SAD Zapadna obala 2020.

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

15 dana,  SAD - Zapadna obala 
Kružno putovanje... Američki sunčani zapad: Kalifornija i Nevada! 
LOS ANGELES • LAS VEGAS SAN FRANCISCO • MALIBU BEACH



1-2. dan: Dolazak – Los Angeles
(uz rezerviran paket „Let i transfer“) Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana 2,5 sata prije večernjeg leta za Istanbul. Dolazak u Istanbul i noćenje. Let za Los Angeles u 13:05 i dolazak u poslijepodnevnim satima. Po slijetanju i obavljaju graničnih formalnosti u zračnoj luci slijedi transfer do hotela na području Los Angelesa.

3. dan: Los Angeles

Doručak. Danas vas očekuje cjelodnevno upoznavanje Los Angelesa – Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood Boulevard, China Theater, Rodeo Drive. Vidjet ćete centar grada s poznatom ulicom Olvera koja je zapravo otvorena tržnica suvenira, a obiluje uličnim sviračima, restoranima i meksičkom glazbom. Zaustavit ćemo se i u Santa Monici, gdje kod obale Tihog oceana završava legendarna Route 66. Imat ćete mogućnost prošetati po Third Street Promenade – promenadi u Santa Monici s mnogo trgovina i barova, koja nudi odlične mgućnosti za večeru. Navečer slijedi transfer do hotela i noćenje na području Los Angelesa.

4. dan: Los Angeles – Barstow – Las Vegas
Doručak. Krećemo prema Las Vegasu prelazeći pustinju Mojave. Stajemo u Barstowu, gdje ćete u outlet centru imati mogućnost za nevjerojatan šoping. Pridružite nam se na izletu (sadržano u paketu izleta) Noćni Las Vegas: doživite blještavilo Grada grijeha! Obići ćete najpoznatije znamenitosti: Vegas Vicka, centar grada, vidjet ćete poznate hotele Mirage, Cosmopolitan, fontane Bellagia… zavirite u kapelice za vjenčanja, fotografirajte se ispred poznatog MGM lava i drugih gradskih atrakcija. Noćenje na području Las Vegasa.

5. dan: Las Vegas
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje u Las Vegasu ili nam se pridružite na izletu u Grand Canyon (uključeno u paket izleta). Ranojutarnji polazak prema grand Canyonu (West Rim). Najprije stajemo kod impresivnog mosta O’Callaghan-Tillman. Ovo čudo moderne arhitekture drugi je most po visini u SAD-u, a nalazi se 270 m iznad rijeke Colorado. S mosta puca pogled na Hoover branu koja se prije mogla vidjeti samo iz zraka. Prema West Rimu prolazimo kroz nacionalni park Joshua Tree koji obuhvaća dijelove dviju pustinja, Mohave i Colorado, a kroz koji ćete zakoračiti na teren američkih domorodaca. Očekuje vas predstava Wild West na ranču Hualapai, a potom Grand Canyon Skywalk odnosno Nebeska šetnica – most sa staklenim dnom koji će vam pružit nezaboravan doživljaj! Imat ćete dovoljno vremena za uživanje u divljoj prirodi kanjona i stvaranje predivnih uspomena. Povratak i noćenje na području Las Vegasa.

6. dan: Las Vegas
Doručak. Današnji dan vam je na raspolaganju za uživanje u mnogim atrakcijama koje Las Vegas nudi: vrhunske mogućnosti za kupovinu, primamljiva kasina, glazbene predstave… Šetajte slavnom ulicom Strip i fotografirajte se u poznatom okruženju gradskog blještavila. Možete nam se pridružiti na poludnevnom izletu (sadržano u paketu izleta) u park prirode Valley of Fire: najstariji i najveći park prirode u Nevadi poznat je po svojim stijenama u crvenim nijansama. Dok se sunčeve zrake odbijaju o njih, stijene često izgledaju kao zahvaćene plamenom. Park je nekada bio duhovno središte Anasazi Indijanaca, velike ranoameričke civilizacije. Noćenje na području Las Vegasa.

