, gdje se nalazi Bijela kuća. Šetnja do prednje strane rezidencije američkog predsjednika, te kraće slobodno vrijeme za fotografije. Nastavljamo panoramski razgled: Kazalište Ford, mjesto gdje je 1865. godine John Wilkes Booth izvršio atentat na Abrahama Lincolna – zgrada FBI – zgrada Nacionalnog Arhiva gdje se čuva Deklaracija nezavisnosti te prvi nacrt Američkog ustava, kao i Povelja prava. Ulazimo u kompleks Smithsoniansa, čuvenog sklopa od 19 Washingtonskih muzeja. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje te posjet nekom od čuvenih muzeja kao što su National Air and Space Museum, Museum of National History, Museum of African American ili pak možete otići u nacionalni arhiv te vidjeti Deklaraciju nezavisnosti. Na kraju dana idemo i do US Capitol zgrade gdje se nalaze Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud i Senat te spomenik Ulysessu S. Grantu. Oko 17 sati slijedi polazak za New York. Dolazak u New York u kasnim satima uz prekrasnu panoramu noćnog Manhattana. Oni koji će ostati cijeli dan u New Yorku, imaju slobodan dan za uživanje u sadržajima ovog velegrada. Noćenje.

6.dan NEW YORK - HUDSON YARDS - CHELSEA - GREENWICH - SOHO - LITTLE ITALY  - CHINATOWN

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Odjava iz hotela. Prilika da saberemo dojmove i još jednom vidimo najpoznatije dijelove New Yorka, one koje smo vidjeli i one koje nismo ili pak slobodno vrijeme za shopping ili posjet nekome od muzeja koji još niste stigli obići. Za one koji žele ići u dodatni razgled s vodičem, ujutro odlazak metroom do četvrti Hudson Yards. Vidjet ćemo slavni hotel New Yorker, u kojem je živio Nikola Tesla. Potom ćemo posjetit jednu od novijih atrakcija grada, the Vessel, impresivnu zgradu koja je visoka 45 metara, a ima154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Iako je 2021 otvorena za javnost, trenutno je zatvorena, a zažto, to ćete čuti na licu mjesta. Nakon toga prošetat ćemo dijelom Parka budućnosti koji se nalazi odmah uz the Vessel. Naš cilj je High Lane. To je zapravo stara željeznička pruga, koja je dugi niz godina propadala između zgrada, sve do 2014 godine, kada je obnovljena i stavljena u funkciju kao gradska šetnica. Nakon što je preko 2,3 kilometara te pruge pretvoreno u zelenu šetnicu, postao je nova meta mnogobrojnih turista. Putem ćemo vidjeti neke od modernih zgrada, starih skladišta ali i legendarnih zgrada kao što je New York Life zgrada, sa svojom poznatom zlatnom kupolom. Šetnjom po High Lane doći ćemo do Chelsea Market, najpoznatije njujorške tržnice. Chelsea market se nalazi unutar stare zgrade tvornice, a danas je najveća zatvorena njujorška tržnica. Chelsea Market je najveći ( neki nažu i najbolji ) food corner s preko 40 štandova s hranom, a mi ćemo svakako zaviriti u ovu slavnu tržnicu, te možda pojesti nešto s nogu. Nastavljamo razgled odlaskom u četvrt Greenwich. Prva lokacija nam je Washington Square Park, nakon Central Parka najpoznatiji park u gradu. Prepoznati ćete ga po njujorškom Slavoluku pobjede - Washington Arch koji je postavljen 1885. godine kada su Amerikanci željeli obilježiti stogodišnjicu inauguracije prvog američkog predsjednika - Georgea Washingtona. Iako nije poznat niti velik kao Pariški, svakako je vrlo popularan zbog mnogobrojnih holivudskih filmova. S obzirom da smo već u Greenwichu, red je i da odemo do mjesta gdje je stanovala popularna šestorka prijatelja prema istoimenoj seriji, a koja se nalazi u blizini. Potom idemo do nekih od najautentičnijih četvrti New Yorka. Proći ćemo kroz obližnji Soho, danas jednu od najbogatijih četvrti New York,  koja je do prije tridesetak godina bila jedna od najopasnijih četvrti, a danas je dom bogatih i slavnih. Također je prepun modnih brandova bez istaknutih cijena, što sugerira da oni koji u istima shopingiraju ne pitaju za cijenu. Čuti ćemo više o povijesti kvarta, zašto je prepun željeznih kuća, gdje je umro Heath Ledger, gdje živi neki od bogatih i slavnnih... Potom ćemo doći do možda i nazanimljivijeg dijela grada, tzv. Little Italy, četvrti koju su naseljavali pretežno talijanski doseljenici, a koja se spominje u gotovo svakom mafijaškom filmu. Danas nažalost nije ostalo puno od slavnog Little Italy, ali zato ćemo vam mi pokazati najbolje talijanske restorane gdje ćete imati vremena za ručak i uživanje u ovoj četvrti. U blizini se nalazi i moderni Chinatownu, te ćemo vidjet točno sjecište dvije četvrti, one talijanske i kineske. A vidjet ćemo i mjesto gdje je bila zloglasna irska četvrt „5 Points“ poznata iz filma Bande New Yorka. Navečer, po želji grupe moguć odlazak u najpoznatiji Speakeasy bar ( Samo stariji od 21 godinu ), kako biste osjetili pravu atmosferu New Yorka i prohibicije 20 tih i 30 tih godina prošlog stoljeća. Posljednjih godina sam pojam speakeasy barova vrlo je popularan u New Yorku, a sa nama naravno idete u prvi, koji je popularizirao sve ostale. Također, ovo je jedini pravi autohtoni bar u gradu, koji se nalazi na originalnoj lokaciji, sa originalnim uređenjem. U bar ulazimo kroz „nevidljivi“ ulaz, a naručeno piće pijemo u šalici čaja, na način kako su se Njujorčani skrivali od policije. Ovdje ćemo doživjeti New York iz doba prohibicije. Nakon malo veselja, povratak grupe u hotel. Noćenje.

