Madeira - Nova godina 

Portugal, Madeira, Nova godina, Funchal
7 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane!

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Vrijednost više:

Direktan let iz Ljubljane za Madeiru!
Bogat izbor fakultativnih izleta
Smještaj u hotelima 4* u Funchalu, najvećem gradu otoka
Vulkanski otok vječnog proljeća
Bujna suptropska vegetacija i botanički vrtovi usred Atlantika
Izvrsna gastronomija uz obilje ribe i morskih plodova

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA - MADEIRA
let, noćenje

Sastanak putnika u jutarnjim satima na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji uz doplatu) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Funchal (Madeira). Po dolasku na Madeiru organizirani transfer do hotela i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN MADEIRA - PO ZAPADNOM I ISTOČNOM DIJELU OTOKA MADEIRA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)
doručak, noćenje
Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet po najljepšim znamenitostima istočnog i zapadnog dijela otoka. Put će nas prvo odvesti slikovitom cestom na istočnu obalu otoka do parka prirode Ribeiro Frio (Mrzli potok) gdje ćemo se zaustaviti i pritom posjetiti uzgajalište pastrva.  Ovdje ćete imati mogućnost degustacije tipičnog, tradicionalnog otočnog napitka poncha, kombinacija tropskog voća, meda, šećera i domaćeg alkohola iz šećerne trske. Nastavljamo prema Santani, selu poznatom po karakterističnim trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. U kućama su nekoć živjeli lokalni seljaci, a danas su pretvorene u suvenirnice. Krećemo do zapadne obale Madeire do ribarskog sela Camara de Lobos, poznatog po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! – rt Cabo Girão*, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala – slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske – Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Nakon ručka (uz doplatu) povratak prema Funchalu preko jedinstvenog planinskog prijevoja Paul de Serra visokog 1500 metara. Noćenje.

3. DAN MADEIRA - fakultativni poludnevni izlet MONTE i DOLINA ČASNIH SESTARA
doručak, noćenje
Nakon doručka slobodan dan ili predlažemo fakultativno poludnevni izlet gdje će nam prva postaja biti vidikovac Pico dos Barcelos (335 metara) koji nudi čudesan pogled na zaljev uz koji se smjestilo glavno otočno središte Funchal. Zavojitom cestom obraslom drvećem eukaliptusa stižemo do Eira do Serrado (1.094 metra). Nakon kraće šetnje do vidikovca otvorit će nam se vrlo živopisan pogled prema najvišim vrhovima otoka te na 800 metara duboki ponor u kojem je skriveno selo Curral das Freiras. Potom put nastavljamo do sela Monte gdje se grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje. 

4. DAN MADEIRA - fakultativni cjelodnevni izlet TREKKING RABAÇAL LEVADA
doručak, noćenje
Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili jednostavno uživanje u hotelu. Preporučujemo uz doplatu cjelodnevni izlet/trekking odnosno laganu šetnju do levade Rabaçal. Levada je portugalska riječ koja dolazi od glagola levar=nositi odnosno u slobodnom prijevodu mini kanal kojima se dopremala voda sa sjeverne, vlažnije strane otoka do južne, većinom sušne strane otoka, a u svrhu navodnjavanja nasada banana, vinograda, voćnjaka, vrtova i hidroelektrana po cijelom otoku. Ukupna dužina tih kanala je otprilike 2500 km, a mnogi od njih su bili u pogonu već u 16. stoljeću. Danas su uz kanale uređene pješačke staze koje se koriste u turističke svrhe i omogućuju odlazak i obilazak netaknute prirode. Vožnja autobusom do platoa Paul de Serra, a od tamo nastavljamo pješice. U nastavku ćemo stići do gostionice Rabacal i nakon kraćeg odmora nastaviti put kroz prekrasnu prirodu do slapova Risco. Spustit ćemo se i nastaviti hodati po održavanim stazama koje se nazivaju „Levada 25 slapova“ do manjeg jezera na dnu pećine kroz koju se spušta 25 prirodnih slapova. Kratak predah za uživanje u jedinstvenoj prirodi. Po povratku do našeg vozila proći ćemo kroz tunel uz pomoću kojega dopremaju vodu na južnu stranu otoka. Levade na Madeiri nikako ne bi trebalo propustiti. Noćenje.

5. DAN MADEIRA - fakultativni poludnevni izlet JEEP SAFARI
doručak, noćenje
Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj prekrasan otok. Uz dodatnu naknadu možete se odlučiti za poludnevni izlet - jeep safari. Vozit ćemo se makadamskim cestama do srca Madeire s prekrasnim pogledom na najviše vrhove otoka. Vožnja među stablima trešanja i kestena, među trsovima koji krajolik čine zeleno-brončanim. Posljednja stanica safarija bit će na obali u ribarskom mjestu s crvenim krovovima - Camari de Lobos, a ovu avanturu zavšit ćemo uz čašu Poncha, lokalnog pića tipičnog za ovaj kraj. Povratak u hotel. U večernjim satima uživajte u blagdanskom ozračju i spektakularnom novogodišnjem vatrometu! Noćenje

SRETNA NOVA 2024. GODINA!

