Sicilija

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Sicilija – kružno putovanje

(8 dana, 7 noći, avionom) 


Upoznajte Siciliju, čarobni otok juga Italije. Najveći otok Mediterana osvaja svojom ljepotom i kulturnim blagom. Poznat je po narančama i vinima te gastronomskim delicijama. Krase ga planinski vrhunci, pješčane plaže i slavan vulkan Etna. Kada vidite Siciliju - otkrili ste cijeli svijet, uzrečica je kojom Talijani izriču svu raskoš Sicilije.

1. dan: Dolazak – Catania
Dolazak u zračnu luku u Cataniji. Vaš će Vam vodič poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do centra najvećeg grada istočne Sicilije. Otkrijte elegantne ulice i predivne barokne trgove. Vidjet ćete arheološke ostatke iz rimskog doba, kao i velebne crkve, od kojih je najpoznatija katedrala posvećena sv. Agati, zaštitnici grada. Veličanstvena i raskošna baroka crkva još uvijek ima tri apside od crne lave i dio transepta iz vremena kad ju je podigao normanski grof Roger I. u 11. stoljeću. Uz nju, najpoznatiji simbol Catanie je Slonova fontana na središnjem gardskom trgu. Na njenom vrhu slon od crnog vulkanskog kamena na leđima nosi obelisk od svijetlog granita. Legenda kaže da su davni stanovnici Catanie uz pomoć slona zvanog Diotru obranili grad od napada strašnih zvijeri. Otjeravši ih, spasio je grad, a stanovnici su mu podigli spomenik te je postao simbol grada. U gradu kušajte granitu, tipičnu sicilijansku slasticu - ledeni sladoled koji se priprema od šećernog sirupa i leda. Poslijepodne slijedi transfer do hotela, prijava, večera i noćenje na području Catanie.

2. dan: Izlet Etna i Taormina
Doručak. Danas posjećujemo vulkan Etnu, najviši aktivni vulkan u Europi. Etna se nalazi na UN-ovoj listi 16 najopasnijih vulkana svijeta, a od lipnja 2013. godine uvrštena je na UNESCOV popis Svjetske prirodne baštine. Autobus vas vodi na otprilike 1900 m/nv do kratera Monte Silvestri, gdje se možete diviti kraterima nastalima nakon erupcija 2001. i 2002. Poslijepodne posjećujemo očaravajući gradić Taorminu, prepun brojnih atarkcija: grčko-rimski teatar, katedralu sv. Nikole i Corso Umberto – najpoznatiju i najljepšu gradsku ulicu prepunu trgovina u kojima se nude predivni suveniri. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: Slobodno vrijeme ili (fakultativno) izlet Siracuza i Noto
Doručak. Fakultativno – odlazak u Siracuzu, destinaciju za sve ljubitelje povijesnih znamenitosti, od kojih svaka svjedoči o važnosti ovog grada kroz stoljeća. Siracusa je u antičko doba bila jedna od najvećih sila na Mediteranu. Vidjet ćete pitoreskni centar, katedralu izgrađenu na antički temeljima, Arethusinu fontanu, kao i srednjovjekovni dvorac Maniace burne povijesti – služio je kao zatvor, obrambena utvrda pa oružarnica. Poslijepodne posjećujemo Noto, mjesto s UNESCOVOG popisa svjetske baštine. Noto se nalazi u podnožju planine Iblea i po njemu je nazvana visoravan Val di Noto. Noto je primjer završnog procvata baroka u Europi. U gradu se nalazi četrdesetak crkvi, od kojih su najpoznatije crkva sv. Karla Borromea i crkva sv. Dominika. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. dan: Agrigento – dolina hramova
Doručak i odjava iz hotela. Agrigento je grad smješten u istoimenoj pokrajini s predivnim plažama i kristalno čistim morem. U okolici grada razvijena je poljoprivreda, rudnici sumpora i potaše. U Agrigentu se nalaze bogati arheološki ostaci, posebno iz doba antičke Grčke, poput zidina i sedam dorskih hramova iz 6. i 5. st. pr. Kr. poredanih na kamenoj terasi poznatoj kao „Dolina hramova” (Valle dei Templi- ulaznica uključena), a od 1997. nalazi se na UNESCO popisu svjetske baštine. Svega 15 minuta od doline može se vidjeti veličanstvena plaža Scala dei Turchi (Turske stepenice), koja je ime dobila jer je nekoć bila mjesto na kojem su arapski gusari (lokalno nazivani Turci) usidravali svoje brodove dok su pljačkali okolna područja. Poslijepodne dolazimo u Cefalu, omiljeno talijansko ljetovalište. Očarat će vas šarmantne uličice prepune restorana, slastičarni s odličnim sladoledima i kafea. Cefalu je poznat i po katerdali u kojoj se nalaze izvrsno očuvani dijelovi izvornih mozaika iznimno fine bizantske umjetnosti. Prijava u hotel, večera i noćenje na području Palermo /Cefalu.

5. dan: Palermo
Doručak. Danas posjećujemo Palermo, središte Sicilije. Ondje je legendarna talijanska mafija (Cosa Nostra) započela svoje slavne dane. Grad je pun kulturno-povijesnih spomenika i diči se neoklasicističkim građevinama, krivudavim uličicama i mediteranskim šarmom. Grad je poznat po katedrali Uznesenja Blažene Djevice (ulaznica nije uključena) koja je posebna je zbog mješavine različitih stilova, kao i po fontani Pretoria u samom centru. Ona je izgrađena u Firenci, da bi nakon 20 godina bila premještena u Palermo. Palermo je poznat i po finim zalogajima - po arancinima i pizzi Sfincione tipičnoj za Siciliju. Povratka u hotel, večera, noćenje.

6. dan: Slobodno vrijeme ili (fakultativno) izlet Segesta i Erice
Doručak. Fakultativno – izlet u Segestu i Erice. Danas nas očekuju zadivljujući Segestin hram, se nalazio izvan dvostrukih gradskih zidina, najvjerojatnije u središtu posvećenoga tla. Izgrađen je oko 30 godina 5. stoljeća pr. Kr. u dorskom stilu. Istoimeno područej Segesta jedno je od najznačajnijih arheoloških područja cijele Sicilije. Posjetit ćemo i srednjovjekovnu grad-tvrđavu Erice. Tvrđava se nalazi na fenomenalnom uzvišenju i litici s koje se pruža zadivljujući pogled na obalu Sredozemnog morate doline zapadne Sicilije. Uz prekrasnan pogleda s uzvisine tvrđava omogućuje kut promatranja koji pruža pogled ne samo na nizinski dio pokraj mora i brda u pozadini, već i na fascinantnu manju tvrđavu postavljenu na samoj litici koja se naziva Normanska tvrđava. Večera u hotelu i noćenje.

7. dan: Povratak na istočnu obalu – Savoca
Doručak i odjava iz hotela. Ugodnom vožnjom uz sjevernu obalu ispred Eolskih otoka dolazimo do srednjovjekovnog gradića Savoce. Gradić se nalazi u provinciji Messini, a najpoznatiji je po tome što je u njemu sniman poznati film “Kum”. Uz upečatljive gradske uličice vidjet ćemo i mistične katakombe ( ulaznica nije uključena) kapucinskog samostana. U samostanskoj kripti sahranjivani su pripadniic višeg društvenog sloja: liječnici, odvjetnici, umjetnici. Večera u hotelu i noćenje na području Catanie.

8. dan: Povratak
Doručak i odjava iz hotela. U skladu s vremenom povratnog leta, transfer do zračne luke i prijava na let.


Cijena uključuje:

- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb-Catania
- 7x noćenje u hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi
- 7x polupansion ( doručak i večera)
- razgledi prema programu: Catania, Etna i Taormina, Agrigento, Palermo, Savoca
- prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- pratitelj grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku 
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

- turističke takse- plaćaju se na licu mjesta na recepcijama hotela – cca 2€ po noćenju i osobi
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, fakultativne izlete i ulaznice ,
- troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- putno osiguranje


Doplate u agenciji:

• Paket putnog osiguranja 78,00 kn po osobi

˗ zdravstveno osiguranje na putu do 15.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 250 €

• Paket izleta (Syracuse & Noto , Segesta & Erice) 699,00 kn po osobi

• Izlet Syracuse & Noto: 400 kn po osobi
• Izlet Segesta & Erice: 400 kn po osobi


• Obavezna doplata po osobi

- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1499,00 kn 

​ Obavezna doplata na destinaciji:
• Turistička taksa- plaća se na licu mjesta na recepcijama hotela – cca 2€ po noćenju i osobi


Dokumenti potrebni za putovanje
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom.

Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2019. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim   uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25.


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice: obročno American Express, Diners, MasterCard ZABA, Visa PBZ, sve ostale kartice jednokratno

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Predviđena vremena leta:

06.11.-13.11.2019 - iz Zagreba
LH1405 06.11.2019 ZAGREB FRANKFURT 0625 0800 - let traje 1 sat i 35 min
LH306 06.11.2019 FRANKFURT CATANIA 0955 1220 - let traje 2 sata i 25 min
LH307 13.11.2019 CATANIA FRANKFURT 1310 1550 - let traje 2 sata i 30 min
LH1404 13.11.2019 FRANKFURT ZAGREB 2030 2150 - let traje 1 sat i 20 min

17.11.-24.11.2019 -iz Zagreba
LH1405 17.11.2019 ZAGREB FRANKFURT 0625 0800 - let traje 1 sat i 35 min
LH306 17.11.2019 FRANKFURT CATANIA 0940 1205 - let traje 2 sata i 25 min
LH307 24.11.2019 CATANIA FRANKFURT 1300 1540 - let traje 2 sata in 40 min
LH1404 24.11.2019 FRANKFURT ZAGREB 2020 2140 - let traje 1 sat i 20 min

Prijevoznik: Lufthansa




Atlantic Palace****


 

Hotel se nalazi uz Fondachello di Mascali (Sant'Anna) i udaljen je samo 50 metara od plaže. Regionalni park Etna udaljen je 35 km od hotela, 18 km od Taormine, 15 km od mjesta Giardini Naxos i 2 km od marine Riposto.
Hotel je okružen parkom u kojem se nalaze i dva vanjska bazena i prostor za opuštanje. Hotel nudi 3 bara i restoran s domaćim pizzama i klasičnom talijanskom kuhinjom. Postoje razne sportske aktivnosti (tenis, nogomet, odbojka na pijesku - ovisno o sezoni) i beauty centar (uz doplatu).
Sve sobe su klimatizirane i imaju vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu, balkon ili terasu, sef, TV.
Internet stranica: www.hotelatlantis.it/en


Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro****

 

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro udaljen je samo 2 km od Cefala i ima izravan pristup plaži.
Hotel nudi svojim gostima otvoreni bazen, privatnu plažu, WiFi  u zajedničkim prostorijama, restoran, bar.
Elegantno uređene sobe imaju TV sa satelitskim programima, kupaonicu sa sušilom za kosu, sef i klima-uređaj.

Internet stranica: https://lesabbiedoro.it/

19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija 19 Sicilija