Južna Turska

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Južna Turska

1. dan: Let do Antalije
Let s posebnim zrakoplovom /Charter let) iz Zagreba* za Antaliju. Vaš vodič putovanja dočekati će Vas na dolasku i još jednom Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela, večera i noćenje u hotelu na području Beleka.

2. dan: Slobodan dan ili fakultativni izlet
Doručak. Današnji dan Vam je na raspolaganju za osobne programe ili nam se možete pridružiti na organiziranim fakultativnom izletu (uz doplatu). Večera i noćenje u hotelu na području Beleka.

3. dan: Antalya - Pamukkale*
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i odlazak na dvodnevni izlet u Pamukkale. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Noćenje na području Pamukkalea.

4. dan: Hierapolis - Antalya
Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Slijedi vožnja do Vašeg hotela na području Beleka. Večera i noćenje.

5. dan: Antalya - vodopad Karpuzkaldiran
Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština - Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Upoznat ćete i dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje u hotelu na području Beleka.

6. dan: slobodno vrijeme ili fakultativni izlet
Doručak u hotelu. Uživajte u ponudi svog hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu (uz doplatu). Večera u hotelu i noćenje.

7. dan: slobodno vrijeme ili fakultativni izlet
Doručak u hotelu. Slobodan dan za osobne programe ili fakultativni izlet iz naše ponude (uz doplatu). Večera u hotelu i noćenje.

8. dan: Povratak kući
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.

PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

VAŽNO:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i viza.
Viza se može ishoditi putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize). Dodatne informacije zatražite putem naših telefona.

*Napomena: Organizator putovanja zadržava pravo promjene dana putovanja u Pamukkale, koji je sastavni dio programa. Odlazak u Pamukkale može biti 2., 3. ili 4. dan.
U slučaju manjeg broja putnika moguć polazak aviona iz Ljubljene.

Cijena uključuje:

- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb* - Antalija
- 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
- 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
- 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
- Ulaznice i stručno vođenje prema programu
- Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
- Jamčevno osiguranje prema propisima

*u slučaju manjeg broja putnika moguć polazak zrakoplova iz Ljubljane

Cijena ne uključuje:

- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

Hamam (turska kupelj): 35 € po osobi
Myra & Crkva St. Nikole (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 65 € po osobi
Manavgat vožnja brodom (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45 € po osobi
Aspendos & Manavgat vožnja brodom (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 55 € po osobi
Green Canyon (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45 € po osobi
Alanya (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45 € po osobi
Sema (Ples Drviša) u Pamukkale: 20 € po osobi
Olympos s žičarom & Ulupinar (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 55 € po osobi
Antički grad Perge & Arheološki muzej (uključen ručak, cijelodnevni izlet) 55 € po osobi
Aquarium & Arheološki muzej Antalya (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 55€ po osobi
Aquarium Antalya: 30 € po osobi
Nature Safari (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45€ po osobi
*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.



Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

• Paket putnog osiguranja: 78,00 kn po osobi

˗ zdravstveno osiguranje na putu do 15.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 250 €

• Agencijska izrada vize za Tursku: 299,00 kn po osobi

• Transfer Zagreb – Ljubljana (oba smjera): 199 kn po osobi (u slučaju polaska iz Ljubljane)

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 899,00 kn 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i viza. 
Viza se može ishoditi putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 35 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 299,- kn (s uključenim troškom vize). Dodatne informacije zatražite putem naših telefona.

Državljanima BiH  viza nije potrebna,  dovoljna je putovnica važeća 6  mjeseci nakon povratka.

 

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije  putovanja.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije  putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prijave /rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana   prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice: obročno American Express, Diners, MasterCard ZABA, Visa PBZ, sve ostale kartice jednokratno

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmanesastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.


 

KORISNE INFORMACIJE O TURSKOJ:

Turska svojim gostima nudi mnogo više od sunca,plaže i mora. Ondje se nalaze zapanjujuće prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, zanimljiva mjesta i impresivne građevine. Doživite  uzbudljiva putovanja sa NIKAL TRAVEL-om, mješavinu 1001 noći i suvremenosti.

Ljubaznost i gostoprimstvo su veoma važni u Turskoj, stoga su cijene, sa svim pogodnostima i vrlo dobro opremljenim hotelima, pristupačne i povoljne za ugodan odmor. Uvjerite se sami u čaroliju ovog turističkog odredišta  -Turske!

