SAD Istočna obala

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

12 dana,  SAD - Istočna obala 
BOSTON • SLAPOVI NIAGARE WASHINGTON • NEW YORK • PLYMOUTH


1. dan: Dolazak – Boston
(uz rezerviran paket „Let i transfer“) Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana 2,5 sata prije leta. Let iz Ljubljane preko Istanbula za Boston. Po slijetanju i obavljaju graničnih formalnosti u zračnoj luci slijedi transfer do hotela na području Bostona.

2. dan: Boston

Doručak. Danas upoznajete Boston, glavni grad države Massachusetts, velikog povijesnog značaja, poznat kao kolijevka suvremene Amerike. Tijekom razgleda ćete vidjeti Cambridge, gdje su smješteni kampus MIT (Massachusetts Institute of Technology) i Harvard. Put preko rijeke odvest će vas do Staze slobode, ključnih znamenitosti američke neovisnosti koje se vežu uz začetak Američke revolucije. Ovdje su se početkom 1770-ih odvijali događaji koji su doveli do Američkog rata za neovisnost, Bostonskog masakra i Bostonske čajanke. Oduševit će vas Boston Common, najstariji gradski park u SAD-u, iz 1634. Vidjet ćete i Beacon Hill, četvrt poznatu po šarmantnim popločenim ulicama, plinskim svjetiljkama i rezidencijalnoj arhitekturi. Upoznat ćemo i Quincy market, povijesni trgovački kompleks koji obiluje trgovinama i restoranima. Poslijepodne slobodno za predah ili vlastite sadržaje u Bostonu. Navečer slijedi transfer do hotela i noćenje.

3. dan: Boston - Niagara
Doručak. Odjava iz hotela. Krećete prema slapovima Niagare. Očekuje vas vožnja kroz pitoresknu regiju New England. Regija je nastanjena kad su engleski hodočasnici, puritanci, stigli u Sjevernu Ameriku zbog progona iz Europe početkom 17. stoljeća. U 19. stoljeću regija je odigrala važnu ulogu u pokretu koji je želio ukinuti ropstvo u SAD-u, postala je izvor prvih primjera američke književnosti i filozofije te je pokazala prve znakove utjecaja Industrijske revolucije u Sjevernoj Americi. Noćenje na području Niagare.

4. dan: Slapovi Niagara – Amish county
Doručak. Danas posjećujete jednu od najvećih atrakcija ovog putovanja: impozantne slapove Niagare. Ovdje se možete opcionalno (uključeno u paketu izleta) odlučiti za vožnju brodom koja Vas vodi sasvim blizu slapova. Poslijepodne nastavljamo vožnju kroz državu New York, uz kraća zaustavljanja za foto stanke u tipičnim mjestašcima, sve do Lancastera u Pennsylvaniji. Slijedi amiška večera, putovanje u prošlost, u vrijeme dok su se farme obrađivale bez upotrebe strojeva. Uživajte u tradicionalnoj amiškoj kuhinji. Smještaj i noćenje na području Lancastera.

5. dan: Amish county – Washington DC
Doručak. Danas razgledate amišku kuću i muzej. Saznat ćete više o načinu života ovih ljudi predanih vjeri i posvećenih suživotu s prirodom. Nastavljate prema Washingtonu, uz poslijepodnevno zaustavljanje u Georgtownu, gdje vas očekuje slobodno vrijeme za predah. Smještaj u hotel i noćenje na području Washingtona.

6. dan: Washington DC
Doručak. Očekuje vas 4-satna tura tijekom koje ćete vidjeti najznačajnije znamenitosti Washingtona: Bijelu kuću (rezidenciju američkog predsjednika), Capitol Hill (sjedište vlade SAD-a i četvrt u kojoj se nalazi Kapitol s kupolom na vrhu, Senat, Zastupnički dom
i neoklasicistička zgrada Vrhovnog suda), nacionalno groblje Arlington… Poslijepodne slobodno za vlastite sadržaje – predlažemo posjet svjetski poznatom muzeju Smithsonian. Noćenje na području Washingtona.

7. dan: Washington DC –Philadelphia – New York/New Jersey

Doručak. Slijedi kraći obilazak centra Philadelphije i najznačajnijih gradskih znamenitosti. Potom odlazimo u Elisabeth Outlet Mall koji nudi mogućnost kupovine proizvoda svjetski poznatih marki. Noćenje na području New Jerseya.

8. dan: New York

Doručak. Posjećujemo Veliku Jabuku – New York. Prijepodne vas očekuje ležerna šetnja High lineom, 2.3 km dugačkom šetnicom koja se uzdiže iznad ulica West Sidea.
Nekadašnja pružna trasa za javnost je otvorena 2009. i pruža odličnu mogućnost panoramskog doživljaja grada i njegovih znamenitosti. Poslijepodne slobodno za odmor ili vlastite sadržaje. Možete nam se pridružiti (sadržano u paketu izleta uz doplatu) na turi Ellis Island s Kipom slobode. Trajekt od Battery Parka vodi do Liberty Islanda i muzeja imigracije na Ellisu. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan: New York City

Doručak. Krećemo na 5-satni obilazak grada (uz foto stanku u Battery parku odakle se vidi Kip slobode), Ground zero, Wall street, China town, Little Italy, Midtown, Times square. Poslijepodne slobodno za primjerice šetnju Manhattanom, kupovinu u Macy’su, na 5. Aveniji ili boravak u Central parku. Uz doplatu (sadržano u paketu izleta) nam se možete pridružiti na obilasku Empire state buildinga – s vidikovca na 86. katu puca pogled na Manhattan! Večernje okupljanje grupe na području Bryant parka. Noćenje u hotelu na području New Jerseya.

