ALBANIJA - LJETOVANJE U DRAČU

8 dana / 7 noćenja

Autobusom iz Zagreba. Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz isključivu prethodnu pismenu najavu.

GARANTIRANI POLASCI

02.08. - 10.08.2024. RC 459 € FM 419 €

09.08. - 17.08.2024. RC 459 € FM 419 €

Vrijednost više:

Uključen razgled Skadra i Drača!

Mogućnost izleta uz razgled cijele Albanije!

PROGRAM PUTOVANJA

0.dan/PETAK/ ZAGREB

Polazak autobusa ispred Gradskog Poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1) u 22.00 sata. Vožnja hrvatskom autocestom u pravcu Dubrovnika uz kraća zaustavljanja radi odmora.

1.dan/SUBOTA/ ZAGREB – SKADAR – DRAČ

Nastavak putovanja prema Crnoj Gori, te prelazak hrvatsko – crnogorske granice. Slijedi vožnja crnogorskim primorjem pored Herceg Novog, Budve i Bara do albansko – crnogorske granice. Nakon prelaska granice slijedi  nastavak vožnje prema našoj destinaciji. Proći ćemo pokraj grada Skadra, te slijedi nastavak vožnje prema Draču pokraj Lezhë (Lež), gdje se nalazi poznati Skenderbegov mauzolej. Dolazak u Drač predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima ili predvečernjim satima ovisno o stanju na granicama. Po dolasku prijava u hotel. Sastanak s vašim vodičem u hotelu te dogovor oko izleta i daljnjeg programa. Slobodna večer u hotelu. Noćenje.

2.dan/NEDJELJA/ DRAČ

Doručak. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. U poslijepodnevnim satima orijentacijski odlazak do centra Drača uz vašeg vodiča, gdje ćemo vidjeti najpoznatije lokalitete ovog mediteranskog grada,: Slijedi kraći razgled iz vodiča: Venecijanska kula – ostatci zidine bizantskog dvorca u Draču – Amfiteatar – Glavni gradski bulevar i šetnica Epidamn – Ilirski trg – Džamija Fatih – Gradska vijećnica. Slobodno vrijeme u centru grada ili povratak u hotel. Noćenje.

3.dan/PONEDJELJAK/ DRAČ – KRUJE – TIRANA – DRAČ

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u Kruje te glavni grad Albanije, Tiranu. Nakon doručka polazak prema Kruji, jednom od najbitnijih albanskih gradova s obzirom na to da je rodni grad Skenderbega. Kruje je u 15. st. bio glavni grad Albanije te se prostire na padini uzvisine Sari Salltiku. Vožnja prema starom gradu Kruje, gdje ćemo putem saznati zašto se u Krujama nalazi spomenik Geogre Busha. Po dolasku slijedi kraći razgled grada uz pratnju vodiča: Skenderbegov muzej (Izvana), koji se nalazi u veličanstvenoj tvrđavi na stjenovitoj padini – Etnografski muzej (Izvana) koji se nalazi u tradicionalnoj kući sagrađenoj sredinom 18. stoljeća. Slobodno vrijeme u Krujama. Svakako sugeriramo posjet lokalnom Bazaaru koji je pun raznih suvenira i zanatskih radionica te je ujedno i najstariji trajno aktivan Bazaar u Albaniji.

Nakon Kruja, polazak prema obližnjoj Tirani, glavnom gradu Albanije. Ovaj grad je proteklih godina doživio rekonstrukciju iz vrlo derutnog grada u modernu europsku prijestolnicu. Odlazimo u centar grada na pješački razgled gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu – Zgrada Opere – Zgrada nacionalne banke Albanije – Katedralja Ngjallja e Krishtit, albanska ortodoksna katedrala – Nacionalni povijesni muzej – Palača Kulture – Džamija Ethem Beya – Tiranski toranj sa satom – Tiranska tvrđava –  Džamija Namazgjah – Glavna gradska šetnica, ulica Murat Toptani – Reja, skulptura oblaka dizajnirana od strane japanskog arhitekta, jedno od modernih čuda Tirane – katolička katedrala Sv. Pavla – Park Rinia – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – Ish Villa, bivša rezidencija Envera Hoxhe – Bunker Postbllok  – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit – Albanski parlament – Predsjednička Palača – Tiranski univerzitet – Trg majke Tereze  -Nacionalni stadion. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, te vlastite sadržaje i istraživanje Tirane. Polazak nazad prema Draču u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan/UTORAK/ DRAČ