6. DAN MADEIRA
doručak, noćenje
Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili odmor u hotelu. Noćenje.

7. DAN MADEIRA - LJUBLJANA/ZAGREB
doručak, let
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe i aranžmane, obavljanje posljednje kupovine i dodatno razgledavanje Funchala. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke Madeira. Prijava na izravan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

TERMIN I CIJENA:

27.12.2023. - 02.01.2024. RC 1.298,00 € (9.779,78 kn)

Informacije o letu:

Polazak: 27. 12. Sri.:  04:00 - 10:55 Ljubljana  - Funchal 
Trajanje leta : 06:55
Polazna zračna luka : LJUBLJANA JOŽE PUČNIK AIR
Dolazna zračna luka : MADEIRA AIRPORT
Broj leta : 208
 
Povratak: 02. 01. Uto.:  16:00 - 21:20 Funchal - Ljubljana 
Trajanje leta : 05:20
Polazna zračna luka : MADEIRA AIRPORT
Dolazna zračna luka : LJUBLJANA JOŽE PUČNIK AIR
Broj leta : 209
Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.
 
Cijena uključuje
prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Funchal – Ljubljana
zrakoplovne pristojbe
6 noćenja s doručkom u hotelu 4*
transfer zračna luka – hotel – zračna luka
izlete i razglede prema programu
voditelja putovanja na slovenskom jeziku
lokalne vodiče na engleskom jeziku
troškove organizacije i pripreme putovanja

Cijena ne uključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu 270 € (2.034 kn)
transfer Zagreb – ZL Ljubljana – Zagreb 55 € (414,40 kn)
fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
putna osiguranja
  
Doplate
Doplata za manji broj putnika (15 – 24): 80 € (602,76 kn)

Doplata za manji broj putnika (25 – 34): 60 € (452,07 kn)

Doplata za manji broj putnika (35 – 44): 40 € (301,38 kn)

Doplata za jednokrevetnu sobu:  270 € (2.034 kn)

Fakultativni sadržaji:
- poludnevni izlet Monte i Dolinu časnih sestara (Curral das Freiras) 30 € (226,04 kn)

- doplata za 5 večera i novogodišnju večeru u hotelu 260 € (1.958,97 kn) 

- izlet trekking Levada Rabaçal 40 € (301,38 kn)

- poludnevni jeep safari 40 € (301,38 kn)
 
Moguće doplate tijekom ture: 
- ulaznice za lokalitete cca 20 EUR

Napomene i korisne informacije
Napomene:
- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 
KORISNE INFORMACIJE
MADEIRA

Službeni naziv: Região Autónoma da Madeira (Autonomna regija Madeira)

Geslo: Das ilhas, as mais belas e livres (portugalski: od svih otoka najljepši i najslobodniji)

Glavni grad: Funchal

Službeni jezik: Portugalski

Površina: 797 km2

Stanovništvo: 253 482 stanovnika

Valuta: Euro/€ (100 centi)

Komunikacija, telefon, internet: članica EU, telefon i internet su dostupni svugdje

Električni napon: 220 V, upotrebljavaju se iste utičnice kao i u Hrvatskoj

Sigurnost: sigurna zemlja.

Odjeća: S obzirom na tradiciju, nema posebnosti pri odijevanju.

Klima: Zbog položaja duboko u Atlantiku te izloženosti vjetrovima, otocima vlada drugačija mikroklima, koja u kombinaciji s egzotičnom vegetacijom daje poseban ugođaj. Nema velikih razlika u temperaturi, godišnja prosječna temperatura je između 17ºC i 22°C. Klima je prilično vlažna, a oblaci i magla često prekrivaju unutrašnjost otoka. Temperatura mora je između 17°C i 22°C.

Gospodarstvo: Poljoprivreda je povijesno dominantan sektor madeirskog gospodarstva. Turizam je važna gospodarska aktivnost, koja čini 20% ukupnog BDP – a, a odvija se tokom čitave godine. Veliki trud uložen je u očuvanje okoliša, što je glavni razlog turističkih dolazaka na Madeiru. Industrija je većinom zanatska i usmjerena na lokalne potrebe, npr. prehrambeni proizvodi te prerada šećerne trske. Industrija je koncentrirana u Funchalu, Santa Cruzu i Machicu.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U PORTUGALU

(Pokriva Angolu, Gvineju Bisau, Cabo Verde i Sao Tome i Principe)

Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL
lisabon@mvep.hr, pt.mvep.hr

Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik

0035 121 302 1033, 302 1053, 302 1077, 0035 121 302 1251

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9,00-17,00

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke) • po dogovoru

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 351 966 015 731

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Minimalan broj putnika: 10

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·       jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·       Visa Premium PBZ do 6 rata

·       Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·       Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·       Diners karticama do 12 rata

·       ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.