7.dan NEW YORK - SHOPPING OUTLET/WOODBURY - LET ZA VARŠAVU/PARIZ/AMSTERDAM.

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka, koji se nalazi u državi New Yersey - Woodbury premium outlet.  Slobodan dan za shopping, te povratak u New York u poslijepodnevnim satima prije polaska na let. Za one koji ne idu na izlet, imati će slobodan cijeli dan za shopping. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Let za Varšavu u 22.05 sati/ Let za Pariz u 17.30 sati/ Let za Amsterdam u 21.10 sati.

8.dan: VARŠAVA/PARIZ/AMSTERDAM - ZAGREB

Dolazak u Varšavu u 12:35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15:40 sati. Slijetanje u Zagreb u 17:20 sati/ Dolazak u Pariz u 06.50 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 09:45 sati. Slijetanje u Zagreb u 11:40 sati / Dolazak u Amsterdam u 10.30 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13:40 sati. Slijetanje u Zagreb u 15:30 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 

HOTEL PARAMOUNT 4* TIMES SQUARE

Hotel Paramount 4* je lociran u čuvenoj četvrti Theater District na 46oj ulici, u samom centru Broadway theatrea, te se nalazi odmah pokraj Times Square. U ponudi svojim gostima nudi 605 soba koje su opremljene TV ravnog ekrana, priključnom stanicom za iPod, dodatnim tanjim madracem za veću udobnost i potporu, pernatim poplunima i jastucima te plahtama od egipatskog pamuka. Hotel Paramount nije samo hotel, već i zaštićena povijesna lokacija u New Yorku, jedan od prvih hotela otvorenih u New Yorku koji je pratio nevjerojatan boom kazališne scene na Broadwayu. Hotel je izgrađen 1927. godine, a osim odlično opremljenih soba, gostima hotela u ponudi je i jedan od najstarijih njujorških klubova koji se nalazi u sklopu hotela. Spavati ćete u hotelu u kojemu su nekada odsjedali Charlie Barnet i Betty Grable...

ili

HOTEL THE ROW NYC 4*

Ovaj hotel nudi pogled na Times Square iz prvog reda, fitnes centar i poslovni centar. Rockefeller Center udaljen je nekoliko minuta hoda. Sve sobe u hotelu Row NYC sadrže TV ravnog ekrana, priključnu stanicu za iPod i sef za prijenosno računalo. Također su uključene zavjese i radni stol.