7. dan: Las Vegas – Death Valley – Bakersfield
Doručak. Krećemo u doživljaj prelaska Doline smrti, nacionalnog parka Death Valley. To je najdublja depresija sjeverne polutke i vrelo pustinjsko čudo koje ima tri rekorda: to je najtoplije, najsuše i najniže mjesto u Sjevernoj Americi. Nazivi mjesta u Dolini smrti su vrlo zloslutni: Mrtvačev prolaz, Kanjon suhih kostiju, Pogrebne planine… Dolina smrti itekako je živa: dom je američkim muflonima koji mogu živjeti s vrlo malo vode i pustinjskim čegrtušama koje se kreću u skokovima kako bi što manje doticale vruće tlo. Sva flora i fauna prilagođena je surovim uvjetima. Dolina smrti je dom za indijanska plemena, kao i za 23 endemične vrste koje ne rastu nigdje drugdje na svijetu. Zaustavit ćemo se na Furnace Creek ranču na putu do Bakersfielda. Noćenje na području Bakersfielda.

8. dan: Bakersfield – Sequoia and Kings – Modesto ili Merced
Doručak. Posjećujemo nacionalni park Sequoia and Kings, jedan od najljepših u Kaliforniji. Ime nosi po vrlo visokim stablima sekvoje. Najpoznatije stablo je General Sherman, po obujmu najveće svjetsko stablo. Osim njega u ovom parku se nalaze još četiri od deset najvećih svjetskih stabala. Krajolik parka je očuvan i još uvijek podsjeća na krajolik Sierra Nevade prije dolaska europskih doseljenika. Prvi poznati doseljenik koji se ovdje nastanio bio je Hale Tharp, koji je dom izdubio u oborenom stablu divovske sekvoje. Harpova koliba je očuvana i danas je jedna od atrakcija nacionalnog parka. Poslijepodne nastavljamo prema Modestu ili Mercedu, noćenje u hotelu na području Modesta ili Merceda.

9. dan: Modesto – San Francisco
Doručak. Danas krećemo prema San Franciscu. Upoznat ćete grad - centar, Union Square, Chinatown, Nob hill&Russian hill, Golden Gate park, Golden Gate most, Fisherman’s Wharf. Poslijepodne i večer slobodno za vlastite sadržaje ili nam se pridružite na izletu (sadržano u paketu izleta): obilazak Alcatraza i noćni San Francisco. Ukrcajte se na trajekt i posjetite Alcatraz: zakoračite u prošlost, na legendarni otok koji je bio utvrda za vrijeme Građanskog rata, vojni zatvor i jedna od najzloglasnijih kaznionica u američkoj povijesti. Navečer imate mogućnost sudjelovati u izletu Noćni San Francisco i tijekom panoramskog razgleda uživati u svjetlima i noćnim prizorima ovog živopisnog grada, uz zaustavljanja i šetnje njegovim živahnim ulicama. Noćenje na području San Francisca.

10. dan: San Francisco – Pacific Coast – Lompoc ili Santa Maria
Doručak. Napuštamo San Francisco i vozimo se poluotokom Monterey, poznatom po lijepim plažama i velebnim rezidencijama. U Montereyu ćemo posjetiti Fishermn’s Wharf i slavni Cannery Row. Historijsko pristanište danas je prepuno mogućnosti za zabavu, gastronomiju ili kupovinu. Posjetit ćemo i šarmantni gradić Carmel-by-theSea, poznat po likovnim galerijama i unikatnim trgovinama. Poslijepodne nastavljamo prema Lompocu ili Santa Mariji. Noćenje.

11. dan: Lompoc – Santa Barbara – Malibu Beach – Los Angeles
Doručak. Krećemo prema Santa Barbari, gdje drvoredi palmi obrubljuju šetnice uz pješčane plaže. Obilazak i slobodno vrijeme. Poslijepodne nastavljamo prema Los Angelesu preko Malibu Beacha. Noćenje na području Los Angelesa.