Površina:   814.578 km²

Stanovništvo:         74.724.300

Gustoća naseljenosti:  91 stanovnik/km²

Glavni grad:  Ankara

Najveći gradovi:  Istanbul, Ankara, Izmir, Adana i Antalya

Službeni jezik:  Turski

Novac:  Turska Lira (TRY; YTL) = 100 Novi kuros (Ykr). Novčanice za YTL100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za YTL1 i 50, 25, 10, 5, i 1 novi kuros. 1 turska lira = 2,5 kn

Plaćanje moguće svim karticama.


Vremenska zona:  MEZ +1

Telekomunikacija : pozivni broj za Tursku +90, pozivi iz Turske za Hrvatsku 00395 ( željeni broj bez 0). Sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti  prije putovanja kod telefonske kompanije čije usluge koristite.

Struja:  europski dvostruki priključak, 220 Volt

Geografska obilježja

Turska se geografski proteže preko dva kontinenta te na taj način stvara prijelaz između Azije i Europe. Anatolija, azijski dio, zauzima oko 97 % površine Turske (790 955 km²)dok pritom Istočna Trakija ,europski dio, zauzima oko 3 % površine zemlje (23.623 km²).

Turska obala dugačka 7.200 km se rasprostire na obali Egejskog mora na zapadu, Mediteranskog mora na jugu i Crnog mora na sjeveru.


Klima:Turska se proteže na nekoliko klimatskih zona. Ljeta su vruća,a zime uglavnom blage. Mediteranska je klima u ljetnim mjesecima najbolja za uživanje u Turskim plažama i kupanje,a proljeće ili jesen su idealni za kružna putovanja po Turskoj

 

Praznici: Državni praznici:

1. siječnja Nova godina

23. travnja    Nacionalni dječiji festival

19. Svibnja    Spomen na Mustafu Kemala Ataturka, Dan mladih i sportski festival

30. kolovoza Nacionalnalni dan pobjede

28. / 29. Listopada Festival republike (29. listopada Državni praznik)

Vjerski blagdani se temelje na islamskom lunarnom kalendaru te stoga nemaju fiskni datum To su: Ramadan/Ramazan Bayrami i Blagdan žrtvovanja/Kurban Bayrami. Za razliku od drugih islamskih zemalja u kojima je tjedni dan odmora petak, u Turskoj je to nedjelja.

Hrana i piće: Kao i u drugim Mediteranskim zemljama, i Turska kuhinja je vrlo zdrava, svježa i ukusna. Glavni sastojci jela su meso (janjetina, piletina, teletina) i povrće (npr. grah, paprike, luk, češnjak, krumpir, itd..,a kao prilog se poslužuje riža ili žitarice. Važan sastavni dio turske kuhinje su također i riba i morski plodovi.

Primjer hotela:

Hotel Belek Beach Resort***** ili sličan

Hotel se nalazi u mjestu Bogazkent / Belek i udaljen je 45 km od središta grada Antalije. Izgrađen je na površini od 38.000 m2, s uređenim vrtom, šetnicama, vanjskim bazenom i mini zabavom za djecu. Standardne sobe su veličine 28m2 i opremljene su mini barom, satelitskom TV, telefonom, vlastitom kupaonicom (tuš ili kada, WC, sušilo za kosu), sefom i klima uređajem. 


Web stranica:www.belekbeach.com

Richmond Thermal Hotel Pamukkale**** ili sličan

Hotel Richmond udaljen je samo 2 km od Pamukkala i 22 km od grada Denizlija. Gostima nudi recepciju, glavni restoran, nekoliko barova (Rich Bar, Bar pored bazena, Vitamin Bar), vanjske termalne bazene, zatvoreni termalni bazen, saunu, jacuzzi, spa i frizerski salon (uz nadoplatu), biljar, stolni tenis, web caffe. Standardne sobe opremljene su sa SAT TV, klima uređajem, telefonom, mini barom, sefom, kupaonicom (tuš ili kada),



Web stranica: https://www.richmondhotels.com.tr/en/richmond-pamukkale-thermal-hotel-denizli/


19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska 19 Južna Turska