Hotelske sobe i hodnike je osmislila međunarodno poznata tvrtka za dizajn i arhitekturu Gensler. Pametni raspored prostorija i značajke za pohranu pružaju prostran osjećaj svakoj prostoriji, a naš prepoznatljiv izgled postavlja svijetle, podebljane zidne grafike naspram oštre bijele i neutralne boje kako bi stvorio prostore u kojima naši gosti žele provoditi vrijeme. Okružni bar M nalazi se u predvorju i služi svako jutro kontinentalni doručak. U večernjim satima okrug M oživljava s galerijom digitalne umjetnosti, pićima uključujući listu specijaliteta za koktele, večerom i glazbom uživo (četvrtak - subota). Mnogo trgovina i blagovaonica nalazi se na pješačkoj udaljenosti od hotela. Radio City Music Hall, Madison Square Garden, Empire State Building i Javits Convention Center udaljeni su 15 minuta hoda.

Prema nezavisnim recenzijama, gostima je omiljeni dio New Yorka.

TERMINI POLAZAKA:

19.11. - 26.11.2022. - GARANTIRANI POLAZAK

1/2 SOBA (dvokrevetna soba - Jedan veliki bračni krevet)

FIRST MINUTE CIJENA 8.590 kn

REDOVNA CIJENA 9.090 kn

(+ avio takse 2.990 kn = 11.580 kn

1/3 SOBA (trokrevetna soba - Dva velika bračna kreveta)

FIRST MINUTE CIJENA 7.590 kn

REDOVNA CIJENA 8.090 kn

(+ avio takse 2.990 kn = 10.580 kn)

1/4 SOBA (četverokrevetna soba - Dva velika bračna kreveta)

FIRST MINUTE CIJENA 6.590 kn

REDOVNA CIJENA 7.090 kn

(+ avio takse 2.990 kn = 9.580 kn)

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE (obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana 2.990 kn

NADOPLATA ZA 1/1 SOBU (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) 4.800 kn

23.11. – 30.11.2022. – GARANTIRANI POLAZAK

1/2 SOBA (dvokrevetna soba – Jedan veliki bračni krevet)

FIRST MINUTE CIJENA 6.990 kn
REDOVNA CIJENA 7.490 kn
(+ avio takse 2.990 kn = 9.980 kn)

1/3 SOBA (trokrevetna soba – Dva velika bračna kreveta)

FIRST MINUTE CIJENA 6.390 kn
REDOVNA CIJENA 6.890 kn
(+ avio takse 2.990 kn = 9.380 kn)

1/4 SOBA (četverokrevetna soba – Dva velika bračna kreveta)

FIRST MINUTE CIJENA 5.590 kn
REDOVNA CIJENA 6.090 kn
(+ avio takse 2.990 kn = 8.580 kn)

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE (obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana 2.990 kn

