Madeira i Lisabon

27.08.-03.09.2022

 

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!

Vrijednost više: uključen razgled Funchala uz lokalnog vodiča i s ulaznicom u Botanički vrt + izlet Lisabonska rivijera s ulaznicom u glasovitu palaču Pena!

1. dan: ZAGREB – LISABON – FUNCHAL

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let kompanije TAP Air Portugal na redovnoj liniji za Lisabon u 13:25 sa slijetanjem u 15:50 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 19:45 sati, odnosno u 22:10 (redovi letenja u napomeni ispod programa!). Dolazak na Madeiru u 21:35 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 23:55 sati. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet u MONTE

Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka građenog u obliku amfiteatra, s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. god. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke sa svih strana svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne predlažemo izlet u Monte (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 prijavljenih putnika), omiljenu lokaciju za sve posjetitelje Madeire još od kraja 19.st – zadnje počivalište posljednjeg austrougarskog cara!. Prvo odlazimo na žičaru koja će nas iz grada preseliti u visine na kojima je Monte smješten. Nakon izlaska iz žičare prvo odlazimo u tropske vrtove Monte Palace (ulaznica uključena). Riječ je o vrtovima koji se svrstavaju među najljepše na otoku, a njihova povijest počinje s 18.-im stoljećem. Osim raskošnog bilja, vrlo su zanimljivi i mozaici od pločica od kojih neke datiraju iz 16.-og stoljeća. Nakon posjeta vrtovima slijedi ono zbog čega se dolazi u Monte: luda vožnja tzv. sanjkama, vrsti prijevoza koja se nekoć doista koristila kao organizirani prijevoz s brda do Funchala! Riječ je o jednoj od najvećih atrakcija na Madeiri i budite sigurni da to ne želite propustiti! Povratak u Funchal i slobodna večer. Noćenje.

3. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet „ZAPADNA MADEIRA“ (CAMARA DE LOBOS – CABO GIRAO – RIBEIRA BRAVA – PORTO MONIZ - SAO VICENTE)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s lokalnim vodičem otkriti ljepote obala Madeire (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Počinjemo s posjetom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! Potom odlazimo na rt Cabo Girão, drugu najvišu morsku stijenu na svijetu i najvišu europsku, s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Vraćamo se na glavnu cestu i upućujemo u slikovito selo Ribeira Brava, usred nasada šećerne trske, prije nego što krenemo na Serra de Agua i prema Encumeadi, gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente, kroz bogatu i jedinstvenu vegetaciju laurissilva šume. Stigavši do obale, odlazimo prema Porto Monizu. U Porto Monizu ćemo napuniti baterije uz ugodan ručak u lokalnom restoranu kraj prirodnih morskih bazena od crne lave. Povratak prema Funchalu preko Paul da Serra, 1400 m visokog platoa. S njega se spuštamo na obalu Ponta do Sol i stižemo do Funchala... Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4. dan: FUNCHAL: fakultativni cjelodnevni izlet „ISTOČNA MADEIRA“ (CAMACHA – PICO DO ARIEIRO – RIBEIRO FRIO – FAIAL – SANTANA – MACHICO)

Doručak. Danas preporučujemo izlet na istočnu stranu otoka (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Napuštamo Funchal cestom prema Camachi koja je poznata kao centar korparstva na otoku, ali i po svom festivalu jabuka. Stižemo u Poiso i skrećemo prema Pico do Arieiro, trećem najvišem vrhuncu na otoku, na 1810 m. Na jasan dan pogled na unutrašnjost otoka je doista impresivan, a dobro se vidi i susjedni otok Porto Santo, udaljen 95 km sjeveroistočno. Spuštamo se kroz laurissilva šumu, tzv. primitivnu šumu na Madeiri i stižemo do Ribeiro Frio, mjesta sa izuzetno bogatom vegetacijom i s malenom farmom pastrva koja je postala obavezna stanica za svakog posjetitelja otoka. Sljedeća postaja je Faial gdje je planiran ručak. Poslije ručka nastavljamo svoj izlet odlaskom u Santanu, mjestašce poznato svakome tko je ikad gledao fotografije s Madeire jer su upravo tamo one poznate, slikovite bijele trokutaste kućice plavih ili crvenih obruba oko prozora i sa slamnatim krovovima, motiv na svakoj razglednici koja prikazuje ovaj predivan otok. Slobodno vrijeme u Santani. Povratak u Funchal preko Porto da Cruz (mjesto s glasovitom šećeranom iz 1927.g. u kojoj se šećer još proizvodi na tradicionalan način, kao na početku) i Portele, gdje ćemo stati zbog prekrasnih vidikovaca. Za kraj posjećujemo Machico, mjesto gdje su portugalski kolonizatori prvi put stigli na otok 1419. godine. Vraćamo se u Funchal, slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL – LISABON

