Madeira

Predviđen hotel: Golden Residence 4* ili sl.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Vrijednost više: uključen razgled Funchala uz lokalnog vodiča i s ulaznicom u Botanički vrt!

1. dan: ZAGREB – LISABON – FUNCHAL

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let kompanije TAP Air Portugal na redovnoj liniji za Lisabon u 13:10 sa slijetanjem u 15:50 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 16:50 sati. Dolazak na Madeiru u 18:35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL

Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. god. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke sa svih strana svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421. godine, za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

3. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet „ZAPADNA MADEIRA“ (CAMARA DE LOBOS – CABO GIRAO – RIBEIRA BRAVA – PORTO MONIZ - SAO VICENTE)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet  na zapadni dio otoka s lokalnim vodičem otkriti ljepote obala Madeire (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Počinjemo s posjetom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! Potom odlazimo na rt Cabo Girão, drugu najvišu morsku stijenu na svijetu i najvišu europsku, s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Vraćamo se na glavnu cestu i upućujemo u slikovito selo Ribeira Brava, usred nasada šećerne trske, prije nego što krenemo na Serra de Agua i prema Encumeadi, gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente, kroz bogatu i jedinstvenu vegetaciju laurissilva šume. Stigavši do obale, odlazimo prema  Porto Monizu. U Porto Monizu ćemo napuniti baterije uz ugodan ručak u lokalnom restoranu kraj prirodnih morskih bazena od crne lave. Povratak prema Funchalu preko Paul da Serra, 1400 m visokog platoa. S njega se spuštamo na obalu Ponta do Sol i stižemo do Funchala... Slobodan ostatak dana. Navečer mogućnost odlaska na tipičnu madeiransku večeru uz prikaz folklora s otoka (doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 prijavljenih za realizaciju). Noćenje.

4. dan: FUNCHAL: fakultativno izleti „KARAVELA SANTA MARIA“ i „MONTE - EIRRA DO SERRADO - PICO DE BARCELOS“

Doručak. Dan za uživanje i odmor. Preporučujemo nakon doručka izlet brodom Santa Maria (prijava obavezno prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Riječ je o odličnoj replici slavne Kolumbove karavele, glavne u floti koja je otkrivala Ameriku krajem 15. stoljeća. Izlet nas vodi na pučinu uz južnu obalu Madeire prema rtu Cabo Girao, a s broda naravno puca fantastičan pogled na otok bujne vegetacije. Nije isključeno da ćemo vidjeti i delfine, a možda i kitove! (Izlet s transferom u luku i nazad traje tri sata.) Povratak u Funchal oko podneva, slobodno vrijeme za okrepu i potom mogućnost odlaska na još jedan izlet, ovaj put poludnevni izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „Dolinu opatica“, Cural des Freiras gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Zaustavljanje u selu Monte, šest km od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline. Nastavljamo prema Eirra do Serrado otkud se pruža jedan od najljepših pogleda na otok. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje na Madeiri. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL: fakultativni cjelodnevni izlet „ISTOČNA MADEIRA“ (CAMACHA – PICO DO ARIEIRO – RIBEIRO FRIO – FAIAL – SANTANA – PONTA DE SAO LOURENCO)

Doručak. Danas preporučujemo izlet na istočnu stranu otoka (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Napuštamo Funchal cestom prema Camachi koja je poznata kao centar korparstva na otoku. Stižemo u Poiso i skrećemo prema Pico do Arieiro, treći najviši vrhunac na otoku, na 1810 m. Na jasan dan pogled na unutrašnjost otoka je doista impresivan, a dobro se vidi i susjedni otok Porto Santo, udaljen 95 km sjeveroistočno. Spuštamo se kroz laurissilva šumu, tzv. primitivnu šumu na Madeiri i stižemo do Ribeiro Frio, mjesta blagoslovljenog izuzetno bogatom vegetacijom i s malenom farmom pastrva koja je postala obavezni stop za svakog posjetitelja otoka. Sljedeća postaja je Faial gdje je planiran ručak. Poslije ručka nastavljamo svoj izlet odlaskom u Santanu, mjestašce poznatom svakog tko je ikad gledao fotografije s Madeire jer su upravo tamo one poznate, slikovite bijele trokutaste kućice plavih ili crvenih obruba oko prozora i sa slamnatim krovovima, motiv na svakoj razglednici koja prikazuje ovaj predivan otok. Slobodno vrijeme u Santani. Povratak u Funchal preko Porto da Cruz i Portele, gdje ćemo stati zbog prekrasnih vidikovaca. Vraćamo se u Funchal, slobodan ostatak dana. Noćenje.

6. dan: FUNCHAL – LISABON – ZAGREB

Rani transfer na aerodrom (doručak u obliku paketa). Let iz Funchala za Lisabon u 05:15 sati i nastavak leta iz Lisabona prema Zagrebu u 08:05 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 12:25 sati.

