Šri Lanka TURA + PLAŽA

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

ŠRI LANKA biser Indijskog oceana

Odredišta putovanja: HABARANA • KANDY • SIGIRIYA + PINNAWALA

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku - biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćemo mogućnost upoznati kulturu i tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj, te uživati u raskošnoj prirodi. 

1. dan: Polazak na Šri Lanku
uz rezervirani paket “Let i transfer”) Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana/Zagreb dva sata prije leta. Let iz Ljubljane/Zagreba preko Istanbula/Dubaija za Colombo.

2. dan: Colombo – Habarana
Dolazak u Colombo. Nakon carinskih formalnosti krećemo prema području Dambulle. Po dolasku posjetiti ćemo čuveni hram u pećinama, a zatim slijedi smještaj u hotel.

3. dan: Polonnaruwa – Nacionalni Park Minneriya
Doručak. Danas imate mogućnost za 2 fakultativna izleta (uključena u paket izleta). Prije podne možete razgledati antičke ostatke Polonnaruwe. Velebna kraljevska palača zadivit će Vas svojim antičkim kipovima Bude. Poslijepodne možete ići na safari džipovima po Nacionalnom parku Minneriya koji je poznat po svojim slonovima koji ovdje žive kao u divljini.

4. dan: Habarana - Sigiriya

Nakon doručka krećemo u razgled spektakularne kamene utvrde Sigirije (na UNESCOvom popisu svjetske baštine). Impozantna kamena utvrda jedna je od najvećih atrakcija na Šri Lanci. Uzlazne stube vodile su kroz lavlja usta. Iako su od lava sačuvane samo ogromne šape, njihova dimenzija daje naslutiti veličinu lavlje glave. Za poslijepodene predlažemo izlet u selo (uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan život lokalnih stanovnika u skladu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, zatim katamaranom po jezeru, a izlet ćemo završiti posjetom lokalnoj obitelji u tipičnoj kući od blata gdje će nas domaćini ugostiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riža i curry). Nakon povratka u hotel, možete se odmoriti uz bazen.

5. dan: Kandy
Nakon doručka krećemo na put prema gradu Kandy. Na putu stajemo još u mjestu Matalae. Ovaj lijepi grad središte je velikog područja s plantažama na kojima se uzgajaju kaučuk, cimet, papar, čaj, riža i povrće. U gradu Kandy posjetit ćemo važno budističko hodočasničko središte „Hram Budinog zuba“. Ovdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu Noćenje u hotelu na području Kandya.

6. dan: Kandy – plantaža čaja
Nakon doručka krećemo danas u razgledavanje plantaže čaja. Ovdje ćete vidjeti cijeli proces dobivanja čaja-od zelenog lista do finalnog proizvoda. Nakon toga slijedi razgledavanje grada Kandy te ćete imati mogućnost za fakultativnu posjetu kraljevskom botaničkom vrtu koji raspolaže impozantnom zbirkom orhideja (uključeno u paketu izleta).

7. dan: Pinnawala – sirotište za slonove
Doručak. Ujutro krećemo prema Negambu, a usput ćemo se zaustaviti u domu za slonove u Pinnawali. Ovdje se uglavnom udomljuju slonovi koji su iz različitih razloga izgubili svoja prirodna staništa. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju. Slijedi daljnja vožnja do Negombo i smještaj u hotel na njegovom području.

8.dan: Negombo- Panadura
Nakon doručka slijedi transfer za Panaduru do Vašeg hotela za odmor: Hotel Jie Jie Beach by Jetwing 4*. Uživajte u Vašem boravku u hotelu s 4* sljedećih 5 noćenja s uključenim polupansionom.

9. - 12. dan: hotel Jie Jie beach by Jetwing 4*
Doručak. Slobodno.

13. dan: Povratni let
Doručak. Slobodno vrijeme. Uz rezervirani paket “Let i transfer” u poslijepodnevnim satima transfer za zračnu luku i let prema Istanbulu.

14. dan: Povratak
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Nastavak leta za Ljubljanu ili Zagreb u poslijepodnevnim satima.


Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica 6 mjeseci nakon datuma povratka i viza. Vizu možete zatražiti na internet stranicama www.eta.gov.lk (cijena 30 USD). Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 330 kn. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Cijena uključuje:
- 6x noćenje u hotelima s 3* (ili uz doplatu 4*) u dvokrevetnoj sobi.
- 6x doručak samoposlužni bife
- Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
Uključeno 4 vođenih razgleda:
• Sigiriya – kamena utvrda (UNESCO baština)
• Kandy – posjeta „Hram Budinog zuba“
• Kandy – posjeta plantaže čaja
• Pinnawala – dom za slonove
- NIKAL pratitelj na hrvatskom ili slovenskom jeziku
- Dodatnih 5 noćenja u hotelu Jie Jie beach by Jetwing 4*
- 5 polupansiona u hotelu Jie Jie beach by Jetwing 4*
- Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
- paket "let i transfer"
- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- vizu
- doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate u agenciji:

• Paket "Let i transfer": cijena 3.900 kn po osobi
- Asistencija u zračnoj luci polaska
- Povratni let za Colombo u ekonomskoj klasi sa uključenim zrakoplovnim pristojbama
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20)
- 1 komad prtljage max. 30 kg po putniku

• Paket večera: 649 kn po osobi
˗ 6 x večera u lokalnom restoranu

• Paket izleta: 999 kn po osobi
˗ Polonnaruwa  (3.dan)
- Minnerya Jeep safari (3. dan)
- Tradicionalna Šri Lanka (4.dan)
- Kraljevski botanički vrt ( 6.dan)

• Viza za Šri Lanku uz agencijsku uslugu izrade vize: 330 kn po osobi

• Paket putnog osiguranja 500 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Go Opti dijeljeni transfer Zagreb-Ljubljana ( oba smjera): 299 kn po osobi

• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) u hotelu 3* 1.799kn
- Doplata za jednokrevetnu sobu na produženom odmoru 1.899 kn

- Napojnica za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 30 EUR po osobi

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica 6 mjeseci nakon datuma povratka i viza. Vizu možete zatražiti na internet stranicama www.eta.gov.lk (cijena 30 USD).  Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 330 kn. Više informacija zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr.

Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20.

Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice: obročno American Express, Diners, MasterCard ZABA, Visa PBZ, sve ostale kartice jednokratno

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.


Predviđena vremena leta:

20.11.- 03.12.2019 iz Ljubljane s Turkish Airlines

TK1064 20.11.2019 LJUBLJANA ISTANBUL 1955 0015* (slijedeći dan)- let traje 2sata i 20 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 1 sat i 55 min 
TK730 21.11.2019 ISTANBUL COLOMBO 0210 1510 - let traje 10 sati i 30 min

TK731 02.12.2019 COLOMBO ISTANBUL 2130 0625* (slijedeći dan)- let traje 11 sati i 25 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 1 sat i 55 min
TK1061 03.12.2019 ISTANBUL LJUBLJANA 0820 0840 - let traje 2 sata i 20 min
Napomena: Na letu Istanbul-Colombo te Colombo-Istanbul imate tehnički stop (1 sat i 15 min)  na na zračnoj luci na Maldivima. U vrijeme tehničkog stopa ne napuštate zrakoplov.

04.12.- 16.12.2019 iz Zagreba s Fly Emirates
 EK2013 4.12.2019 ZAGREB DUBAI 1430 2300 - let traje 5 satI i 30 min * operated by Fly Dubai
Čekanje u Dubai-u na sljedeći let 3 sat i 55 min
EK650 5.12.2019 DUBAI COLOMBO 0235 0825 - let traje 4 sata i 20 min

EK646 16.12.2019 COLOMBO DUBAI 0255 0555- let traje 4 sata i 30 min
Čekanje u Dubai-u na sljedeći let 4 sata i 5 min
EK2012 16.12.2019 DUBAI ZAGREB 1000 1315 - let traje 6 satI i 15 min * operated by Fly Dubai

 

 

ŠRI LANKA

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik: singaleški i tamilski
Vremenska razlika: +3,30/+4,30 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 230 V
Viza: Potrebna. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +94
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, u ljetnim mjesecima pušu topli monsuni dok u zimi pušu hladni.
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

 

Hotel Chaaya Village 

   


Lokacija: Hotel Chaaya Village u Habarani nalazi se samo 15 minuta vožnje od Nacionalnog parka Minneriya.


Opće informacije: Nudi sobe u bungalov stilu u prekrasnoj prirodi. Hotel ima vanjski bazen, terene za tenis, odbojku i badminton. Spa Azmaara nudi niz tretmana, kao što su masaža, manikura i pedikura (uz doplatu). U restoran El Hena možete uživati u odličnom buffet doručaku azijskih i zapadnih jela.

Smještaj: Klimatizirane sobe su opremljene s drvenim namještajem i terasom. Svaka soba ima kabelsku TV, sef i uređaj za pripremu kave ili čaja.

 

Hotel Thilanka

  

Lokacija: Nalazi se 5 minuta vožnje od grada Kandy, te je okružen prirodnim ljepotama planine Hunnasgiriya i Udawatta Kele prirodnog rezervata. 

Opće informacije: Hotel Thilanka ima spa centar, a gosti mogu uživati u kupanju u vanjskom bazenu.

Smještaj: Sobe su klimatizirane s privatnim balkonom s pogledom na Kandy jezero i Udawattakele Forest. Svaka soba je opremljena sa radnim stolom, TV-om ravnog ekrana s kabelskim programima.

Hotel Jetwing Sea

  

Lokacija: nalazi se uz plažu Negombo, 3 km od poznatog ribarskog naselja. Međunarodna zračna luka Bandaranaike udaljena je 10 km ili 30 minuta vožnje.

Opće informacije: hotel ima 2 bazena i krovni fitness centar i spa centar. Objekt nudi sadržaje za stolni tenis i bicikle. u restoranu General poslužuje se švedski stol s međunarodnim jelima i svježim tropskim voćem, a u restoranu Lellama gosti mogu uživati u svježim ribljim specijalitetima.

Smještaj: Klimatizirane sobe u objektu Jetwing Sea sadrže moderan namještaj od tamnog drva, umjetnička djela, TV ravnog ekrana i DVD uređaj. Gostima su na raspolaganju pribor za pripremu kave/čaja.


 



19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II 19 Šri Lanka II