Zapadna Turska 2020.

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

OD ISTANBULA DO ANTALIJE 

TURSKA kružno putovanje Istanbul, Bursa & Efez i puno više...

1. dan: dolazak u Istanbul
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Dolazak u zračnu luku Istanbul u ranim poslijepodnevnim satima gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 
Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete
vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju.Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Nakon toga očekuje Vas najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija. Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Za kraj dana uživat ćemo u šetnji kroz orijentalne mirise i boje  koje nam pruža egipatski bazar, poznatiji kao začinski bazar, koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Večera i noćenje na području Istanbula.

3. dan: Istanbul - fascinantna plovidba po Bosporu – Bursa
Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom po Bosporu (fakultativno uz doplatu). Na
ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusu, od 1335. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat grad, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Pun je krivudavih ulica, slikovitih starih kuća, impozantnih džamija i gusto nastanjenih ulica bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta. Mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile. Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Burse.

4. dan: Pergamon – Kušadasi
Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale nako čega dolazimo u Pergamon. Tamo nas, između ostalog, očekuje Akropola i najstrmiji teatar antike, kao i temelji oltara posvećenog Zeusu. Vidjet ćete i temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice koja je, uz onu u Aleksandriji, bila najveća knjižnica ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kušadasiju preko Izmira. Smještaj u hotel, večera, noćenje na području Kušadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale
Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Nastavljamo dalje kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu (nazvan i Pamučna palača) na listi UNESCO-ove kulturne baštine, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkala.

6. dan: Hierapolis – Antalija
Danas posjećujete ostatke raskošnoga grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika gorja Taurus natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Antalije.

7. dan: ANTALIJA - vodopad Karpuzkaldiran
Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićena veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Vidjet ćete najvažnije znamenitosti grada. Posjetit ćemo i radionice te upoznati dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i kožnih proizvoda. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

8.dan: Povratak kući
Sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi let za Zagreb.


VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani od dana 2.3.2020. više nisu dužni ishoditi vizu Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr


Mjesta koja ćete posjetiti:


Istanbul je istinski svjetski grad, grad koji bi svatko trebao posjetiti barem jednom u životu. Odlikuje ga očaravajući spoj istočne i zapadne kulture. Smješten je na izvanrednoj lokaciji, okružen vodom koja uskim prolazom od Bospora i mirnim morem Marmare odvaja Europu od Azije. Ovaj grad je bio središte triju carstva, poznat pod nazivima Bizant, Konstantinopol i današnji Istanbul. Svaki dio povijesti ostavio je svoj trag u obliku fantastičnih palača, dvoraca, džamija, crkvi i spomenika.
Istanbul je jedini grad na dva kontinenta, Bospor dijeli grad na europski i azijski dio. Uživajte u prekrasnoj vožnji po Bosporu s brodom koji plovi sa jedne strane na drugu, kako bi pokazao najbolje od svake strane. Europska strana Istanbula, također je podijeljena u dva dijela, Zlatni rog ili Haliç, koji dijeli povijesni dio starog grada Istanbula - područja Sultanahmet i Laleli, od modernog grada. Najpoznatija mjesta u Istanbulu za posjetiti su: Plava džamija, Aya Sofya (Hagia Sophia), Topkapi Sarayi (palača) i Kapalı Çarşı (Kapali čaršiija) i sve se nalaze na udaljenosti od 30 minuta hoda. U srcu suvremenog Istanbula, nalazi se Taksim trg sa okolnim ulicama. Ovdje se nalazi bogat izbor restorana i opuštajućih barova. 

Pergamon je antički grad iznad doline Bakirçay u sjeverozapadnom dijelu Male Azije, nedaleko od današnje Bergame u Turskoj. Za vrijeme helenizma bio je razvijeno utvrđeno središte Pergamske države dinastije Atalida i središte znanja antičkog svijeta

Kušadasi je jedano od najvećih svjetskih ljetovališta i mjesto na kojem se zadržavaju veliki brodovi za krstarenje u Turskoj. U svojoj ponudi nudi velike plaže, odličan shopping i izuzetan noćni život. Okružen je jednim od najljepših nacionalnih parkova Turske, uključujući Kalamaki nacionalni park, koji se nalazi na poluotoku Dilek, oko 30 km prema jugu.
Kuşadası je dobra polazna točka za one koji žele posjetiti Efez koji je udaljen oko 30 minuta vožnje.

Efez je antički grad na zapadnoj obali Male Azije, na mjestu gdje je nekad bilo ušće rijeke Kaistros, u današnjoj Turskoj. Drevni Efez je izvanredan primjer rimskog lučkog grada s morskim kanalom i donjom lukom, zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji 2015. god. Slovio je za jednog od najljepših pradavnih gradova na svijetu. Iskapanja su otkrila velike spomenike iz vremena Rimskog Carstva, uključujući zdanja kao što je Celsiusova knjižnica,Veliko kazalište, agora, kupatila, mramorna cesta Arkadijana te hram Artemide.

Pamukkale doslovno znači "pamučni dvorac" i jedno od najimpresivnih prirodnih čuda Turske. Sastoji se od niza sedrenih bijelih terasa kaskadno nizanih niz litice, koje se protežu gotovo 200 metara u visinu. Tvrde, bijele mineralne depozite, koje iz daljine podsjećaju na snijeg, su uzrokovane visokim sastavom mineralne prirodne izvorske vode koja teče niz liticu i koja se skuplja u toplim bazenima na terasama. Pamukkale su popularna turistička atrakcija sa strogim uspostavljenim pravilima kako bi se sačuvale njene ljepote, uključujući činjenicu da posjetitelji ne mogu više hodati po terasama

Hierapolis, antički grad koji se proteže iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Danas možete posjetiti ostatke ovog veličanstvenog grada i vidjeti dobro očuvanom kazalište, drevne ruševine rimskih termi, ostatke Apolonova hrama...

Antalija, grad se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici: Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. AD). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.

Cijena uključuje:

  • Povratni charter let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb/Istanbul i u povratku Antalija/Zagreb preko Istanbula s uključenim pristojbama
  • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
  • 7 noćenja hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
  • 7x popupansion (7x doručak i 7x večera)
  • Uključene ulaznice i stručno vođenje za izlete: Plava džamija, Aja Sofija, Ulu džamija i Koza han, Pergamon/Akropolis i Pamukkale/Hierapolis
  • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
  • Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i lokalni vodič
  • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
  • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji

• Paket putnog osiguranja: 78,00 kn po osobi

- zdravstveno osiguranje na destinaciji do 15.000€ 

- osiguranje prtljage do 250€ 

- osiguranje od opravdanog otkaza


Obavezna doplata po osobi:

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.200,00 kn

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Fascinantna vožnja po Bosporu: 30€ po osobi
  • Topkapi Palača: 25€ po osobi
  • Istanbul by night: 20€ po osobi
  • Kuća Djevice Marije : 20 € po osobi
  • Turska večer: 45,00 € po osobi
  • Hamam (turska kupelj): 35,00 € po osobi


    *Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.


VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani od dana 2.3.2020. više nisu dužni ishoditi vizu Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr


Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije  putovanja.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije  putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.



Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35.


Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata, , MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 

2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya 2020 Istanbul - Bursa - Antalya