AUSTRALIJA

13 dana / 9 noćenja

Proljeće u Zemlji Ispod

Sydney – Cairns –  Kuranda – Veliki koraljni greben – Melbourne

Polazak: 9.11.2024. - 21.11.2024.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. – 3. dan: Zagreb – Istanbul – Singapore – Sydney

U 18:00 sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci na katu putničkog terminala kod Info deska. Polazak zrakoplova iz Zagreba u 19:55, dolazak u Sydney u 6:15 (mjesno vrijeme). Putovanje od Zagreba do Sydneyja traje 24 sata i 20 minuta. Od Singaporea do Sydneyja prometuje najveći putnički zrakoplov na svijetu – Airbus A380-800. Obavljanje graničnih formalnosti. Organizirani transfer u hotel u strogom centru Sydneyja. Šetnja s voditeljem putovanja i upoznavanje središta grada. Noćenje.

4. dan: Sydney

Doručak. Sydney je glavni i najveći grad australske savezne države Novi Južni Wales te najstariji grad u Australiji (osnovan je 1788.). Nazvan je po lordu Sydneyju i danas broji više od 5,65 mil. stanovnika. Iako nije glavni grad Australije (glavni grad je Canberra) Sydney je, uz Melbourne, najvažnije financijsko, prometno, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte Australije. Fakultativni razgled: Opera (na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine od 2007.) – Harbour Bridge – North Head – Sydneyjski toranj – The Rocks – Darling Harbour – zgrada parlamenta države Novi Južni Wales – katolička katedrala sv. Marije. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Mogućnost krstarenja sydneyjskim zaljevom, posjeta zgradi Opere, Akvariju ili uspona na Harbour Bridge. Noćenje.

5. dan: Nacionalni park Modre planine – Featherdale Wildlife Park

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u nacionalni park Modre planine gdje nas očekuju brojne aktivnosti i atrakcije. Prošetat ćemo šumom eukaliptusa, spustiti se najstrmijom željeznicom na svijetu pod kutom od 52 ° (nagib 128 %), uspeti se 545 m najstrmijom uspinjačom na južnoj zemljinoj polutci i voziti najvećom gondolskom žičarom na južnoj hemisferi (na visini od 270 m prelazi put od 384 m). Usput ćemo vidjeti: Three Sisters – Katoomba Falls – Mt Solitary – Orphan rock. Nacionalni park Modre planine na UNESCO-ovom je Popisu svjetske baštine od 2000. Ručak u cijeni izleta. Na povratku ćemo navratiti u iznimno značajan zoološki vrt divljih reprezentativnih i ugroženih životinjskih vrsta Australije – Featherdale Wildlife Park. Uz nezaobilazne koale, valabije i klokane, vidjet ćemo australske slatkovodne (freshies) i morske (salties) krokodile, tasmanskog đavla, divlje konje i još mnoge druge egzotične vrste. Noćenje.

6. dan: Sydney – Cairns

Doručak. Transfer u zračnu luku i prijava na let QF 922. Polazak zrakoplova iz Sydneyja u 9:40, dolazak u Cairns u 11:45. Transfer u hotel u centru Cairnsa. Šetnja s voditeljem putovanja i upoznavanje središta grada. Slobodno poslijepodne za odmor. Noćenje.

7. dan: Tropska kišna prašuma

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u Kurandu, rudarski gradić u tropskoj kišnoj prašumi. Panoramska vožnja starinskim vlakom netaknutim krajolicima, desecima tunela i mostova, uz vodopade i duboke provalije. U Kurandi ćemo vidjeti koale, pomaziti ih i primiti u naručje. Isto tako ćemo prići klokanima i njihovim malim inačicama – valabima. Vidjet ćemo i slatkovodne krokodile, guštere i zmije. U povratku vožnja žičarom s pogledom na karakteristični gusti i visoki „krov“ od lišća i vrlo bogatu floru i faunu. Tropska kišna prašuma australskog Queenslanda nalazi se dijelom u nacionalnom parku Barron Gorge i od 1988. je na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine. Noćenje.