10. dan: New York – Newport – Plymouth – Boston
Doručak. Vožnja kroz države Nove Engleske do Bostona. Zaustavljamo se u Newportu Rhode Island, lijepom obalnom gradu. Poznat je kao ljetna destinacija s bogatom jedriličarskom tradicijom. Pridružite nam se na izletu (sadržano u paketu izleta uz doplatu) i upoznajte The Breakers, impresivnu vilu obitelji Vanderbilt i crkvu sv. Marije u kojoj je održano vjenčanje Jacqueline Lee Bouvier i tadašnjeg senatora Johna Fitzgeralda Kennedyja. Slijedi nastavak vožnje Ocean driveom prema Plymouthu. Panoramski razgled povijesnog središra Plymoutha uključujujći Mayflower II i Pilgrim rock. To je tradicionalno mjesto iskrcavanja Williama Bradforda i europskih doseljenika 1620. godine. Imate mogućnost pridružiti nam se na (sadržano u paketu izleta uz doplatu) odlasku u Lobster Shack – probajte deliciju od poznatog jastoga iz Mainea u autentičnoj lokalnoj gostionici. Nastavak vožnje prema Bostonu. Smještaj i noćenje na području Bostona.

11.-12. dan: Boston: slobodno i povratak

(uz rezervirani paket “Let i transfer”) U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Slijedi let preko Istanbula do Lju
bljane.



VAŽNO: Za ovo putovanje u SAD potrebna je viza. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Cijena uključuje:
- 10 noćenja u dvokrevetnoj standard sobi u hotelu s srednje kategorije
- 10 x samoposlužni doručak
- atraktivna kružna tura, uključujući obilazak amiške farme i muzeja
- 1 x tipična večera u Amish county
- NIKAL pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
- Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
- paket "Let i transfer"
- Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.
- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- vizu za Ameriku 
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate u agenciji:

• Paket "Let i transfer": cijena 4.200 kn po osobi
- Asistenciju u zračnoj luci polaska
- Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Ljubljana – Istanbul - Boston s uključenim zrakoplovnim       pristojbama – avioprijevoznik Turkish Airlines
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20 cm)
- 2 komad prtljage max. 23 kg po putniku
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka

• Paket putnog osiguranja od 500 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Paket izleta: 1.799 kn po osobi
- Vožnja brodicom blizu Niagare Maid of the Mist Cruise (4. dan)
- Kip slobode i otok Ellis u New Yorku (8. dan)
- Empire State Building vidikovac na 86. Katu (9. dan)
- Posjed Breakers u Newportu Rhode Island (10. dan)
- jastog u Lobster Shacku u Plymouthu (1 jastog po osobi u samoposlužnoj gostionici) (10. dan)

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 4.199 kn

Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 50 USD po osobi

- Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza.

Informacije o vizama:
USA

Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija
ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.

Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Ljubljana - Istanbul - Boston avio kompanija Turkish Airlines.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom  2020. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

 

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25


Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,
MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %


Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Predviđena vremena leta:

TK1062 08.04.2020.  LJUBLJANA  ISTANBUL 0910 1230
TK81     08.04.2020.  ISTANBUL  BOSTON      1435 1830
TK 82    18.04.2020.  BOSTON  ISTANBUL      2345 1610* (idući dan)
TK1063 19.04.2020.  ISTANBUL  LJUBLJANA 1750 1905

Prijevoznik: Turkish Airlines

 

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE


Službeno ime: United States of America
Geografski položaj: Sjedinjene Američke Države ili skraćeno SAD, prostire se središnjim i južnim dijelom Sjeverne Amerike. Preciznije, SAD se prostire od Atlantskog oceana na istoku do Tihog oceana na Zapadu, te Meksičkog zaljeva na jugoistoku.
Površina: 9.522.055 km2
Broj stanovnika: oko 327.200.000
Glavni grad: Washington
Službeni jezik: engleski
Religija: protestanti 51%, rimokatolici 24%, ostalo 25%
Vremenska razlika: -5 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: američki dolar USD
Hrana i piće: SAD je zemlja brze hrane i takva je ponuda svugdje dostupna. Mnogo je restorana u kojima se nude razna jela sa žara, odresci, rebarca... u kombinaciji s prženim krumpirom. U svim većim mjestima dostupna je i talijanska kuhinja te meksička i kineska. Gazirana pića i voda dostupni su svugdje. Kupovina piva i ostalog alkohola je ograničena (prodaje se u specijaliziranim trgovinama samo punoljetnim osobama).
Napon struje: 110V, potreban je adapter
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna. Informativna cijena je 160 USD kod osobnog ishođenja u američkom veleposlanstvu
Pozivni broj zemlje: +1
Klima: Veliki prostor SAD-a određen je i različitim klimatskim uvjetima. Tako je za središnji i istočni dio zemlje tipična umjerena klima, za zapadni dio uz Tihi ocean sredozemna, za srednji i dijelove zapada pustinjska i polupustinjska, dok na krajnjem sjeveru i u planinskim predjelima zemlje prevladava snježna i šumska klima.