Izrael i Jordan 2020.

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

IZRAEL I JORDAN
Jedinstveno putovanje po Svetoj zemlji! 

ISTAKNUTA PREDNOST PROGRAMA:
Samo kod nas uključen SPA na Mrtvom moru i žičara na Massadu -
jedna od najznačajnijih utvrda iz drevnih vremena koja je uklesana na platou velike stijene s koje se pruža pogled na Mrtvo more i okolinu.

1. dan: Let za Tel Aviv
uz rezervirani paket „Let i transfer“)
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb/Ljubljana 2,5 sata prije leta. Prijava na let za Tel Aviv preko Istanbula. U kasnim poslijepodnevnim satima dolazak u Tel Aviv. Nakon obavljenih graničnih formalnosti
Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela u Tiberiasu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: Galilejsko jezero
Nakon doručka odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo Brdo blaženstava na kojem je Isus održao znameniti govor o osam blaženstava. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu. Slijedi obilazak crkvice nad Petrovom kućom, ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge u kojoj je Isus naučavao. Fakultativno vožnja brodom po Galilejskom jezeru i riblji ručak. Povratak u Tiberias, večera i noćenje.

3. dan: Haifa - Nazaret
Doručak. Odlazak do Haife, kratka panoramska vožnja gradom s predivnim parkom Bahai (izvana). 
Zatim krećemo do Muhrake, vrha brda Karmel, gdje se prema Bibliji Ilija borio s Baalovim sljedbenicima. Nastavljamo do Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti. Obilazak Bazilike navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Nakon razgleda slijedi vožnja preko graničnog prijelaza Sheik Husseinu Jordan do Ammana. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan: Petra
Nakon doručka slijedi vožnja do Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Prvo ćemo se popeti do grobnice u stijeni Ed-Deir. S vrha se pruža pogled na dolinu Arava i Aronovo brdo. Zatim ćemo silazeći obići najvažnije ostatke ovog čudesnog grada: kolonadu s Temenosom i hramom Qasr el-Bint, hram krilatih lavova, kamene grobnice i crveno pročelje al-Khazne. Povratak u Amman, večera i noćenje.

5. dan: Amman - Betlehem
Doručak. Slijedi panoramska vožnja po Ammanu, a zatim nastavljamo do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Juraja, u kojoj možete vidjeti najstariji sačuvani kartografski prikaz Svete Zemlje i okolnog područja (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Posjetit ćemo i tradicionalno mjesto krštenja na rijeci Jordan. Nastavljamo do Betlehema preko graničnog prijelaza Most Allenby. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: Jeruzalem
Doručak. Odlazak na Maslinsku goru i prvi panoramski pogled na stari i novi dio Jeruzalema. Zatim ćemo prošetati do Gatesmanskog vrta i Crkve svih naroda. Odavde kroz Lavlja vrata ulazimo u stari Jeruzalem. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u Bazilici Svetoga groba. Zatim kroz muslimansku tržnicu i obnovljenu židovsku četvrt stižemo do Zapadnog zida (Zida plača). U nastavku slijedi vožnja kroz Novi Jeruzalem i povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: Qumran, Ein Gedi, Masada - SPA u Mrtvom moru
Doručak. Danas nas izlet vodi do najvećih znamenitosti na području Mrtvog mora. Najprije ćemo posjetiti spilje u blizini sela Qumran. U njima su nađeni čuveni Svici s Mrtvog mora.  Nastavljamo uz Mrtvo more do Masade - jednog od najznačajnijih lokaliteta u Izraelu. Uspon žičarom i obilazak lokaliteta. Slijedi povratak na ručak (uključen u cijenu) u Ein Gedi SPA gdje možete uživati u hidromasažnim kupkama mineralne vode, ljekovitom blatu ili pokušati zaplivati u vodi Mrtvog mora. Uključeno je i korištenje ručnika za plažu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan: Povratni let
(uz rezervirani paket „Let i transfer“)
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke i prijava na let Tel Aviv - Ljubljana preko Istanbula. Dolazak u Ljubljanu u kasnim poslijepodnevnim satima.