8. dan: Veliki koraljni greben

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet brodom na Veliki koraljni greben, jedan od najljepših ukrasa našega planeta. „Greben poput ovoga nešto je što u Europi uopće ne postoji, a ne postoji ni nigdje drugdje osim u ovim morima. To je zid od koraljne stijene koji se okomito uzdiže iz beskrajnoga oceana…“ Proteže se 2600 km duž ruba kontinentalnog dijela sjeveroistočne Australije i najveća je živa cjelina na svijetu. Posjet Zelenom otoku (Green Island) i razgled koralja s broda sa staklenim dnom. Mogućnost ronjenja s maskom i dihalicom ili ronilačkom opremom. Veliki koraljni greben je na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine od 1981. Noćenje.

9. dan: Cairns – Melbourne

Doručak. Transfer u zračnu luku i prijava na let QF 703. Polazak zrakoplova iz Cairnsa u 12:50, dolazak u Melbourne u 17:15. Transfer u hotel u centru Melbournea i smještaj u sobe. Noćenje.

10. dan: Melbourne

Doručak. Melbourne je glavni i najveći grad australske savezne države Victorije. Drugi je po veličini grad u Australiji. Osnovan je 1835. a od 1901. do 1927. bio je glavni grad Australije. Fakultativni poludnevni razgled: zgrada parlamenta države Victorije – kazalište Princess (1854.) – katolička katedrala sv. Patrika – vrtovi Fitzroy i kuća kapetana Cooka – Trg Federacije – pješačka ulica Swanston – anglikanska katedrala sv. Pavla – gradska vijećnica – Nacionalna biblioteka – rijeka Yarra i šetnice – Nacionalna galerija – Spomenik sjećanja – željeznička postaja na ulici Flinders – tržnica kraljice Viktorije. Predvečer fakultativni izlet na Phillip Island i promatranje čuvene parade pingvina. U sam suton stotine uzbuđenih posjetilaca zauzimaju mjesta kako bi promatrali noćnu paradu pingvina. Noćenje.

11. dan: Velika priobalna oceanska cesta

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet uz obalu jugoistočne Australije. Obalna oceanska cesta je panoramska cesta u saveznoj državi Victoriji. Duga je 243 km i gradili su je od 1919. do 1932. razvojačeni australski vojnici povratnici iz Prvog svjetskog rata. Zaustavit ćemo se kod 12 apostola i uživati u najljepšemu što je priroda stvorila u vapnenačkim stijenama. Fakultativni panoramski helikopterski let iznad najljepših i najznamenitijih kamenih formacija na svijetu. Povratak u Melbourne. Noćenje.

12. dan: Melbourne

Doručak. Prijepodne slobodno za osobne programe. U 11:30 transfer u zračnu luku. Polazak zrakoplova iz Melbournea u 15:10. Putovanje od Melbournea do Zagreba traje 27 sati i 15 minuta.

13. dan: Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 6:05. Presjedanje na let za Hrvatsku. Polazak zrakoplova iz Istanbula u 8:15, dolazak u Zagreb u 8:25 i preuzimanje prtljage.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

9.11.2024. - 21.11.2024.           4.700 €

Cijena paket-aranžmana uključuje:

– zrakoplovne karte u ekonomskom razredu prema programu putovanja

– 9 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4*

– prijevoz po programu putovanja

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu 900 €

– napojnice

– fakultativne sadržaje, izlete i ulaznice (cijene naknadno)

– paket putnog osiguranja – cijena na upit.

Viza

Potrebna! Više detalja na https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

Dokumenti

Presliku putovnice (stranica sa slikom) šaljete agenciji na našu e-adresu: info@nikal.hr

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena na upit u agenciji. Putno osiguranje uplaćuje se isti dan kada ste se prijavili i uplatili 50 % iznosa cijene paket-aranžmana. Putno osiguranje uplaćuje se u posebnoj transakciji na IBAN agencije.

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 19

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut: 20 dana prije početka paket-aranžmana

Organizator: M travel d. o. o., turistička agencija, Petrovaradinska ulica 11, 10000 Zagreb

Rezervacije

Pri prijavi se uplaćuje polovica iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije dva mjeseca do polaska na putovanje. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od dva mjeseca do polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana.

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

-Visa Premium PBZ do 6 rata
-Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
-Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)
-Diners karticama do 12 rata
-ostalim karticama jednokratno
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Upute i opći uvjeti putovanja možete pronaći ovdje.