NADOPLATA ZA 1/1 SOBU (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) 2.800 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
 • Transfer Zračna luka hotel i hotel Zračna luka
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 6 noćenja u hotelu Paramount 4* ili The Row 4* u odabranim 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama
 • Boravišna taksa i porez za noćenje u SAD
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 2.990 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu – cijena navedena kod datuma polaska
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Računajte na kupnju One week metro pass - cijena cca 34 USD - s obzirom da ćemo se za kretanje gradom koristiti metroom - više o metrou pogledajte OVDJE
 • Ukoliko ne koristite CITY PASS, moguća je kupnja karte za brod do Kipa Slobode i Ellis Islanda na licu mjesta: 22.5 USD ( Ovisi o dostupnosti karata, gotovo uvijek ima karata u slobodnoj prodaji )
 • Vizu za SAD
 • Američki Doručak u hotelu: 450 kn za 6 obroka po osobi - ( Sugestija kreatora programa s obzirom na poznavanje lokaliteta je da se doručak ne uzima u hotelu kada noćite u SAD. Amrički hoteli inače u standardnim aranžmanima ne nude doručak, te ga nude isključivo za europske putnike. Pokazati ćemo vam gdje, kako jesti kvalitetno i povoljno )

 

POPUST I DOPLATE:

Popust na djecu do 1,99 godina: 80% popusta - Mora biti u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu te spava u krevetu s dvoje odraslih, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene

Popust na dijete do 11,99 u sobi s dvije odrasle osobe: 15% na cijenu aranžmana, pristrojbe plaća u punoj cijeni

Američki Doručak u hotelu: 450 kn za 6 obroka po osobi - ( Sugestija kreatora programa s obzirom na poznavanje lokaliteta je da se doručak ne uzima u hotelu kada noćite u SAD. Amrički hoteli inače u standardnim aranžmanima ne nude doručak, te ga nude isključivo za europske putnike. Pokazati ćemo vam gdje, kako jesti kvalitetno i povoljno )

 

KORISNE INFORMACIJE I CIJENE ULAZNICA ( Ukoliko ne koristite CITY PASS ):

 • 9/11 Memorijalni muzej: 15 USD
 • Ulaznica za Tenement muzej u New Yorku: 25 USD
 • Karta za brod do Kipa Slobode i Ellis Islanda s izlascima na otoke: 22.5 USD
 • Ulaznica za Muzej Mafije u New Yorku: 30 - 45 dolara ovisno o programu.
 • One week metro pass cijena: 34 USD
 • Circle Line Cruises: 30 USD cijena ovisi o danu
 • Ulaznica za vidikovac Top of the Rock u Rockffeler centru: 40 USD
 • Ulaznica za vidikovac The edge: 33 USD
 • Ulaznica za Empire State Building odlazak do 86 kata: 42 USD / do 102 kata 72 USD
 • MoMA - Muzej Moderne Umjetnosti: 25 USD
 • The Summit Observatory: 39 USD
 • Guggenheim Museum: 25 USD
 • American Museum of Natural History: 23 USD
 • Židovski muzej Central Park: 18 USD odrasli, 12 USD djeca i stariji
 • Ulaznica za muzej i ratni brod INTREPID: 33 USD
 • Muzej Američkih Indijanaca: Besplatan
 • The Vessel: Besplatan

 

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)

*MINIMALNI BROJ PRIJAVJENIH PUTNIKA
CIJENA PO OSOBI:
WASHINGTON DC
Sadrži vođenje na hrvatskom jeziku, prijevoz do Washingtona i nazad, razgled prema programu *doplata u slučaju 10 prijavljenih putnika u iznosu 100 kn *doplata u slučaju 8 prijavljenih putnika u iznosu 200 kn 12* 1.190 kn
WOODBERY, jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka 15* 450 kn
BROADWAY TURA
Sadrži vođenje na engleskom jeziku uz prijevod na hrvatski, tura je vođenja od strane glumaca koji su nastupali ili nastupaju na Broadwayu, uključen ulazak u jedno od Broadwayskih kazališta te ćete cijelu priču doživjeti na samoj pozornici 10* 450 kn
NEW YORK CITY PASS 3 ATRAKCIJE
Uključuje i kartu za krstarenje brodom do Kipa slobode i Ellis Islanda, kojom ćemo se koristiti. Uz Kip slobode, možete iskoristiti ulazak za još dvije atrakcije bez inače dugog čekanja u redu ( tri ukupno ) – uključeno: The Empire State Building, Top of the Rock Observation Deck, Ferry Access to Statue of Liberty and Ellis Island, 9/11 Memorial & Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan, Museum of Art, Circle Line Sightseeing Cruises, Intrepid, Sea, Air & Space Museum, Guggenheim Museum, Hornblower Sightseeing Cruises 690 kn
NEW YORK CITY PASS 5 ATRAKCIJE
Uključuje i kartu za krstarenje brodom do Kipa slobode i Ellis Islanda, kojom ćemo se koristiti.
Uz Kip slobode, možete iskoristiti ulazak za pet dvije atrakcije bez inače dugog čekanja u redu ( pet ukupno ) – uključeno: The Empire State Building, Top of the Rock Observation Deck, Ferry Access to Statue of Liberty and Ellis Island, 9/11 Memorial & Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan, Museum of Art, Circle Line Sightseeing Cruises, Intrepid, Sea, Air & Space Museum, Guggenheim Museum, Hornblower Sightseeing Cruises 990 kn
 