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za ulazak u Izrael nije potrebna viza. Za ulazak u Jordan viza je potrebna, dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji kopiju putovnice s osnovnim podacima. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

Cijena uključuje:

- 7 noćenja u hotelima s 3* u dvokrevetnoj sobi
- 7 polupansiona (doručak + večera)
- Prijevozi prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
- 6 vođenih izleta:
  • Galilejsko jezero
  • Haifa i Nazaret
  • Petra
  • Amman
  • Jeruzalem
  • Qumran, Massada (uključena žičara)
  • SPA Ein Gedi (uključen ručak i korištenje ručnika)
- Vizu za Jordan
- Lokalnog vodič na hrvatskom ili slovenskom jeziku
- Pripremu, organizacija putovanja i jamčevina


Cijena ne uključuje:
- Paket "Let i transfer"
- Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- Izlazna taksa za Izrael i Jordan
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Go Opti dijeljeni transfer ili parking u Ljubljani
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

Paket „Let i transfer“ cijena 2.700 kn  po osobi
- Asistenciju u zračnoj luci polaska
- Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji
- Ljubljana - Tel Aviv - Ljubljana preko Istanbula s uključenim pristojbama - prijevoznik Turkish Airlines
- 1 komad prtljage max. 30 kg po putniku
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x23 cm)
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka.

• Paket putnog osiguranja od 250 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na destinaciji do 30.000€
˗ osiguranje prtljage do 500€
˗ osiguranje od otkaza

• Fakultativni izlet - vožnja brodom po Galilejskom jezeru s uključenim ribljim ručkom cca 30 USD (doplata na destinaciji)

• Go Opti dijeljeni transfer (oba smjera): 299 kn po osobi

• Parking u zračnoj luci Ljubljana: od 270 kn  

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.799 kn
 

- Izlazna taksa za Izrael i Jordan ukupno oko 58 USD (obavezna doplata-plaća se na licu mjesta)

- Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 50 USD po osobi

Dokumenti potrebni za putovanje:

Hrvatskim državljanima za ulazak u Izrael nije potrebna viza. Za ulazak u Jordan viza je potrebna, dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji kopiju putovnice s osnovnim podacima najkasnije mjesec dana prije polaska. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici. Napomena: putnici koji imaju vizu ili žig arapskih zemalja u putovnici mogli bi na ulasku u Izrael biti detaljnije provjeravani.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2020. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25.

Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,
MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Predviđena vremena leta:

25.2. - 3.3.2020. iz Zagreba
TK1054  25.2.2020. ZAGREB ISTANBUL    09:10 13:15   Let traje 2 sata i 5 minuta
TK 836   25.2.2020. ISTANBUL TEL AVIV    15:55 17:05   Let traje 1 sata i 10 minuta
TK 795   3.3.2020.  TEL AVIV ISTANBUL     12:15 15:30   Let traje 2 sata i 15 minuta
TK1055  3.3.2020.  ISTANBUL ZAGREB    18:55 19:05    Let traje 1 sata i 10 minuta

27.3. - 3.4.2020. iz Ljubljane
TK1062  27.3.2020. LJUBLJANA ISTANBUL   09:35 13:40   Let traje 3 sata i 15 minuta
TK 836   27.3.2020. ISTANBUL TEL AVIV        15:55 18:05   Let traje 2 sata i 10 minuta  
TK 795   3.4.2020.  TEL AVIV ISTANBUL         14:15 16:40   Let traje 2 sata i 25 minuta
TK1063  3.4.2020.  ISTANBUL LJUBLJANA    17:50 19:05   Let traje 2 sata i 15 minuta

2.5. - 9.5.2020. iz Zagreba
TK1054  2.5.2020. ZAGREB ISTANBUL     09:10 12:25  Let traje 2 sata i 15 minuta
TK 786   2.5.2020. ISTANBUL TEL AVIV     13:30 15:40  Let traje 2 sata i 10 minuta
TK 795   9.5.2020. TEL AVIV ISTANBUL     14:15 16:40  Let traje 2 sata i 25 minuta
TK1055  9.5.2020. ISTANBUL ZAGREB     18:10 19:20  Let traje 2 sata i 10 minuta


Prijevoznik: Turkish Airlines

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan 2020 Izrael i Jordan