Doručak. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

5.dan/SRIJEDA/ DRAČ – ELBASAN – BERAT – DRAČ

Doručak. Danas predlažemo fakultativni odlazak u Elbasan i Berat. Vožnja prema Elbasanu, te kraći razgled ovog starog grada osnovanog od strane Mehmeta II pod nazivom Eli-Bashan. Slijedi kraći razgled centra grada, bizantske i rimske ruševine – kraljevska džamija – ostaci starog grada te glavna gradska šetnica. Potom idemo prema Beratu, kojeg u Albaniji ali i šire smatraju  gradom-muzejem. Ovaj grad je dio Unescove baštine, a poznat je dobro očuvanom osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Berat ponekad nazivaju i gradom „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Sam Berat svakako je jedan od najimpresivnijih gradova ne samo Albanije već cijelog balkanskog poluotoka. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. Berat je također specifičan po tome što je podijeljen na dva dijela mostom Gorica. Po dolasku u Berat slijedi razgled donjeg dijela grada uz pratnju vodiča: Most Gorica – Momačka Džamija – Bulevar Republike – Ortodoksna Katedrala Svetog Demetrija – Olovna Džamija – Kraljeva Džamija ili džamija Sultan Bajezita I. – Halveti Tekke. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Svakako preporučujemo posjet Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Povratak u Drač u večernjim satima. Noćenje.

6.dan/ČETVRTAK/  DRAČ – GJIROKASTER – KSAMIL/SARANDA – DRAČ

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet na jug Albanije u smjeru Grčke, gdje ćemo posjetiti jedan od najpitoresknijih albanskih gradova, Gjirokaster i nakon Drača drugo najpoznatije ljetovalište u Albaniji Ksamil/Sarandu. Slijedi vožnja prema cca 200 kilometara udaljenom Gjirokasteru. Sa svojom otomanskom ostavštinom te kućama iz 17. stoljeća te uskim uličicama ovaj gradić se smatra najslikovitijim gradom u Albaniji. Po dolasku slijedi razgled najbitnijih znamenitosti: Trg Cerciz Topuli – Stari grad Gjirokaster – Obelisk – Džamija Pazarit – Kuća Ismaila Kadara – Kuća Skenduli – etnografski muzej (Izvana) – Kuća Zekate – Bazaar u Gjirokasteru – Rodna kuća Envera Hodže. Nakon razgleda imat ćemo slobodno vrijeme, u kojem svakako preporučujemo da posjetite Kalaja e Argijrose, dvorac koji se uzdiže iznad grda, a u kojem se nalazi ratni muzej.

Svakako preporučujemo i posjet Tunelima iz Hladnog rata, nevjerojatnom podzemnom bunkeru koji se nalazi u samom središtu grada, a koji je nekad mogao primiti i do 300 ljudi. U popodnevnim satima slijedi odlazak prema albanskoj rivijeri do mjestašcu Ksamil. Ksamil je inače dio nacionalnog parka Butrint, te se nalazi na samom rubu parka, dok se s druge strane nalazi Saranda, poznato albansko ljetovalište prepuno hotela. Ovdje ćemo naći niz predivnih pješčanih plaža, te ćemo imati slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnom i čistom moru. S obzirom na to da je ovo dio Sarande, albanskog biser na moru s preko 300 sunčanih dana u godini, smatra se najljepšim dijelom cijele juže rivijere. Nažalost, na pojedinim dijelovima Saranda je danas prepuna hotelskih kompleksa od više katova koji se nalaze tik do plaže. Mi ćemo se zato iskrcati u Ksamilu koji je još relativno netaknut betonizacijom. U poslijepodnevnim satima slijedi polazak prema Draču. Povratak u Drač u kasnim večernjim satima. Noćenje.

