Istanbul, Ankara, Kapadokija i Antalija

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Najbolje od Turske: Istanbul - Ankara - Kapadokija - Antalija

 

1. dan:  Dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2,5 sata prije leta. Dolazak u zračnu luku Istanbul gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju (fakultativno - sadržano u paketu Kultura i večere). Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Posjetit ćemo i svjetski poznatu baziliku i 4. najveću crkvu na svijetu, Aja Sofiju (fakultativno - ulaznica u paketu Kultura i večere), Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Potom odlazite do palače Topkapi (fakultativno - sadržano u paketu Kultura i večere), koja je služila kao rezidencijalna palača i sjedište dinastije u Istanbulu, glavnom gradu Osmanskog carstva, neposredno nakon osvajanja Istanbula od strane Fatiha sultana Mehmeda 1473. godine. Palača Topkapi nalazi se na vrhu Serail, jednom od sedam brda Istanbula između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. U poslijepodnevnim satima prošetajte Grand Bazarom, ogromnom zgradom bazara u starom gradu s labirintom uličica i prolaza. Zatim posjetite egipatski ili bazar začina i uživajte u orijentalnim mirisima i bojama. Noćenje na području Istanbula.

3. dan: Fascinantna plovidba po Bosporu  - vožnja prema Ankari – muzej Anatolijskih civilizacija

Nakon doručka imate priliku uživati (fakultativno uz doplatu) na fascinantnoj vožnji brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača. Zatim slijedi vožnja autobusom do Ankare, glavnog grada Turske. Posjetit ćete Ankarsku utvrdu i Muzej Anatolijskih civilizacija s hetitskim nalazima (fakultativno - sadržano u paketu Kultura i večere). Noćenje na području Ankare

4. dan: Kapadokija

Nakon doručka slijedi vožnja u unutrašnjost prema gorju. Pokrajina Kapadokija je krajolik neodoljive ljepote, sa svih strana okružena impozantnim planinama. Kapadokija se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Stijene raznih oblika izviru iz zemlje poput predimenzioniranih gljiva, a kuće i otmjeni hoteli uklesani u stijene promatraju vas sa svih strana. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Noćenje na području Kapadokije.

5. dan: Kapadokija - Göreme - Uchisar

Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete muzej na otvorenom i jamsku crkvu (fakultativno - sadržano u paketu Kultura i večere) ukrašenu freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput kakva mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha, odnosno Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu i stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će Vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju dana prošetat ćemo Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel i noćenje na području Kapadokije.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalija

Nakon doručka, putovanje nastavljamo kroz raznolike krajolike prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavak puta preko gorja Taurus do Antalije.

7. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran

Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Noćenje.

8. dan: Povratni let

U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

Cijena uključuje:

  • Povratni charter let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb/Istanbul i u povratku Antalija/Zagreb s uključenim pristojbama
  • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
  • 7 noćenja s doručkom hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
  • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
  • Voditelj putovanja i lokalni vodič
  • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • ulaznice u objekte koji se posjećuju 
  • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
  • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji

• Paket kultura i večere: 749,00 kn po osobi

- 7x večera iz bogate ponude švedskog stola

- Ulaznice i stručno vođenje: 

Plava džamija, Hagia Sophia, palača Topkapi, Muzej Anatolijskih civilizacija,

 Göreme - muzej na  otvorenom uz razgled jamske crkve 

 

• Paket putnog osiguranja: 78,00 kn po osobi

- zdravstveno osiguranje na destinaciji do 15.000€ 

- osiguranje prtljage do 250€ 

- osiguranje od opravdanog otkaza


Obavezna doplata po osobi:

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.199,00 kn

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Fascinantna vožnja po Bosporu: 30€ po osobi
  • Istanbul by night: 20€ po osobi
  • Turska večer: 45,00 € po osobi
  • Hamam (turska kupelj): 35,00 € po osobi


    *Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. 


VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani od dana 2.3.2020. više nisu dužni ishoditi vizu Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr


Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije  putovanja.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije  putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.



Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35.

Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata, MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 

2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya 2020 Istanbul - Kapadokija - Antalya