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 25

 

Informacije o letu (svi datumi)

Prijevoznik: TAP Portugal

TP  893  ZAGLIS  13:15  15:50

TP1687  LISFNC  16:50  18:35

TP1690  FNCLIS  05:15  06:55

TP  892  LISZAG  08:05  12:25

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:


28.05.-02.06.2023. RM 7.790 kn (1.033,91 EUR) FM 7.590 kn (1.007,37 EUR)
04.06.-09.06.2023. RM 7.590 kn (1.007,37 EUR) FM 7.390 kn (980,82 EUR)
30.06.-05.07.2023. RM 6.790 kn (901,19 EUR)    FM 6.590 kn (874,64 EUR)
11.08.-16.08.2023. RM 7.190 kn (954,28 EUR)    FM 6.990 kn (927,73 EUR)

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb–Lisabon–Funchal–Lisabon–Zagreb kompanije TAP Air Portugal
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer autobusom zračna luka - hotel - zračna luka
 • pet noćenja s doručkom u hotelu 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama
 • razgled Funchala panoramski i pješački uz lokalnog vodiča
 • ulaznica za Botanički vrt u Funchalu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
   

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.
 • cjelodnevni izlet Zapadna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 520 kn (69,01 €) odrasli, djeca do 12 godina 260 kn (34,51 €)
 • cjelodnevni izlet Istočna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 520 kn (69,01 €) odrasli, djeca do 12 godina 260 kn (34,51 €)
 • poludnevni izlet Monte, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i žičaru za Monte): 420 kn (54,42 €) odrasli, djeca do 12 godina 220 kn (29,20 €)
 • izlet karavelom Santa Maria (uključuje transfer u/iz luke): 460 kn (61,05 €) odrasli, 230 kn (30,53 €) djeca do 12 godina
 • tipična večer uz foklor s Madeire, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz, večeru uz piće i folklorni show): odrasli 340 kn (45,13 €), djeca do 12 godina 170 kn (22,56 €)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: od 1.790-1.990 kn (237,58 €-264,12 €) ovisno o datumu polaska (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozača i vodiče – preporuka 2-3 € po osobi po danu (iznos se dijeli na tri osobe)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
   

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe  (dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene)
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu- obavezna ako osoba spava sama u sobi

23.04.-28.04.2023.- 1.890 kn (250,85 EUR)
28.05.-02.06.2023.- 1.990 kn (264,12 EUR)
04.06.-09.06.2023.- 1.990 kn (264,12 EUR)
30.06.-05.07.2023.- 1.790 kn (237,58 EUR)
11.08.-16.08.2023.- 1.890 kn (250,85 EUR)

VAŽNE INFORMACIJE

 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije TAP Air Portugal objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • svi izleti i doplate u programu kalkulirani su na osnovi minimalno 20 prijavljenih putnika i potrebno ih je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, naknadne rezervacije na licu mjesta nisu moguće!
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.). 
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Portugal je država na zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španjolskom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje - ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavine grčkog i latinskog imena koje znači "Lijepa luka". Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bio Afonso I. Portugalski. Portugal je tijekom 15. i 16. stoljeća proširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su: Fernando Magellan koji je oplovio svijet, Bartolomeo Diaz koji je dospio do Rta dobre nade i istočnog kraja Afrike, Vasco da Gama i ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašću Španjolske čime je počelo propadanje Portugala kao velesile. Godine 1975. Portugal je dao nezavisnost svojim preostalim kolonijama, a godinu dana kasnije imao je prve slobodne izbore u kojima su pobjedili socijalisti predvođeni Mariom Soaresom koji postaje premijer. Portugal je jedan od osnivača NATO saveza, a od 1986. godine je član Europske unije.

Madeira, portugalska otočna skupina i autonomna regija u Atlantskom oceanu, oko 670 km zapadno od obale Maroka; obuhvaća 802 km². Sastoji se od 2 veća, naseljena otoka, Madeira  i Porto Santo, i dvije nenaseljene skupine stjenovitih otočića, Desertas i Selvagens. Vulkanskoga su podrijetla. Središnjim dijelom otoka Madeire pruža se u smjeru istok–zapad planinski lanac s najvišim vrhom otočja Ruivo de Santana (1862 m). Obale su uglavnom strme, tek mjestimično pješčane; klif Cabo Girão (580 m) jedan je od najviših na svijetu. Klima je blaga. Niži dijelovi mjestimice su pokriveni suptropskim šumama, a viši makijom. Lovorove šume na Madeiri uvrštene su 1999. na UNESCO-ov popis svjetske prirodne baštine. Na otočju živi 267 785 st., odnosno 334 st./km² (2011), uglavnom u priobalju južnog dijela otoka Madeire. Stanovnici su portugalskog i maurskoga podrijetla. Glavni grad je Funchal  na Madeiri.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa. Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

COVID-19 uvjeti

Portugalska Vlada ukinula je sve mjere za sprječavanje daljnjeg širenja zemljom zaraze covid-19. Na snazi do daljnjeg ostaje još samo obaveza nošenja zaštitne maske u ljekarnama, domovima zdravlja, bolnicama te domovima za starije i nemoćne. Maske u javnom prijevozu više nisu obavezne.

Detaljnije za prelazak granice: više nije potrebno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o testiranju, oporavku ili cijepljenju niti negativan dokaz o testu na COVID-19.

Za autonomnu regiju Madeira i za autonomnu regiju Azori do daljnjega vrijede iste mjere.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Portugal informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

Za izradu rezervacije potrebno je javiti sljedeće podatke od svih putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putovnice, adresu stanovanja i kontakt telefon, te OIB, (ako se uzima paket putnog osiguranja)

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Završno pismo šaljemo 72 sata prije putovanja na mail. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 25. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·         jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·         Visa Premium PBZ do 6 rata

·         Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·         Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·         Diners karticama do 12 rata

·         ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje