Biseri južne Turske i egejske obale

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

TURSKA

BISERI JUŽNE TURSKE I EGEJSKE OBALE:

Antalija, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis

Likija je starovjekovna regija koja se nalazila u današnjoj jugozapadnoj Turskoj. Dinamičnoj povijesti pod utjecajem moćnih civilizacija svjedoče atraktivni ostaci gradova iz antike. Osim jedinstvenih antičkih ostataka očarat će vas ugodna klima, gastronomija, kultura i prirodne ljepote. Ne smijete propustiti Efez, unikatni lokalitet rimskog grada koji fascinira svojom veličinom i očuvanošću i u čijoj se blizini nalazi kuća Djevice Marije te Pamukkale, kompleks prirodnih termalnih izvora s bazenima u kojima je uživala i Kleopatra, zatim atraktivnu Antaliju i još mnogo toga...

1. dan: Let za Antaliju
Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka.

2. dan: Myra
Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru i do lokaliteta grobnica uklesanih u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske. Tu se nalazi i crkva sv. Nikole u kojoj je on pokopan. Noćenje na području Mugle.

3. dan: Likija
Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do plaže Iztuzu, koju zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kušadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja.

4. dan: Efez
Doručak u hotelu. Danas posjećujete antički grad Efez, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu. Očuvanost ovog povijesnog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledatelja), čudesne aleje Arcadia i Celsiusove knjižnice.

5. dan: Pamukkale
Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom  hotelu. Noćenje na području Pamukkalea.

6. dan: Hierapolis
Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Dva noćenja na području Kemera ili Beleka.

7. dan: Antalija - vodopad Karpuzkaldiran
Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština - Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Upoznat ćete i dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran.

8. dan: Povratak kući
Doručak u hotelu. U skladu s vemenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

PUTOVANJE
: 8 dana / 7 noćenja


VAŽNO:
 Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani od dana 2.3.2020. više nisu dužni ishoditi vizu Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

*********************************************************************************************
Efez: U antičko doba bio je jedan od najvećih i najvažnijih grčkih gradova u Maloj Aziji. U njemu se nalazilo jedno od sedam svjetskih čuda, Artemidin hram. Efez se danas smatra jednim od najvećih arheoloških nalazišta u svijetu i jednom od najpoznatijih atrakcija Turske.

Pamukkale: turski "Pamučna palača", čuvene po svojim sniježno bijelim terasama iz vapnenca. Te formacije nastale su djelovanjem termalne vode posebno bogate vapnencom. U povoljnom utjecaju te vode na zdravlje uživali su već i stari Rimljani. Danas su Pamukkale dio UNESCO-ve svjetovne kulturne baštine i omiljena turistička destinacija.

Antički grad Hierapolis prostire se iznad bajkovitih termalnih terasa. Poznat je po izuzetno dobro očuvanom teatru iz 2. stoljeća, te ostacima rimskih termi, Apolonovoga hrama i gradskih vrata.

Antalija, jedan od najljepših gradova turske rivijere nalazi se u podnožju gorja Taurus. Svoje posjetitelje privlači predivnim pIažama, prirodnim ljepotama i brojnim kulturnim spomenicima.


Cijena uključuje:

- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Antalija
- 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
- 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
˗ 7x večera u hotelu iz ponude švedskog stola
˗ ulaznica i stručno vođenje - Myra grobnice i crkva Sv. Nikole
˗ ulaznica i stručno vođenje - Efez
˗ ulaznica i stručno vođenje - Hierapolis/Pamukkale
- prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
 (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
- napojnice
- putno osiguranje


Doplate u agenciji:


• Paket putnog osiguranja: 78,00 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 15.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 250 €

 

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 899,00 kn 


Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Vožnja brodom rijekom Dalyan: cca 40€ po osobi
  • Selo Sirince i kuća Djevice Marije s ručkom: cca 55 € po osobi
  • Hamam (turska kupelj):cca 35 € po osobi 

*Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. 


VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani od dana 2.3.2020. više nisu dužni ishoditi vizu Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije  putovanja.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije  putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornost

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana   prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35.


Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,  MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

 

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 

2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale 2020 Biseri južne Turske i egejske obale