12. dan: Los Angeles
Doručak. Danas imate slobodno na raspolaganju za vlastite sadržaje i samostalno upoznavanje Los Angelesa ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu (sadržano u paketu izleta) u San Diego. Smatran jednim od najljepših gradova SAD-a, San Diego leži na blagim pješčanim plažama Pacifika. Obilazak uključuje Stari grad, centar i četvrt Gaslamp, Balboa park, Coronado Island i Point Loma. Noćenje na području Los Angelesa.

13-14. dan: Los Angeles- Istanbul
(uz rezervirani paket “Let transfer”) Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do zračne luke i let za Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

15. dan:Istanbul- Ljubljana

Transfer  do zračne luke u ranim jutarnjim satima i nastavak i leta za Ljubljanu.



VAŽNO: Za ovo putovanje u SAD potrebna je viza. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Cijena uključuje:
- 11 noćenja u dvokrevetnoj standard sobi u hotelu s srednje kategorije
- 11 x samoposlužni doručak
- atraktivna kružna tura: od odredišta do odredišta kružnog putovanja putovat ćete u modernom, ugodnom i klimatiziranom autobusu.
- NIKAL pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
- Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
- paket "Let i transfer" 
- 2 noćenja u Istanbulu
- Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.
- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- vizu za Ameriku
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate u agenciji:

• Paket "Let i transfer": cijena 4.500 kn po osobi
- Asistenciju u zračnoj luci polaska
- Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Ljubljana – Istanbul - Los Angeles s uključenim zrakoplovnim pristojbama– avioprijevoznik Turkish Airlines
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20 cm)
- 2 komad prtljage max. 23 kg po putniku
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka

• Paket putnog osiguranja od 550 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Paket izleta: 2.199 kn po osobi
- Noćni Las Vegas (3. dan)
- Grand Canyon (4. dan)
- Park prirode Valley of Fire (5. dan)
- Alcatraz (8. dan)
- Noćni San Francisco (8. dan)
- San Diego (11. dan)

• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 4.999 kn

Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 50 USD po osobi

- Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza.

Informacije o vizama:
USA

Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija
ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.

Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Ljubljana - Istanbul - Los Angeles avio kompanija Turkish Airlines.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom u 2020. godini i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

 

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25


Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,
MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %


Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Predviđena vremena leta:

Prijevoznik: Turkish Airlines

 

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE


Službeno ime: United States of America
Geografski položaj: Sjedinjene Američke Države ili skraćeno SAD, prostire se središnjim i južnim dijelom Sjeverne Amerike. Preciznije, SAD se prostire od Atlantskog oceana na istoku do Tihog oceana na Zapadu, te Meksičkog zaljeva na jugoistoku.
Površina: 9.522.055 km2
Broj stanovnika: oko 327.200.000
Glavni grad: Washington
Službeni jezik: engleski
Religija: protestanti 51%, rimokatolici 24%, ostalo 25%
Vremenska razlika: -5 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: američki dolar USD
Hrana i piće: SAD je zemlja brze hrane i takva je ponuda svugdje dostupna. Mnogo je restorana u kojima se nude razna jela sa žara, odresci, rebarca... u kombinaciji s prženim krumpirom. U svim većim mjestima dostupna je i talijanska kuhinja te meksička i kineska. Gazirana pića i voda dostupni su svugdje. Kupovina piva i ostalog alkohola je ograničena (prodaje se u specijaliziranim trgovinama samo punoljetnim osobama).
Napon struje: 110V, potreban je adapter
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna. Informativna cijena je 160 USD kod osobnog ishođenja u američkom veleposlanstvu
Pozivni broj zemlje: +1
Klima: Veliki prostor SAD-a određen je i različitim klimatskim uvjetima. Tako je za središnji i istočni dio zemlje tipična umjerena klima, za zapadni dio uz Tihi ocean sredozemna, za srednji i dijelove zapada pustinjska i polupustinjska, dok na krajnjem sjeveru i u planinskim predjelima zemlje prevladava snježna i šumska klima.