Kopenhagen - Nova godina 

Danska, Skandinavija, Nova godina, Kopenhagen
4 dana zrakoplovom iz Zagreba, Splita i Dubrovnika

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Vrijednost više:

Kopenhagen - grad koji se diči svojom kulturom, arhitekturom i raznim atrakcijama
Odlično mjesto za turistički posjet putnicima željnim klasike, modernog, odmora i zabave
Lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima
Tivoli, drugi najstariji aktivni zabavni park u svijetu
Čuvena "Mala sirena" - simbol Kopenhagena
Izlet u obližnji švedski grad Malmö

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB – KOPENHAGEN
petak, 29.12.2023.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu kod kioska Tiska u 6.30 sati ujutro. Polazak za Kopenhagen letom Croatia Airlines OU480 u 8.45 sati s dolaskom u 10.40 sati. Po dolasku odlazak na razgled grada autobusom i pješački: gradska vijećnica, dvorac Rosenborg, Kastellet, kip Male sirene, jednog od simbola grada, fontana Gefion, Palača Amalienborg, rezidencija danskih kraljeva)… Po završetku razgleda odlazak do hotela I smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do lučke četvrti Nyhavn prepune kafića barova i restorana. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak do hotela s voditeljem putovanja ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

2. DAN KOPENHAGEN
subota, 30.12.2023.
Nakon doručka nastavak razgleda grada. Prošetat ćemo kroz čuveni park Tivoli, otvoren 1843., treći najstariji zabavni park na svijetu. Nastavljamo uz Gradsku vijećnicu, Ny Carlsberg gliptoteku (preporučamo posjet u slobodno vrijeme) i Nacionalni muzej do dvorca Cristiansborg na otoku Slotsholmen koji je ujedno i sjedište danskog parlamenta i Vrhovnog suda. Odlazimo i do osebujne četvrti Christiania. Ta prava mala komuna, zapravo grad unutar grada, ima svoja pravila, a jedno od njih je i zabranjeno fotografiranje. Službeni dio razgleda završavamo odlaskom do tržnice Torvehallerne. Uz vise od 80 raznih trgovina i restorana sigurno ćete naći mjesto za opuštanje i odmor. Poslijepodne slobodno za vlastite programe, posjet nekom od muzeja ili vožnju brodom kanalima grada (dobro se obucite). Noćenje u hotelu.

3. DAN KOPENHAGEN – fakultativni izlet u Malmö (Švedska)
nedjelja, 31.12.2023.
Doručak u hotelu. Danas preporučamo odlazak vlakom preko mosta Oresund (8 km) do švedskog grada Malmoa. Treći grad po veličini u Švedskoj nekad pod Danskom vlašću, poznat je po svojoj modernoj arhitekturi koju najbolje prikazuje neboder Turning torso, druga najviša stambena zgrada u Europi. Razgled grada pješački i javnim prijevozom s naglaskom na ostatke stare tvrđave Malmöhus koju je 1434. sagradio Erik VII. Pomeransk kao i živopisni gradski trg Lilla torg. U slučaju dobrog vremena preporučamo i šetnju parkom Pildammsparken. Poslijepodne povratak do Kopenhagena. Slobodno vrijeme za vlastito upoznavanje sa srednjovjekovnom danskom prijestolnicom i priprema za doček Nove godine. Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

SRETNA NOVA 2024. GODINA! 

4. DAN KOPENHAGEN – ZAGREB
ponedjeljak, 1.1.2024.
Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Let zrakoplova Croatia Airlines OU481 za Zagreb u 11.20 sati. Dolazak u Zagreb je predviđen u 13.10 sati.
 
Cijena uključuje
prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb
zrakoplovne pristojbe
1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Kopenhagenu u dvokrevetnim sobama
prijevoz autobusom prema programu
razgled Kopenhagena autobusom, gradskim prijevozom i pješice u pratnji voditelja putovanja
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu:180 € (1.356,21 kn)
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
putna osiguranja
Manje 
 
Doplate
Doplata za jednokrevetnu sobu: 180 € (1.356,21 kn)
20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
Trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Doplata za priključni let iz Splita ili Dubrovnika: 60 € (452,07 kn)

Fakultativni sadržaji i izleti
Izlet vlakom u Malmö (Švedska): 40 € (301,38 kn) po osobi, djeca do 12 god. 30 € (226,03 kn) po osobi (uključuje povratnu kartu za vlak i pratnju voditelja putovanja) – obvezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika
Vožnja kanalima (ca 1h):  cca 17 € (plaćanje na licu mjesta)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta, cijene mogu biti podložne promjeni):