VIZA:

*****Viza: nije potrebna od 1.12.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 14 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 100 kn po osobi.

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države

Glavni grad: Washington DC

Površina: 9.826.630 km2

Stanovništvo: 325.719.178 (2017.)

Najveći grad: New York City

Službeni jezik: Engleski

Vremenska razlika: -6h u odnosu na Hrvatsku (New York & Washington)

Valuta: američki dolar (1 USD = 100 centa), 1 USD = cca 6,50 kn. Novčanice od $ 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. Kovanice od $ 1 i 50, 25, 10, 5 i 1 centa. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard,…) možete plaćati gotovo sve. Bankomati su često dostupni.

Električni napon: 110-120V/60 Hz, potreban adapter

Pozivni broj zemlje: +1

Klima: raznolika obzirom na veličinu države, no uglavnom umjerena kontinentalna.

Odjeća: nema ograničenja ni posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama no svakako treba ponijeti i topliju odjeću te kišobran.

Kupovina: Dostupna bilo kada i bilo gdje, naročito u New Yorku. Više o cijenama ćete saznati na licu mjesta.

Hrana i piće: Amerika je poznata kao zemlja brze hrane koja je svuda dostupna. Međutim, kako New York objedinjuje sve svjetske destinacije, u gradu možete pronaći nacionalnu kuhinju svih svjetskih zemalja. Lokalni Dinneri, nude prihvatljive cijene te dobru kuhinju, kao i prave američke menze.

Taksi u New Yorku: kanarinac žute boje (medallion taxis), pozivaju se ispruženom rukom. Kada brojevi na krovu taksija svijetle, on je dostupan. Pripremite novčanice manjih apoena. U taksiju možete plaćati i karticama. Napojnica je obavezna. UBER je također dostupan, iako cijene Ubera variraju, tako da je ponekad isplativije uzeti žuti taksi.

Napojnice: one su u Americi način života, te obavezna naknada za uslugu. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči…. Uobičajeni iznos napojnice birate sami, iako će vam u dosta slučajeva iznos napojnice već biti naveden na računu, ili će vam ga reći sam konobar, taksist....

Mobilne mreže: A1 i T-com partneri

Cijepljenje: Nije potrebno

Napomena vezana uz hotele u SAD: U većini hotela u Americi nema klasičnih trokrevetnih ili četverokrevetnih soba sa 3 ili 4 odvojena kreveta već se u ovom slučaju radi o 2 bračna ležaja, a veličina ležaja varira od 140 x 200, 160 x 200 ili 180 x 200 cm, nema razlike u cijeni ovisno o velični ležaja i ne možemo utjecati na veličinu koju ćete dobiti, sve ovisi o raspoloživosti u hotelu. Također, u većini hotela, pa tako i našem ne postoje Twin sobe, već isključivo sobe sa velikim bračnim krevetom.

 

VAŽNA NAPOMENA

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,

U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put.

Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS–CoV-2 I BOLESTI COVID-19

Od 08.11.2021., za sve putnike koji putuju u SAD, a stariji su od 12 godina, obavezna je potvrda o cjepivu te DODATNI negativan PCR ili antigenski test koji ne smije biti stariji od 24h od ulaska u zemlju.

