MEKSIKO YUCATAN

 

22.07. - 31.07.2022.

05.08. - 14.08.2022. – GARANTIRANI POLAZAK/ na upit

 

1. DAN ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airways za Istanbul u 20.15h. Po dolasku u Istanbul 23.30h slijedi nastavak leta za Cancun s polaskom u 02.30h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

 

2. DAN CANCUN – PLAYA DEL CARMEN

Slijetanje u Cancun predviđeno je u 12.10h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela na Playa del Carmen u trajanju od sat vremena. Playa del Carmen je turističko mjesto na obali Karipskog mora, te ima veliki broj turističih aktivnosti zbog svog geografskog položaja u rivijeri Maya. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za kupanje u tropskom raju. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku tradicionalnu meksičku večeru. Opustite se u zvuke marijačija, te isprobajte raznovrsnu ponudu popularnih koktela i piva iz Meksika. Noćenje.

 

3. DAN PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA – CENOTE

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

4. DAN PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBA

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon  ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

5. DAN PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Isla Mujeres se ističe nevjerojatnim tirkiznim morem, te bijelim plažama. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju vidjeti ćemo i podvodni muzej. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje, a uz nadoplatu možete ići i na vožnju kajakom. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

6. DAN PLAYA DEL CARMEN– CENOTE CALAVERA – GRAND CENOTE – TULUM

Nakon doručka, predlažemo posjetu dvije popularne Cenote koje se nalaze u blizini mjesta Tulum. Cenote su posebne vrste špilja nastale urušavanjem poroznog vapnenca i otkrivanjem podzemne vode te zapravo formiraju prirodne bazene u kojima se posebno privlačno kupati. Na samom poluotoku Yucatan ih ima više od šest tisuća pa zasigurno treba posjetite neko od njih. Prvo ćemo posjetiti jednu od najmanjih i najljepših cenota koje se nalaze na ovom prostoru Cenote Calavera, a nakon toga i Gran Cenotu. Slobodno vrijeme za kupanje, skakanje, ronjenje u ovim prirodnim oazama. Nakon slijedi odlazak na južni dio Tuluma, spuštamo se na najljepše plaže Tulum beacha, slobodno vrijeme za ručak u jednom od najpopularih restorana/beach barova u Meksiku. Nakon ručka slobodno vrijeme za kupanje ili šoping u lokalnim dizajnerskim dućanima. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

7.DAN PLAYA DEL CARMEN – HOLBOX

Nakon doručka predlažemo izlet na otok Holbox. Transfer do malog ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na bordić za otok Holbox. Uživajte u ovom očuvanom komadiću tropskog raja. Osim po pješćanim plažama otok je poznat po svojoj bio raznolikosti. Na otoku nema automobila te se sav promet odvija u “Golf autićima”. Otok Holbox sa svojom nevjerovatnom uličnom umjetnošću, opuštenom atmosferom i veličanstvenim krajolikom savršeno je mjesto za opuštanje. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

8. DAN PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – XCARET

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak do svjetski poznatog odmarališta Cancun. Slobodno vrijeme za uživanje na predivnoj plaži Zona Hotelera, mogućnost posjeta lokalnog marketa ili jednog o popularnih trgovčkih centra sa svjetski poznatim markama. Vrijeme slobodno za ručak, predlažemo zajednički odlazak na tradicionalni ručak sa marijači sviračima. Povaratak u poslijepodnevnim satima u Playu del Carmen. Za putnike koji nejdu u Cancun postoji mogućnost posjeta ekološkog-arheološkog tematskog zabavnog parka Xcaret koji se nalazi u blizini Playa Del Carmen. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

9. DAN PLAYA DEL CARMEN  – CANCUN – ISTANBUL

Nakon doručka slijedi transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let za Istanbul s polijetanjem u 13.40h. Obroci tijekom leta.

 

10. DAN ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 09.35h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom za Zagreb s polaskom u 18.15h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 19.20h po lokalnom vremenu.

 

Cijena po osobi, dvokrevetna soba:

 

22.07. - 31.07.2022. - FM cijena 8.190,00 kn

05.08. - 14.08.2022. -  Redovna cijena 8.990,00 kn

 

U cijenu je uključeno:

 • avionske karte Zagreb – Cancun – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • noćenja u dvokrevetnim sobama u Playa Del Carmen, hotel sa 4* sa doručkom
 • transferi iz zračne luke Cancun od/do hotela na Playa Del Carmen
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:

zrakoplovne pristojbe 2.450 kn (obavezno doplata kod prijave)

jednokrevetna soba 3.250 kn

putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

izleti i ulaznice za razglede: Chichen Itza i Cenote 760 kn, Tulum i Koba 670 kn, Isla Mujeres 790 kn, Cenote i južni Tulum 610 kn, Holbox  690 kn, Cancun 280 kn

 

Napomene:

 • prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
 • konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

Za izradu rezervacije potrebno je javiti sljedeće podatke od svih putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putovnice, adresu stanovanja i kontakt telefon, te OIB, (ako se uzima paket putnog osiguranja)

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

 • jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

 • Visa Premium PBZ do 6 rata
 • Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
 • Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)
 • Diners karticama do 12 rata
 • ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

ODGOVORNI ORGANIZATOR: OPĆI UVJETI PUTOVANJA, GOTRAVEL MIJA ING. TURISTIČKA AGENCIJA D.O.O.