7.dan/PETAK/ DRAČ

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

8.dan/SUBOTA/ DRAČ – ZAGREB

Doručak. Stavit ćemo stvari u autobus, odjaviti se iz hotela. Slijedi slobodno vrijeme do popodnevnih sati za još jedno kupanje u Draču na hotelskoj plaži ili nekoj po vašem izboru. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Putem ćemo stati u Skadru, jednom od najstarijih albanskih gradova a koji se nalazi 17 km od granice. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča: Al`zamil džamija – glavna gradska šetnica Rruga Kole Idromeno – Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva posvećena Sv. Dimitriju – Kip Majke Tereze. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Nastavak vožnje kroz Crnu Goru i Hrvatsku noću radi izbjegavanja gužvi. Dolazak u Zagreb u jutarnjim ili popodnevnim satima nedjelje, ovisno o gužvama na granici.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđeni hotel

HOTEL WESTERN STAR 4*

Hotel Western Star 4* nalazi se u Draču, 150 metara od plaže Shkëmbi i Kavajës, 2,3 km od plaže Golem, 1,5 km od stijene Kavaje i 10 km od amfiteatra u Draču. Hotel je šarmantan, čist i lijepo uređen. Hotel nudi bar, terasu, restoran, recepciju otvorenu 24 sata, poslugu u sobu i besplatni WiFi. Svakog jutra poslužuje se bife doručak. Ovaj je objekt također jedan od najbolje ocijenjenih u odnosu vrijednost za novac u Draču! Ocjena na booking.com je fantastičnih 8,1.

TERMINI I CIJENE*:

GARANTIRANI POLASCI

02.08. - 10.08.2024. RC 459 € FM 419 €

09.08. - 17.08.2024. RC 459 € FM 419 €

*NADOPLATA ZA POLUPANSION (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja) 100 € 
**NADOPLATA ZA 1/1 SOBU (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja) 150 €
***POPUST ZA TREĆU OSOBU U 1/3 SOBI 10 €

 • Polasci su isključivo od subote do subote
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz isključivu prethodnu pismenu najavu.
 • Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji Zagreb – Drač – Zagreb
 • 7 noćenja u HOTEL WESTERN STAR 4* u Draču na bazi doručka
 • Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom
 • Turističkog pratitelja/vodiča na destinaciji na hrvatskom
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Boravišna taksa: cca 1 – 1,5 eura noćenje – ukupno 10,5 eura  – DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA – točna informacija u završnom pismu
 • Doplata za ležaljke na hotelskoj plaži cca 3 – 6 eura dan – točna informacija u završnom pismu
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta) - cijena po osobi

 • KRUJE I TIRANA (Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija) minimalno 20 prijavljenih putnika 30 €
 • ELBASAN I BERAT (Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija, ulaznicu za tvrđavu Berat) minimalno 20 prijavljenih putnika 40 €
 • GJIROKASTER, KSAMIL (Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija) minimalno 20 prijavljenih putnika 50 €

--> PAKET SVIH IZLETA 110 €

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 15 €
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 15 €
sjedala iza 2. vrata 15 €
ostala raspoloživa sjedala 8 €

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA - cijena po osobi

 • Ulaznica za dvorac Gjirokaster 400 LEKA
 • Ulaznica za Bunker i tunele hladnoga rata u Gjirokasteru 200 LEKA
 • Ulaznica za kuću Zekati u Gjirokasteru 100 LEKA
 • Ulaznica za Etnografski muzej u Gjirokasteru 200 LEKA
 • Ulaznica za Skanderbegov Muzej u Krujama 200 LEKA

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata. Agencija sama određuje raspored sjedenja. Kod autobusnih putovanja zbog prirode budget putovanja putnik nema pravo na prigovor na dodijeljeno mjesto,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije do 45 dana prije putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. 

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·       jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·       Visa Premium PBZ do 6 rata

·       Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·       Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·       Diners karticama do 12 rata

·       ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.