Ukoliko ste nedavno preboljeli COVID, umjesto potvrde o cijepljenu moguće je predočiti dokaz o pozitivnom testu na COVID ne stariji od 90 dana te potvrdu liječnika o sposobnosti za putovanje. Sve dodatne informacije o navedenom mogu se pronaći na stranicama američkog CDC-a. Više OVDJE!

Za potrebe ulaska u Sjedinjene Države biti će prihvaćena cjepiva koja su odobrena od strane nadležnih tijela SAD-a te Svjetske zdravstvene organizacije (Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer-BioNTech, dvije verzije cjepiva Oxford-AstraZeneca, Sinopharm i Sinovac. Prihvaćat će se i kombinacije cjepiva (jedna doza jednim, jedna doza drugim cjepivom), ukoliko su oba cjepiva na popisu prihvaćenih.

Iznimke od zahtjeva za cijepljenje uključuju djecu mlađu od 18 godina i državljane zemalja s manje od 10 posto ukupne stope cijepljenja zbog nedostatka cjepiva. Malodobna djeca do druge godine života ne moraju se niti testirati. Malodobna djeca do druge godine života ne moraju se niti testirati. Ne cijepljenja djeca mlađa od 18 godina, a starija od 2 godine života, morati će se ponovno testirati unutar 3 do 5 dana nakon ulaska u SAD i u slučaju pozitivnog testa biti će im određena mjera samoizolacije.

S obzirom da promjene uvjeta oko tranzita na dnevnoj bazi, računajte da ćemo na povratku moguće morati raditi minimalno brzi antigneski test. Uputiti ćemo vas na mjesta gdje se isti radi ili organizirati grupno testiranje.

O uvjetima ulaska u sjedinjene države molimo vas da se informirate na stranicama ministarstva vanjskih poslova: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/sjedinjene-americke-drzave,118.html

PRILIKOM POVRATKA U REPUBLIKU HRVATSKU IZ TREĆIH ZEMALJA ( NE UKLJUČUJE EU I SCHENGENSKU ZONU ) POTREBNO JE PRILOŽITI JEDAN OD SLIJEDEĆIH DOKUMENATA:

Važeću EU Digitalnu COVID potvrdu

Potvrdu o preboljenju COVID-19 bolesti unutar 180 dana od dana ozdravljenja do dolaska na granični prijelaz

Negativan nalaz RT-PCR testa na SARS-CoV-2 virus koji ne smije biti stariji od 72 sata od trenutka dolaska na granični prijelaz

Negativan nalaz brzog antigenskog test koji ne smije biti stariji od 48 sati od trenutka dolaska na graničan prijelaz

Više na linku ovdje: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

GENERALNI HRVATSKI KONZULAT U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te drugih izvanrednih situacija, najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u SAD-u se nalazi u New Yorku.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi se na adresi 820 Second Avenue 18th floor, New York, NY, 10017, U.S.A.

Kontakt podaci: tel. 001 212 599 3066, e-mail. nyc@mvep.hr. Generalni konzul: Nikica Kopačević.

Uredovno vrijeme Generalnog konzulata: ponedjeljak-petak - 9:00-17:00.

Uredovno vrijeme (za stranke): ponedjeljak - utorak - četvrtak – 9:30 - 14:00.Rad sa strankama odvija se isključivo uz prethodno dogovoreni sastanak. Sastanak se ugovara putem e- maila (nyc@mvep.hr) ili telefona (vidi gore). Na telefonske pozive stranaka Generalni konzulat je u mogućnosti odgovoriti od ponedjeljka do petka od 10:00 - 13:00 sati. Prije poziva, za konzularne informacije, molimo provjerite sadržaj internetske stranice Veleposlanstva RH u SAD. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): + 1 646 206 6135 Generalni konzulat je zatvoren na blagdane u Republici Hrvatskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska. Opće uvjete možete pronaći ovdje.