· Tivoli od 135 DKK (djeca 3-7 god. 60 DKK)
· Carlsberg Glyptotek 115 DKK
· Muzej Thorvaldsen 90 DKK, djeca do 18 gratis
· dvorac Christiansborg 160 DKK (kombinirana ulaznica), djeca ispod 18 gratis
· Rosenborg dvorac 120 DKK, djeca ispod 18 gratis
· Karta za javni prijevoz (integrirani) 24 DKK

Izlet vlakom u Malmö (Švedska): 40 € (301,38 kn) po osobi, djeca do 12 god. 30 € (226,03 kn) po osobi (uključuje povratnu kartu za vlak i pratnju voditelja putovanja) – obvezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia airlines

OU480 29DEC ZAG CPH 08:45 10:40

OU481 01JAN CPH ZAG 11:20 13:10

Sva vremena su lokalna.

Hotel u Kopenhagenu:

Zleep Hotel Copenhagen Arena 3* ili sličan

Adresa: Ørestads Boulevard 124, 2300 Kopenhagen, Danska

Termin i cijena:

29.12.2023. - 01.01.2024. RC 729,00 € (5.492,65 kn) FM 699,00 € (5.266,62 kn)

Informacije o letu:

Polazak: 29. 12. Pet.:  08:45 - 10:40 Zagreb  - Kopenhagen 
Trajanje leta : 01:55
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Dolazna zračna luka : COPENHAGEN KASTRUP AIRPOR
 
Povratak:
01. 01. Pon.:  11:20 - 13:10 Kopenhagen - Zagreb 
Trajanje leta : 01:50
Polazna zračna luka : COPENHAGEN KASTRUP AIRPOR
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
 
Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Napomene i korisne informacije
VAŽNE NAPOMENE

Za državljane RH viza za Dansku i Švedsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  www.mvep.hr
U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u ožujku 2022. godine i podložna su promjeni.
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

KORISNE INFORMACIJE - KOPENHAGEN

Kopenhagen je glavni i najnaseljeniji grad Danske. Nalazi se na istočnoj obali otoka Zelanda; još jedan mali dio grada nalazi se na Amageru, a odvojen je od Malmöa, u Švedskoj, uz tjesnac Øresund. Most Oresund povezuje dva grada željeznicom i cestom. Od prijelaza 21. stoljeća Kopenhagen je doživio snažan urbani i kulturni razvoj, potpomognut ulaganjem u njegove institucije i infrastrukturu. Grad je kulturno, gospodarsko i vladino središte Danske; to je jedno od najvećih financijskih središta Sjeverne Europe s burzom u Kopenhagenu. Kopenhaško gospodarstvo doživjelo je brzi razvoj u uslužnom sektoru, posebno kroz inicijative u informacijskoj tehnologiji, farmaceutskim proizvodima i čistoj tehnologiji. Od završetka mosta Øresund, Kopenhagen se sve više integrirao sa švedskom pokrajinom Scania i njezinim najvećim gradom, Malmöom, u obliku regije Øresund. Uz niz mostova koji povezuju različite četvrti, gradski pejzaž karakteriziraju parkovi, šetnice i rive. Značajke Kopenhagena, kao što su vrtovi Tivoli, kip Mala sirena, palače Amalienborg i Christiansborg, vrtovi dvoraca Rosenborg, Frederikova crkva i mnogi muzeji, restorani i noćni klubovi značajne su turističke atrakcije. Najveće jezero u Danskoj, Arresø, nalazi se oko 43 kilometra sjeverozapadno od Trga gradske vijećnice.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Danskoj nalazi se u Kopenhagenu. na adresi Søtorvet 5, 1st fl., 1371 Copenhagen K. Danska. Kontakt podaci: tel. 0045 33 919 095, fax. 0045 33 917 131, e-mail: denmark@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Tina Krce. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena) 0045 22 620 760.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Minimalan broj putnika: 10

Mogućnosti plaćanja:

Bankovna doznaka

Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.

Načini plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice

2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:

·       jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr

·       Visa Premium PBZ do 6 rata

·       Visa Inspire PBZ banke do 12 rata

·       Master Card Zagrebačke banke do 12 rata ( potreban token ili m-token/aplikacija)

·       Diners karticama do 12 rata

·       ostalim karticama jednokratno

* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije za putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.