Doručak. Odjava iz soba i organizirani transfer prema zračnoj luci. Let za Lisabon na liniji TP1696 u 12:35, planirano slijetanje u Lisabon u 14:15 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak u panoramsku vožnju portugalskom prijestolnicom: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, nastala po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo (vanjski razgled) - Samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti (vanjski razgled). Putem ćemo proći i kroz najstariju gradsku četvrt Alfamu, kolijevku fada u Lisabonu i četvrt prema kojoj se danas zovu „pravi“ Lisabonci: ime alfacinha znači da ste lisabonski starosjedilac! Smještaj u hotel. Odlazak u večernju orijentacijsku šetnju starim gradom. Noćenje.

6. dan: LISABON: izlet LISABONSKA RIVIJERA

Doručak. Danas odlazimo na izlet u okolicu Lisabona, do slavne Sintre i do najzapadnijeg kopnenog rta Europe, a usput ćemo stati i u poznatom ljetovalištu Cascaisu na obali Atlantika. Započinjemo s posjetom bajkovitoj Sintri, gradiću sagrađenom na padinama istoimenog planinskog lanca, čuvenom po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli ne samo portugalski plemići, već i europski kraljevi i brojne slavne osobnosti. Često se navodi primjerice da je u njoj neko vrijeme boravio i Lord Byron, koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu!“. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne palače Pena. Prostirući se na brežuljcima Sintre, ta palača živih boja plod je ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II. i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača već izdaleka, a zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „Sedam čuda Portugala“, kao i na popis zaštićene baštine organizacije UNESCO. Okružuje je iznimno bogat park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica uključena u cijenu!). Poslije Sintre nastavljamo prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe - slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao je za rt da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“. Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Prema Lisabonu se vraćamo preko poznatog ljetovališta Cascaisa, nekoć ribarskog mjesta, ali u 19. st. Cascais je postao i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Proći ćemo potom i preko Estorila - gradića gdje se nalazi slava kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja na večeru uz fado (doplata na licu mjesta).

7. dan: LISABON

Doručak. Slobodan dan za uživanje u očaravajućem Lisabonu. Predlažemo posjet dijelu grada pod imenom Oeiras gdje je 1998. god. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu, s djelima svjetski poznatih arhitekata kao što je primjerice Santiago Calatrava. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij koji preporučujemo posjetiti, ali i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najautentičniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, Muzej fada, kao i Muzej Gulbenkian. Preporučujemo atraktivnu vožnju glasovitim tramvajem broj 28, predah na predivnoj Miradouro Sta Luzia s pogledom na Alfamu i Tejo, šetnju starim kaštelom sv. Jurja s kojega se pruža veličanstven pogled na grad i okolicu, itd. Noćenje.

8. dan: LISABON - ZAGREB

Rani transfer na aerodrom (doručak u obliku paketa). Let iz Lisabona na liniji TP892 u 8:35 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 12:40 sati.

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 25

 

Informacije o letu (svi datumi)

Prijevoznik: TAP Portugal

Polazak 27.08.-03.09.:

TP 893 ZAGLIS 13:25 15:50

TP1691 LISFNC 22:10 23:55

TP1696 FNCLIS 12:35 14:15

TP 892 LISZAG 08:35 12:40

 

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Polazak 27.8-3.9.2022 : Redovna cijena 8.490 kn, FM cijena 8.190 kn

Polazak 5.10.-12.10.2022:Redovna cijena 8.690 kn, FM cijena 8.390 kn

 

