MADEIRA I LISABON

7 dana/6 noćenja

Garantirani polazak: 31.10.2023.

Vrijednost više:

Uključen razgled Funchala s lokalnim vodičem i s ulaznicom u Botanički vrt!

Smještaj u hotelima 4* na Madeiri i u Lisabonu!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – LISABON – MADEIRA (FUNCHAL)
Sastanak putnika i voditelja putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman  u 05:00  sati te prijava za let za Madeiru preko Bruxellesa i Lisabona.  Slijetanje na Madeiru u 18:35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju orijentacijsku šetnju Funchalom Slobodno vrijeme za večeru i upoznavanje noćnog života grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL i popodnevni fakultativni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke iz cijelog svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Nakon pauze za ručak, uz doplatu nudimo poludnevni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO. Prvo se obilazi Monte gdje se nalazi grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Nastavak vožnje prema Eira do Serrado i šetnja do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Povratak u Funchal. Noćenje.

3. dan, Funchal – fakultativni cjelodnevni izlet ISTOČNA MADEIRA I SANTANA (CAMACHA-PICO DO ARIEIRO-RIBEIRO FRIO-FAIAL-MACHICO )
Doručak. Slobodan dan ili predlažemo izlet na istočnu stranu otoka ( uz doplatu ). Odlazak iz Funchala prema Camachu koji je poznat po tradicionalnim radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu te vožnja prema mjestu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Nastavak vožnje prema Santani, mjestu koje je jedan od glavnih simbola Madeire, poznate po trokutastim bijelim kućicama sa slamnatim krovovima, plavim ili crvenim obrubima oko prozora i slikovitim vrtovima, jedna od najprepoznatljivijih slika otoka. Slobodno vrijeme. Nastavljamo vožnju prema Porto da Cruz i dalje do vidikovca Portela od kuda se pruža fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d’Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. godine. Povratak prema Funchalu. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru uz folklor program. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Funchal – fakultativni cjelodnevni  izlet ZAPADNA MADEIRA (CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE – CABO GIRAO- RIBEIRA BRAVA)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem, na otkrivanje ljepota obale Madeire (uz doplatu). Prvo ćemo se zaustaviti u slikovitom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu. Nakon toga odlazimo do rta Cabo Girão, druge najviše morske stijene na svijetu i ujedno i najviše europske morske stijene s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Nastavljamo do slikovitog selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske. Nakon toga odlazimo do šarmantnog gradića Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva – prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u jedinstvenom pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL - LISABON
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Lisabon u 12:35 sati na liniji TP1696 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je u 14.15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi razgled grada autobusom  i pješice.  Vozimo se do najzapadnije gradske četvrti Belém nakon čega pješice obilazimo najpoznatije lisabonske znamenitosti,: Belemska kula, Spomenik otkrićima i Jeronimski samostan. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva sv. Ante. Smještaj u hotel 4*.  Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova s odličnim koktelima i živom glazbom. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan FAKULTATIVNI IZLET   SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

7. dan, LISABON - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme u Lisabonu za šetnju, shopping i upijanje fantastične atmosfere grada. Transfer do zračne luke te prijava na let u 13:30 za Zagreb preko Zuricha. Slijetanje u Zagreb u 21.15. Kraj programa.

Raspored obilaska podložan je promjenama ovisno o terminima mogućnosti rezerviranja ulaznica. 

TERMINI I CIJENE:

31.10.2023. RC 1.420 EUR (10.698,99 kn) FM 1.370 EUR (10.322,27 kn)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb -Bruxelles Lisabon- Madeira ( Funchal )
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Madeira – Lisabon
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Lisabon-Zurich -Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe u iznosu od 330 Eur /2.486,39 kn
 • smještaj u na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Funchalu  (na polasku 27.09.predviđen je smještaj u hotelu Adult only Four Views Baia 4*  u centru Funchala, a na polasku 31.10. u hotelu Enotel Magnolia 4* )
 • smještaj u hotelu 4* na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Lisabonu       ( predviđen je smještaj u hotelu VIP Executive Entrecampos 4* na polsku 27.09, a na polasku 31.10. hotel Olissippo de Marques de Sa 4* )
 • svi transferi prema programu
 • razgled Funchala u pratnji lokalnog vodiča
 • razgled Lisabona autobusom i pješice
 • ulaznica za botanički vrt u Funchalu
 • licenciranog voditelja putovanja za vrijeme putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • boravišnu/turističku pristojbi – 2 € po osobi/noćenju (obavezna doplata za sve osobe starije od 12 godina)
 • doplata za jednokrevetnu sobu od 340 Eur / 2.561,73 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • napojnicu za vodiča – nije obavezno, ali je uobičajeno ako ste zadovoljni uslugom i trudom naših voditelja putovanja nagraditi ih ( preporuka prosječnog iznosa napojnica iznosi 2-4 eur po osobi i danu, no naravno, iznos može biti i veći i manji od predloženog, određujete ga sami, ovisno o vašem zadovoljstvu )

DOPLATE I POPUSTI:

 • boravišnu/turističku pristojbi – 2 € po osobi/noćenju (obavezna doplata za sve osobe starije od 12 godina)
 • doplata za jednokrevetnu sobu od 340 Eur / 2.561,73 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • napojnicu za vodiča – nije obavezno, ali je uobičajeno ako ste zadovoljni uslugom i trudom naših voditelja putovanja nagraditi ih ( preporuka prosječnog iznosa napojnica iznosi 2-4 eur po osobi i danu, no naravno, iznos može biti i veći i manji od predloženog, određujete ga sami, ovisno o vašem zadovoljstvu )

Popusti:         

 • popust odrasla osoba ( 18+ ) na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi – 65 EUR / 489,75 kn- na polasku 27.09.
 • popust odrasla osoba ( 18+ ) na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi – 65 EUR / 489,75 kn, a dijete do 11,99 godina popust na pomoćnom ležaju 120 EUR/ 904,14 kn na polasku 31.10.
 • doplata za jednokrevetnu sobu 340 Eur / 2.561,73 kn

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA NA POLASCIMA:

Polazak 31.10. 2023.

Odlazni let Zagreb-Madeira 31.10.

OU 456 Zagreb 06:30 Bruxelles  08:40
TP 647 Bruxelles 11:50 Lisabon 13:40
TP 1691 Lisabon 15:25 Funchal 17:10 

Let Madeira-Lisabon 04.11.

TP 1696  Funchal 10:05 Lisabon 11:45

Let Lisabon-Zagreb 06.11.

TP 932 Lisabon 13:20 Zurich 17:10
OU 465 Zurich 19:55 Zagreb 21:15

Prijevoznik: Croatia Airlines i TAP Portugal

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica za fakultativne izlete navedene u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja (detaljnije informacije na upit).

U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 25

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·       jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·       Visa Premium PBZ do 6 rata

·       Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·       Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·       Diners karticama do 12 rata

·       ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje