Putovanje Japan - velika tura 12 dana avionom 

Garantirani polazak:19.10.-30.10.2023.

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključeni svi izleti i ulaznice te kaligrafija

Predviđeni hoteli:

Tokyo: Miyako City Tokyo Takanawa 4*

Hirošima: Crowne Plaza ANA Hiroshima 4*

Osaka: Art hotel Osaka Bay Tower 4*

Program putovanja:

1. dan, 19.10.2023.: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines za Istanbul u 08:55 sati. Dolazak u Istanbul u 12:05 sati. Nastavak putovanja na liniji Turkish Airlines TK050 za Naritu u 15:50 sati.  Let iz Istanbula do Narite/Tokio traje 11 sati.

2. dan, 20.10.2023.: NARITA – TOKYO,
Noćni let s obrocima na letu. Dolazak u zračnu luku Narita International predviđen je u 8:50 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i panoramska vožnja gradom. Danas ćemo iskusiti kaligrafiju, umjetnost lijepog pisanja, koja se često upotrebljava kao oblik meditacije. Odlazak u hotel.  Smještaj u hotel moguć tek od 15:00 sati. Odmor. Noćenje.

3. dan, 21.10.2023.: TOKYO – CITY TOUR – ODAIBA - TOKYO,
Doručak. Odlazak na City tour Tokyo. Prvo ćemo posjetiti četvrt Asakusa, u kojoj se nalazi jedna od najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, budistički hram Asakusa (po želji doplata za ulaznicu ako želite ući), poznat i kao Senso-ji. Hram je osnovan u 7. stoljeću i ima dugu povijest kulturnog i duhovnog značaja u Japanu. Posvećen je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Osim samog hrama, područje Asakusa također je dom nizu drugih atrakcija, kao što su svetište Asakusa, trgovačka ulica Nakamise i rijeka Sumida. Proći ćemo i kraj Carske palače s prekrasnim parkovima iz 17. stoljeća, koji su otvoreni za javnost samo dva puta godišnje. Pauza za okrepu. Nastavljamo prema najvišem tornju u Japanu - Tokyo Skytree, visokom 634 metra (ulaznica u cijeni). Proći ćemo i kraj Ginze, tzv. japanski Times Square, samo puno stariji, meka za shopping i uživanje u čaju, pogotovo vikendom kada je zatvoren za promet. Do Odaide, futurističkog umjetnog otoka doći ćemo prelaskom preko Duginog mosta ili Rainbow bridge, koji je dobio naziv po svjetlima tijekom noći. Slobodno vrijeme u Odaibi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 22.10.2023.: TOKYO – NIKKO – TOKYO,
Doručak. Cjelodnevni izlet u Nikko,  središte šintoistočkog i budističkog štovanja planina, a kao rezultat toga, tamo se nalaze mnogi važni hramovi i svetišta. Mi ćemo posjetiti Nikko Toshogu (ulaznica u cijeni), nacionalno blago Japana pod zaštitom UNESCO-a. Nakon hrama proći ćemo kraj jezera Chuzenji. Tzv. More sreće nastalo je prije 20.000 godina kada je planina Nantai eruptirala i blokirala rijeku. Slobodno vrijeme za okrepu. Za kraj izleta, posjet slapovima Kegon, koji se nalaze na jezeru u Nacionalnom parku Nikko. Slapovi su nastali kada je rijeka Daiya bila preusmjerena tokovima lave. Povratak u Tokio. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 23.10.2023: TOKYO – MT FUJI – TOKYO,
Doručak. Odlazak prema Oshino Hakkai, malom selu, smještenom u podnožju planine Fuji, odakle se pruža prekrasan pogled na planinu. Šetnja i slobodno vrijeme. Odlazimo na vožnju brodom po jezeru Kawaguchiko, odakle se pruža prekrasan pogled na planinu Mt. Fuji. Vožnja jezerom traje otprilike 20 minuta. Nakon vožnje brodom, slijedi vožnja panormaskom žičarom  (Mt.Fuji Panoramic Rope way) do vidikovca. S vidikovca koji se nalazi na više od 1000 metara nv, pruža se panoramski pogled na jezero i planinu Fuji. Povratak u Tokyo. Odlazak u hotel. Noćenje.

6. dan, 24.10.2023: TOKYO - HIROSHIMA,
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Tokyo željezničkoj stanici kako bi se uputili brzim vlakom Shinkansen za Hiroshimu, vožnja traje 4 sata za cca 850 km. Pripremite jednu torbu za jednu noć u Hiroshimi. Po dolasku slobodno vrijeme za okrepu. Odlazimo na izlet brodom do Miyaji otoka. 6 km od grada Hirošime, Miyajima je sveto mjesto šintoizma i budizma. Prekriven drevnim šumama, Misen San je najviši vrh na otoku, na 530 m nadmorske visine. Miyajima je glavni hram Itsukushima svetišta (uključena ulaznica), prvi puta izgrađen 593. godine a kasnije dorađen do današnje veličine, nacionalno blago Japana. Slobodno vrijeme. Povratak brodom u Hirošimu. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

7. dan, 25.10.2023: HIROSHIMA – OSAKA,
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet Atomic Bomb domu (ulaznice uključene u cijenu) i Memorijalnom muzeju mira, smještenom u Memorijalnom parku mira. Posvećen dokumentiranju atomskog bombardiranja Hirošime u Drugom svjetskom ratu, muzej je osnovan u kolovozu 1955. godine s Memorijalnom dvoranom mira u Hirošimi. Nastavljamo prema Osaki. Odlazak u hotel, naša „velika“ prtljaga nas čeka u hotelu.  Smještaj. Noćenje.

8. dan, 26.10.2023.: OSAKA – KYOTO – OSAKA,
Doručak. Vožnja prema Kyotu, gradu u središnjem Japanu s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Bio je glavni grad Japana više od tisuću godina i dom je mnogih hramova, svetišta i drugih znamenitosti koje odražavaju dugu povijest grada. Prvo ćemo posjetiti Arashiyama Bamboo, glavnu znamenitost Kyota. Stajati usred visokih stabljika bambusa oduševiti će vas na prvi pogled. Ako brzo hodate možete za sat vremena proći cijeli dio, a za sporije, trebat će do kraja i tri sata. Nastavljamo prema Kinkakuji (ulaznica uključena) ili Zlatnom paviljonu, točnije hramu, čija su gornja dva kata prekrivena zlatnim listićima. Prvi kat je izgrađen od prirodnog drva i žbuke. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet i svetištu Fushimi Inari Shrine koje se nalazi u okrugu Fushimi. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Kyotu, a poznata je po tisućama narančastih torii vrata koja vode na planinu. Svetište je posvećeno Inariju, šintoističkom bogu plodnosti, poljoprivrede i blagostanja. Vjeruje se da je Inari odgovoran za obilje usjeva, a svetište je popularno mjesto na kojem se farmeri i poslovni ljudi mole za uspjeh svojih akcija. Kratko ćemo se zaustaviti i u ulici poznatoj po Ryokan kućama – tradicionalnim japanskim gostinjskim kućama koje predstavljaju autentično iskustvo japanskog načina života. Povratak u Osaku. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan, 27.10.2023.: OSAKA – NARA – OSAKA,
Doručak. Odlazak prema Nari. Posjet Todaiji hramu (ulaznica u cijeni) poznatom po velikom brončanom kipu Bude i masivnoj drvenoj glavnoj dvorani, Daibutsuden. Dvorana hrama najveća je drvena građevina na svijetu i nacionalno je blago Japana (ulaznica u cijeni). Odlazak prema Nara parku, domu stotinama jelena koji slobodno lutaju, a koji se u Japanu smatraju svetima i grad ih štiti. Jeleni u parku Nara popularna su atrakcija, a posjetitelji mogu kupiti krekere da ih nahrane. Jeleni su poznati kao prijateljski nastrojeni i često prilaze posjetiteljima u potrazi za hranom. Park Nara popularno je turističko odredište, a posebno je prometno tijekom sezone cvata trešanja u proljeće. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Osaku. City tour. Proći ćemo kraj Osaka dvorca koji je u kasnom 16. stoljeću sagradio Toyotomi Hideyoshi, moćni ratnik i državnik koji je odigrao ključnu ulogu u ujedinjenju Japana. Dvorac je trebao služiti kao sjedište vlade Toyotomi i bio je najveći dvorac u Japanu u to vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan, 28.10.2023.: OSAKA – TOKYO,
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro. Odlazak brzim vlakom Shinkansen iz Osake do Tokya (cca 2,5 sata). Po dolasku u Tokyo smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan, 29.10.2023.: TOKYO – YOKOHAMA – KAMAKURA – TOKYO,
Doručak.  Cjelodnevni izlet u Kamakuru i Yokohamu. Prvo ćemo posjetiti Kamakuru, primorski japanski grad južno od Tokya. Poznato ljetovalište s budističkim hramovima i šintoističkim svetištima. Njegov najprepoznatljiviji orijentir je Veliki Buda u hramu Kotoku-in, 13 metara visok brončani kip koji još uvijek stoji pa čak i nakon tsunamija iz 15. stoljeća.Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Yokohami, koja je bila jedna od prvih japanskih luka otvorenih za vanjsku trgovinu iz 19.stoljeća. Posjet primorskoj četvrti Minato Mirai, gdje se nalazi 296 m visok toranj Landmark, i odlazak u kinesku četvrt sa stotinama restorana i trgovina. Povratak u Tokyo. Noćenje.

12. dan, 30.10.2023.: TOKYO – ZRAČNA LUKA – ISTANBUL - ZAGREB
Odjava iz hotela. Odlazak u zračnu luku Narita International, prijava na let za Istanbul u 10:15 sati. Dolazak u Istanbul u 18:00 sati. Prijava na let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 19:10 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 19 / Maksimalan broj putnika: 20

Informacije o avio prijevozniku i vremenima letova:

TK1054   19OCT  ZAGIST  0855 1205

TK  50     19OCT  ISTNRT   1550 0850*sljedeći dan

TK  51     30OCT  NRTIST  1015 1800

TK1055   30OCT  ISTZAG  1900 1910

Turkish Airlines

 Termin i cijena:

 19.10.-30.10.2023. RC 4.430 € (33.377,84 kn) - FM 4.350 € (32.775,08 kn)

Cijena uključuje

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Istanbul – Narita International (Tokyo) – Istanbul - Zagreb, ekonomska klasa
 •  zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 5 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Tokyu
 • 1 noćenja bez doručka u hotelu 4* u Tokyu  (zbog ranog odlaska u zračnu luku)
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Hirošimi
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Osaki
 • Kaligrafija, umjetnost lijepog pisanja, predivno iskustvo
 • Svi izleti prema programu (nema doplate)
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • napojnice za lokalnog vodiča i lokalnog vozača
 • ulaznice za: Asakusa Sensoji Kanon hram, Tokyo Skytree, Nikko Toshogu, Kegon falls, Oshino Hakkai, vožnja brodom jezero Kawaguchiko, Mt.Fuji Rope way (žičara),  izlet brodom na Miyaji otok sa ulaznicom za hram Itsikushima Jinja, Hirošima park Mira i muzej Atomske bombe, Hirošima memorijalni muzej, Kinkaku-Ji Zlatni paviljon, Fushimi inari Shrine, Todai-ji hram i Park jelena, Kamakura Buddha statue
 • Vožnja brzim vlakom tzv. Shinkanshen vlakom, na relaciji Tokyo – Hirošima i Shin Osaka – Tokyo
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 •  doplatu za jednokrevetnu sobu 750 € (5.650,88 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje

Popusti

· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Važne napomene

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.

-Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).

-Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

JAPAN

Otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Sastoji se od četiri glavna otoka (Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku) i tisuće manjih otoka. Zemlja je poznata po jedinstvenom spoju tradicionalne kulture i moderne tehnologije. Japan ima bogatu povijest i osebujnu kulturu koja je na mnogo načina utjecala na svijet. Neki od najpoznatijih aspekata japanske kulture uključuju njezinu umjetnost, književnost, film, hranu i modu. U zemlji se također nalaze mnogi drevni hramovi i svetišta, kao i prekrasni prirodni krajolici, poput planine Fuji, najviše planine u Japanu. Službeni jezik Japana je japanski, a valuta je japanski jen. Glavni grad Japana je Tokyo, koji je jedan od najmnogoljudnijih i tehnološki najnaprednijih gradova na svijetu.

Japan od 11. listopada 2022. g. ponovno omogućava ulazak i kretanje po državi bez posebnih ograničenja vezanih uz pandemiju koronavirusa. Ulazak je dozvoljen za sve kategorije putnika (kratkoročan i dugoročan boravak). Opća zabrana prelaska državne granice je ukinuta i ponovno je uveden bezvizni režim za hrvatske državljane (kao i državljane svih država članica EU i niza drugih država s kojima je takav režim postojao prije pandemije).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Japan. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Tokyju.

NADLEŽNI DKP RH: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu

Telefon: 0081 3 5469 3014 Fax: 0081 3 5469 3015

Adresa: 3-3-10 Hiroo Shibuya-ku, Tokyo 150-0012 JAPAN

Email: tokyo@mvep.hr, Web: https://mvep.gov.hr/jp

Prijava i rezervacija:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo ugovoriti paket putnog osiguranja koji uključuje zdravstveno osiguranje na destinaciji, osiguranje prtljage te osiguranje od opravdanog otkaza putovanja.

Završno pismo šaljemo Vam 72 sata prije putovanja. Minimalan broj putnika za putovanje je 19, a maksimalan broj putnika je 20. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.

IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

• jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

• Visa Premium PBZ do 6 rata

• Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

• Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

• Diners karticama do 12 rata

• ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te iste prilažemo uz program. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.