Cijena uključuje

 •  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Funchal – Lisabon – Zagreb kompanije TAP Air Portugal
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer autobusom zračna luka - hotel - zračna luka u Funchalu
 • transfer autobusom s panoramskim razgledom u Lisabonu po dolasku i transfer hotel – zračna luka na povratku
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • razgled Funchala uz lokalnog vodiča
 • ulaznica za Botanički vrt u Funchalu
 • izlet Lisabonska rivijera u Lisabonu s uključenom ulaznicom u palaču Pena
 • vanjske razglede
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • cjelodnevni izlet Zapadna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 450 kn odrasli, djeca do 12 godina 250 kn
 • cjelodnevni izlet Istočna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 450 kn odrasli, djeca do 12 godina 250 kn
 • poludnevni izlet Monte, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i žičaru za Monte): 380 kn odrasli, djeca do 12 godina 190 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: na polasku 27.08. 2.290 kn, 2.090 kn na polasku 05.10. (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu (plaćanje na licu mjesta): 2 eur po osobi po noćenju, 6 eura u totalu
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 1-2 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i niži i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene)
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit): nije moguće za odraslu osobu na trećem ležaju, već samo za dijete do 12 godina starosti

 

VAŽNE INFORMACIJE

-       Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.

-       Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-       Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).

-       Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-       Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).

-       Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta, Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-       Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-       Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

-       Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa. Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

Lisabon je glavni i s 556 797 stanovnika na svojem administrativnom području površine 84,8 km², najveći grad Portugala. Ujedno je i najzapadniji veliki i glavni grad u Europi. Smješten je na zapadu Pirinejskog poluotoka na Atlantskom oceanu i ušću rijeke Tejo. Kao istaknuto središte financija, trgovine, medija, industrije zabave, umjetnosti, međunarodnog prometa, obrazovanja i turizma, Lisabon se smatra "Alfa gradom". Jedan je od najvećih ekonomskih centara na kontinentu, s rastućim financijskim središtem i drugom najvećom kontejnerskom lukom na europskoj atlantskoj obali, međunarodnom zračnom lukom s prometom 13 milijuna putnika godišnje, mrežom autocesta, čvorištem željeznica velikih brzina (Alfa Pendular) koja povezuje veće gradove u Portugalu. Osim toga, grad je i političko središte zemlje, sjedište vlade i šefa države, također i središte okruga Lisabona i Lisabonske regije.

Portugal, država na krajnjem zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španjolskom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje - ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavine grčkog i latinskog imena koje znači "Lijepa luka". Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bio Afonso I. Portugalski. Portugal je tijekom 15. i 16. stoljeća proširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su: Fernando Magellan koji je oplovio svijet, Bartolomeo Diaz koji je dospio do Rta dobre nade i istočnog kraja Afrike, Vasco da Gama i ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašću Španjolske čime je počelo propadanje Portugala kao velesile. Godine 1975. Portugal je dao nezavisnost svojim preostalim kolonijama, a godinu dana kasnije imao je prve slobodne izbore u kojima su pobjedili socijalisti predvođeni Mariom Soaresom koji postaje premijer. Portugal je jedan od osnivača NATO saveza, a od 1986. godine je član Europske unije.

 

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

Za izradu rezervacije potrebno je javiti sljedeće podatke od svih putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putovnice, adresu stanovanja i kontakt telefon, te OIB, (ako se uzima paket putnog osiguranja)

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Završno pismo šaljemo 72 sata prije putovanja na mail. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 40. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

COVID-19 uvjeti

Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Portugal. Za ulazak u kontinentalni Portugal, Azore i Madeiru dovoljna je europska digitalna COVID potvrda kojom se priznaje cijepljenje, preboljenje tj. testiranje na COVID. U okviru europske digitalne COVID potvrde, prihvaćaju se PCR test napravljen najviše 72 sata prije ulaska u kontinentalni Portugal, Azore i Madeiru ili brzi antigenski test napravljen najviše 24 sata prije ulaska u zemlju. EU digitalna COVID potvrda o preboljenu u Portugalu, (što vrijedi i za putnike koji dolaze u PT) priznaje se osobi koja je preboljela bolest COVID-19, i to 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Potvrda je valjana 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa.

Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od svih gore navedenih uvjeta.

Obvezna maska u zatvorenim prostorima.

Pristup bez ograničenja smještaju, restoranima, događanjima, barovima i klubovima i drugim javnim prostorima/uslugama.

Ukinuta je obveza predočenja potvrde ili testa, osim kod granične kontrole, gdje se ograničenja zadržavaju.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Portugal informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

 

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·         jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·         Visa Premium PBZ do 6 rata

·         Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·         Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·         Diners karticama do 12 rata

·         ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje